Zie je de afbeeldingen niet?
Bekijk de online versie: www.mayil.org/eNieuws/2016/september.html
Mayil eNieuws www.mayil.org

September 2016

Afdrukken? Klik hier (pdf, 3 blz.)

--

Liefste eNieuws lezer(es),

Goed nieuws. Zes maanden geleden kreeg onze vzw iemand over de vloer voor een grondige btw- en belastingcontrole. Facturen, inkomsten, uitgaven, onkostenvergoedingen e.d. werden zorgvuldig onder de loep genomen. Er was ook een gedetailleerd gesprek over de werking van onze vzw, waarbij de controleur veel vragen stelde over de gang van zaken, zelfs over de inhoud van wat we doen (op het einde nam hij een brochure mee naar huis voor zijn vrouw). Onze boekhouder was ook aanwezig. Op zijn bureau zou de controleur nadien onze papieren en rekeningen nog nader bekijken en controleren. Daarna bleef het lang stil... Maar nu kregen we eindelijk te horen dat er - zoals verwacht - geen enkele fout of onregelmatigheid te vinden was bij Mayil vzw. Helemaal goedgekeurd dus! eGroetjes van Marie

Verder in deze nieuwsbrief:

* Nieuwe Morya groep in Turnhout

* Hoe digitaliseer ik mijn oude cassettes?

* In de kijker: hoe zijn de boeken ontstaan?

* Agenda najaar: groeigroep + avond in Diksmuide

 

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 16 september 2016

Meester Morya,

... Vandaar dat het goed is om je kinderen of om de anderen te waarderen voor wat ze doen. Kijk naar wat ze positief doen en heb daar aandacht voor, luister naar dat positieve in hen, zoek naar dat positieve in hen en verwijt ze niet dat er iets verkeerd loopt of fout is of verkeerd beoordeeld werd of wat dan ook. Als je de nadruk legt op de problemen, dan zit je bijna altijd in problemen. Als je met problemen bezig bent in je eigen leven en als je kijkt naar de problemen van anderen, dan kan het weleens moeilijk zijn van de morgen tot de avond en zie je bijna niets anders dan problemen. Daarom geef Ik dikwijls de raad aan mensen om op een positieve manier te kijken, op een rustige manier te kijken, op een liefdevolle manier te kijken en toe te laten dat mensen verschillen van elkaar, dat jij verschilt van de ander. En toch positief, dat wil zeggen dat je rekening gaat houden met de kracht die er in je eigen wezen is, die diep in jou aanwezig is om dingen te verwerkelijken, te verwezenlijken.

Je bent hier op deze aarde met een programma, met een opdracht, wie je ook bent. En je kan dingen leren over jezelf, over die opdracht, over datgene wat jou diep raakt. En het kan zijn dat je meegaat met de moderne tijd en geraakt bent door heel veel zaken die voor een ander oppervlakkig zijn, maar waar jij een diepte in kent en waarin jij gaat studeren over mensen en over zielen en over de werkelijkheid van deze aarde. Maar ondanks dat kan het voor jou toch soms een afleiding zijn als je meegaat met anderen in hun ontwikkeling. Wees erop bedacht dat jij iemand anders bent dan de anderen.

Geef de ander wat hij nodig heeft, maar neem ook voor jezelf wat jij nodig hebt, dit is heel erg belangrijk. Dan kan je vooruit, dan kan je ook werkelijk gelukkig zijn. Het is belangrijk dat je jezelf ontplooit op heel veel verschillende vlakken, maar dat je ook de gelegenheid schept naar de ander toe opdat die ander zichzelf zou kunnen ontplooien. Als je kinderen hebt, steun hen om te studeren, om hun best te doen, om geen tijd te verliezen daar waar het enigszins mogelijk is, maar laat ze zich ook ontspannen, en laat ze ook kijken wat leuk is en interessant op zich.

Er zijn zoveel dingen die gedaan kunnen worden en als je positief kijkt naar de kinderen of naar de andere mensen, ben je ook met positieve energieën bezig, dan zoek je eigenlijk naar wat het beste is op een bepaald moment, niet voor de eeuwigheid.

Het kan zijn dat je met grote realiteiten leeft voor jezelf, dat je in grote dingen staat, maar dat de ander daar niet bij kan of denkt niet bij te kunnen of dat het hem of haar zelfs niet interesseert. Wees dan niet ontgoocheld. Weet dat jij iemand bent die juiste, diepe dingen kan aanvoelen en dat het eventueel anders ligt bij de ander en misschien zo anders dat jij het dan niet kan begrijpen. Maar als je rustig bent, als je stil bent, als je ‘in het Goddelijke’ bent, zou Ik bijna zeggen, dan kan je vanuit de vrede Kracht 5van je hart heel veel begrijpen, kan je vanuit de liefde van je hart veel meer begrijpen dan vanuit wat je denkt of wat je aanvoelt of denkt te kunnen denken of denkt te kunnen aanvoelen. Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com
Uit Morya Kracht 5, 'Trouw aan jezelf',
fragment uit hoofdstuk 9: Tot harmonie komen

