Online lezen: www.mayil.org/eNieuws/2021/december.html

Mayil eNieuws www.mayil.org
December 2021
Afdrukken? Klik hier (pdf, 5 blz)     


Liefste eNieuws lezers,

Wat ik zo fantastisch vind aan de teksten van Meester Morya is dat ze altijd zo warm-menselijk en zo ruim zijn. Als je ze leest, ben je dadelijk minder geneigd mensen te bestempelen of meteen een oordeel klaar te hebben of een etiket. In plaats van zwart-wit of somber wordt de wereld kleurrijk, en in plaats van wanhopig word je geduldig, rustig, krachtig en optimistisch.

De beste dingen die je kan doen komen uit een innerlijke vrede, niet uit een negatieve, kritische of verontwaardigde onrust. Goedheid komt uit liefde en liefde is ruim en … liefdevol.

In mijn eigen leven heb ik al veel steun gehad van de kracht van dankbaarheid. Als ik het moeilijk vind om te aanvaarden hoe het leven is, probeer ik mijn perspectief te veranderen en te gaan kijken naar de dingen waar ik dankbaar voor kan zijn, en dat zijn er heel veel. En hoe meer ik kijk, hoe meer dingen ik vind! En uiteindelijk ben ik zo dankbaar dat ik zelfs dankbaar kan zijn voor die zaken waar ik eerst helemaal niet blij mee was... Op het moment dat ik dat kan aanroeren, raak ik ineens een enorme diepte, een serene vrede en een besef van juistheid, en dat diepe gevoel blijft nog lang nadien bij me. Met eGroetjes van Marie


De meditatie voor de volle maan van 19 december 2021 is een fragment uit een algemene boodschap van juni 1994:

Meester Morya,

"Probeer de dingen die naar je toe komen in je leven te bekijken. Neem alles op, overweeg het en hou enkel het goede, dat is de juiste instelling. Dit is werkelijk belangrijk, dat je zelf het onderscheid maakt in wat er bij je past. Laat je niets wijsmaken. Neen, onderzoek alles en zeg voor jezelf: “Ik leer het wel, ik probeer het en ik zie dan wat het geeft.”

Probeer te leven in een open geest en met open ogen, open oren - open zintuigen zeg maar. Als je dit kan, dan kan je veel meer in het leven, en kan je ook veel vlugger vooruitgaan. Want het is de tijd om wakker te worden. Dat wil zeggen dat je heel veel moet kunnen opnemen in je leven en dat je met veel dingen die nieuw zijn, moet proberen te leven.

Het is belangrijk dat je dit probeert, anders kom je in een slaap terecht. Je denkt dan dat het wel zal gebeuren zoals het moet gebeuren, maar dat is niet zo. De dingen gebeuren niet zoals ze moeten gebeuren, de dingen gebeuren veelal omdat je ze zelf beslist. Mensen beseffen dit niet. Als je niet durft te leven, dan heb jij de beslissing genomen om te traag te gaan, om vervelend bezig te zijn in je leven.

Het is een heel ander iets wanneer je tot jezelf kan zeggen: “Wees blij, vol vertrouwen, en ga door.” Dat je jezelf moed inspreekt. Soms is dat echt belangrijk. Soms sta je voor ogenblikken waar je het niet meer ziet zitten, iets waarvan je zegt: “Het is helemaal anders gelopen dan ik had gedacht.”

Het denken verstrooit de mens. Het belet hem veel dingen te zien. Dan zit hij in een soort duisternis, wat voor hem dan licht is. Maar als hij goed zou kijken, dan zou hij het verschil zien. Echt licht is stralend, is blij, is iets wat de mens opvoedt en verder brengt. Dit is het echte licht. Wanneer de gedachte somber is en wanneer ze zo is dat je er niets mee kan aanvangen, dan is dat absoluut geen licht. Het is wel een gedachte, maar ze houdt geen enkel licht in zich.

Licht brengt de mens verder, licht schept vertrouwen, licht schept vreugde. God is licht, God is liefde. Het diepste ervaren van de mens is blijheid, is vrijheid en is iets wat de mens zalft en vrede geeft. Het is zoveel meer dan de gedachten van de mens.

De mens kan in elke richting denken, maar hij is vooral geneigd sombere dingen te denken, door de ervaringen die hij heeft met vorige gedachten die tot werkelijkheid zijn gekomen. Door zijn gedachten schept de mens dikwijls zijn eigen werkelijkheid. Hij leeft met andere woorden in zijn eigen illusie.

