Online lezen: www.mayil.org/eNieuws/2023/februari.html

Mayil eNieuws www.mayil.org
Februari 2023
Afdrukken? Klik hier (pdf, 3 blz)     

Liefste eNieuwslezers,

Niemand die mama tegen het lijf loopt ontsnapt aan de vraag: "Heb jij 'Vraag het aan Morya' al geprobeerd?" Vaak is het antwoord een voorzichtige nee, en dan zoeken ze samen een laptop, tablet of smartphone. Ze gaan naar www.mayil.com, er wordt een vraag gesteld (want iedereen zit wel met een of andere vraag) en dan klikt de persoon op online advies, kiest een roos en een stukje foto, en daarna verschijnt het wonder. Zo vaak is het antwoord zo raak, zo precies, zo liefdevol en behulpzaam. Ineens wordt de aanwezigheid en zorg van Meester Morya zo tastbaar dichtbij.

Mijn wens is dat al onze lezers dit gevoel mogen ervaren. Groetjes van Marie


Meester Morya

Meditatie voor de volle maan van 5 februari 2023:

Meester Morya,

"Altijd zijn er wegen die nieuw zijn. Weet dat iedere keer dat het vertrouwen groeit in jezelf, je eigenlijk een nieuwe weg aan het gaan bent. Want vertrouwen brengt je verder in je leven. Het maakt dat je op zoek gaat naar wat er in je leeft en daar rekening mee gaat houden.

Wanneer je rekening houdt met jezelf, betekent dit dat je gaat luisteren naar je innerlijk, naar het diepste wat in je leeft. Dan ben je werkelijk oorspronkelijk. Dat kan niet buiten het vertrouwen om.

Als je vol vertrouwen in je leven staat, probeer het je dan zo aangenaam mogelijk te maken, want iedere keer dat je vooruit wil met je leven, kom je in moeilijkheden terecht. Ineens voel je dat je anders wil reageren en anders wil spreken. Je wil dus andere dingen doen, en dat moet je jezelf toestaan want dan leer je wat het is om werkelijk verandering toe te laten.

De mensen die jou kennen, je familieleden bijvoorbeeld, zullen misschien vreemd opkijken als je bepaalde dingen gaat zeggen en doen die ze niet van je gewoon zijn. Ze begrijpen je ineens niet meer en denken dat je anders bent. Je komt nu eenmaal met nieuwe dingen naar voren, dingen die ze niet kunnen plaatsen. Het kan dan ook zijn dat ze je ervan verdenken dat dit alleen maar een soort uitvlucht van jou is, iets wat alleen zogezegd belangrijk is, en dat je overdrijft. In wezen is dat natuurlijk niet zo. In wezen ga je dichter bij jezelf leven en meer uitspreken wat er werkelijk in je leeft. Dat is het grote belang ervan.

Wanneer je dus dichter bij jezelf komt door het vertrouwen dat je in jezelf hebt verkregen, dan spreek je juistere en meer genuanceerde woorden. Dan maak je je minder druk, begrijp je ineens veel meer in plaats van in onbegrip te blijven en heb je echt contact in plaats van zomaar te reageren.

In heel veel gevallen zijn mensen het gewoon om jou op een bepaalde manier te zien functioneren en wanneer dit verandert, begrijpen ze je niet meer. Het kan zijn dat ze spanning ervaren, omdat je ineens niet meer gewillig bent om bijvoorbeeld bepaalde dingen te doen of te beantwoorden.

Waar je vroeger automatisch deze dingen deed, ga je nu even nadenken en ook tijd nemen voor jezelf, wat betekent dat je minder manipuleerbaar bent en meer op jezelf komt te staan en meer juiste dingen gaat doen. En dit is altijd belangrijk. Als je vertrouwen in jezelf hebt gekregen en daardoor vooruitgaat in je leven, dan ben je op een goede manier bezig en wordt er een nieuwe energie in je geboren. Je wordt sterker, dat zal je merken.

