Online lezen: www.mayil.org/eNieuws/2023/oktober.html

Mayil eNieuws www.mayil.org
Oktober 2023
Afdrukken? Klik hier (pdf, 5 blz)    

Liefste eNieuwslezers,

ik wil graag een ervaring delen met de online kaartjes.
Een dag als een ander maar alles verloopt moeizaam. Ik wend mij tot het Morya advies op Mayil.com, klik wat rond en lees:

“Welkom! Laten we eraan beginnen.
Heb je je vraag duidelijk in gedachten?”

“Nee, helaas, ik kan geen enkele vraag bedenken.”
Na nog een klik word ik verwelkomd bij de Levenslessen van Meester Morya! Ik leg mijn hand op mijn hart en probeer vrede te voelen, klik op een edelsteen en krijg een korte tekst over de werkelijkheid toelaten zonder enige gedachte.

De woorden dansen voor mijn ogen, geen gedachten, met God leven in eenvoud. Okay. Hoe begin ik daaraan? Naar zee misschien? Mijn huidige mindset laat geen andere mogelijkheid toe. Even afspreken of het kan. Na de middag rij ik blij en vol hoop naar de kust want gewoonlijk ben ik nogal optimistisch. We zien wel. In mijn hoofd heb ik al een fikse wandeling gepland om al mijn zorgen te laten wegwaaien.

Ik vind een parkeerplaats en stap uit. Daar zit een meeuw ineengedoken tegen een steen. Ze heeft mooie bruine veren met een wit randje. De punt van haar staart is zwart. Ze is groter dan een kip, ze beweegt niet als ik dichter kom. Dit klopt niet… en daar gaat mijn uitgestippelde wandeling om al mijn zorgen te vergeten.

Mensen lopen voorbij, sommige met een hond, maar niemand schenkt aandacht aan de gestrande meeuw. Ik kan die vogel daar toch niet laten zitten, tot morgen, tot hij flauwvalt van ontbering.

De volgende uren worden een zoektocht om een goeie hint te krijgen. Ik ga overal binnen waar het kan, een apotheek, een kapperssalon, meerdere verhuurkantoren die al jaren in de badplaats gevestigd zijn, een kruidenierzaak die ook kranten verkoopt. Ofwel weten ze niets ofwel sturen ze mij naar het toeristenkantoor, maar dit is vandaag niet open. Ik kan mijn meeuw toch zo niet achterlaten en vertrekken, dat gaat gewoon niet. Ik word opstandig, wanhopig, mijn verstand staat stil. Ik zal nooit meer naar zee kunnen komen alsof er niets gebeurd zou zijn, ik jaag deze prachtvogel gewoon de dood in. Ik zal vannacht niet kunnen slapen, dit is helemaal niet wat ik verwacht heb.

Ik ga terug naar de parkeerplaats en zet mij neer bij de meeuw. Ik probeer te bidden en liefde en energie te sturen. Ineens heft ze haar hoofdje op en spreidt haar vleugels. Ze doet een poging om te staan en ik zie dat een van haar poten er slap bijhangt. Gebroken misschien. Ze gaat weer zitten. Dit is ernstig. Door mijn gebed ben ik zelf rustiger geworden. Ik begin het internet af te zoeken naar dierenbescherming en zo. Ik vind niets in de buurt, ik bel wat rond maar kan de stemmen niet verstaan op dit klein toestel want ik ben nogal doof. Ik heb liever een mens voor mij. Ondertussen zakt de zon. Ik wil niet in het donker naar huis rijden.

Ik ga naar het orakel van Mayil.com en zeg luidop: “Ja Meester Morya, ik heb een duidelijke vraag! Redt U alstublieft mijn meeuw” Ik klik op rozen en kies een willekeurig vakje.

Het antwoord nr 75 luidt als volgt:
“Je kan Mijn steun krijgen, en altijd zal je daardoor verder komen dan je nu beseft. Want krijg je de steun vanuit de Hiërarchie, dan ontdek je nieuwe werelden en hanteer je het vuur waar het gehanteerd moet worden.
Het is belangrijk dat er mensen zijn die het zwaard van het onderscheidingsvermogen hanteren, die weten wat ze willen en die weten op welke manier ze iets aanpakken.”

