Zie je de afbeeldingen niet?
Bekijk de online versie: www.mayil.org/eNieuws/2017/april.html
Mayil eNieuws www.mayil.org

April 2017

Afdrukken? Klik hier (pdf, 4 blz.)

--

Liefste eNieuws lezers,

Het nieuwe boek is er! Het werd meteen rondgestuurd naar alle mensen die er eentje kochten in voorverkoop én naar de verdeler die zorgt voor de bevoorrading van alle boekhandels en online boekenwinkels. Héérlijk om weer een nieuwe parel toe te voegen aan dat schitterende juweel dat Meester Morya de wereld heeft toebedacht.

De data en locaties voor de tournee in mei en juni liggen nu ook vast, en de inschrijvingen zijn gestart. Er komen workshops in Poperinge, Wevelgem, Sijsele, Sint-Niklaas, Turnhout, Geel, Sint-Truiden, Maasmechelen en Amsterdam. Verder in deze nieuwsbrief vind je alle details.

Een Morya Samenzijn is een ideale gelegenheid om je innerlijke wereld nieuw leven in te blazen. Je vindt opnieuw de vreugde en je krijgt aanmoediging om meer in jezelf te gaan vertrouwen. Ik kijk er van harte naar uit om je te ontmoeten op één van de workshops!

Tot slot wil ik ook graag onze internationale inleiding met jullie delen. Meestal wordt de gewone Nederlandstalige inleiding voor hen vertaald naar het Engels, Duits en Pools, maar deze keer wordt hun inleiding vertaald naar het Nederlands voor jullie... (We zijn nog op zoek naar een tweetalige vrijwilliger die onze nieuwsbrief maandelijks wil vertalen in het FRANS. Als je je geroepen voelt, je wordt hartelijk uitgenodigd om contact met ons op te nemen!)

"Mooi en lelijk, goed en kwaad, je kan het tegenwoordig niet meer altijd van elkaar onderscheiden, de een zegt dit, de ander zegt dat en een derde zegt nog wat anders, en hoe zit het dan echt, wie heeft gelijk?
Meester Morya zegt dat het belangrijk is om ervan uit te gaan dat God goed is, dat Hij/Zij in jouw leven is, dat jij goed bent en dat alle dingen in jouw leven een bedoeling hebben. Laat je dus niet bangmaken, jouw leven kan goedkomen en goed zijn en je kan een manier vinden om ondanks alle problemen en moeilijkheden van de wereld toch gelukkig te worden. Om dat te kunnen, moet je toelaten dat het Goddelijke een plaats krijgt in je hart, in je leven, en je leiding geeft. Laat je leiden door je hart, laat je niet ompraten door het zogezegde gezag van anderen. Ontdek je eigen wijsheid en durf daarin te geloven, en weet: die wijsheid kan groeien en veranderen, want elke dag is een nieuwe dag en de waarheid van morgen is ruimer dan die van vandaag, en dit maakt de vreugde uit van het veranderen en het groeien." eGroetjes van Marie

 

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 11 april 2017

Meester Morya, Beluister deze volle maan bezinning

"... dat moet je durven doen, af en toe bewust die tijd van bezinning inlassen in jouw leven, dat bewust naar binnengaan, iedere dag een klein beetje. Niet om de hele tijd met moeilijkheden bezig te zijn, maar misschien in eerste instantie wel, tot je in een gebied komt wat stilte brengt en vreugde, dat je weet: ‘ik hoef nu niet langer over de dingen van vandaag na te denken, maar ik blijf bij mezelf, ik blijf bij het leven wat ik heb gekregen, ik blijf puur in die energie van het zijn, ik laat toe dat ik ben, zonder meer, en ik peil naar die innerlijke glimlach, naar daar waar ik zelf Boeddha ben, daar waar ikzelf verheven ben boven de wereld, daar waar ik heb geleerd in het licht te staan. En dit kan ik, dit is geen grote oefening, maar wel een belangrijke oefening. Ze ligt in mij verborgen als een schat, ze ligt op mij te wachten als een schat, tot ik voel dat ik van binnenuit kan glimlachen, dat ik van binnenuit die stralende werkelijkheid leer te aanvaarden, leer te kennen. Dat ik in mijn eigen kracht kom, de kracht van mijn zijn. Dat ik geen huiswerk meer hoef te geven aan mezelf, maar dat ik de les heb geleerd en weet: het is niet een wachten op iets anders, het is een zijn - dat is een groot verschil. En ik kan wachten op anderen, op mijn ouders, op mensen, op anderen, op een kind, wat dan ook, maar het hoeft niet. In mijn zijn is alles aanwezig, ook de mooie dingen die vanzelfsprekend kunnen worden en toch altijd verrassend en nieuw en die maken dat de juiste mensen op mijn pad komen, de juiste kinderen in mijn leven, de juiste mogelijkheden om tot vriendschappen te komen met mensen.’