Telkens als je dichter bij jezelf gaat leven, kom je in situaties waar je getest wordt op die sterkte. Daardoor val je misschien terug in het oude patroon, maar nooit meer voor lang. Omdat je geproefd hebt van je eigen vrijheid, van je mogelijkheden en zelfvertrouwen, zal je dit alles geleidelijk aan terugwinnen, zodat je uiteindelijk echt begint te leven. Dan ben je goed bezig.

Als Ik zeg tegen mensen dat ze goed bezig zijn, wil dit zeggen dat ze in staat zijn om vertrouwen te hebben in het leven en in zichzelf. Precies daardoor kunnen ze steeds meer bereiken in hun leven. (...)

Wat de toekomst brengt, dat zie je wel. Je volgt jezelf en dat maakt je flexibel, zodat je veranderingen aankan. In feite is iedereen oorspronkelijk uit zichzelf flexibel. Je kan deze eigenschap herwinnen door in jezelf te gaan leven. Dan is er niet langer verwarring maar vereenvoudiging en een openheid naar verschillende dingen. Zo kan je beter in je werk staan, beter functioneren en beter zien wat je aan het doen bent. Op deze manier kan je ook aan kracht winnen. De mogelijkheid dat je vooruitgaat is dan groot, omdat je iedere keer weer van jezelf weet: ‘kijk, ik kan dat en ik mag dat doen, ik heb daarvoor de toelating van mijzelf, van mijn diepste innerlijk.’ Je bent dus in overeenstemming en niet in strijd met jezelf. Dat is die vereenvoudiging.

Wanneer je in je eigen leven staat, wanneer je dus in dat vertrouwen staat, dan is er die overeenstemming. Dan ben je niet in strijd met jezelf, maar doe je dingen vanuit jezelf, omdat je het zelf wil. Het is heel belangrijk dat je in deze eenvoud van het leven komt, want dit kan je verder brengen. Want als je in die eenvoud staat, dan sta je in je kracht en kom je de juiste mensen en de geschikte omstandigheden tegen, want dat gaat samen.

Als je in je eigen goddelijkheid staat, dan worden deze soort omstandigheden voor jou gecreëerd zodat je erin kan functioneren. Zorg dus dat je in overeenstemming met jezelf bent als er verandering komt in je leven. Doe niets tegen jezelf in - omdat anderen of de buitenwereld het zogezegd van jou verwachten of omdat er druk op je uitgeoefend wordt. Nee, je moet met je vrije wil in je leven kunnen staan. Weet dat dit belangrijk is."

  Morya Wijsheid 8: In het centrum van je leven staan

Meester Morya

Geert Crevits, Morya Wijsheid 8: In het centrum van je leven staan, uit hoofdstuk 8: ‘Wat houdt je tegen?’ © Mayil.com
Mayil eNieuws

Agenda van komende activiteiten

  Workshops en lezingen

*** Lezingen 'Leven vanuit je hart'
In Poperinge

Nieuwe datums!

Op maandagnamiddag 13 maart 2023
en
Op maandagnamiddag 17 april 2023

In het Natuurcentrum in Poperinge

Over dicht bij jezelf leven, weten wat je wil en in harmonie leven met de mensen rondom je. Leven met een vertrouwen en een optimistische insteek, hartelijk zijn en weten dat de wereld een deel is van jezelf.
Met vraag en antwoord, met praktische oefeningen en nieuwe meditaties.

Info / Inschrijven
Info / Inschrijven:
www.morya.org > Samenkomen > Agenda voorjaar 2023Mayil eNieuws

Nieuwe websites nu ook in het Pools

Onze mooie websites zijn er nu ook in het Pools, tot grote vreugde van de ruim duizend Poolse nieuwsbrief-lezers.
Voorlopig is er nog niet even veel informatie op te vinden als in het Nederlands of het Engels, maar daar wordt in de komende maanden hard aan gewerkt.

