Online lezen: www.mayil.org/eNieuws/2023/april.html

Mayil eNieuws www.mayil.org
April 2023
Afdrukken? Klik hier (pdf, 4 blz)     

Liefste eNieuwslezers,

In de huidige tijd staan we voor veel uitdagingen, niet alleen als mensheid maar zo vaak ook op een persoonlijk vlak. Meester Morya herhaalt keer op keer hoe belangrijk het is om eerst dicht bij jezelf te leven als je echt iets van betekenis wil kunnen doen voor anderen. Het is maar als je de ruimte maakt voor intuitie en innerlijke leiding dat je zal kunnen ontdekken wat jouw aandeel kan zijn op deze aarde, hoe je vreugde kan vinden en welke weg de jouwe is.
Een van de makkelijkste manieren om in een diepere verbinding te treden met je ziel en je innerlijke wijsheid is door een relatie aan te gaan met het Goddelijke. Nodig de goddelijke energie uit in je hart en in je leven.
De volle maan meditatie van deze maand geeft je een simpele oefening, of liever een soort beeld dat je in gedachten kan houden wanneer je probeert om meer open te komen voor de grootse Liefde in dit universum.

Er is heel wat nieuws deze maand, lees dus zeker de nieuwsbrief door tot het einde!
Groetjes van Marie


Meester Morya

Meditatie voor de volle maan van 6 april 2023:

Meester Morya,

"Wanneer je jezelf vragen stelt, dat je zou kunnen denken: ‘ik heb zoveel om handen, wat moet ik allemaal doen?’ dan hoef je niet zo nodig in alles goudeerlijk te zijn van: ‘dit moet en dit moet en dit moet en dit moet.’ Neen, kijk misschien eens wat jij persoonlijk belangrijk vindt, zonder voortdurend je aandacht te verleggen naar anderen.

Probeer af en toe eens te herbronnen bij jezelf en dat kan ook wanneer er vragen zijn in jouw leven. Denk niet: ‘nu gaat het juist moeilijk, dus ik kom niet meer aan die bezinning toe, ik kom niet meer aan die gerechtvaardigde tijd toe die ik voor mezelf nodig heb.’ Integendeel, die tijd moet je dan wel eens durven grijpen, er gewoon zijn, kijken naar je eigen leven en dingen doen vanuit jezelf. Dat kan een fantastische herbronning worden.

Jezelf vinden

Want misschien stel je dingen steeds maar uit omdat je denkt: ‘de anderen gaan voor.’ Er is die bekommernis, er is die inzet, er is die verantwoordelijkheid, er zijn de mensen om je heen, er is het werk, er is soms zoveel wat gedaan moet worden dat je wel eens jezelf daarin kan vergeten, terwijl je het toch bewust inkleedt als: ‘ik moet mezelf toch geven.’ Dit is niet altijd waar. Je moet vooral ook eens jezelf kunnen vinden in de dingen.

Als je jezelf begint te zoeken in de dingen, kan het zijn dat je overdrijft en denkt: ‘al die vragen die op mij af komen gestormd, misschien doe ik wel niets goed in mijn leven’, maar zo moet je het natuurlijk niet zien. Het kan wel eens gebeuren dat je in een stemming bent van: ‘ik tel niet meer mee, ik doe het niet goed, ik heb het allemaal verknoeid, waar sta ik?’ En allemaal vragen. Concludeer dan niet: ‘het is allemaal te lastig aan het worden, het leven is lastig.’ Neen, dan moet je weten: ‘ik word heel eerlijk in mijn leven.’ Want als je kijkt, dan zie je uiteraard dingen die niet af zijn, die alleen maar een aanzet hebben gekend of die zelfs een stukje onrust hebben veroorzaakt, maar daar hoef je helemaal niet bang voor te zijn.

Zoals regen uit de hemel valt

Vragen, vragen, vragen, maar ook een grote betekenis in jouw leven en die moet je af en toe eens durven zien: ‘wat betekent God voor mij? Kan daar niets in gebeuren? Kan ik die betrokkenheid niet herkennen? Kan ik niet iedere dag met God bezig zijn ondanks die vele verantwoordelijkheden, vragen en toestanden om mij heen?’