 

--
Mayil eNieuws

Nieuw Morya Groepje in Turnhout

Er start een nieuwe werkgroep rond het Morya Wijsheid Basiswerkboek bij Ria en Wilfried in Turnhout. Op woensdagnamiddag, 1x/maand, vanaf half oktober. Meer info op www.morya.org > Groepen > Antwerpen

Heb jij ook zin om op regelmatige basis met enkele mensen uit je buurt samen te komen rond de woorden van Meester Morya? Aarzel dan niet om het uit te proberen. Je kan het gewoon in je huiskamer doen, het is zeer eenvoudig, haalbaar en vrijblijvend. Neem gerust contact op met ons als je vragen of plannen hebt.

Meer info op www.morya.org > Groepen

Mayil eNieuws

Hoe bewaar ik mijn persoonlijke boodschappen?
Nu ook terug te vinden op de website

We kunnen er niet genoeg de nadruk op leggen hoe precieus de vroegere persoonlijke boodschappen van Meester Morya wel zijn en blijven. Als jij ooit zo'n boodschap(pen) ontvangen hebt, bewaar die dan alsjeblieft zorgvuldig, neem er een kopie van en vooral ook: SCHRIJF ZE UIT. Neem wat tijd om echt aan je leven te werken en schrijf je persoonlijke boodschappen uit zodat je ze woord voor woord kan bestuderen.cassette

Voortaan vind je ons advies over hoe je cassettes kan digitaliseren en cd's kan bewaren ook op de website, op deze pagina:

www.morya.org > Wat zegt MM over...?
> De persoonlijke boodschappen

Mayil eNieuws

In de kijker: Hoe zijn de boeken eigenlijk ontstaan?

Vanaf 1985 had Geert een telepathisch contact met Meester Morya, een Meester van Wijsheid. Tussen 1993 en 2012 gaf hij op die manier een ontelbaar aantal persoonlijke boodschappen van Meester Morya aan ieder die daarom vroeg; daarnaast was er op elke openbare avond ook een "algemene boodschap" voor de groep. Een honderdtal van deze compacte stukjes inzicht werden thematisch gegroepeerd in tien boekjes en uitgegeven als de Morya Bezinning reeks.

Bezinningsboekjes

Apart waren er vanaf 1994 ook cusussen "Levensverdieping", telkens op drie dagen, waarbij Meester Morya telepathisch sprak waarover Hij maar wilde en Zich daarbij deels liet inspireren door de levens van de aanwezigen. De eerste negen van deze cursussen vormen de Morya Wijsheid reeks. Ze zijn echt de basis van wat Meester Morya ons op persoonlijk-menselijk vlak wil doorgeven.

Morya Wijsheid reeks

In Nederland kwam er vanaf 1998 ook vraag naar cursussen. MM besliste dat Zijn cursussen daar "Levensvreugde" zouden heten.

De Morya Kracht reeks is afgewisseld opgebouwd uit Levensvreugdes en Levensverdiepingen, volgens het advies van Meester Morya zelf in 2010:

Kracht 1: Levensvreugde 1
Kracht 2: Levensverdieping 10
Kracht 3: Levensverdieping 11
Kracht 4: Levensverdieping 12
Kracht 5: Levensvreugde 2

Kracht 6: Levensvreugde 3
Kracht 7: Levensverdieping 13
Kracht 8: Levensverdieping 14
Kracht 9: Levensvreugde 4

Iedere cursus en dus ook ieder boek staat op zichzelf, ze hoeven dus niet in volgorde gelezen te worden, maar er is wel een duidelijk niveau-verschil tussen de eerste negen Wijsheid boeken en de Kracht reeks.
Ben je beginneling? Lees dan eerst enkele boeken uit de Wijsheid reeks, bijvoorbeeld 1: Bewust handelen en 4: Vertrouwen in jezelf.

Meer informatie over Geert en zijn telepathisch contact:
www.morya.org > Geert

Meer over de Morya boeken:
www.mayil.com > Overzicht publicaties

Mayil eNieuws

Agenda najaar

* Data en onderwerpen in de Morya Groeigroep voor dit najaar:Meditatie

  • Vr. 7 oktober 2016:
    thema "Aanpassen en origineel zijn"
  • Vr. 16 december 2016:
    (kerstmeditatie) thema "Op een zuivere manier kind van God zijn"

Meer informatie en inschrijven:
www.morya.org > Meditatie-avonden

* Op 9 december is er een Verdiepingsavond in Diksmuide over "Intuïtie, vreugde en spiritualiteit integreren in je alledaagse leven"
Meer info en inschrijven: hetpolderlicht.eu

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via een kleine maandelijkse gift op BE80738035148677

Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.