Online lezen: www.mayil.org/eNieuws/2022/november.html

Mayil eNieuws www.mayil.org
November 2022
Afdrukken? Klik hier (pdf, 4 blz)     

Liefste eNieuwslezers,

November is een goede maand om bezig te zijn met innerlijke vooruitgang, vernieuwing, en het loslaten van oude dingen, oude gedachten en oude patronen. Laat het licht binnen in jezelf en open jezelf voor een zachte bries van vernieuwing, maar dat mag op een rustige manier - zonder haast en met vertrouwen. Over dit onderwerp koos ik een tekst uit het prachtige boek "In het centrum van je leven staan". Het is een wat langere tekst dan gewoonlijk in onze nieuwsbrieven, maar zo mooi, eenvoudig en zeer inspirerend.

Komend weekend ben ik voor enkele dagen in Polen en organiseer daar een workshop rond ditzelfde thema van loslaten en vernieuwen. Al wie in Kraków kan zijn, is van harte welkom!
Wie het wat dichterbij wil zoeken is welkom op de lezing in Geel (op 24 november) of de workshop in Stekene (16 januari). Groetjes van Marie


Meester Morya

Meditatie voor de volle maan van 8 november 2022:

Meester Morya,

"Wanneer je met je leven naar de diepte gaat, zal je plots gewaarworden dat er een kracht is die jou leidt. Dan zal je ineens de symboolwaarde van de dingen ervaren en tot het besef komen dat er zoveel meer is in het leven dan alleen maar de platte, nuchtere werkelijkheid rond je, die je met je denken en je voelen kan zien en ervaren.

Ineens krijgt alles een kleur en een diepte die nieuw en schitterend is en een ander verband in zich draagt. Want je zal merken dat je met bepaalde mensen die je voor het eerst ontmoet toch meteen een heel diep contact hebt. Dat kan heel aangenaam en schitterend zijn.

Daarnaast kan het ook gebeuren dat je ineens een afstand voelt ten opzichte van mensen waar je dagelijks mee omgaat. Zelfs dit kan schitterend zijn, omdat je je ineens van die afstand bewust wordt. Die afstand is er namelijk altijd al geweest maar vroeger heb je hem simpelweg niet opgemerkt.

Al deze dingen worden steeds duidelijker. Het begint bij je te dagen dat je een eigen familie hebt, die misschien wijd verspreid over de aarde in verschillende landen leeft, maar waar je toch contact mee kan hebben. Het is een zielecontact waardoor je een verwantschap voelt en waarvan je weet: ‘dat is iets voor mij.’

En al die puzzelstukjes komen dan ook naar je toe en worden samengelegd. Dat kan ’s nachts in je dromen gebeuren, maar evengoed kan je ook in je leven je contacten verbreden en verruimen. Je gaat ineens ruimer kijken en je openstellen voor zoveel meer dan de dingen die je gewoon bent. Op deze manier kan je een ander leven krijgen. Een leven dat ruimer is omdat je je ruimer gaat oriënteren. In bepaalde strekkingen zal je je thuis voelen en in andere niet. Ook zal je ineens veranderingen aanbrengen in je leven, dat je naar andere boeken grijpt, of naar bepaalde mensen gaat en naar andere niet meer. Dat mag altijd, dat mag allemaal.

Je hoeft je nooit krampachtig vast te houden aan een bepaald begrip, een bepaalde structuur of een bepaald boek. Nee, je kan altijd wisselen. De bedoeling is dat je een zoekend mens wordt, maar dan wel één met een open visie, zo open mogelijk, zo eerlijk mogelijk. Ga nooit fanatiek te werk, maar weet dat je je breed moet kunnen oriënteren en vooral moet zoeken naar het beste en het mooiste wat er te vinden is. Zoek naar de kwaliteit van het leven, want als je daarmee bezig bent, zal het leven inderdaad aangenamer worden. Als je rekening houdt met kwaliteit, dat wil zeggen de zielekwaliteit, dan kan je veel meer bereiken dan je gewoon bent.

Want als je op het vlak van de ziel komt, zal je bepaalde dingen werkelijk niet meer kunnen verdragen. Je zal zeggen: “Hé, dat vind ik niet meer mooi, dat vind ik niet langer goed.” Je zal bijgevolg andere dingen doen en voor andere dingen kiezen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je je garderobe verandert. Dit is misschien grappig, maar het zou wel eens goed kunnen dat je smaak verandert en dat je andere kleren koopt. Je gaat je dus ook in de meest materiële zaken anders oriënteren.

Zo zal je zien dat je inderdaad verandert, en dit op alle niveaus. Word opmerkzaam op alles wat verandert: de smaken, de geuren, de kleuren, de vormen ... het heeft allemaal te maken met de ziel, want de ziel treedt nu op als degene die leiding geeft.

