Online lezen: www.mayil.org/eNieuws/2023/zomer.html

Mayil eNieuws www.mayil.org
Zomer 2023
Afdrukken? Klik hier (pdf, 3 blz)     

Liefste eNieuwslezers,

"Het is de verwondering die je vooruit brengt" staat er op een van de allereerste promo-bladwijzers die ik ooit liet maken. Maar ik moet eerlijk zijn, het is pas sinds kort dat ik de diepe waarde van die spreuk echt begin te begrijpen en herken wat Meester Morya precies bedoelt als Hij het heeft over een 'schok' die je krijgt wanneer je ergens verwonderd over bent en daardoor buiten de beperkte kring van je eigen denken wordt gekatapulteerd.

Verwondering is gelukkig iets wat je voor een groot deel ook zelf kan opwekken. Als je je ogen opentrekt, even stil wordt en aandachtig kijkt naar bijvoorbeeld een wilde bloem of een stukje natuur terwijl je bereid bent om het wonder van de aarde en het leven te zien, dan komt de verwondering al gauw vanzelf naar je toe. En als je eenmaal op die manier kan kijken, kan je datzelfde wonder ook leren zien in de mensen rondom je, je vrienden, je collega's, je buren, je familie. "Het is de verwondering die je vooruit brengt". Doe jij ook het experiment?
Groetjes van Marie

Bladwijzer


Meester Morya

Meditatie voor de volle maan van 1 augustus 2023:

Meester Morya,

"Iedere keer dat je voor jezelf staat en verwonderd bent over een bepaald fenomeen in je leven, ken je een begin van heropbloei in je bestaan. Het is de verwondering die je vooruit brengt. Iedere keer dat je verwonderd bent over bepaalde dingen, hetzij over bidden, hetzij over het Goddelijke, hetzij over bloemen, hetzij over de pracht van een kind, hetzij over je medemens of wat dan ook, is dat een schok, is dat een openheid die in je bestaan komt.

Want het denken is meestal sluitend. Wanneer je denkt, dan wil je ook dat alles aan elkaar hangt, wil je een gesloten geheel. Door het denken kan je voortdurend in een gesloten circuit bezig zijn en kan het zijn dat je daar niet uitkomt.

Sommige mensen zien alleen wat ze denken en nemen ook alleen aan wat ze denken. Wat ze denken is juist, vinden ze. En wat de anderen anders denken, vinden ze dan niet juist. Vandaar dat het dikwijls botst tussen mensen, want de gedachten zijn niet ruim genoeg en worden niet open genoeg gemaakt, wat noodzakelijk is voor de indaling van de intuïtie en het Goddelijke. Omdat de gedachte zichzelf opsluit, maakt ze zoiets onmogelijk. Men denkt zoiets als: ‘de rest moet ik buiten werken. Wat ik niet kan bedenken en niet kan verklaren, neem ik niet aan, dat wring ik buiten mijn bestaan.’ Vandaar dat mensen die heel sterk denkend zijn, dikwijls heel gesloten, op zichzelf gericht zijn en dingen doen die zijzelf boeiend en interessant vinden, maar andere mensen buitensluiten.

Het gesloten circuit van het denken brengt dikwijls werkzaamheden aan de gang die naast de kwestie zijn. Het leven zelf daarentegen is open. Het leven is langs alle kanten open en als je het leven zelf zou zien, dan zou je daar een bestendige verandering in kunnen opmerken. Want het leven moet alles aanvaarden wat vanuit het Goddelijke komt. Waar dit kan, is er een voortdurende verandering. Ook in het bestaan en in de wezenheden van het bestaan.

Wanneer de diepte van het bestaan van alles aanbrengt, dan is er een voortdurende wisseling in het hart van de mens. Het hart is het ene moment daarmee bezig en het andere moment met iets anders, omdat het de trillingen waarneemt die er in werkelijkheid zijn. Kom je in een bepaald gezin, in een bepaalde groep, bij een bepaalde mens bijvoorbeeld, dan heb je een ander iets in je hart dan wanneer je bij anderen bent. Het hart reageert feilloos op alle omstandigheden en kan precies weten wat er aan de hand is.

Vandaar dat je, als je in je intuïtie leeft, voortdurend bezig bent met andere dingen en heel rijk wordt aan bewustzijn. Dan maak je op een bewust niveau veel mee wat veel verder gaat dan het denken. Dan doorbreek je de gedachtestructuren die je in jezelf hebt opgebouwd.

