Online lezen: www.mayil.org/eNieuws/2024/juni.html

Mayil eNieuws www.mayil.org
Juni 2024
Afdrukken? Klik hier (pdf, 5 blz)    

Liefste eNieuwslezers,

De nieuwe bezinningsboekjes zijn gedrukt en waw, ze zien er echt fantastisch uit. We zijn er zo blij mee. Vooral natuurlijk omdat wat erin staat ook zo prachtig is...
De eerste reacties van lezers zijn zeer enthousiast.
Ook de kleine bloemlezingen zijn gedrukt en geleverd - persoonlijk vind ik ze de max, elke keer als ik er een aantal citaten uit lees, geven ze me in de uren en dagen nadien nieuwe inzichten, zelfs hoewel ik ze bijna vanbuiten ken! Ja ja, Meester Morya is en blijft echt meesterlijk ;-)

Deze maand kozen we voor deze nieuwsbrief een aantal citaten uit "Bezinning 12: Een licht voor de wereld".
Het is duidelijk dat het een boekje is over omgaan met spanningen en moeilijkheden (zowel in de wereld als in je eigen leven); de boodschappen hebben een realistische kijk op vandaag maar geven toch vooral hoop en maken je bewust van het belang om actief rust en vrede op te zoeken in jezelf.

En er is nog meer leuk nieuws, op mayil.com hebben we een nieuwe functionaliteit toegevoegd bij Vraag het aan Morya: je kan voortaan makkelijk een Online advies of Levensles terug opzoeken aan de hand van het nummer (uitleg zie verder).

Groetjes van Marie (en Lydia)


Meester Morya

Meditaties voor de volle maan van 22 juni 2024:

Meester Morya,

“Er is een zeer grote nood in deze wereld aan mensen die zichzelf durven zijn in alle omstandigheden.”

“Eerst moet je ploeteren door het eigen pad, door je eigen moeilijkheden, op je eigen benen komen staan en dingen doen die belangrijk zijn in je eigen leven. Pas daarna kan je dingen doen die belangrijk zijn in het leven van anderen.


“Er zijn heel veel dingen te leren op deze aarde. Eén van die dingen is rustig worden in de tegenstellingen. (...) Vecht dus niet te veel tegen wat belastend is maar kom daarin tot rust, dan kan je daar een oplossing aan geven. En wanneer het goed gaat met je, kom daar dan ook in tot rust, want dan kan je eigenlijk ook loskomen van het goede. De manier om gelukkig te worden is niet door je alleen maar te engageren in dat wat goed is, maar door los te komen zowel van het minder goede als zelfs van het goede.”

“De spanningen in deze aarde zijn enorm groot op dit moment, maar dat betekent geen ondergang, dat betekent niet dat er dingen gebeuren die niet mogelijk zijn; dat betekent dat er een soort aandrang is om tot goedheid te komen.”

“We staan voor uitdagingen, allemaal. Het zal zijn dat we bezig zijn en bezig en bezig en het kan zijn dat we op de verkeerde manier bezig zijn. Pas op, het is niet al goud wat blinkt, het is niet allemaal juist wat mensen doen.
Je kan bezig zijn en druk bezig zijn maar het kan zijn dat het beter is om op bepaalde momenten zelfs niets te doen. Het ligt dus niet in het handelen; het ligt in de manier waarop je je hart betrekt bij alles, de manier waarop je liefdevol wordt voor jezelf en voor medemensen, de manier waarop je het Goddelijke in je leven probeert te plaatsen, de manier waarop je het licht toelaat in je eigen hart, in je eigen wezen.”

“Vraag vrede; het is echt belangrijk in deze tijd. Vraag vrede, vooral in je eigen hart.
Je zal zien dat je het nodig hebt omdat er veranderingen komen op deze aarde die in zekere mate schrikbarend zijn. Maar je hoeft niet angstig te worden, want het gaat voorbij, het komt en het gaat.”

“Weet dat je een goed iemand bent, dat je blij kan zijn met jouw leven, dat je in de vreugde van je hart alle antwoorden kan vinden, hoe moeilijk de situaties ook zijn. Maar pas ze niet toe op anderen; leef je eigen leven.”

“Probeer ook vriendelijk te zijn naar mensen die in jouw richting misschien zelfs niet aangenaam zijn en die niet begrijpen waar je mee bezig bent. Wees kalm en vriendelijk en rustig, en onthou dit: alles wat je nodig hebt komt op je weg.”

“Weet dat de aarde gewacht heeft op de dagen die komen, dat er met andere woorden grote veranderingen zullen komen op de aarde, dat het moeilijke tijden zijn maar dat er innerlijk heel veel gebeurt bij mensen.
Probeer dan ook tijd te maken voor gebed en meditatie op een heel rustige manier.”

