Online lezen: www.mayil.org/eNieuws/2023/september.html

Mayil eNieuws www.mayil.org
September 2023
Afdrukken? Klik hier (pdf, 4 blz)    

Liefste eNieuwslezers,

Mama en ik zijn achter de schermen bezig met een nieuw Kracht boek en drie nieuwe Bezinningsboekjes. Het werk vordert gestaag en hopelijk kunnen we binnenkort meer nieuws geven daarover. Persoonlijk voel ik me altijd heen en weer geslingerd tussen gevoelens van ‘het moet sneller gaan, de mensen verdienen een nieuw boek’ (dat zegt mijn verstand), en het vertrouwen ‘alles is op tijd, het komt allemaal goed’ (dat is dan mijn hart).
Meester Morya schaart Zich aan de kant van mijn rustige hart; Hij leerde ons van in de jaren negentig al: 'geen deadlines, geen haast, gewoon verder werken zoals het gaat, en jullie werk is meer dan alleen maar boeken maken.' Ook Laura is volgens Hem een belangrijk deel van ons werk, en de dagelijkse mails, telefoontjes en ontmoetingen en gesprekken met mensen.

Meermaals benadrukt Meester Morya voor al zijn lezers, zoals in de tekst hieronder, het grote belang van rustig en geconcentreerd werken. Hij heeft het volgens mij dan niet alleen over je job en je betaalde werk, ook huishoudelijk werk, koken, administratie doen, werken in de tuin, zorgen voor een kind en al dat soort zaken tellen zeker mee. Maak je hart rustig en laat je hartslag wat zakken als je met iets bezig bent: dat is de tip van de maand! Groetjes van Marie


Meester Morya

Meditatie voor de volle maan van 29 september 2023:

Meester Morya,

“Het heeft geen zin je te haasten in wat dan ook, in welke richting dan ook. Zowel in je werk als in je levensverdieping kan het zijn dat je gehaast bent, maar dat heeft geen zin omdat dat niet vlugger gaat en omdat je dan zelfs iets mist. Als je in je werk staat en gehaast bent, zijn er dikwijls bepaalde dingen die je niet ziet. En dat is de fout die gemaakt wordt. Als je in je werk staat moet je tot een rust proberen te komen, tot een innerlijk contact met wat je doet, dat is altijd belangrijk.

Als je naar jezelf kijkt en naar je werk, dan zal je de elementen begrijpen die daar een rol spelen. Je zal ontdekken dat er in dat werk iets zit wat je iets te zeggen heeft. Bij elk werk is er iets wat van de wereld naar jou toe komt en wat je kan leren door je te concentreren op dat werk. Wees niet gehaast, want anders zie je het niet. Op deze aarde is de mogelijkheid gegeven aan de mens om in die vertraging te leven en om van daaruit bepaalde ideeën naar voren te laten komen.

Want in de werkelijkheid waar je mee bezig bent, zijn er op de achtergrond altijd ideeën aanwezig die je wellicht niet onmiddellijk kan beseffen. Je kan ze alleen ontdekken als je traag gaat met je werk, want dan komen de ideeën mee met wat je doet. Dat is misschien eigenaardig uitgedrukt, maar toch functioneert het op deze manier.

Als je in een geconcentreerd, traag werk staat met je volle aandacht bij wat er gebeurt, dan kan je ontdekken dat er meer aan de hand is dan alleen maar dat werk. Er gebeurt dan innerlijk iets met je, namelijk dat je vanuit die concentratie bepaalde ideeën aanboort, want het werk op zich, dat traag gebeurt en in concentratie, is eigenlijk ontspannend. Dan ga je merken dat je ineens anders omgaat met de dingen waar je mee bezig bent, dan gaan er bepaalde dingen opvallen.

Wanneer je gehaast bent, zit je op een ander niveau, dan zit je eigenlijk in de geest en heb je weinig of geen contact met wat materieel voor je ligt. Dat is een fout die wordt gemaakt: door dat gemis aan materieel contact met dat waar je mee bezig bent, kan je bepaalde sleutels van het bestaan niet vinden.

Het contact moet er zijn tussen geest en stof en dat contact moet je bewerkstelligen: dat gaat niet vanzelf, er moet in de concrete werkelijkheid van iedere dag tot in de kleine puntjes aan gewerkt worden, en dit maakt vervolgens het bewustzijn vrij.

Geest, stof en bewustzijn - deze drie aspecten moeten altijd samengaan, omdat je dan in het volle Licht staat van je bewustzijn, van je werk, van het handelen. Dan kan daar iets uit voortkomen wat meer Licht in zich draagt dan het werk of het ding op zich waar je mee bezig bent.

(…)

Als je je concentreert, moet je je hart daarbij betrekken. Je moet het voelen in je hart, dat je hart rustig wordt onder het werk en dat is bij lange na niet altijd het geval. Vooral niet als je je druk maakt in bepaalde zaken; dan kan je niet in die rust komen en in die concentratie en bijgevolg niet in die inspiratie.

Zorg dus dat je je hart daarbij betrekt en dan kom je in een ander ritme, want het hart kent de maat van de dingen. Het hart weet hoe het zich moet aanpassen aan de werkelijkheid van deze aarde.”

