Online lezen: www.mayil.org/eNieuws/2023/maart.html

Mayil eNieuws www.mayil.org
Maart 2023
Afdrukken? Klik hier (pdf, 3 blz)     

Liefste eNieuwslezers,

Naar aanleiding van een klein voorval deze maand was ik erg geschokt hoe mensen die de mond vol hebben van liefde en spiritualiteit soms toch ineens helemaal kil en wrokkig uit de hoek kunnen komen naar sommige andere mensen waar ze zich gekwetst door voelen. Ineens gaapt er een diepe kloof tussen woorden en daden, en blijkt duidelijk de grens van iemands vermogen tot liefde. Voor mezelf was het een ontnuchterend moment maar gelukkig vond ik heel wat steun in de teksten van Meester Morya. Ook dat wat niet liefdevol of niet mooi is bekijkt Hij zo nuchter en vol liefde; Hij weet dat mensen niet perfect zijn maar toch houdt Hij van ze, omdat Hij het ruim genoeg kan zien. Hij is nooit geschokt en altijd kalm en sereen. Met geduld doet Hij alles wat Hij kan om de mensheid vooruit te helpen, en Hij is er voor ieder van ons wanneer wij Hem tot voorbeeld nemen.

De tekst van deze maand koos ik omdat hij vol diepe wijsheden staat waar ieder van ons zich aan kan optrekken, wat voor situaties ook op onze weg komen. Groetjes van Marie


Meester Morya

Meditatie voor de volle maan van 7 maart 2023:

Meester Morya,

"Op dit moment wordt er op deze aarde spoed gezet achter bepaalde spanningspunten. Er is een strijd aan de gang die zeer wezenlijk is, een uitvloeisel van de Grote Oorlog die er geweest is en die nog altijd de kiemen van vernietiging, vernieling en ellende in zich draagt.

Als je als mens gaat kijken naar je eigen ellende in jezelf, krijg je begrip voor de spanningspolen. En dit is heel belangrijk, dat je dit durft te doen, dat je je eigen spanningspunten durft te ontdekken in jezelf, niet tussen de anderen maar in jezelf, dat je weet: ‘dit is mijn probleem - het probleem van de mensheid is mijn probleem, maar ik moet het niet oplossen voor de mensheid, ik moet het oplossen voor mezelf.’

De kunst is om in je eigen probleem te kunnen staan, in je eigen fouten die je in het verleden hebt gemaakt en die fouten te ontdekken, niet om jezelf te beschuldigen, maar om een nieuw element te vinden in je leven om vooruit te gaan en om te weten: ‘ik heb het zo gedaan en dat was niet goed en nu doe ik het anders en ik probeer of het beter lukt.’ Zo eenvoudig, nuchter kan je kijken naar het leerproces waar je doorgaat en dan heb je begrip voor het leerproces van anderen ook. Je hoeft de anderen niet te beschuldigen, ook niet als ze kwaad doen. Het is belangrijk dat je leert te begrijpen waarom ze dit doen. Als je kijkt naar de manier waarop ze leven en hoe dit gevolgen heeft die ze misschien niet hebben gezien, dan zal je ook in je eigen leven bepaalde antwoorden kunnen geven die dan gevolgen hebben voor jouw leven.

Als je antwoorden geeft, doe dat dan vanuit je hart, dan heb je goede gevolgen. En ook als het hart verkeerd zou zijn - wat ondenkbaar is, maar stel dat het verkeerd zou zijn, stel dat je bijvoorbeeld te vlug bent in bepaalde reacties - dan zal je toch de weg vinden naar de diepte van je eigen hart. Het hart bevat de sleutel van de vernieuwing van de toekomst. Je zal zien, iedere keer dat je meer en dichter bij je hart komt te leven, dat je dan meer solidair kan zijn met andere mensen en dat je dan meer de duidelijkheid naar voren kan brengen van het begrip dat je in je draagt. Daardoor geef je antwoorden en daardoor kom je dus in de vernieuwing. Want geef je antwoorden, dan kom je in de gevolgen. Dan heb je dus een oorzaak aangeraakt die haar gevolgen heeft, want als je bepaalde dingen naar voren brengt, dan zal je zien dat daar een gevolg aan gegeven wordt.