Kon de mens maar de meeste van zijn gedachten loslaten. Als je maar zou durven leven, gelukkig durven zijn, wat je echt wel kan, want er zijn altijd momenten in de dag waar je blij kan zijn met iets kleins en dikwijls is dat ene moment veel belangrijker dan al de gedachten die je gehad hebt op die hele dag.

Probeer uit je somberheid te komen als je deze beleeft en weet dat deze beleving niet echt is. Het heeft geen enkele waarde om somber te zijn, het is van geen enkel nut om je dingen wijs te maken, om te zeggen: “Ik haal het niet.” Neen, het leven is een bloeiend iets, het leven wijst naar het paradijs. Want uiteindelijk kom je in een paradijs terecht. Maar dit paradijs moet in jouw leven zijn, het moet niet buiten je zijn, het moet leven in jou.

Als je in het licht leeft, zal je voelen dat je hart lichter wordt, dat je denken lichter wordt, dat je stappen lichter worden, dat je vreugdevoller bent. Dat is het echte leven, maar het is iets wat je moet durven.

De meeste mensen durven dat niet aan te raken. Ze denken dat het een illusie is, ze denken dat ze fout zitten, dat hun geluk niet echt kan zijn. En toch, als je blij bent, moet je weten: ‘het is goed dat ik blij ben en ik hoef daar niet aan te twijfelen, ik hoef mij daar geen zorgen over te maken. Maar ik moet ook niet zo leven dat ik de andere kant niet durf te bekijken. Ik moet zo zijn dat ik alles durf te zien in het leven; ook het lelijke, het slechte, het duistere. Het is allemaal reëel als ik het kan zien, als ik mezelf niets wijsmaak, want het is er allemaal. Het is er allemaal omdat God wil dat het er is. Want in God is alles, zowel het lelijke als het mooie en alles heeft zijn diepe betekenis. Daar kom ik achter wanneer ik de vreugde in mijn leven toelaat en wanneer ik het geluk in mijn leven kan zien. Dan kom ik achter de functie van het kwaad en van de dingen die moesten gebeuren. Daardoor word ik eigenlijk wie ik kan zijn. Het kwaad zal mij testen, de leugen zal mij omvergooien. Maar als ik weet dat ik op God kan vertrouwen, zal ik opstaan, zal ik verder gaan en zal de leugen mij niet meer raken.’

Door het vertrouwen dat je in jezelf hebt, zal je zien dat het juist is. En je zal vooruitgaan. Er zullen zoveel dingen mogelijk zijn door wat je denkt dat God is. Want eerst denk je: ‘God zal wel bestaan’, en dan denk je: ‘Hij bestaat.’ En dan heb je de ervaring dat Hij inderdaad bestaat. En dan weet je zeker dat Hij bestaat en uiteindelijk is het alleen God die bestaat. Maar dit is een heel lange weg en dit is de weg van de realiteit. Dit is de weg die echt is en die je moet durven gaan. Wie kan dat begrijpen?"

  Morya Bezinning 2: Een nieuw leven - Mayil.com

Meester Morya

Geert Crevits - deel van hoofdstuk 3 uit "Morya Bezinning 2: Een nieuw leven" (boodschap van 1 juni 1994 - Sint-Denijs-Westrem) © Mayil.com


 


Mayil eNieuws

Nieuwe Morya groepjes

In de mate van het mogelijke gaan de Morya groepjes nog steeds blijmoedig door, er zijn zelfs nieuwe groepjes die van start gaan. Wie verlangt naar contact met gelijkgestemden is altijd welkom!

Twee nieuwe groepjes in Schilde (provincie Antwerpen)
Maandelijks op woensdagnamiddag: groepje rond het "Werkboek voor het leven"
Maandelijks op zaterdagnamiddag: groepje rond het "Basiswerkboek"

Nieuw groepje in Lendelede (bij Izegem, West-Vlaanderen)
Morya werkgroepje rond de boeken van Meester Morya met o.a. kleine praktische oefening in groep, meditatie en Morya kaartjes - maandelijks op dinsdagavond

Nieuw groepje in Sint-Niklaas
Morya werkgroepje rond het boek "Het overvloedige leven" (Morya Wijsheid 9, Geert Crevits), elke vierde woensdagnamiddag van 14u tot 16u.
Het verhaal van Gina uit Sint-Niklaas lees je hier.

