Online lezen: www.mayil.org/eNieuws/2023/januari.html

Mayil eNieuws www.mayil.org
Januari 2023
Afdrukken? Klik hier (pdf, 3 blz)     

Liefste eNieuwslezers,

Een vriendin kwam vorig najaar voor het eerst naar een lezing van me. ‘Leven vanuit je hart’ was het thema. Een tijdje nadien kreeg ik een berichtje van haar: “Willen zijn waar je bent – Kan het zo zijn dat 1 zinnetje mijn leven heeft veranderd? Iedere keer als ik dat denk voel ik alsof ik ‘in elkaar schuif’ en dan recht ik mijn rug en moet ik glimlachen en ben ik gelukkig. Dat is nu al een week zo. Is dat sleuteltje dan zo gemakkelijk?”

  Nieuwe video

Je kan nu ook zelf de lezing beluisteren en alle tips en sleuteltjes toepassen, want de lezing in Geel van eind november werd gefilmd en staat online. De bijhorende tekst over ‘willen zijn waar je bent’ vind je hieronder (en in de video).

Mijn volgende bijeenkomsten in Vlaanderen zijn in Stekene/Sint-Niklaas op 16 januari en in Poperinge op 6 februari, waar ik telkens van plan ben om nog dieper in te gaan op wijsheid van Meester Morya rond het hart en hoe je de wereld in jezelf kan omvormen tot een plek van magie, geluk en verbondenheid. Groetjes van Marie


Meester Morya

Meditatie voor de volle maan van 7 januari 2023:

Meester Morya,

"Eenvoud is iets wat je op alle momenten van de dag kan bereiken. Je moet nooit denken: ‘ik ben in een omstandigheid waar ik die eenvoud niet zou kunnen bereiken.’ Neen. Stel je voor dat je ergens bent en bijvoorbeeld ergens naartoe wil. Dan moet je dat helemaal willen en niet denken: ‘ja maar, ik wil ook hier blijven en ik wil weggaan’, want dan zit je niet in een eenvoud. Als je ergens bent en je wil ergens naartoe, doe dat dan. Ga daar naartoe. Als je bijvoorbeeld in een groep mensen bent en je wil over iets nadenken, denk dan over iets na en luister dan niet meer. Zo kan je je gedachten nagaan, en zo kan je weten waar je uitkomt met deze gedachten. Dat is eenvoudig en dat betekent dat je dan sterk bezig bent.

Als je denkt, denk je. Als je iets doet, doe je het. Als je ergens naartoe wil, dan ga je er naartoe. Dit eenvoudige bewegen van jezelf, dit handelen vanuit een eenvoud, brengt je binnen je eigen mogelijkheden, brengt je binnen je kracht.

Het is een heel eenvoudig voorstel, maar het is werkelijk moeilijk om het tot uitwerking te brengen, want je staat al snel voor onmogelijkheden: je wil ergens naartoe en je kan het niet, hoewel je dat absoluut wil. Dan moet je eerst het een en het ander regelen voordat het mogelijk wordt, en dat regelen kost tijd en maakt je verstrooid.

Je zou ervoor moeten zorgen dat je de dingen zo eenvoudig mogelijk aanpakt en zegt: “Daar wil ik naartoe op dit moment, dus doe ik het.” En als je er niet aan toe bent, stel het dan even uit en hou je daar dan ook niet mee bezig. Weet: ‘ik kom daar nog wel, maar nu niet.’ Op die manier kan je jezelf terug tot de orde roepen en daar brengen waar je bent.

Dat is heel belangrijk: dat je bent waar je bent. Dat je met je gedachten, met je gevoelens, met heel je zijn aanwezig bent op het moment dat je hier bent.

Als je dit kan, als je jezelf zover kan brengen dat je in die eenvoud staat, in je eigen kracht, dan kan je ook heel veel doen voor anderen, want dan ga je ineens meer zien. Je zal ineens een andere trilling door je voelen gaan, en je zal je ineens helemaal openen, helemaal aanwezig zijn bij de dingen.

Dat is de bedoeling, dat je zover gaat in die aanwezigheid dat je de Aanwezige daarin kan voelen, en dat je de trilling daarin kan voelen. Dat je dus het oneindige in jezelf kan toelaten omdat je zelf aanwezig bent in dat oneindige."

  Morya Kracht 4: De stap naar oneindigheid

Meester Morya

Geert Crevits, Morya Kracht 4: De stap naar oneindigheid, uit hoofdstuk 8: ‘Willen zijn waar je bent’ © Mayil.com
Mayil eNieuws

Nieuwe video!

Lezing van 24 november 2022 in Geel rond "Leven vanuit je hart" (1u53min)
Over minder verweven zijn en meer verbonden. Over vreugde, eenvoud, over licht en duister samenbrengen. Over bij jezelf blijven en kijken naar de ander met de ogen der liefde.
O.a. met twee mooie nieuwe meditaties.

