Online lezen: www.mayil.org/eNieuws/2022/september.html

Mayil eNieuws www.mayil.org
September 2022
Afdrukken? Klik hier (pdf, 5 blz)     

Liefste eNieuwslezers,

Precies tien jaar geleden gebeurde plots dat wat geen van ons toen ooit gedacht of verwacht had... We moeten het sindsdien allemaal zonder de fysieke aanwezigheid van Geert stellen. In juli 2011, in een van de laatste persoonlijke boodschappen die ikzelf via papa van Meester Morya kreeg, stond geschreven: "Het kan zijn dat binnen hier en korte tijd een hele nieuwe situatie ontstaat (...) iedereen komt in een heroriëntatie, maar het brengt alleen maar vrede en schoonheid (...) het is net alsof een 'merkwaardig iets' de aanleiding geeft om zaken op een nieuwe manier te bekijken en van daaruit het idee te nemen dat zaken niet blijven hangen in een besluiteloosheid maar actie krijgen". Het blijft voor mij steeds een wonder om te zien hoe een Meester de zaken des levens omschrijft en benoemt; verrassend en ongewoon maar toch o zo waar in de diepte.

De tijd sindsdien is voorbijgevlogen, hij bracht ons (net zoals veel mensen) heel wat uitdagingen, maar ook veel 'actie' en mooie verwezenlijkingen in de uitgeverij. We kijken dan ook benieuwd uit naar de komende jaren waarin het werk hopelijk nog meer mensen zal kunnen bereiken, zodat steeds meer mensen papa's boeken kunnen ontdekken en in hun hart kunnen sluiten. Zodat ze liefde en steun kunnen vinden in de woorden van Meester Morya, in deze wereld waar soms zo moeilijk liefde en steun te vinden is.

De volle maan tekst van deze maand gaat over de mogelijkheden van een liefdevol mens, over de oneindige kracht van je eigen hart en hoe je je leven en je omgeving kan veranderen door gewoon jezelf te zijn, met schoonheid. eGroetjes van Marie


Meester Morya

Meditatie voor de volle maan van 10 september 2022:

Meester Morya,

"Wanneer je je eigen bestaan kan verduidelijken voor anderen, dan ben je met belangrijke dingen bezig. Mensen weten dit soms niet. Soms zijn ze gesloten in zichzelf. Ze denken wel aan vele dingen en ze denken dat ze hun leven gestalte geven. Maar vooruitgang ligt in het uitdrukken van wat er in je is.

Als er dus iets in je leeft, probeer dat dan op de één of andere manier naar buiten te brengen, liefst in een vorm die aangenaam en mooi is en die ook voor anderen een betekenis kan hebben. Zorg dat zelfs je woorden of de dingen die je naar anderen brengt, schoonheid in zich dragen, dat ze liefde uitdrukken en dat ze zoveel tot stand brengen dat je de kracht kan vinden, ook in jezelf, om ermee door te gaan.

Want wanneer je iets moois naar buiten brengt vanuit je eigen hart, dan zal je daarin de steun vinden om verder te gaan en om precies dat naar buiten te brengen wat naar meer vraagt. Hoe mooier de dingen zijn die je naar buiten brengt uit jezelf, hoe meer je de indruk zal hebben dat je in je kracht komt en in je kracht staat. Dit gebeurt telkens wanneer je een poging doet om jezelf te veroveren - met andere woorden, om dingen naar buiten te brengen die nieuw zijn, ook voor jou. Want dat kan je. Je hart, moet je weten, is oneindig, het bevat alle krachten in zich en het kan altijd weer met nieuwe dingen naar buiten komen. In je hart is het wezenlijke van je eigen bestaan aanwezig.

(...)

Op deze wereld is zoveel mogelijk dat je versteld zou staan als er - al was het maar enkele - mensen in staat zouden zijn om voortdurend vanuit deze kracht te leven.