Alle praktische info vind je op:
www.morya.org > Groepen

Enkele getuigenissen van mensen die al jarenlang aan een Morya groepje deelnemen:

"Er is voor mij al heel veel veranderd door naar Morya te komen. Er wordt veel geleerd zonder dat je het weet. Lieve mensen - ieder vertelt eens een verhaal dat ze hebben meegemaakt en daar kun je dan van leren, fantastisch. "Een lach en een traan en toch blijven we bestaan"... Tof. Nog veel bijeenkomsten, daar gaan we voor!" Mariella

"Ik kijk er telkens naar uit als een bijeenkomst van ‘ons’ Morya-groepje is gepland. Het doet deugd om met mensen die toch grotendeels op dezelfde golflengte zitten samen te komen. Het is verrijkend om te horen hoe iedereen de teksten van MM verwerkt. De groep is altijd wijzer dan het individu. Dat elk zijn eigen accenten legt en deze een aanvulling vormen op de eigen accenten kan heel verhelderend zijn.
De bijeenkomsten brengen mij rust en verlichting. In plaats van me te laten leiden door angsten en de onrust in de wereld, laat ik me leiden door ondermeer de teksten van Meester Morya. Zeker in deze woelige tijden van transitie zijn ze een voedingsbron voor mij.
Alhoewel de teksten van Meester Morya natuurlijk het belangrijkste zijn, is de sfeer waarin we kunnen samen komen eveneens belangrijk. Het is echt een gezellige bedoening, met een kopje koffie tussendoor en enkele lekkere versnaperingen erbij…
Nadat we de teksten gelezen en besproken hebben, trekken we nog een kaartje. Verrassend is dat telkens weer een voor dat moment passend antwoord, een passende tip, een leuk inzicht wordt gegeven bij het trekken van een kaart.
Na zo’n bijeenkomst ga ik weer voldaan naar huis en daar ben ik (iedereen) dankbaar voor!"
Eric

"De samenkomsten met ons Morya-groepje zijn telkens een verademing midden de soms drukke weekbezigheden. Eerst en vooral omwille van de inhoud van de lezingen met de wijze en praktische raadgevingen van de Meester. Het is treffend hoe sommige dingen zo persoonlijk toepasselijk kunnen zijn, dit voor de ene, dat voor de andere…
De getuigenissen van een of meerdere aanwezigen na elke lezing zijn bijzonder en het is zo mooi en soms ontroerend hoe de anderen op zaken uit de lezingen reageren. We weten dat we mekaar kunnen vertrouwen en dat we vrijuit kunnen spreken, en mekaar dus ook kunnen helpen met de wijze teksten van de Meester in het achterhoofd…
Ik keer telkens met een dankbaar en met een heel gelukzalig gevoel naar huis terug.
Ik hoef er niet aan toe te voegen dat het coronavirus al veel te lang een serieuze spelbreker is geweest, maar ik blijf mij verbonden voelen, én met de groep, én met Meester Morya."
Erna

Bekijk de lijst van Morya groepjes in BE en NL op:
www.morya.org > Groepen

Wil jij ook graag een groepje starten?
Neem contact op met ons!Mayil eNieuws

Morya luisterboek in promotie
nog tot eind december

  Morya Wijsheid 1: Bewust handelen - Luisterboek op USB

Dit luisterboek is uniek doordat het de enige Morya audio-publicatie is die geen live audio bevat. De tekst werd na het uitgeven van de tweede druk van het boek voorgelezen door auteur Geert Crevits zelf.

Doordat Geert voorleest is de stroom van woorden extra rustig en is er meer tijd om de dingen die gezegd worden bij je te laten binnenkomen. De stem van Geert is zacht, warm en rustgevend. Doordat je zelf niet hoeft te lezen maar gewoon kan luisteren kan je ontspannen opnemen wat Meester Morya je vertelt.

Nog tot eind december in promotie!
4 euro korting en gratis verzending naar België en Nederland

  Luisterboek (hoofdstuk 1)  

ca. 5 uren (mp3 van hoge kwaliteit) op USB-stick

22 euro > Nu 18 euro

Beluister het eerste hoofdstuk van het luisterboek op youtube.com/Moryaspiritual

Info / Bestellen
www.mayil.com > Morya luisterboekMayil eNieuws

Morya Bezinningsboekjes:
Koop ze nog aan de oude prijs tot eind december

Door forse stijgingen van portkosten, drukkosten en andere, zien we ons genoodzaakt om vanaf 1 januari de reeks bezinningsboekjes op te slaan naar 11 euro per boekje.
Tot eind december kan je ze nog bestellen aan de oude prijs van 9,75 euro per stuk.
De prijs van alle andere boeken en publicaties blijft onveranderd.

De bezinningsboekjes zijn stuk voor stuk verbazend actueel, vol hoop, inzicht en steun.