Wees eerlijk met jezelf, wees blij met wat je kan doen. Doe nooit te veel, bekijk de wereld en vindt het goed wat voor jou goed is. En als er zaken zijn die moeilijk zijn, bekijk ze ook, maar vereenzelvig je niet met die moeilijkheden. Jij moet niet alle leed van de wereld dragen alsof het je eigen leed is, het heeft geen zin. Maar je kan wel dicht bij elk mens komen vanuit je hart. Niet om alles te dragen wat die ander draagt, maar om één te worden op een hoger niveau. Daar waar God in ons leven is, waar de diepte spreekt, kunnen we dingen doen die uniek zijn voor elkaar en die een zeer, zeer grote betekenis hebben, én voor jou persoonlijk, én voor de wereld."

Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com
Fragment uit Morya Cursus 42 in Poperinge (december 2011)

--
Mayil eNieuws

Workshops in mei en juni 2017
in Vlaanderen en Nederland
door Marie Crevits

in Moorsele (Wevelgem) op zo. 7 mei 2017 (14u)
in Sint-Niklaas op za. 20 mei (14u)
in Poperinge op zo. 21 mei 2017 (14u)
in Turnhout op do. 25 mei (14u) (op Hemelvaart)
in Maasmechelen op za. 27 mei (14u)
in Kozen (tussen Hasselt en Sint-Truiden) op zo. 28 mei (14u)
in Sijsele op wo. 31 mei (19u30)
in Geel op zo. 11 juni (14u)
in Amsterdam op zondag 25 juni 2017 (14u)

Info / Inschrijven
www.morya.org > Morya Samenzijn

In dit samenzijn gaat het erom dat je de beslissing neemt om te gaan geloven in je zelf, in je eigen vermogen om leiding te voelen en te weten wat je moet doen.

Als je in jezelf gaat vertrouwen, wordt jouw hele leven een boeiende kans om jezelf te leren kennen en tot uitdrukking te brengen. Daardoor krijg je vreugde en het gevoel thuis te komen, niet alleen in jezelf maar ook op deze aarde.

Kom samen met anderen die net als jij de stap naar zichzelf aan het zetten zijn en voel je gesteund.

Met o.a. eenvoudige maar effectieve meditatie-oefeningen. De lezing laat zich deels inspireren door het nieuwe boek, “Morya Kracht 6: Thuis in je eigen leven”, maar put ook ruimer uit de Morya wijsheid in het algemeen.

Over Marie Crevits

Geert en MarieMarie (33) is een dochter van Geert Crevits (1944-2012), die de auteur is van tientallen Morya boeken waarvan er op vandaag ruim 30.000 verkocht zijn.

Van jongs af aan gedrenkt in spirituele wijsheden, ontwikkelde ze al snel een diep begrip over hoe het leven in elkaar zit, terwijl ze van nature makkelijk de woorden vindt om het ook aan anderen te kunnen overbrengen. Zodra ze kon, begon ze mee te werken met haar beide ouders, voor een deel zelfs al tijdens haar studies. Na het overlijden van haar vader Geert in 2012 zette ze zijn traditie van het geven van Morya lezingen verder.Marie

Marie is een spontane en enthousiaste spreker, die er net als haar vader van houdt om in te gaan op oprechte vragen uit het publiek en gedreven is om de wijsheid van Meester Morya duidelijk toe te lichten, steeds met de nodige humor en dicht bij het leven van elke dag.

