Zie je de afbeeldingen niet?
Bekijk de online versie: www.mayil.org/eNieuws/2018/oktober.html
Mayil eNieuws www.mayil.org

Oktober 2018

Afdrukken? Klik hier (pdf, 4 blz.)

--

Liefste eNieuws lezers,

De omstandigheden in het leven kunnen soms erg symbolisch en beeldend zijn. Neem nu onze straat, waar ik vanuit mijn bureau op uitkijk. Die is sinds april volledig afgesloten voor alle verkeer, waardoor het maandenlang heerlijk stil was rondom ons huis en in onze tuin, terwijl iets verderop wegenwerken volop aan de gang waren. Die vrede kon natuurlijk niet blijven duren, en sinds augustus is ook ons stuk straat onderhevig aan een volledige hervorming. Alles werd uitgebroken, weggegraven, vernieuwd en wordt nu stap voor stap opnieuw ingericht en aangelegd. Zelfs al lijkt het chaotisch, veroorzaakt het allerlei hinder en is er tijdelijk geen enkel soort verkeer mogelijk, de weg krijgt een totaal nieuwe, betere structuur voor de toekomst.

Ofschoon we al vele weken dagelijks geconfronteerd worden met dit beeld, werd ik pas enkele dagen geleden gegrepen door het inzicht dat wij hier bij Mayil eigenlijk in dezelfde situatie zitten. Want hoewel er al een hele tijd maar weinig nieuwe publicaties gerealiseerd werden, ervaar ik hoe binnenin Mayil stilaan een nieuwe energetische structuur zichtbaar wordt, met nieuwe contacten, nieuwe medewerkers, internationale projecten, een nieuwe instelling op vele vlakken, nieuwe ideeën en gewoontes, en ruimere inzichten, opdat het werk - zowel hier als internationaal - in de toekomst beter, zachter en vlotter zal kunnen verlopen.

Tegelijk voel ik een grote dankbaarheid omdat ik me niet alleen voel in dit grootse avontuur, niet alleen door de sterke samenwerking die er is met mijn moeder Lydia, de onopvallende zorg van mijn vader Geert en de bestendige aanwezigheid van Meester Morya, maar ook dankzij elk van jullie, al onze trouwe lezers, klanten, fans, vertalers, vrijwilligers en donateurs. Ik wil jullie dan ook van harte bedanken omdat jullie samen met ons die gezegende toekomst tegemoet willen gaan. Met vreugdevolle groeten van Marie

Lees zeker verder onder de bezinningstekst
om al het nieuws van deze maand te vernemen!

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 24 oktober 2018

Meester Morya,

"Het is goed om trouw te zijn aan jezelf, dat heeft een heel diepe betekenis. Denk niet dat je je moet plooien in de richting van anderen, omdat je zou kunnen denken: ‘zij weten het misschien beter, zij hebben meer ervaring, ze zijn objectiever.’ Niet doen. Jouw eigen weg, jouw persoonlijke weg is heel belangrijk. Vertrouw daarbij op je diepste wezen, op jouw hart, op jouw ziel.

In de intentie van je leven kan heel veel veranderen. Als kind werd je in een studie­programma geschoven, je hebt beantwoord aan de wensen van je ouders, je hebt dingen gedaan die belangrijk waren, maar het kan zijn dat je nu ineens op het spoor komt van iets anders wat je innerlijk voelt heel belangrijk te zijn. Volg dat. Aarzel niet.

Vertrouw op wat je diep in jezelf aanvoelt als belangrijk. En dat kan het ene moment zo liggen, een ander moment anders, dat maakt niets uit. Gaandeweg ontdek je daardoor de richting van jouw leven, je ontdekt de lijn in jouw leven en dan kan je blij zijn met wat je doet, omdat je innerlijk in dat referentiepatroon komt van ‘er is iets in mij wat gaat spreken’ en dit moet je gaande houden.

Want als je kind bent, dan is daar dat innerlijke contact met jouw ziel. Naarmate je groter wordt, kan dit verwateren en dringen andere stemmen zich op: van je leraren, van mensen om je heen, van autoriteiten, mensen met diploma’s of wat dan ook die zeggen wat jij moet doen. Uiteindelijk kan je het zover drijven dat je alleen nog maar luistert naar hen: naar je partner, naar je kind, naar je buur, naar de dokter,… en innerlijk verstik je die stem: ‘zeg het niet meer, spreek mij niet meer aan, ik luister toch niet.’

Durf het om te draaien. Durf te kijken naar de werkelijkheid van je eigen leven van binnenuit, vanuit je eigen hart, wetend wat je wil. Laat je niet afleiden door de omstandigheden, door de mensen om je heen, door de tijd waarin je leeft, door de moeilijkheden die je om je heen ziet. Durf gelukkig te zijn met je leven, concreet elke dag met wat je doet. Kies vanuit wat je innerlijk voelt belangrijk te zijn.

Ga niet tegen jezelf in. Zeg niet altijd: “Zwijg, je weet het niet” maar leer aan jezelf te duiden: “Je weet het wel, je vindt het wel, je komt vooruit, het gaat goed, je zal het wel zien.” Wees positief naar jezelf. Durf jezelf als vriendin, als vriend te hebben. (...)"Werkboek voor het leven

Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com

fragment uit hoofdstuk 1 van
"Morya Bezinning 10:
Je bent je eigen leraar"

--
Mayil eNieuws

Cursus: "Leven met de werkelijkheid van het hart"
(incl. Telepathie & Intuïtieve Ontwikkeling)

door Marie Crevits

In deze vijfdaagse opleiding ontdekken we wat het is om echt te gaan leven met en vanuit je hart, om werkelijk te gaan luisteren naar die innerlijke stem. Je krijgt heel wat kennis, verhalen, voorbeelden, tips, lessen en eigen ervaringen.