Het vuur, het zwaard, de Hiërarchie, O My God, ik veer recht, neem een hap lucht en loop het eerste beste straatje in. Daar is weer een agence, een vrouw staat klaar om de deur te sluiten. Ik raap mijn moed bij elkaar en stap binnen. Ik zeg dat ik de hele namiddag tevergeefs heb gezocht naar een toevluchtsoord voor mijn meeuw. De dame is heel lief en zegt dat ze mij helemaal begrijpt, dat ze dit ook ter harte zou hebben genomen, en ze weet dat het ingewikkeld ligt met wilde dieren in nood. Ze kent een man vrijwilliger bij de vogelopvang, en die woont om de hoek. Ze belt en na twee pogingen heeft ze contact. Een lange babbel, ik weet niet of het goed komt. Ze legt neer en zegt de verlossende woorden: “Hij komt eraan en wil met jou meegaan naar de meeuw.” Ik dank haar hartelijk en zeg dat ze fantastisch is. Ik loop naar buiten en zie een man naderen met een plastieken bak. Die mens is ongelooflijk vriendelijk, hij vertelt honderduit over jonge meeuwen en duiven die zich kwetsen bij het landen, dat meeuwen vroeger niet beschermd waren maar nu wel, en waar hij de meeuw heen zal brengen. Met rubber handschoenen stopt hij voorzichtig de mooie vogel in zijn speciale bak. Ik bedank hem uitvoerig, het leven is mooi.

Een half uur later zit ik op de snelweg naar huis. Ik dank God en Meester Morya voor de vlotte tussenkomst. Het voelt alsof ik vleugels heb. Dit is echt gebeurd. Groetjes van Lydia


Meditatie voor de volle maan van 28 oktober 2023:

Vraag het aan Morya

Er is een zorg, voor jou maar ook voor de anderen

“Dat is altijd goed, als je beseft dat je niets moet forceren omdat er een kracht is die zorgt.

Die zorgende kracht kan je ontmoeten, in jezelf, in de anderen, wanneer je in dat geduld staat. Vanuit die zorgende kracht is er altijd weer een mogelijkheid die je anders niet kan hebben in het leven. Als je weet dat God voor je zorgt, zoals een moeder voor haar kind, en dat Hij jou nooit zal verlaten tenzij Hij daar redenen voor heeft: om je eventjes alleen te laten zoals een moeder ook haar kind eventjes alleen kan laten.

Altijd zal daar die zorg zijn van God voor jou. Als je weet dat Hij zorgende is, kan je ook weten en beseffen dat Hij zorgende is voor de ander. Dit moet je leren, werkelijk leren in het leven: dat er een zorg is. Een zorg voor het hele kleine en voor het hele grote. Een zorg voor jou, maar ook voor de anderen.”

  Morya Kracht 4: De stap naar oneindigheid

Meester Morya

Geert Crevits, citaat uit: “Morya Kracht 4: De stap naar oneindigheid” (hoofdstuk 6: ‘Een weg van geduld’) © Mayil.com

Deze tekst vind je ook terug als nummer 65 bij het Online adviesMayil eNieuws

Nog meer nieuwe kaartjes op Mayil.com!

  Trek een kaart

Er werden in oktober maar liefst 58 nieuwe Morya kaartjes toegevoegd in de "Online advies" kaartenset.
Ook in de komende maanden zullen nog verder kaartjes toegevoegd worden, zowel in het Online advies als bij de Levenslessen.

"Online advies - START"
voor inzicht en een antwoord op specifieke vragen

"Levenslessen - START"
voor persoonlijk advies, inspiratie
of leiding voor het moment

De online Morya kaartjes zijn helemaal gratis en volledig vrijblijvend omdat we de praktische wijsheid van Meester Morya toegankelijk willen maken voor iedereen, op een zo laagdrempelig mogelijke manier.

Als je enthousiast bent, vertel het verder!! Je doet er andere mensen zeker een plezier mee.

www.mayil.com
> Vraag het aan MoryaMayil eNieuws

Nieuw:
Ondertitels in het Frans

De video met het interview met Geert kreeg deze maand Franse ondertitels.