Als je dus iets zegt tegen iemand, dan heeft dat gevolgen. Als je iets doet voor iemand, dan heeft dat gevolgen. Doe je het vanuit je hart, dan heeft het goede gevolgen. Want meestal spreek je dan vanuit je inzicht, vanuit wat je weet - en het hart weet, omdat de liefde weet.

De kracht is aanwezig. Denk niet dat je haar moet zoeken buiten jou. Er zijn heel veel mensen die solidair zijn met elkaar, maar die als het eropaan komt in laatste instantie toch alleen maar naar zichzelf kijken en niet naar wat ze gemeenschappelijk hebben. Durf grenzen te verleggen. Durf de ander tot jouw eigen leven te rekenen.

Zo eenvoudig is het, dat je de ander insluit in jouw leven en zegt: “Wat ik daar zie, dat is mijn leven.” Als je het leven in de ander ziet, weet dan dat het jouw leven is, want je bent ruim genoeg om alle leven in jou te dragen en te bergen. Word als de Goddelijke Moeder die alles in Zich draagt, en wanneer je dit kan, dan ben je aanwezig op deze aarde op een nieuwe manier.

Evolueer zo dat je steeds meer ruimte geeft aan de ander in je eigen leven, dat je weet: ‘het is mijn leven wat daar gebeurt.’ Dan kan je ook gemakkelijker de vernieuwing aan, want je zal zien dat het je eigen leven is die de andere mensen nieuwe elementen laat aandragen.

Het leven is vermengd met alles, het staat niet los van elke vernieuwing, het staat ook niet los van elk kwaad. Durf in je eigen leven te staan. Ondanks het feit dat er kwaad is op deze aarde moet je niet vluchten van deze aarde. De mens kan wel eens de neiging hebben om te zeggen: “Dit is niet mijn leven wat daar gebeurt, het is hun leven.” En toch, als je het ziet als je eigen leven, dan kan je dat gebed vinden in je hart, dat woord van troost naar je broeder, naar je zuster, waar die ook is op deze wereld, want dan ontstaat er een energie die uitwisselend werkt, en dit is heel belangrijk."

  Morya Kracht 2: Sleutel tot de Nieuwe Tijd

Meester Morya

Geert Crevits, Morya Kracht 2: Sleutel tot de Nieuwe Tijd, uit hoofdstuk 9: ‘De ander is een deel van jezelf’ © Mayil.com
Mayil eNieuws

Agenda van komende activiteiten

  Workshops en lezingen

*** Lezingen 'Leven vanuit je hart'
In Poperinge

Op maandagnamiddag 13 maart 2023 (nog enkele plaatsjes vrij)

Of op maandagnamiddag 17 april 2023

In het Natuurcentrum in Poperinge

Over dicht bij jezelf leven, weten wat je wil en in harmonie leven met de mensen rondom je. Leven met een vertrouwen en een optimistische insteek, hartelijk zijn en weten dat de wereld een deel is van jezelf.
Met vraag en antwoord, met praktische oefeningen en nieuwe meditaties.

Info / Inschrijven
Info / Inschrijven:
www.morya.org > Samenkomen > Agenda voorjaar 2023Mayil eNieuws

Amma op het wereldtoneel

"Omdat Amma voor de mensen zorgt is het zo dat je dat van Haar kan leren om op jouw manier voor de mensen te zorgen" (Meester Morya / Geert Crevits, boodschap van 9 april 1997)

De G20-top vindt dit jaar plaats in India en Amma werd gevraagd om als hoofd van de C20 adviezen te geven aan de wereldleiders vanuit het standpunt van de burgers. Hiervoor organiseert ze een grootschalig wetenschappelijke studie waar iedereen aan kan deelnemen (tot 7 maart) en waarin je kan laten weten wat jou persoonlijk bezighoudt. Alle links en informatie vind je hier.