“Zeer zeker kan je zien dat er overal op de wereld moeilijkheden zijn en er zullen nog grotere moeilijkheden komen, althans in de jaren die voor ons liggen. Maar er zijn ook goede mensen die met goedheid vooruit kunnen gaan en die maken dat er een grotere solidariteit komt tussen de mensen en dat heel veel mensen tot inzicht komen op alle niveaus. Zowel in politiek, economie, sociale richtingen als waar dan ook, komen er verbeteringen omdat er mensen zijn die hun innerlijk volgen en die met hun geweten leven en die weten dat er heel veel te doen is, werkelijk heel veel te doen. Het is een uitzonderlijk boeiende tijd en het is een tijd van enorm veel kansen. Maar jaag je niet op. Weet dat je rustig moet kunnen zijn en rustig moet kunnen worden als je het niet bent.”

“Zit niet in over materiële zaken want daar wordt voor gezorgd - dat zal je altijd zien - soms op bijna onmogelijke manieren. Maar weet wel dat je tot steun moet kunnen zijn vanuit je hart voor mensen en dat je in die redelijkheid kan leven. Alles is mogelijk op deze aarde.”

“Heb vrede met jouw leven en doe goede dingen. Hou niet op met goede dingen te doen en weet, je zal altijd Mijn steun krijgen op deze weg. Als het eens moeilijk is voor jezelf, vraag en je zal getroost worden en hulp krijgen.”

“Wanneer straks in de wereld spanningen komen - tussen landen, tussen gevoelens, tussen groepen mensen… - ga daar dan niet in mee. Probeer rustig te blijven en probeer vooral te houden van je leven en te houden van je medemens, wie die ook is.”

Meester Morya

  Morya Bezinning 12: Een licht voor de wereld


Geert Crevits, diverse fragmenten uit “Morya Bezinning 12: Een licht voor de wereld” © Mayil.comMayil eNieuws

Nieuw:
Licht op de weg
vol. 1 en 2

  Licht op de weg - Bloemlezing met citaten

Licht op de weg 1

Bloemlezing met citaten van Meester Morya
20 blz.
Brochure in kleur
4 €


Deze kleurrijke kleine boekjes staan vol inspirerende citaten van Meester Morya. Handig om overal met je mee te nemen of om op verschillende plekjes in huis of elders te laten rondslingeren.

Op de website kan je de bloemlezing inkijken.


Info / Bestellen

  Licht op de weg - Bloemlezing met citaten

Licht op de weg 2

Bloemlezing met citaten van Meester Morya
20 blz.
Brochure in kleur
4 €


Door regelmatig te grasduinen in een boekje en in de loop van verschillende weken en maanden de citaten steeds opnieuw te lezen hebben de woorden van Meester Morya een positieve invloed op je gedachten, je gevoelens en je leven.

Op de website kan je de bloemlezing inkijken.


Info / Bestellen

  Licht op de weg - dubbel pakket met korting

KORTING

Licht op de weg
vol. 1 en 2 dubbel
met korting


Bestel tweemaal de beide bloemlezingen voor maar 12 € i.p.v. 16 €
= 3 + 1 gratis

Leuk en laagdrempelig om weg te geven!


Info / Bestellen


www.mayil.com
> Publicaties

Info / BestellenMayil eNieuws

Nieuwe Bezinningsboekjes
Nu beschikbaar

  Morya Bezinning 11: Een innerlijk kompas

Morya Bezinning 11: Een innerlijk kompas

Geert Crevits
112 blz.
Hardcover, gebonden
14 €


Dit hoopvolle boekje wil een anker zijn voor wie zich soms stuurloos voelt in woelige tijden. Het brengt een liefdevolle oproep om tot rust te komen, positief te zijn en te luisteren naar je innerlijke stem. Meester Morya schetst een krachtig beeld voor de aarde en plaatst de grote spanningen en omwentelingen van onze huidige tijd in een ruime en liefdevolle context, terwijl Hij ook aangeeft welke positie jij zelf kan innemen ten opzichte van de wereld.


Info / Bestellen

  Morya Bezinning 12: Een licht voor de wereld

Morya Bezinning 12: Een licht voor de wereld

Geert Crevits
112 blz.
Hardcover, gebonden
14 €


'Een licht voor de wereld' is een verzameling van tien bemoedigende boodschappen die je inspireren om tot vrede te komen in jezelf en vreugde te ontdekken in je leven. Door jezelf te ontplooien kan je tot bloei komen, goede dingen doen en een betekenis krijgen voor de wereld en de mensen in je omgeving.


Info / Bestellen

  Morya Bezinning 13: Gewoon jezelf zijn

Morya Bezinning 13: Gewoon jezelf zijn

Geert Crevits
112 blz.
Hardcover, gebonden
14 €


'Gewoon jezelf zijn' is een spiritueel boekje over zelfzorg. Meester Morya geeft heel wat tips en inzichten over zorgen voor jezelf, vrede ervaren ondanks chaos of problemen, harmonie vinden met de mensen rond je en vreugde ontdekken in je leven zoals het is. Hij geeft een beeld over welke krachten je ontdekt als je meer en meer jezelf durft te zijn. Zoals steeds combineert Meester Morya zijn praktische adviezen met een hoopgevend en verruimend inzicht in de wereld en de huidige tijd.