Mayil.com

Morya.org

www.mayil.com/PL

www.morya.org/PLMayil eNieuws

Zag jij de nieuwe video al?

Lezing van 24 november 2022 in Geel rond "Leven vanuit je hart" (1u53min)
Over minder verweven zijn en meer verbonden. Over vreugde, eenvoud, over licht en duister samenbrengen. Over bij jezelf blijven en kijken naar de ander met de ogen der liefde.
O.a. met twee mooie nieuwe meditaties.

Nieuwe video

Bekijk op:
youtube.com/Moryaspiritual

Of bekijk met samenvatting op:
www.morya.org > Wijsheid > Video'sMayil eNieuws

Morya Wijsheid
op www.morya.org

Kennismaking:
Ontdek 9 belangrijke principes uit de boeken van Meester Morya

Vraag en antwoord:
Heel wat boeiende teksten over allerlei onderwerpen

  Kies een meditatie

Werkboek-oefeningen:
In de werkboek-oefeningen ontdek je telkens een inzicht van Meester Morya dat je daarna in je eigen leven observeert en begint toe te passen.

Meditaties:
Kies een nummertje of een afbeelding.
Of laat het lot voor jou kiezen en vermijd keuzestress.

Video's:
Allerlei video's met lezingen van Marie Crevits over de boeken of met teksten van Geert en Meester Morya. Zie hoe Geert Crevits telepathisch de boodschappen van Meester Morya tot stand laat komen, of bekijk het interview met Geert uit 1999.

Podcasts:
De aangename stem van Geert en de diepe wijsheid van Meester Morya die inzicht na inzicht naar voren brengt, zorgen voor een boeiende luister-ervaring. Alsof Meester Morya rechtstreeks tegen jou spreekt!

Volle maan brieven:
Klik op de Kies-knop en laat je verrassen, of snuister in de lijst en maak je eigen keuze. Sommige teksten gaan gepaard met audio, video of een pdf om uit te printen.

Morya wijsheid op morya.org

www.morya.org > WijsheidMayil eNieuws

Vraag het aan Morya

Ben jij ook al fan geworden van onze online Morya kaartjes? Om in alle vertrouwen advies, steun, leiding en inzicht te krijgen van Meester Morya.

Gratis, helemaal vrijblijvend, simpel, supergoed en op elk moment beschikbaar.

1) Ga naar www.mayil.com

2) Klik op de knop "Online advies - START" of "Levenslessen - START"

Mayil.com - Vraag het aan Morya

Vraag het aan Morya

Vraag het aan Morya - antwoord

Probeer het uit en vertel het verder!

Ontdek
"Vraag het aan Morya"

Vraag het aan MoryaMayil eNieuws

Publicaties bij Mayil Publishing House

Ontdek al onze inspirerende boeken, werkboeken, audio en kaartensets.

Klik op de afbeeldingen om naar Mayil.com te gaan, waar je van elke publicatie een inkijkexemplaar vindt, samen met citaten, een lijst van titels en meer.

Morya Wijsheid reeks

Morya Wijsheid boeken

Morya Kracht reeks

Morya Kracht boeken

Morya Bezinningsboekjes

Morya Bezinning

Morya Werkboeken en Spiritueel Dagboek

Werkboeken en Spiritueel Dagboek

Morya kaartensets

Morya kaartensets

Volle maan boekjes (BOEK + CD)

Volle maan boekjes

Luister-cd's

Luister-cd's

Luisterboek "Bewust handelen"
voorgelezen door Geert Crevits

Luisterboek

*** Keuzehulp ***

Moeite met kiezen uit al die razend interessante publicaties? Bekijk onze keuzehulp om het juiste artikel voor jou te vinden.

www.mayil.com
> Publicaties
> Keuzehulp

Mayil eNieuws
www.mayil.com
Mayil vzw is een kleinschalige non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of met een gift op BE80 7380 3514 8677


Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.org

Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.