  Morya Wijsheid 7: De grote ontdekkingsreis

Meester Morya

Geert Crevits, Morya Wijsheid 7: De grote ontdekkingsreis, fragmenten uit hoofdstuk 7: 'Hoe kom je bij je eigen bewustzijn?' © Mayil.comMayil eNieuws

Nieuwe kaartjes op Mayil.com!

Er werden deze maand nieuwe Morya kaartjes toegevoegd zodat onze beide online kaartensets nu nóg uitgebreider zijn. Ga naar:

"Online advies - START"
voor inzicht en een antwoord op specifieke vragen

"Levenslessen - START"
voor persoonlijk advies
of inspiratie voor het moment

Morya.org

De online Morya kaartjes zijn helemaal gratis en volledig vrijblijvend omdat we de praktische wijsheid van Meester Morya toegankelijk willen maken voor iedereen, op een zo laagdrempelig mogelijke manier.

Als je enthousiast bent, vertel het verder!! Je doet er andere mensen zeker een plezier mee.

www.mayil.com
> Vraag het aan MoryaMayil eNieuws

ACTIE:
Nog steeds grote KORTING op de AUDIO

- 30% korting vanaf 2 stuks op de Morya audio

Je ontvangt maar liefst 30% korting bij aankoop van twee of meer artikelen gekozen uit:
- alle Morya luister-cd's,
- het Morya Luisterboek (Wijsheid 1: Bewust handelen)
,
- de Volle Maan BOEK + CD publicaties.
Combineren mag!

Met gratis verzending naar België en Nederland

Korting op de Morya audio!

Maak je keuze en bestel via www.mayil.com > Audio

Info / Inschrijven
Info / Bestellen:
www.mayil.com > AudioMayil eNieuws

Uitverkoop in Drenthe

Sinds de druk bijgewoonde Morya lezing die Marie in Drenthe gaf heeft Wendy uit Borger alle boeken en publicaties van Meester Morya te koop.

Binnenkort gaat ze echter een stuk kleiner wonen en daarom moet ze nu jammer genoeg uitverkopen.

Er is korting op alles, en bij aankoop van twee, drie of meer boeken gaat je korting telkens omhoog!
Allen daarheen dus ;-)

Kan je in Borger geraken? Dan is dit de ideale gelegenheid om je Morya collectie voordelig aan te vullen. Je doet er Wendy ook een groot plezier mee. Ga langs bij haar op afspraak, maak gezellig kennis, en maak je keuze uit haar grote aanbod Morya boeken, cd's, kaartensets, werkboeken, spiritueel dagboek en afbeeldingen.

Neem contact op met Wendy via wendyelstak(a)gmail.com (vervang (a) door @)

Uitverkoop in Drenthe

  Gezond BewustWendy zal met haar collectie Morya boeken en kaarten ook aanwezig zijn op de "Gezond Bewust" beurs in Beilen op zaterdag 7 oktober (12u-17u)Mayil eNieuws

Zet jezelf op de kaart

  De kaart

Voeg jezelf vrijblijvend toe op de Morya kaart zodat je in contact kan komen met een of meerdere Morya-lezers die bij jou in de buurt wonen.

Het doet zoveel deugd om met gelijkgestemden over de diepe dingen van het leven te kunnen spreken en innerlijke zaken in alle eenvoud te kunnen delen. Na zulke betekenisvolle samenkomsten gaat iedereen gewoonlijk met hernieuwde levensvreugde verder!

"Zoek naar mensen met wie je een vertrouwen kan opbouwen en met wie je kan spreken, met wie je in een wisselwerking kan staan zodat je vlugger kan evolueren. Als je de weg alleen gaat, gaat het trager."
Meester Morya

(uit Morya Wijsheid 5: Het woord in de stilte, hfst 7)
Lees meer mooie citaten van Meester Morya
o.a. in het Inhoudelijk advies voor groepen

Info / Inschrijven
Info / Inschrijven:
www.morya.org > Samenkomen > Vind lezers in je buurtMayil eNieuws

Publicaties bij Mayil Publishing House

Ontdek al onze inspirerende boeken, werkboeken, audio en kaartensets.

Klik op de afbeeldingen om naar Mayil.com te gaan, waar je van elke publicatie een inkijkexemplaar vindt, samen met citaten, een lijst van titels en meer.

Morya Wijsheid reeks

Morya Wijsheid boeken

Morya Kracht reeks

Morya Kracht boeken

Morya Bezinningsboekjes

Morya Bezinning

Morya Werkboeken en Spiritueel Dagboek

Werkboeken en Spiritueel Dagboek

Morya kaartensets

Morya kaartensets

Volle maan boekjes (BOEK + CD)

Volle maan boekjes

Luister-cd's

Luister-cd's

Luisterboek "Bewust handelen"
voorgelezen door Geert Crevits

Luisterboek

*** Keuzehulp ***

Moeite met kiezen uit al die razend interessante publicaties? Bekijk onze keuzehulp om het juiste artikel voor jou te vinden.

www.mayil.com
> Publicaties
> Keuzehulp

Mayil eNieuws
www.mayil.com
Mayil vzw is een kleinschalige non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of met een gift op BE80 7380 3514 8677


Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.org

Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.