Soms is het goed je gedachten eens om te draaien: als je iets denkt, zet het tegenovergestelde daarnaast en denk dan door tot je de synthese ziet tussen de tegenstellingen. Het is namelijk altijd mogelijk om één idee te horen, te vernemen en te denken en dan het andere idee - dat daar dus tegen opkomt - te bedenken, te horen en te vernemen. Dit verrijkt het leven. De tegenstellingen zijn altijd aanwezig in het denken en ook al zie je ze niet, toch kan je ze vinden. Zoek naar deze tegenstellingen en ga ermee op weg.

Maar de diepere intuïties van het bestaan zijn anders. Ze komen uit een eenheid voort en zullen de mens altijd naar de eenheid brengen. Het denken doet dat niet, het denken is scheidend. Het denken zal altijd twist zoeken, en verandering, maar steeds op basis van tegenstellingen. En deze tegenstellingen, die eigen zijn aan het denken, zorgen ervoor dat mensen die leven vanuit het denken, voortdurend in botsing komen.

Je moet al een heel ruimdenkend mens zijn om zoveel ruimte in je denken te maken dat er plaats is voor alles en iedereen. Normaal kan dit niet, want ruimte wordt in het denken gebracht door de openheid van het bewustzijn dat in contact staat met liefde, met de goddelijke waarden."

  Morya Wijsheid 4: Vertrouwen in jezelf

Meester Morya

Geert Crevits, Morya Wijsheid 4: Vertrouwen in jezelf, begin van hoofdstuk 2 © Mayil.com

Mayil eNieuws

Vraag het aan Morya

Op www.mayil.com staan de Morya kaartjes dag en nacht voor je klaar. Heel wat mensen zijn al grote fan van de online kaartjes geworden!

"Online advies - START"
voor een antwoord op specifieke vragen

"Levenslessen - START"
voor persoonlijk advies
of inspiratie voor het moment

Vraag het aan Morya

www.mayil.com
> Vraag het aan MoryaMayil eNieuws

Morya.org

Morya.org

Zeer uitgebreide website over Meester Morya en Geert Crevits met superveel wijsheid om op allerlei manieren te ontdekken en toe te passen:

- Kennismaking: 9 grote principes uit de boeken van Meester Morya
- 14 "Vraag & antwoord" onderwerpen
- 11 Werkboek-oefeningen om uit te printen en toe te passen
- 18 Meditaties (met 'Laat het lot kiezen')
- 40 Video's (bijna altijd ook met beschikbare ondertiteling)
- 9 Audio-podcasts
- 86 Volle maan brieven (eveneens met kiesfunctie) waaronder 20 met (vaak unieke) audio van Geert Crevits

Video's

Er is op Morya.org ook veel aandacht voor het samenkomen met andere lezers, o.a. met meditaties die je samen met je groep kan doen, en veel gouden advies van Meester Morya zelf.

Bekijk zeker eens de interactieve kaart met lezers. Zet jezelf ook op de kaart!

De "Morya kaart"

Lees meer over Meester Morya en het levensverhaal van Geert Crevits (met veel foto's en ook getuigenissen).

Levensverhaal van Geert Crevits

www.morya.orgMayil eNieuws

Publicaties bij Mayil Publishing House

Ontdek al onze inspirerende boeken, werkboeken, audio en kaartensets.

Klik op de afbeeldingen om naar Mayil.com te gaan, waar je van elke publicatie een inkijkexemplaar vindt, samen met citaten, een lijst van titels en meer.

Morya Wijsheid reeks

Morya Wijsheid boeken

Morya Kracht reeks

Morya Kracht boeken

Morya Bezinningsboekjes

Morya Bezinning

Morya Werkboeken en Spiritueel Dagboek

Werkboeken en Spiritueel Dagboek

Morya kaartensets

Morya kaartensets

Volle maan boekjes (BOEK + CD)

Volle maan boekjes

Luister-cd's

Luister-cd's

Luisterboek "Bewust handelen"
voorgelezen door Geert Crevits

Luisterboek

*** Keuzehulp ***

Moeite met kiezen uit al die razend interessante publicaties? Bekijk onze keuzehulp om het juiste artikel voor jou te vinden.

www.mayil.com
> Publicaties
> Keuzehulp

Mayil eNieuws
www.mayil.com
Mayil vzw is een kleinschalige non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of met een gift op BE80 7380 3514 8677


Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.org

Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.