Wie leeft vanuit het hart, die leeft met intuïtie, met vertrouwen, met innerlijke kracht, met mededogen en liefde, met onderscheidingsvermogen en een innerlijke wakkerheid. Je leert omgaan met belastende gedachten, verwarrende emoties, overgevoeligheid, moeilijke mensen en allerhande complexe situaties die voorkomen in het dagelijkse leven. Je krijgt meer vat op jezelf en de opbouw van je eigen krachtlijnen. Je maakt een nieuwe openheid en vindt opnieuw vreugde in je leven.

Ondertussen ga je ook aan de slag met telepathie, met behulp van een techniek waarmee je de taal van het hart kan leren horen en onder woorden leert brengen. Daarmee kan je de ziel laten spreken. Eerst de ziel van anderen, daarna ook de ziel van dieren, planten, bomen en natuurwezens, en uiteindelijk ook je eigen ziel, zodat je zonder hulp van anderen voor elke situatie leiding en inzicht kan ontvangen van je eigen hart.

Meer over de inhoud van de cursus vind je op www.hetleven.be.
Antwoorden op Veelgestelde vragen lees je hier.

Marie CrevitsMarie Crevits (35) groeide van jongs af aan op met de spiritualiteit van het hart, onder de zorgzame leiding van haar intuïtieve moeder en telepathische vader. Zelf werkt ze al vijftien jaar met de techniek die ze sinds 2007 ook onderwijst. Ze deelt liefst alles wat ze weet en als lesgeefster is ze vurig, spontaan, expressief en humoristisch. Samen met haar en met de andere cursisten maak je een nieuwe keuze en (her)ontdek je de kracht en de stem van je eigen hart.

Op vijf volledige zaterdagen
in Hertsberge (bij BRUGGE)

op za. 1 december, 15 december 2018,
5 januari, 19 januari en 2 februari 2019

Alle info en inschrijven:
www.hetleven.be

Mayil eNieuws

PROFITEER ERVAN - Nog tot eind oktober !!

Grote AUDIO KORTINGSACTIE

Bij aankoop van 1 stuk audio: -10%
2 stuks: -20%
op allebei
3 stuks: -30%
op aledrie
4 stuks: -40%
op allevier
vanaf 5 stuks: -50%
op alle audio

Deze kortingen zijn geldig op alle Morya luister-cd's, het Morya Luisterboek (Wijsheid 1: Bewust handelen) en de beide Volle Maan BOEK + CD publicaties.

Morya audio publicaties

Actie tot en met 31 oktober 2018, voor alle abonnees van het Mayil eNieuws die rechtstreeks bij ons bestellen. Alles portvrij voor België en Nederland. Bestel via de website, je korting wordt automatisch toegekend als je ingeschreven staat voor het Mayil eNieuws.

Maak je keuze en bestel via
www.mayil.com > Audio publicaties

Mayil eNieuws

Elke week een nieuwe video

Ook deze maand verschenen weer nieuwe video's over 'Thuis in je eigen leven', met nu ook fragmenten uit de lezing in Geel op 11 juni 2017.

Elke video biedt een Nederlandstalige ondertiteling.

Elke woensdagmiddag verschijnt een nieuw stukje!

video

(M11) Over karma, verlichting en het geduld van de liefde (20:37)
Karma is een ijzeren wet, maar ze is geen straf of boete. Het is een vorm van liefde om ons tot bewustzijn te brengen. Karma is een wiel waar ik mezelf aan bind door zelfzuchtige dingen te doen. Licht is bewustzijn, verlicht zijn is volledig bewust zijn. Wat gebeurt er met overledenen? God heeft de tijd uitgevonden om ons de tijd te geven. De kiem van liefde zit in ieders hart. Als je gaat geloven in jezelf, open je de poort naar het geluk.

video

(G1) Intuïtie vraagt een aanleiding en een openheid (06:49)
In deze video: Probeer in een eerste beweging wat afstand te scheppen tussen jou en de ander. Door je problemen rustig met je verstand te bekijken en daarna los te laten, geef je de kans aan je intuïtie om te werken. Tegelijk moeten we ook de openheid hebben om geholpen te willen worden.

video

(G2) De stilte als anker in jezelf (05:19)
Als je de stilte in jezelf vindt en voedt, dan wordt deze als een lotus rond je hart, een soort buffer die jou beschermt. Om echt te mediteren moet je eerst vrede proberen te nemen met de aarde en je leven. Als je er niet van uitgaat dat anderen lijken op jou, voel je je vrijer en kan je ook misverstanden vermijden.

video

(G3) Er is een fantastische kracht werkzaam in jou (10:01)
Intuïtie is niet alleen een bron van informatie, maar ook van herstel en herbronning. In de rust van je hart wegen de problemen niet meer op je. Verbinding maken met anderen doe je vanuit je hart, niet met je denken of je gevoel. Vreugde helpt je om de juiste keuze te maken.

video

Deze week (vanaf woensdagmiddag):

(G4) Volg ik mijn intuïtie, of toch maar liever niet? (08:16)

! Abonneer je op
www.youtube.com/Moryaspiritual

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of een kleine maandelijkse gift op BE80 7380 3514 8677
(Mayil vzw)

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.