Je kan je huis, je straat, je stad veranderen met je energie, als je zelf gaat leven vanuit die bron die eeuwig is in je eigen hart. Denk niet dat dat moeilijk is, je moet er alleen maar een begin mee maken in schoonheid. En weten: liefde kan altijd aanwezig zijn in je eigen hart. En wanneer je daarmee naar buiten komt, dan is er zoiets als een feest, een openheid naar anderen toe, die iedere keer gezegend wordt met een geluk dat stroomt van de één naar de ander. Dit is geen idealistisch beeld, het is een realiteit die geboren kan worden uit elk hart van ieder mens.

Je hoeft niet te wachten op een speciaal teken om ermee te beginnen. Je hoeft geen bepaalde cursus te volgen of bepaalde dingen in stand te houden. Neen, gewoon maar in je eigen hart proberen te leven is voldoende, en weten dat je niet alleen staat.

Want wanneer je gaat leven vanuit je hart, dan kom je onmiddellijk in contact met wezens die om je heen staan en die je zullen steunen en sturen en begeleiden en zegenen. En telkens zal er dan iets geboren worden als een geluk in je eigen wezen, in je omgeving, in je gezin en ga zo maar door. De grote kracht, in jou aanwezig, is bestendig wanneer je dit wil.

Iedere keer dat je veranderingen toelaat vanuit jezelf en dat je dit doet met een zekere liefde en een zekere genegenheid naar anderen toe, heb je een grote stap gezet in je eigen leven. Want wanneer je voor jezelf ziet wat je kan en als je dat dan gaat doen, zal je werkelijk verbaasd staan over de mogelijkheden die je zelf schept in je eigen leven.

Want jij bent degene die vorm geeft aan je eigen leven. Je moet weten dat je uit God zijnde, in staat bent om veel te betekenen op deze aarde. Wacht niet om daarmee te beginnen zou Ik zeggen, maar bepaal het wel zelf. Niemand zal het jou in de schoot werpen en zeggen: “Kijk, dat is nu iets voor jou en dat kan je nu doen.” Neen, je bent daar volledig vrij in.

Wat je naar buiten brengt vanuit je eigen hart is jouw zaak, het is jouw verantwoordelijkheid. Doe je dat in schoonheid en vanuit God, dan zal je een oneindige vreugde beleven en zal ook de aarde daardoor veranderen.
"

  Morya Bezinning 1: De Aarde als Wezen

Meester Morya

Geert Crevits, Morya Bezinning 1: De Aarde als Wezen, fragmenten uit hoofdstuk 2: 'Je verantwoordelijkheid opnemen' © Mayil.com
Mayil eNieuws

Workshop in Zandhoven
op zaterdag 17 september 2022

  Workshop

Een kleinschalige en bijzondere workshop door Marie Crevits in Zandhoven (bij Antwerpen) op zaterdagnamiddag 17 september.

Nog twee plaatsjes vrij (bij het versturen van deze nieuwsbrief).

Thema:
In deze workshop gaan we het hebben over wat Meester Morya zegt over de wil; hoe kan je weten wat je wil, wat wil God van ons, wat doet de energie van de wil (zowel bij onszelf als bij anderen), hoe ga je er correct mee om en welke fouten kunnen mensen maken?
Het gaat ook over eenheid en dualiteit, over omgaan met goed en kwaad, vooroordelen overstijgen, kijken met het hart en hoe omgaan met negativiteit uit je omgeving.
Het wordt een heel diverse namiddag met diepgaande studie-onderwerpen.

Info / Inschrijven
Info / Inschrijven:
www.morya.org > Samenkomen > WorkshopsMayil eNieuws

Boekenstand
op de Geschenkenbeurs in Brugge
za./zo. 8 en 9 oktober 2022

  Boekenstand

We staan dit jaar weer met een mooie stand op de Geschenkenbeurs in de Steinerschool in Brugge.

Wanneer:
zaterdag 8 oktober 2022 (tussen 10u en 20u)
en zondag 9 oktober (van 10u tot 18u)

Waar:
in de gebouwen van de Brugse Steinerschool, Astridlaan 86, 8310 Brugge.

Op onze stand vind je alle Morya boeken, werkboeken, audio-publicaties, kaarsen, de zilveren Morya hanger,...
Je kan de Morya kaartensets uitproberen en je krijgt gratis bladwijzers en een brochure mee naar huis.