Info / Bestellen

  Morya Bezinning 1: Een innerlijk kompas

Morya Bezinning 8: Sta in je kracht

Geert Crevits
Tweede druk, herziene en uitgebreide uitgave
112 blz.
Hardcover, gebonden
14 €


Ruim twintig jaar na de eerste uitgave is dit boekje meer dan ooit actueel. Wanneer Meester Morya spreekt over noodsituaties in de wereld, strijd tussen landen, desinformatie, frustratie, zwarte krachten en moeilijkheden, plaatst Hij die steevast in een grotere context, een ruimer perspectief waarin liefde, licht en goedheid een veel grotere rol spelen dan je oppervlakkig gezien kan weten. Op dezelfde manier bekijkt Hij ook de spanningen en problemen in je eigen leven als een mogelijkheid om jezelf te overwinnen, als een gelegenheid om in je eigen kracht te gaan staan en om je verantwoordelijkheid te nemen.

Herziene herdruk met extra hoofdstuk!

Info / Bestellen


www.mayil.com
> Publicaties

Info / BestellenMayil eNieuws

Vraag het aan Morya
Nieuw: zoek vorige antwoorden terug op

Op www.mayil.com staan honderden Morya kaartjes dag en nacht voor je klaar.

"Online advies - START"
Voor inzicht en een antwoord op al jouw vragen.
Meer dan vijfhonderd mogelijke antwoorden.

"Levenslessen - START"
Voor persoonlijk advies zonder vraagstelling
of inspiratie voor het moment.
Meer dan tweehonderd mogelijke antwoorden.

Altijd anoniem, gratis en geheel vrijblijvend.

Nieuw: heb je vroeger al een bepaald Online advies of een Levensles ontvangen en wil je die graag nog eens herlezen? Dan heb je voortaan enkel het nummer nodig om ze terug op te zoeken.

Ga naar www.mayil.com > Vraag het aan Morya, vul het goede nummer in onder het Online advies of onder de Levenslessen en klik op "GA"

Vraag het aan Morya

www.mayil.com
> Vraag het aan MoryaMayil eNieuws

Wijsheid op www.morya.org

Kennismaking:
Ontdek 9 belangrijke principes uit de boeken van Meester Morya:
     1. Echte spiritualiteit is: leven met waarden
     2. Probeer jezelf te worden
     3. De stilte brengt je vooruit
     4. Een mens is thuis in verschillende werelden
     5. De dood is niet het einde
     6. Laat de ander zichzelf zijn
     7. Anderen vooruithelpen
     8. De aarde gaat niet ten onder
     9. Je staat nooit alleen

16 Vragen & antwoorden:
Heel wat boeiende teksten over 16 verschillende onderwerpen

  Kies een meditatie

11 Werkboek-oefeningen:
In de 11 werkboek-oefeningen die online te vinden zijn bestudeer je telkens een inzicht van Meester Morya dat je daarna in je eigen leven observeert en leert toepassen.

18 Meditaties:
Kies een nummertje of een afbeelding.
18 meditaties om uit te kiezen!
Of laat het lot voor jou kiezen en vermijd keuzestress.

42 Video's:
Ontdek de video's met lezingen van Marie Crevits over de boeken of met teksten van Geert en Meester Morya. Zie hoe Geert Crevits telepathisch de boodschappen van Meester Morya tot stand laat komen, of bekijk het interview met Geert uit 1999.

9 Podcasts:
De aangename stem van Geert en de diepe wijsheid van Meester Morya die inzicht na inzicht naar voren brengt, zorgen voor een boeiende luister-ervaring. Alsof Meester Morya rechtstreeks tegen jou spreekt! Negen verschillende boodschappen om te beluisteren.

98 Volle maan brieven:
Klik op de Kies-knop en laat je verrassen, of snuister in de lijst van 98 nieuwsbrieven en maak je eigen keuze. Een aantal teksten gaan gepaard met video, een pdf om uit te printen of unieke originele audio-opnames.

Morya wijsheid op morya.org

www.morya.org > WijsheidMayil eNieuws

Publicaties bij Mayil Publishing House

Ontdek al onze inspirerende boeken, werkboeken, audio en kaartensets.

Klik op de afbeeldingen om naar Mayil.com te gaan, waar je van elke publicatie een inkijkexemplaar vindt, samen met citaten, een lijst van titels en meer.

Morya Wijsheid reeks

Morya Wijsheid boeken

Morya Kracht reeks

Morya Kracht boeken

Morya Bezinningsboekjes

Morya Bezinning

Morya Werkboeken en Spiritueel Dagboek

Werkboeken en Spiritueel Dagboek

Morya kaartensets

Morya kaartensets

Volle maan boekjes (BOEK + CD)

Volle maan boekjes

Luister-cd's

Luister-cd's

Luisterboek "Bewust handelen"
voorgelezen door Geert Crevits

Luisterboek

*** Keuzehulp ***

Moeite met kiezen uit al die razend interessante publicaties? Bekijk onze keuzehulp om het juiste artikel voor jou te vinden.

www.mayil.com
> Publicaties
> Keuzehulp

Mayil eNieuws
www.mayil.com
Mayil vzw is een kleinschalige non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of met een gift op BE80 7380 3514 8677


Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.org

Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.