Dit moet je af en toe eens durven doen op de meest eenvoudige manier: zoals regen uit de hemel valt en de natuur nieuw leven inblaast, zo kan je voor God staan en toelaten dat God Zichzelf is voor jou. Dit is niet moeilijk, het is in die openheid dat je herleeft, wat er ook gebeurd is in jouw leven.

Vandaar, zit er niet over in dat het wel eens moeilijk geweest is en dat al die vragen naar voren gekomen zijn terwijl je weet dat je een goed iemand bent, want zo is het. Wat er ook geweest is, je kan bij die pure goedheid van jezelf."

  Morya Bezinning 9: Gelukkig durven zijn

Meester Morya

Geert Crevits, Morya Bezinning 9: Gelukkig durven zijn, begin van hoofdstuk 3: ‘Herbronnen bij jezelf’ © Mayil.com
Mayil eNieuws

Meditatiecursus door Lydia

  Meditatiecursus

Een cursus in meditatie met vijf stappen onder leiding van Meester Morya. Lydia Crevits heeft 40 jaar ervaring en heeft ook de innerlijke leiding om de meditaties in goede banen te leiden.

Je leert een praktische manier van mediteren maar tegelijk ook de manier om sterker en rustiger in het leven te staan en je eigen weg te vinden uit alles wat op je weg komt.

Voor mensen met en zonder ervaring in meditatie. Wel wordt gevraagd dat je affiniteit hebt met Meester Morya en zijn teksten.

In De Pinte
Op vijf zondagnamiddagen:
23 april, 7 mei, 21 mei, 4 juni en 18 juni 2023


Voor 8 deelnemers.

Info / Inschrijven
Meer info / Inschrijven:
www.morya.org > Samenkomen > MeditatiecursusMayil eNieuws

Lezingen en workshops
door Marie

  Workshops en lezingen

*** Lezing 'Leven vanuit je hart'
In Poperinge

Maandagnamiddag 17 april 2023

In het Natuurcentrum in Poperinge

Over dicht bij jezelf leven, weten wat je wil en in harmonie leven met de mensen rondom je. Leven met een vertrouwen en een optimistische insteek, hartelijk zijn en weten dat de wereld een deel is van jezelf.
Met vraag en antwoord, met praktische oefeningen en nieuwe meditaties.

*** Workshop 'Aarden' volgens de boeken van Meester Morya
In Watou

Op zondagnamiddag 16 juli 2023

Bij Jasper en Bárbara ten huize "Terra Vita" in Watou

Meester Morya spreekt in zijn boeken heel vaak over de aarde en haar enorme belang voor ons als mensen. Onszelf spiritueel ontwikkelen kunnen we niet zonder ook in de juiste relatie te staan met de aarde. Daar gaan we in deze workshop dieper op in. Met meditaties, vraag en antwoord en boeiende tekstfragmenten uit de boeken van Meester Morya.

Info / Inschrijven
Info / Inschrijven:
www.morya.org > Samenkomen > Lezingen/WorkshopsMayil eNieuws

Nieuw Morya groepje

Er start een nieuw Morya-groepje bij Micheline in De Pinte, Oost-Vlaanderen.

Woon je in de buurt van De Pinte en wil je graag af en toe samenkomen met gelijkgezinden, sluit dan zeker aan!

Wil je graag zelf ook een groepje opstarten? Het is veel minder moeilijk dan je denkt. Heb je nog twijfels, neem dan zeker contact op met ons, we kunnen al je vragen beantwoorden en je waar nodig op weg helpen.

Bekijk de lijst van alle groepjes in België en Nederland op onze website, en lees ook heel wat andere informatie over Morya groepjes.

Alle info vind je hier:
www.morya.org > Samenkomen > Lijst van groepjesMayil eNieuws

Nieuw op mayil.com

Er werden deze maand meer online kaartjes toegevoegd op www.mayil.com

In totaal zijn er nu 263 Online advies 'kaartjes' en 154 Levenslessen.

(Dat is het equivalent van bijna 7 kaartensets van 64 kaarten!)


