Zie je de afbeeldingen niet?
Bekijk de online versie: www.mayil.org/eNieuws/2018/september.html
Mayil eNieuws www.mayil.org

September 2018

Afdrukken? Klik hier (pdf, 4 blz.)

--

Liefste eNieuws lezers,

Enkele weken geleden ontmoette ik enkele fervente eNieuwslezers; ze vertelden mij enthousiast hoe ze elke maand uitkeken naar de nieuwsbrief en dat de volle maan tekst altijd preciés paste bij wat ze nodig hadden. "Vooral als de stem van Geert erbij is, dan is dat toch nog altijd anders, dieper en bijzonder", zeiden ze, en ik beloofde prompt dat er deze maand opnieuw audio bij zou zijn. Vandaag doen we er zelfs nog een schepje bovenop: tot eind oktober is er voor àl onze lezers een grote actie met kortingen tot wel 50% op alle Morya audio! (zie verder)

Met het begin van het schooljaar en de bijhorende hernieuwde studielust organiseert mama ook weer een meditatiecursus. Ze geeft je een verbazingwekkend effectieve manier om je meditatie in goede banen te leiden, en niet alleen dat: je meditatie-momenten worden, zoals Meester Morya het noemt, een "hefboom" om je leven op allerlei vlakken in orde te krijgen. Als je eenmaal de vijf eenvoudige stappen van deze eeuwenoude meditatie leert en tot inzicht brengt voor jezelf, is je leven nooit meer hetzelfde. Zeker een aanrader!

Tot slot zijn er deze maand ook weer nieuwe inspirerende video's verschenen op internet. Elke woensdagmiddag verschijnt een nieuw stukje, en dat zeker nog tot het einde van dit jaar. Veel kijkplezier! eGroetjes van Marie

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 25 september 2018

! Te beluisteren op www.morya.org !

Meester Morya,

"Probeer voeling te nemen met jezelf. Als je innerlijk onrustig bent door een en ander, door wat gebeurt in jouw leven, moet je af en toe eens kunnen teruggaan naar een moment van stilte, naar een moment waarin je niet bezig was met anderen, naar een moment waarin je tot je oorspronkelijkheid komt, in het gevoel van: ‘zo ben ik eigenlijk.’ En die momenten waar je jezelf leert kennen, waar je je bewust bent van wie je werkelijk bent, zijn zeer belangrijk. Want daardoor geef je een bewuste kans aan jezelf om te groeien. Het is vanaf dat oorspronkelijke in jezelf dat je eigenlijk kan weten wat je wil.

Meestal zijn de mensen om je heen of de wereld een soort afleiding, een idee dat misschien dit of misschien dat ook mogelijk zou zijn, maar wat dan misschien ook wel niet jouw ding is. Maar als je terug kan gaan naar jezelf, dan sluit je aan bij jouw persoonlijke verhaal, bij dat diepe verhaal wat in alle oorspronkelijkheid in jouw wezen aanwezig is.

Het is goed om af en toe in die zin te herbronnen, om niet alleen maar te kijken door de filter van deze wereld, maar om ernstig te durven zijn met jezelf, in het gevoel dat inderdaad ook leuke momenten zijn in jouw leven, waar je kan ontspannen, waar je misschien zelfs gedurfde ideeën kan oppikken om dan uiteindelijk een aantal dingen te doen die in overeenstemming zijn met jezelf. Dat je weet: ‘zo ben ik eigenlijk, dit is mijn ambitie, dit is mijn bedoeling, dit wil ik bereiken in mijn leven.’ Want pas op, in dit leven, jouw leven is heel veel wat kan. Het is niet zomaar een leventje. Want dit, jouw eigenste leven, is eigenlijk belangrijk en je kan met boeiende en belangrijke zaken bezig zijn.

Maar op een bepaald moment moet je leren die keuze maken. Niet zozeer van: ‘wat willen anderen van mij?’ Maar: ‘wat ligt in mij verankerd, misschien zelfs een beetje verborgen? Wat ontdek ik in mezelf, wat is mijn kwaliteit in het leven? Wat kan ik goed, wat doe ik graag, wat is belangrijk?’ Dit zijn goeie zaken om af en toe eens in je herinnering te brengen: ‘wat heb ik geleerd? Waarom heb ik gekozen om die weg te gaan? Wat was belangrijk voor mij?’