Kom zeker langs! Marie en Martine-Maria zullen blij zijn je te ontmoeten.Mayil eNieuws

Lezingen "Leven vanuit je hart"
in De Pinte en in Geel

  Lezing

Marie is in het najaar drie keer te gast voor een huiskamerbijeenkomst bij La Verna; twee keer in De Pinte en een keer in Geel.

In DE PINTE (bij Gent):
- Op donderdagavond 20 oktober 2022, om 19u30
- Op dinsdagnamiddag 15 november 2022, om 14u30

In GEEL:
- Op donderdagnamiddag 24 november 2022, om 14u30

Het thema van de lezingen is "Leven vanuit je hart"

Leven vanuit je hart betekent hartelijk, vriendelijk en mild zijn, weten wat je wil en je niet laten manipuleren, mensen en situaties doorzien en de juiste antwoorden op je vragen krijgen.

Leven met je hart is niet iets wat slechts enkelingen kunnen, ieder van ons kan er steeds beter in worden. Meester Morya geeft in zijn boeken praktische tips en belangrijke inzichten die je vooruit kunnen helpen naar je eigen oorspronkelijkheid, je eigen kracht en je eigen levensvreugde.

Hoe combineer je je gedachten en je emoties met je hart? Waarom val je steeds terug in dezelfde patronen en wat kan je daaraan doen? Wat houdt er ons soms tegen om de stem van ons hart te horen of te volgen en hoe ga je daarmee om?

In deze lezing krijg je heel wat praktisch advies over wat je kan doen om houvast en vertrouwen te vinden in jezelf.

De plaatsen zijn beperkt, wacht niet met inschrijven.

Info / Inschrijven
Info / Inschrijven:
www.morya.org > Samenkomen > WorkshopsMayil eNieuws

Vraag het aan Morya

Online kaartjes trekken is super simpel en eenvoudig!

1) Ga naar www.mayil.com

2) Klik op de knop "Online advies - START" of "Levenslessen - START"

Mayil.com - Vraag het aan Morya

3) Lees en volg de korte instructies, klik op "Ga verder", kies een roos of een edelsteen, en voilà, zo makkelijk is het! Je antwoord komt te voorschijn op je scherm :-)

Vraag het aan Morya

Vraag het aan Morya - antwoord

Probeer het uit!

Ontdek
"Vraag het aan Morya"

Vraag het aan MoryaMayil eNieuws

Nieuwe audio op Morya.org

Er werd nieuwe audio toegevoegd op de pagina "Podcasts" op www.morya.org:

In de podcast "Vanuit de kracht van liefde" hoor je de prachtige boodschap die te vinden was in de nieuwsbrief van februari eerder dit jaar.

Klik gewoon op de play-knop om te beginnen met luisteren!

Ga naar www.morya.org
> Wijsheid
> Podcasts

Nieuwe podcastMayil eNieuws

Inspirerende publicaties bij Mayil Publishing House

Ontdek al onze prachtige boeken, werkboeken, audio en kaartensets!

Klik op de afbeeldingen om naar Mayil.com te gaan, waar je van elke publicatie een inkijkexemplaar vindt, samen met citaten, een lijst van titels en meer.

Morya Wijsheid reeks

Morya Wijsheid boeken

Morya Kracht reeks

Morya Kracht boeken

Morya Bezinningsboekjes

Morya Bezinning

Morya Werkboeken en Spiritueel Dagboek

Werkboeken en Spiritueel Dagboek

Morya kaartensets

Morya kaartensets

Volle maan boekjes (BOEK + CD)

Volle maan boekjes

Luister-cd's

Luister-cd's

Luisterboek "Bewust handelen"
voorgelezen door Geert Crevits

Luisterboek
*** Nieuw: Keuzehulp! ***

Moeite met kiezen uit al die razend interessante publicaties? Bekijk nu onze keuzehulp om het juiste artikel voor jou te vinden.

www.mayil.com
> Publicaties
> Keuzehulp

Mayil eNieuws
www.mayil.com
Mayil vzw is een kleinschalige non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of met een gift op BE80 7380 3514 8677


Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.org

Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.