De citaten komen uit alle reeds gepubliceerde boeken (Morya Wijsheid, Kracht en Bezinning). We zullen regelmatig nog meer teksten toevoegen zodat Meester Morya je steeds beter naar precies het juiste inzicht kan leiden voor jouw situatie.

1) Ga naar www.mayil.com

2) Klik op de knop "Online advies - START" of "Levenslessen - START"

Mayil.com - Vraag het aan Morya

Ontdek de vreugde van
"Vraag het aan Morya"

Vraag het aan MoryaMayil eNieuws

Nieuw op www.morya.org

  Meditaties

Meditaties:

Er werden drie extra meditaties toegevoegd:

16_ De naam van het Goddelijke als weg naar vrede

17_ De stilte als kruising van twee richtingen

18_ Zonneschijn in je hart – Meditatie van tien minuten

Kies een van de 18 nummertjes of kies de afbeelding die jou aanspreekt op dit moment.
Of: laat het lot voor jou kiezen en vermijd keuzestress.

Jouw gekozen meditatietekst kan je ook uitprinten aan de hand van een bijgesloten pdf.

www.morya.org
> Wijsheid
> Meditaties

Meditatie-oefening voor groepen:

  Meditatie-oefeningen voor groepen
Bij de Meditatie-oefeningen voor groepen werd ook een nieuwe tekst toegevoegd. Er zijn nu vier verschillende meditaties voor groepen beschikbaar op onze website:

- (Nieuw) Verbinding maken met de groep vanuit jezelf Morya

- Het denken trainen om met licht en beeld om te gaan

- Meditatie in de Himalaya met de Meesters

- Kleuren van licht sturen naar elkaar

Alle teksten komen uit de Wijsheid/Kracht boeken van Meester Morya. Er is telkens ook een verzorgde pdf voorzien die je kan uitprinten.

www.morya.org
> Samenkomen
> Meditatie-oefeningen voor groepen

Volle maan brieven:

  Volle maan brieven

Bij de "Volle maan brieven" vind je een prachtige collectie van inspirerende Morya teksten die in voorbije jaren als nieuwsbrief werden rondgestuurd.
Deze maand werden de boeiende nieuwsbrieven van het jaar 2020 toegevoegd.

Een aantal nieuwsbrieven gaan gepaard met audio, video of een pdf om uit te printen.

Als de tekst uit een reeds gepubliceerd boek komt, staat nu ook de afbeelding van de cover daarvan in de lijst, zodat het geheel een stuk overzichtelijker en kleurrijker is geworden (met dank aan onze fijne IT-specialist Egon voor het maken van de onverwacht ingewikkelde code die daarvoor nodig was!)

Klik op de Kies-knop bovenaan en laat je verrassen, of snuister in de lijst en maak je eigen keuze uit het ruime aanbod.

www.morya.org
> Wijsheid
> Volle maan brievenMayil eNieuws

Publicaties bij Mayil Publishing House

Ontdek al onze inspirerende boeken, werkboeken, audio en kaartensets.

Klik op de afbeeldingen om naar Mayil.com te gaan, waar je van elke publicatie een inkijkexemplaar vindt, samen met citaten, een lijst van titels en meer.

Morya Wijsheid reeks

Morya Wijsheid boeken

Morya Kracht reeks

Morya Kracht boeken

Morya Bezinningsboekjes

Morya Bezinning

Morya Werkboeken en Spiritueel Dagboek

Werkboeken en Spiritueel Dagboek

Morya kaartensets

Morya kaartensets

Volle maan boekjes (BOEK + CD)

Volle maan boekjes

Luister-cd's

Luister-cd's

Luisterboek "Bewust handelen"
voorgelezen door Geert Crevits

Luisterboek

*** Keuzehulp ***

Moeite met kiezen uit al die razend interessante publicaties? Bekijk onze keuzehulp om het juiste artikel voor jou te vinden.

www.mayil.com
> Publicaties
> Keuzehulp

Mayil eNieuws
www.mayil.com
Mayil vzw is een kleinschalige non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of met een gift op BE80 7380 3514 8677


Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.org

Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.