Sommige mensen zullen reeds vanaf kind weten wat ze in hun leven willen, en daar kunnen ze dan een heel leven lopen naar zoeken: ‘wil ik dat wel echt?’ Maar dikwijls zijn met het leven meegegeven een aantal grote ideeën, een aantal grote oorspronkelijke momenten, waar je duidelijk voelt: ‘mijn ziel wil dit van mij, of mijn diepere zelf wil dit van mij.’ En het is goed om daar af en toe bewust naartoe te gaan, om op een rustige manier rekening te houden met jezelf in jouw leven.

En dan kan je prachtige dingen doen, zaken die belangrijk zijn niet alleen voor jou, maar ook voor anderen, voor de wereld, dingen die je op een keurige manier leert uit te drukken, uit te werken, omdat je voelt: ‘het is niet om het even.’ In elke ziel ligt een ongelooflijke schoonheid, een ongelooflijke verfijning. Jouw diepere zelf is licht, jouw diepere zelf is vrede, en daarmee levend beteken je sowieso iets voor andere mensen, voor deze wereld."Luister-cd: Vraag licht

Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com
uit de Morya Luister-cd: Vraag licht
fragment uit track nr. 3: 'De rode draad die zich door je leven weeft'

! Beluister de VOLLEDIGE track 3
(= deze tekst plus het vervolg)
op www.morya.org (homepage)

--
Mayil eNieuws

Enkel voor onze eNieuwslezers:

Grote AUDIO KORTINGSACTIE!

Bij aankoop van 1 stuk audio: -10%
2 stuks: -20%
op allebei
3 stuks: -30%
op aledrie
4 stuks: -40%
op allevier
vanaf 5 stuks: -50%
op alle audio

Deze kortingen zijn geldig op alle Morya luister-cd's, het Morya Luisterboek (Wijsheid 1: Bewust handelen) en de beide Volle Maan BOEK + CD publicaties.

Morya audio publicaties

Actie tot en met 31 oktober 2018, voor alle abonnees van het Mayil eNieuws die rechtstreeks bij ons bestellen. Alles portvrij voor België en Nederland. Bestel via de website, je korting wordt automatisch toegekend als je ingeschreven staat voor het Mayil eNieuws.

Maak je keuze en bestel via
www.mayil.com > Audio publicaties

Mayil eNieuws

Meditatiecursus

door Lydia Crevits

ShamballaWat leren we? We leren een meditatie met vijf eenvoudige stappen die je stap voor stap in jezelf kunt doen. Dat geeft houvast en daardoor kun je ook in je leven andere stappen zetten. Deze stappen zijn oude kennis die vol diepe betekenis zijn zoals in de mysteriescholen werd onderwezen door de Meesters van Shambhala in elk deel van de wereld.

Waar is het goed voor? Om bijvoorbeeld te leren voeling krijgen met het leven, met de realiteit van de dingen, met je intuïtie en voor wie het goed zou zijn om losser te worden van gedachtestructuren.

Of om directer te zijn in de perceptie van wat je wil in je leven. Dan kan je ook meer innerlijke rust vinden. Geholpen door de vijf stappen kan men zichzelf vinden op momenten dat men door het leven uitgedaagd wordt of wanneer men zich losgeslagen of emotioneel voelt.

Voor mannen zou het bijvoorbeeld makkelijker worden om te leren zien wat een last is in het leven en eigenlijk onnodig en wat zeer zinvol is … en ook lastig. Juister kiezen en het verschil leren zien in wat belangrijk is en wat Lydianiet. Ook innerlijke rust, waar veel mannen naar op zoek zijn, kan gevonden worden, en een soort zelfvertrouwen wat men niet buiten zichzelf moet halen.

Lydia heeft meer dan dertig jaar ervaring met het geven van meditatiecursussen en healing, en werkt ruim vijftien jaar met spirituele familieopstellingen.