Info / Bestellen
www.mayil.com > Morya Bezinning

Morya Bezinning 1: De Aarde als Wezen

Morya Bezinning 1: De Aarde als Wezen

1 - De Aarde als Wezen
2 - Je verantwoordelijkheid opnemen
3 - Het lijden van God
4 - Verloochen jezelf niet
5 - Het wordt een moeilijke tijd
6 - Een strijd
7 - Mensen op deze aarde
8 - De vreugde zal je leiden
9 - Het Goddelijke Plan
10 - De komende twintig jaar

Morya Bezinning 2: Een nieuw leven

Morya Bezinning 2: Een nieuw leven

1 - Vreugde
2 - De krachten van het heelal
3 - Het leven wijst naar het paradijs
4 - Jonge mensen in de vernieuwing
5 - Een brug slaan naar elkaar
6 - De grootste uitdaging ooit
7 - Ken jezelf, zo leer je het Goddelijke kennen
8 - Solidariteit
9 - Een nieuwe weg

Morya Bezinning 3: Een groter leven

Morya Bezinning 3: Een groter leven

1 - De bedoeling van de Nieuwe Tijd
2 - De sleutel van het leven
3 - Het werk dat gedaan moet worden
4 - Eerlijk zijn
5 - Je ogen zullen geopend worden
6 - Een tijd om te bidden
7 - Een groter leven
8 - Uitzien naar het goede
9 - De nood lenigen

Morya Bezinning 4: Zoeken en vinden

Morya Bezinning 4: Zoeken en vinden

1 - Je hoeft nooit wanhopig te zijn
2 - De drie pijlers
3 - Je wordt gedragen naar vernieuwing
4 - Je denken omvormen
5 - Deugd
6 - Eenvoud
7 - De wereld van waarheid
8 - Een eerlijke poging
9 - Zoeken en vinden
10 - Een grote verwachting naar de jeugd toe

Morya Bezinning 5: Liefde is niet blind

Morya Bezinning 5: Liefde is niet blind

1 - Over ware liefde
2 - Over liefde en vernieuwing
3 - Over liefde en vreugde
4 - Over liefde delen met anderen
5 - Over liefde en leven vanuit de ziel
6 - Over de liefde van God
7 - Over liefde en persoonlijke transformatie
8 - Over liefde als drijvende kracht

Morya Bezinning 6: De wereld in verandering

Morya Bezinning 6: De wereld in verandering

1 - De mens en de volkeren krijgen een grotere betekenis
2 - De aarde op zich komt in vernieuwing
3 - Een universele aanpak in het verzachten van het leed
4 - Angst voortvloeiend uit een bewustwordingsproces
5 - De ziel van een volk
6 - Eerlijkheid lost de raadsels op
7 - Engelen leggen lijnen van licht neer op de aarde

Morya Bezinning 7: Ga naar de wereld met liefde

Morya Bezinning 7: Ga naar de wereld met liefde

1 - Over eenheid en verandering op de wereld
2 - Over eenzaamheid met of zonder liefde
3 - Miljoenen mensen van goede wil
4 - Over liefde en innerlijke vrede
5 - Over liefde en verlangens
6 - Over liefde en strijd

Morya Bezinning 9: Gelukkig durven zijn

Morya Bezinning 9: Gelukkig durven zijn

1 - Hou van de kleine dingen van iedere dag
2 - Rustig zijn in de dynamiek van dagelijkse klussen
3 - Herbronnen bij jezelf
4 - 'Waarmee kan ik het meest gelukkig zijn?'
5 - 'Ik durf mezelf te zijn zoals ik ben'
6 - Geborgen in de hand van God
7 - Zelf beslissen over je keuzes
8 - Spreken vanuit je hart
9 - Vertrouwen in jezelf is geen egoïsme

Morya Bezinning 10: Je bent je eigen leraar

Morya Bezinning 10: Je bent je eigen leraar

1 - Je eigen spoor
2 - 'Ik kan vooruit'
3 - De leerschool in jezelf
4 - Gedragen door de moeilijkheden heen
5 - Een puur hart
6 - Luisteren naar je eigen innerlijk
7 - Jouw leven is belangrijk
8 - Er is een bron van geluk in jezelf
9 - Liefde is om te geven
10 - Je bent je eigen leraar

Info / Bestellen
www.mayil.com > Morya Bezinning

In de nieuwsbrief van november 2021 vind je een selectie citaten terug uit elk bezinningsboekje

Mayil eNieuws
www.mayil.com
Mayil vzw is een kleinschalige non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of met een gift op BE80 7380 3514 8677


Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.

Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.