Online lezen: www.mayil.org/eNieuws/2023/juni.html

Mayil eNieuws www.mayil.org
Juni 2023
Afdrukken? Klik hier (pdf, 4 blz)     

Liefste eNieuwslezers,

"Het is een tijd om groepen te vormen" zegt Meester Morya al bijna dertig jaar. Met de huidige moderne mogelijkheden is het makkelijker geworden om elkaar te vinden. Maak even tijd om je op de Morya.org website - volledig vrijblijvend - in te schrijven op onze "Morya kaart" en misschien kom je binnenkort wel in contact met een of meerdere supertoffe mensen uit jouw buurt die ook fan zijn van Meester Morya en af en toe een moment willen samenkomen om met jou een stukje te lezen uit een van zijn boeken, of bijvoorbeeld om samen de prachtige meditatietekst uit deze nieuwsbrief te bespreken?

De woorden en teksten van Meester Morya zijn als desem of gist in het brood van ons leven: een klein beetje ervan is al voldoende om na een tijd een groot verschil te maken, meer ruimte te ervaren en meer smaak te krijgen in wat je doet. En, gedeelde vreugde is dubbele vreugde!

Bekijk onze kaart en voeg jezelf toe: www.morya.org/vind-lezers-in-je-buurt.php


Meester Morya

Meditatietekst voor de volle maan van 4 juni 2023:

Meester Morya,

“Altijd zijn er kansen in het leven van een mens en die kansen moet je zien als iets bijzonders. Wanneer je vooruitgaat in je leven, wanneer je naar de diepte van je eigen leven streeft, zal je gedragen worden van de ene toestand in de andere.

Het is belangrijk dat je de kansen waarneemt die je hebt. In de diepte van je eigen leven heb je een programma, iets wat aanwezig is, wat duidelijk is voor jezelf. Als het niet duidelijk is, dan kan het duidelijk worden door te werken vanuit jezelf. Durf dus je eigen programma naar buiten te brengen. Durf aan te leunen bij wat je diep in jezelf aanvoelt. Weet dat er in jou een bewustzijn is dat heel groot is en dat naar boven kan komen.

De goddelijke vonk in jezelf

Je bent hier niet op deze aarde om stil te zitten. Je bent hier op deze aarde om iets te doen. Wanneer je iets doet, dan vind je je weg. Het is belangrijk dat je stappen durft te zetten in je leven. Dan wordt je gesteund en dan openbaar je jezelf, want elk van jullie draagt een goddelijke vonk in zich. Elk van jullie weet wat het is om nieuwe dingen te doen op deze aarde.

Eén zijn in de diepte

Je moet weten dat je je kan aaneensluiten bij elkaar. Het is een tijd om groepen te vormen, om samen te werken, om één te zijn in de diepte en om te weten dat je in de uiterlijke wereld onafhankelijk kan zijn en vrij en dat je je eigen dingen mag doen. Durf dus op te komen voor jezelf, durf je eigen dingen onder woorden te brengen en uit te voeren, en weet dat dat mag.

Heel grote dingen op deze aarde

Er is geen grens aan je kunnen, dat moet je weten. Er is een oneindig verlangen in je eigen hart, probeer daar de nodige tijd aan te besteden. Het is belangrijk dat je in je eigen wezen gelooft en dat je weet dat je tijd nodig hebt om dat tot uitwerking te brengen. Vandaar, het is een moeilijk gegeven om op deze aarde te leven in schoonheid, in vrede, in vreugde, in diepte, in openheid. De heel grote dingen op deze aarde zijn werkelijk belangrijk en het is zelfs noemenswaardig wanneer één mens ze tot openbaring kan brengen. Elk van jullie kan dat op zijn eigen manier.

Eenvoud

Denk niet dat je de perfectie moet nastreven. Neen, het is de eenvoud die je moet nastreven, het is de diepte die je moet tonen. Dat is veel belangrijker dan perfectie. Hou rekening met je fouten, leer eruit, haak niet onmiddellijk af als het eens moeilijk is, maar doe het in alle eenvoud. Als je dat kan, dan krijg je een uitstraling. Dat betekent dat je de liefde gestalte geeft in je leven, en de liefde houdt rekening met fouten in jezelf en in de anderen.

Durf de fouten te zien, ook in jezelf, en hou er rekening mee dat je fouten kan en mag maken. Dus als je vooruitgaat met je leven, zal je gedragen worden, want de fouten worden je vergeven. Vergeef dan ook de anderen wanneer ze fouten maken.

Durf te leven, durf op te komen voor dingen die mooi zijn, die goed zijn, die in jezelf leven en die je tot uitdrukking moet kunnen brengen. Wanneer je dit doet, dan krijg je aansluiting bij anderen en het is op deze manier dat je een groep vormt. Je kan telkens verder gaan in je streven, je zal gesteund worden en er zal een vreugde komen in je hart.

Er is een nieuw licht

Je zal weten wat het betekent elkaar te steunen en je zal daarin de nieuwe weg vinden, want op deze aarde is er een nieuw licht. Het betekent een solidariteit tussen de mensen, het betekent juiste verhoudingen met elkaar. Het betekent het open komen voor een nieuwe visie, voor je Zelf dat stralend licht is. Dat je vanuit jezelf durft te leven.