Praktisch

Vijf maandagnamiddagen:
22 oktober, 29 oktober, 5 november,
12 november en 19 november 2018

Van 13u30 tot rond 17u30, in Hertsberge (Oostkamp, West-Vlaanderen)
200 euro voor de vijf namiddagen; voor 5 tot 8 deelnemers.

(Kan je op deze data niet komen, maar heb je wel interesse in deze cursus, breng ons hier dan van op de hoogte alsjeblieft)

Getuigenissen

"Ik vond het heel verrijkend; meditatie is nu een vaste waarde geworden in mijn leven en anders zou het er nooit van gekomen zijn. De workshops hebben een stuk mijn leven veranderd, ook wat innerlijke rust gebracht, ik ben héél content dat ik dat gevolgd heb."

"Ik heb er héél veel aan gehad. Ik heb eigenlijk nog nooit gemediteerd; in die cursus zaten zowel mensen zoals ik, die wel al met zichzelf gewerkt hebben, maar nog niet gemediteerd hebben, maar daar zaten ook mensen bij die al meditatie gevolgd hadden, maar dat stoorde niet en je merkte dat het voor alle partijen een zeer deugddoend gegeven was."

"wat ik tof vond, Lydia maakte ook telkens tijd om tijdens de meditatie bij iedereen even individueel rond te gaan, en dat voelde telkens als een duwtje in de rug" Lees nog meer getuigenissen op de website

Meer info en inschrijven:
www.morya.org > Meditatiecursus

Mayil eNieuws

Elke week een nieuwe video

Deze maand verschenen opnieuw nieuwe video's over 'Thuis in je eigen leven'.

Elke video biedt ook een Nederlandstalige ondertiteling.

Elke woensdagmiddag om 12u verschijnt een nieuwe aflevering! Abonneer je op ons Youtube-kanaal om vanzelf op de hoogte te blijven.

Ondertussen hebben we de kaap van 100 abonnees gerond, waardoor we een makkelijkere link mochten kiezen voor onze Youtube startpagina. Voortaan vind je ons hier: www.youtube.com/Moryaspiritual

video M6

6. Inspiratie = concentratie + rust (OEFENING voor tijdens routine) (4:33)
Probeer fysiek rustig te worden bij de routinematige dingen die je doet. Doe de dingen met concentratie en op je eigen ritme. Op die manier kan je baden in een soort innerlijke luxe. Door de combinatie van lichte concentratie en innerlijke rust, geef je ruimte aan inspiratie.

video M7

7. MEDITATIE voor vertrouwen (05:19)
In deze video: Een meditatie van twee minuten waarmee je vertrouwen aanmaakt.

video M8

8. OEFENING: Gedachten naar je hart brengen (15:40)
Een doe-oefening uit het Morya Basiswerkboek waardoor je makkelijk kan stoppen met piekeren en zorgen maken. Een eenvoudige oefening waarbij we dagelijks enkele gedachten of emoties één voor één naar ons hart brengen, verlost ons van spanning en geeft ons inzicht in oplossingen, soms onmiddellijk al, soms enige tijd later.

Verschijnt op woensdag 19 september:

video M9

Abonneer je op ons Youtube-kanaal en blijf op de hoogte!

9. Hoop en uitdagingen in de Nieuwe Tijd (06:00)
In deze video: Iemand uit het publiek merkt op dat de wijsheid van Meester Morya nog niet oud is (hoewel sommige van Zijn boeken al meer dan twintig jaar bestaan). Hét probleem van deze tijd is het gebrek aan waarden in onze maatschappij. De Nieuwe Tijd wordt geen revolutie, maar komt geleidelijk tot stand. Kijk niet op, kijk niet neer, dan vind je je weg.

EXTRA'tje op zondag 23 september:

10. Als je verdriet hebt... (00:39)

Woe. 26 september:

11. Over karma, verlichting en het geduld van de liefde (20:37)

Bekijk alle video's hier

Abonneer je op ons Youtube kanaal
om bericht te krijgen bij elke nieuwe video

www.youtube.com/Moryaspiritual

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of een kleine maandelijkse gift op BE80 7380 3514 8677
(Mayil vzw)

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.