Interview met Geert

Laat het weten aan je Frans-sprekende vrienden ;-)

www.youtube.com/MoryaspiritualMayil eNieuws

ACTIE:
Nog steeds grote KORTING op de AUDIO

- 30% korting vanaf 2 stuks op de Morya audio

Je ontvangt maar liefst 30% korting bij aankoop van twee of meer artikelen gekozen uit:
- alle Morya luister-cd's,
- het Morya Luisterboek (Wijsheid 1: Bewust handelen)
,
- de Volle Maan BOEK + CD publicaties.
Combineren mag!

Met gratis verzending naar België en Nederland

Korting op de Morya audio!

Maak je keuze en bestel via www.mayil.com > Audio

Info / Inschrijven
Info / Bestellen:
www.mayil.com > AudioMayil eNieuws

Unieke uitverkoop in Drenthe

Sinds de Morya lezing in Drenthe heeft Wendy uit Borger alle boeken en publicaties van Meester Morya te koop.

Heel binnenkort gaat ze echter een stuk kleiner wonen en daarom moet ze nu jammer genoeg snel uitverkopen.

Nu of nooit:
er is eenmalig 30% korting op alles,
en wie (bijna) de hele serie koopt, krijgt zelfs 50% korting!!

(Zolang de voorraad strekt)

Uitverkoop in Drenthe
Kan je in Borger geraken? Dan is dit de ideale gelegenheid om je Morya collectie voordelig aan te vullen. Je doet er Wendy ook een groot plezier mee. Ga langs bij haar op afspraak, maak gezellig kennis, en maak je keuze uit haar grote aanbod Morya boeken, cd's, kaartensets, werkboeken, spiritueel dagboek en afbeeldingen.

Neem contact op met Wendy via wendyelstak(a)gmail.com (vervang (a) door @)

Uitverkoop in DrentheMayil eNieuws

Zet jezelf op de kaart

  De kaart

Voeg jezelf vrijblijvend toe op de Morya kaart zodat je in contact kan komen met een of meerdere Morya-lezers die bij jou in de buurt wonen.

Het doet zoveel deugd om met gelijkgestemden over de diepe dingen van het leven te kunnen spreken en innerlijke zaken in alle eenvoud te kunnen delen. Na zulke betekenisvolle samenkomsten gaat iedereen gewoonlijk met hernieuwde levensvreugde verder!

"Zoek naar mensen met wie je een vertrouwen kan opbouwen en met wie je kan spreken, met wie je in een wisselwerking kan staan zodat je vlugger kan evolueren. Als je de weg alleen gaat, gaat het trager."
Meester Morya

(uit Morya Wijsheid 5: Het woord in de stilte, hfst 7)
Lees meer mooie citaten van Meester Morya
o.a. in het Inhoudelijk advies voor groepen

Info / Inschrijven
Info / Inschrijven:
www.morya.org > Samenkomen > Vind lezers in je buurtMayil eNieuws

Publicaties bij Mayil Publishing House

Ontdek al onze inspirerende boeken, werkboeken, audio en kaartensets.

Klik op de afbeeldingen om naar Mayil.com te gaan, waar je van elke publicatie een inkijkexemplaar vindt, samen met citaten, een lijst van titels en meer.

Morya Wijsheid reeks

Morya Wijsheid boeken

Morya Kracht reeks

Morya Kracht boeken

Morya Bezinningsboekjes

Morya Bezinning

Morya Werkboeken en Spiritueel Dagboek

Werkboeken en Spiritueel Dagboek

Morya kaartensets

Morya kaartensets

Volle maan boekjes (BOEK + CD)

Volle maan boekjes

Luister-cd's

Luister-cd's

Luisterboek "Bewust handelen"
voorgelezen door Geert Crevits

Luisterboek

*** Keuzehulp ***

Moeite met kiezen uit al die razend interessante publicaties? Bekijk onze keuzehulp om het juiste artikel voor jou te vinden.

www.mayil.com
> Publicaties
> Keuzehulp

Mayil eNieuws
www.mayil.com
Mayil vzw is een kleinschalige non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of met een gift op BE80 7380 3514 8677


Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.org

Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.