Nieuwe video

Bekijk op:
youtube.com/Moryaspiritual

Of bekijk met samenvatting op:
www.morya.org > Wijsheid > Video'sMayil eNieuws

Agenda van komende activiteiten

  Workshops en lezingen

*** Morya Workshop
in Stekene (bij Sint-Niklaas)

Op maandagnamiddag 16 januari 2023 om 14u

Workshop rond verschillende vormen van loslaten en rond vernieuwing. Gebaseerd en geïnspireerd op de boeken van Meester Morya.

"Als je in het dagelijkse leven in staat zou zijn om zoveel dingen rond je los te laten, in je gevoel, in je denken, terwijl je er toch aandacht aan kan besteden, maar dan met een neutraliteit, zonder verwachting, zonder dat je er iets van wil, dan zou je zien dat je leven een feest wordt."
Meester Morya
(uit Morya Wijsheid 1: Bewust handelen)

* * *

  Workshops en lezingen

*** Lezing 'Leven vanuit je hart'
In Poperinge

Op maandagnamiddag 6 februari 2023 om 13u30
In het Natuurcentrum in Poperinge

Over dicht bij jezelf leven, weten wat je wil en in harmonie leven met de mensen rondom je. Leven met een vertrouwen en een optimistische insteek, hartelijk zijn en weten dat de wereld een deel is van jezelf.
Met vraag en antwoord, met praktische oefeningen en meditaties.

Info / Inschrijven
Info / Inschrijven:
www.morya.org > Samenkomen > Agenda voorjaar 2023Mayil eNieuws

Morya Wijsheid
op www.morya.org

Kennismaking:
Ontdek 9 belangrijke principes uit de boeken van Meester Morya

Vraag en antwoord:
Heel wat boeiende teksten over allerlei onderwerpen

  Nieuw! Kies een meditatie

Werkboek-oefeningen:
In de werkboek-oefeningen ontdek je telkens een inzicht van Meester Morya dat je daarna in je eigen leven observeert en begint toe te passen.

Meditaties:
NIEUW: kies een nummertje óf een afbeelding!
Of laat het lot voor jou kiezen en vermijd keuzestress.

Video's:
Allerlei video's met lezingen van Marie Crevits over de boeken of met teksten van Geert en Meester Morya. Zie hoe Geert Crevits telepathisch de boodschappen van Meester Morya tot stand laat komen, of bekijk het interview met Geert uit 1999.

Podcasts:
De aangename stem van Geert en de diepe wijsheid van Meester Morya die inzicht na inzicht naar voren brengt, zorgen voor een boeiende luister-ervaring. Alsof Meester Morya rechtstreeks tegen jou spreekt!

Volle maan brieven:
Klik op de Kies-knop en laat je verrassen, of snuister in de lijst en maak je eigen keuze. Sommige teksten gaan gepaard met audio, video of een pdf om uit te printen.

Morya wijsheid op morya.org

www.morya.org > WijsheidMayil eNieuws

Vraag het aan Morya

Heb jij onze online Morya kaartjes al geprobeerd? Om in alle vertrouwen advies, steun, leiding en inzicht te krijgen van Meester Morya.
Gratis, helemaal vrijblijvend, simpel en supergoed!

1) Ga naar www.mayil.com

2) Klik op de knop "Online advies - START" of "Levenslessen - START"

Mayil.com - Vraag het aan Morya

Vraag het aan Morya

Vraag het aan Morya - antwoord

Probeer het uit en vertel het verder!

Ontdek
"Vraag het aan Morya"

Vraag het aan MoryaMayil eNieuws

Publicaties bij Mayil Publishing House

Ontdek al onze inspirerende boeken, werkboeken, audio en kaartensets.

Klik op de afbeeldingen om naar Mayil.com te gaan, waar je van elke publicatie een inkijkexemplaar vindt, samen met citaten, een lijst van titels en meer.

Morya Wijsheid reeks

Morya Wijsheid boeken

Morya Kracht reeks

Morya Kracht boeken

Morya Bezinningsboekjes

Morya Bezinning

Morya Werkboeken en Spiritueel Dagboek

Werkboeken en Spiritueel Dagboek

Morya kaartensets

Morya kaartensets

Volle maan boekjes (BOEK + CD)

Volle maan boekjes

Luister-cd's

Luister-cd's

Luisterboek "Bewust handelen"
voorgelezen door Geert Crevits

Luisterboek

*** Keuzehulp ***

Moeite met kiezen uit al die razend interessante publicaties? Bekijk onze keuzehulp om het juiste artikel voor jou te vinden.

www.mayil.com
> Publicaties
> Keuzehulp

Mayil eNieuws
www.mayil.com
Mayil vzw is een kleinschalige non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of met een gift op BE80 7380 3514 8677


Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.org

Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.