Info / Inschrijven
www.morya.org > Morya Samenzijn

Mayil eNieuws

Bijzondere meditatie-avonden
in Hertsberge (bij Brugge)

Vr. 14 april 2017: 'Volle maan van de Mensheid' (en Goede Vrijdag); thema "Om mens te zijn zoek je om hemel en aarde te verbinden; om licht uit te stralen, ga je naar binnen en naar boven"

Vr. 12 mei 2017: 'Volle maan van de Boeddha'; thema "over drukte en innerlijke stilte; over de maatschappij en de innerlijke hemel; over innerlijk leven op een uiterlijke manier"

Vr. 9 juni 2017: 'Volle maan van de Christus'; thema "Ook wanneer het moeilijk is, word je gedragen en geleid; hoe kunnen we het licht herkennen in de duisternis?"

Info / Inschrijven
www.morya.org > Meditatie-avonden

Mayil eNieuws

'Waarom zou ik Morya lezen?'

Morya boeken zijn een aanleiding om te evolueren naar een nieuwe manier van kijken naar je leven en de wereld.

Elke keer als je een stukje leest, zie je iets nieuws, en meer en meer zal je vanzelf een andere wijze van leven ontdekken, een die meer ontspannen is, waar je tijd hebt om de dingen te doen die jij belangrijk vindt, met vreugde en vertrouwen, zonder steeds maar te moeten twijfelen en je zorgen te maken.

De Morya publicaties anno 2017

Te weten dat er iemand is die jou kent en begrijpt, die je leidt, niet alleen naar de juiste pagina van je boek maar ook naar de juiste weg en de juiste beslissingen in je leven, dat bieden de boeken van Meester Morya.

Mensen die met liefde leven, leven bewust en zij zoeken antwoorden die aansluiten bij wat ze in zichzelf ervaren.

Gratis verzending vanaf 19 euro, gratis bladwijzer bij elk boek

Bekijk het overzicht van alle Morya boeken op
www.mayil.com

Mayil eNieuws

NIEUW - Pas verschenen!

Morya Kracht 6 (achterkant)Morya Kracht 6: Thuis in je eigen leven

Morya Kracht 6: Thuis in je eigen leven
Geert CrevitsInfo / Bestellen
ISBN 978-90-75702-66-8
hardcover - 208 blz.
22 euro, gratis verzending

In dit boek gaat Meester Morya diep in op wat je nodig hebt om je goed te voelen in je leven. Het gaat om een bepaalde innerlijke houding die je kan leren: het feit dat je weet en gelooft dat er goedheid in je hart is, dat je leven van belang is, dat wat je doet belangrijk is, en tenslotte, dat je jezelf toestaat kind van God te zijn, dat je toelaat dat het Goddelijke, als liefdevolle Vader of Moeder, een invloed heeft in je leven en honderd-en-een wonderlijke details voor je regelt en je leidt in de richting van wat waarlijk zinvol is in je leven.

Hoe vaak laten we ons niet afleiden van ons diepe doel door negatieve gedachten over onszelf: 'Ik ben niets waard, ik zal nooit iets worden, het heeft geen zin, ik ben te moe, ik verveel me, niemand gelooft in mij' enzovoort, of we geraken afgeleid door anderen, zodat we van alles doen om indruk op hen te maken, of gewoon om conflicten te vermijden.

Zijn we in staat om onszelf te zijn, ook als er anderen bij zijn? Dit is een belangrijke sleutel om tot innerlijke rust te kunnen komen.

Vol begrip voor de vele moeilijkheden van het leven, reikt Meester Morya heel wat inzichten aan waardoor je elke dag dichter bij jezelf kan komen te leven.

Dit boek is de inspiratie voor de Morya Samenzijn workshops in mei en juni. Zeker een aanrader!

Info / Bestellen
www.mayil.com > Morya Kracht 6

Mayil eNieuws

Telepathie oefenen in Gent

Oefennamiddag voor alle oud-cursisten van de cursus "Telepathie en Intuïtieve Ontwikkeling.

Via telepathie kan je in contact treden met dieren, planten, bomen, maar je kan ook antwoorden krijgen op vragen en problemen van jezelf of voor anderen. Een ideale gelegenheid voor alle oud-studenten om hun vaardigheid weer vanonder het stof te halen of om ze te perfectioneren en om ervaringen te delen met anderen.

In Sint-Denijs-Westrem op zaterdag 22 april (14u-17u), deelname 5 euro.

Alle info op www.hetleven.be

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via een kleine maandelijkse gift op BE80738035148677

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.