Het is een kracht die aanwezig is in je eigen bestaan en wanneer je die toelaat, dan kan je vooruit. Het is niet dat je ter plaatse zal blijven trappelen, het is niet dat je in de war zal raken, je zal jezelf in handen kunnen nemen en tot uitdrukking kunnen brengen. Van daaruit zal je een grotere kracht kunnen beleven. Het is belangrijk dat je in jezelf gelooft en dat je stappen durft te zetten. Wees moedig en ga vooruit.”

  Morya Bezinning 2: Een nieuw leven

Meester Morya

'Algemene boodschap' van Meester Morya uitgesproken door Geert Crevits op 5 juni 1995 - gepubliceerd in Morya Bezinning 2: Een nieuw leven als hoofdstuk 8: 'Solidariteit' © Mayil.com, Geert CrevitsMayil eNieuws

Zet jezelf op de kaart

  De kaart

Voeg jezelf vrijblijvend toe op de Morya kaart zodat je in contact kan komen met een of meerdere Morya-lezers die bij jou in de buurt wonen.

Het doet zoveel deugd om met gelijkgestemden over de diepe dingen van het leven te kunnen spreken en innerlijke zaken in alle eenvoud te kunnen delen. Na zulke betekenisvolle samenkomsten gaat iedereen gewoonlijk met hernieuwde levensvreugde verder!

"Zoek naar mensen met wie je een vertrouwen kan opbouwen en met wie je kan spreken, met wie je in een wisselwerking kan staan zodat je vlugger kan evolueren. Als je de weg alleen gaat, gaat het trager."
Meester Morya

(uit Morya Wijsheid 5: Het woord in de stilte, hfst 7)
Lees meer mooie citaten van Meester Morya
o.a. in het Inhoudelijk advies voor groepen

Info / Inschrijven
Info / Inschrijven:
www.morya.org > Samenkomen > Vind lezers in je buurtMayil eNieuws

Lezingen en workshops
door Marie

  Workshops en lezingen

*** Workshop 'Aarden' volgens de boeken van Meester Morya
In Watou

Op zondagnamiddag 16 juli 2023

Bij Jasper en Bárbara ten huize "Terra Vita" in Watou

Meester Morya spreekt in zijn boeken heel vaak over de aarde en haar enorme belang voor ons als mensen. Onszelf spiritueel ontwikkelen kunnen we niet zonder ook in de juiste relatie te staan met de aarde. Daar gaan we in deze workshop dieper op in. Met meditaties, vraag en antwoord en boeiende tekstfragmenten uit de boeken van Meester Morya.

Voor max. 20 deelnemers

Info / Inschrijven
Info / Inschrijven:
www.morya.org > Samenkomen > Lezingen/WorkshopsMayil eNieuws

Nieuw op www.morya.org

Volle maan brieven van 2014:

  Volle maan brieven

Ons inspirerende en uitgebreide nieuwsbrief-archief werd aangevuld met de volle maan brieven van het jaar 2014.
De persoonlijke inleidingen en prachtige bezinningsteksten zijn het zeker waard om opnieuw gelezen te worden!

 

Opnieuw gaan een aantal nieuwsbrieven gepaard met unieke audio!

Moeite met kiezen uit de hele lijst? Laat het lot je een handje helpen en klik gewoon op de kies-knop bovenaan.

www.morya.org
> Wijsheid
> Volle maan brievenMayil eNieuws

Vraag het aan Morya

  Start Online Advies

Op www.mayil.com staan de Morya kaartjes dag en nacht voor je klaar.

Klik op "Online advies - START" als je met een of meerdere specifieke vragen zit,

of kies voor "Levenslessen - START" als je vindt dat het formuleren van de juiste vraag te moeilijk is, of als je gewoon in het algemeen persoonlijk advies wenst van Meester Morya.
De Levenslessen zijn ook niet te onderschatten in hun waarde!

***

Neem er wat tijd voor, pak er pen en papier bij en na een paar rondjes zit je algauw in een heus privé-consult met de geliefde Meester.


De kaartjes geven je richting, duiding, inzicht en perspectief.

Je kan ook kaartjes trekken samen met iemand anders, om elkaar te helpen bij het juist begrijpen van de antwoorden, of bijvoorbeeld als basis voor een goed gesprek of als leukigheidje om sfeer te maken.

Vraag het aan Morya

www.mayil.com
> Vraag het aan MoryaMayil eNieuws

Publicaties bij Mayil Publishing House

Ontdek al onze inspirerende boeken, werkboeken, audio en kaartensets.

Klik op de afbeeldingen om naar Mayil.com te gaan, waar je van elke publicatie een inkijkexemplaar vindt, samen met citaten, een lijst van titels en meer.

Morya Wijsheid reeks

Morya Wijsheid boeken

Morya Kracht reeks

Morya Kracht boeken

Morya Bezinningsboekjes

Morya Bezinning

Morya Werkboeken en Spiritueel Dagboek

Werkboeken en Spiritueel Dagboek

Morya kaartensets

Morya kaartensets

Volle maan boekjes (BOEK + CD)

Volle maan boekjes

Luister-cd's

Luister-cd's

Luisterboek "Bewust handelen"
voorgelezen door Geert Crevits

Luisterboek

*** Keuzehulp ***

Moeite met kiezen uit al die razend interessante publicaties? Bekijk onze keuzehulp om het juiste artikel voor jou te vinden.

www.mayil.com
> Publicaties
> Keuzehulp

Mayil eNieuws
www.mayil.com
Mayil vzw is een kleinschalige non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of met een gift op BE80 7380 3514 8677


Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.org

Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.