Mayil.comMayil eNieuws

Zag jij de nieuwe video al?

Lezing van 24 november 2022 in Geel rond "Leven vanuit je hart" (1u53min)
Over minder verweven zijn en meer verbonden. Over vreugde, eenvoud, over licht en duister samenbrengen. Over bij jezelf blijven en kijken naar de ander met de ogen der liefde.
O.a. met twee mooie nieuwe meditaties.

Nieuwe video

Bekijk op:
youtube.com/Moryaspiritual

Of bekijk met samenvatting op:
www.morya.org > Wijsheid > Video'sMayil eNieuws

Morya Wijsheid
op www.morya.org

Kennismaking:
Ontdek 9 belangrijke principes uit de boeken van Meester Morya

Vraag en antwoord:
Heel wat boeiende teksten over allerlei onderwerpen

  Kies een meditatie

Werkboek-oefeningen:
In de werkboek-oefeningen ontdek je telkens een inzicht van Meester Morya dat je daarna in je eigen leven observeert en begint toe te passen. Je kan elke oefening ook makkelijk uitprinten!

Meditaties:
Kies een nummertje of een afbeelding.
Of laat het lot voor jou kiezen en vermijd keuzestress. Met mogelijkheid tot uitprinten.

Video's:
Allerlei video's met lezingen van Marie Crevits over de boeken of met teksten van Geert en Meester Morya. Zie hoe Geert Crevits telepathisch de boodschappen van Meester Morya tot stand laat komen, of bekijk het interview met Geert uit 1999.

Podcasts:
De aangename stem van Geert en de diepe wijsheid van Meester Morya die inzicht na inzicht naar voren brengt, zorgen voor een boeiende luister-ervaring. Alsof Meester Morya rechtstreeks tegen jou spreekt!

Volle maan brieven:
Klik op de Kies-knop en laat je verrassen, of snuister in de lijst en maak je eigen keuze. Sommige teksten gaan gepaard met audio, video of een pdf om uit te printen.

Morya wijsheid op morya.org

www.morya.org > WijsheidMayil eNieuws

Vraag het aan Morya

Ben jij ook al fan geworden van het online kaartjes trekken?

De Morya kaartjes geven jou in alle vertrouwen en privacy steeds advies, steun, leiding en inzicht. Meester Morya is de inspirator van deze software.

Gratis, helemaal vrijblijvend, simpel, supergoed en op elk moment beschikbaar.

1) Ga naar www.mayil.com

2) Klik op de knop "Online advies - START" of "Levenslessen - START"

Mayil.com - Vraag het aan Morya

Vraag het aan Morya

Vraag het aan Morya - antwoord

Probeer het uit en vertel het verder!

Ontdek
"Vraag het aan Morya"

Vraag het aan MoryaMayil eNieuws

Publicaties bij Mayil Publishing House

Ontdek al onze inspirerende boeken, werkboeken, audio en kaartensets.

Klik op de afbeeldingen om naar Mayil.com te gaan, waar je van elke publicatie een inkijkexemplaar vindt, samen met citaten, een lijst van titels en meer.

Morya Wijsheid reeks

Morya Wijsheid boeken

Morya Kracht reeks

Morya Kracht boeken

Morya Bezinningsboekjes

Morya Bezinning

Morya Werkboeken en Spiritueel Dagboek

Werkboeken en Spiritueel Dagboek

Morya kaartensets

Morya kaartensets

Volle maan boekjes (BOEK + CD)

Volle maan boekjes

Luister-cd's

Luister-cd's

Luisterboek "Bewust handelen"
voorgelezen door Geert Crevits

Luisterboek

*** Keuzehulp ***

Moeite met kiezen uit al die razend interessante publicaties? Bekijk onze keuzehulp om het juiste artikel voor jou te vinden.

www.mayil.com
> Publicaties
> Keuzehulp

Mayil eNieuws
www.mayil.com
Mayil vzw is een kleinschalige non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of met een gift op BE80 7380 3514 8677


Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.org

Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.