Je zal voelen dat je getrokken wordt naar bepaalde dingen, naar bepaalde boeken, naar bepaalde strekkingen, bepaalde mensen en dat andere mensen of zaken je tegenstaan. Er komt dus een veel duidelijker onderscheid, je weet beter wat je wil: ‘dat wel, dat niet.’ Dat is zo belangrijk, dat je het onderscheid leert te maken in met wie je wil omgaan en met wie niet.

Gedurende deze fase moet je geduld hebben met jezelf want je kan natuurlijk niet zomaar alles in je leven veranderen. Als je scherper gaat kijken naar de werkelijkheid en de mensen rond je, moet je in de eerste plaats veel geduld opbrengen. Niet veroordelen, niet oordelen door te zeggen van: “Dat absoluut niet.” Nee, je mag kiezen, dat wel, je mag voorzichtig kiezen, en open vanuit jezelf, maar je moet de anderen om je heen niet allemaal buiten je leven willen zetten.

Integendeel, je zal ze opnieuw kunnen bekijken, vanuit een ander standpunt. En dan zal je zien dat mensen die jij niet sympathiek vindt en die niet in jouw leven passen, toch een functie hebben ook in jouw leven en dat ze er mogen zijn. Dan erken je hun waarde en kan je ook van hen houden. Maar je moet ze niet in je leven sluiten, je moet niet denken van: ‘ze horen bij mij.’ Nee, dan kan je ze losser benaderen, kan je ze vrijer laten en dan gun je ze ook hun vrijheid. En hoewel ze misschien radicaal tegen jou gekant zijn, heb je daar niets op tegen en gun je ze dat zelfs, want je beseft dat iedereen het recht heeft om zijn eigen ideeën te hebben en uit te drukken.

Als je in de ziel komt, dan kom je in de vrijheid, dan weet je en besef je meer want je blik is ruimer. Je krijgt stilaan begrip zowel van het verleden, soms zelfs van het verre verleden, als van een deeltje van de toekomst, en soms ook van de verre toekomst. Je ervaart dus een ruimer perspectief in je leven. Daardoor kan je betere keuzes maken en duidelijker zien wat er bij je past en wat niet. Op deze manier word je geleid.

Er komt dus een intuïtieve leiding die ook een juiste leiding is, want het Goddelijke begint te functioneren in je leven. Dan heb je zelfs bij de kleinste dingen het gevoel dat ze ofwel juist ofwel verkeerd zijn. En daarin zit het aangename: het wordt een spel. Ineens zie je dat het hele leven een spel wordt, en dat bepaalde keuzes eigenlijk niet zo belangrijk zijn. Je kan ze wel maken, maar je kan ook heel veel dingen loslaten. Dit is het mooie ervan: je beseft ineens dat je fotoboek verouderd is, en je laat het los en zegt: “Nee, dat niet meer, ik ken het van buiten en ik hoef me daar niet meer mee bezig te houden.”

Het album van het leven zijn de dingen en de plaatjes die je verzameld hebt, de gedachten waarvan je dacht dat ze interessant waren, breed en ruim ... en ineens zie je een ander perspectief, nog ruimer, nog breder. Op die manier kan je het oude gemakkelijker laten gaan omdat je weet: ‘ik krijg een vreugde in de plaats, die groot en stevig en sterk is.’

Dan begrijp je waarom je niet langer de nood voelt om je zo te hechten aan bepaalde zaken. Ineens is er zoveel ruimte in jezelf, ruimte om op te nemen en te laten gaan. Want nu weet je. Je weet dat je altijd geleid zal worden, wat de situatie ook is."

  Morya Wijsheid 8: In het centrum van je leven staan

Meester Morya

Geert Crevits, Morya Wijsheid 8: In het centrum van je leven staan, uit hoofdstuk 9: 'Over vrijheid en licht' © Mayil.com
Mayil eNieuws

Agenda van komende activiteiten

  Workshops en lezingen

*** Workshop in Krakau, Polen
Zaterdag 5 november 2022

Samenkomst rond 'loslaten en vernieuwing' op basis van de teksten van Meester Morya.

* * *

*** Lezingen "Leven vanuit je hart"

in DE PINTE:
volzet

in GEEL:
- Op donderdagnamiddag 24 november 2022, om 14u30

* * *

*** Workshop in Stekene (bij Sint-Niklaas)
Op ma. 16 januari 2023, van 14u tot 17u

Gelijkaardige workshop als in Polen, rond loslaten en vernieuwing.

* * *

Bij alle lezingen en workshops is er steeds ruimte voor vraag en antwoord en zijn er verschillende korte meditaties.

Info / Inschrijven
Info / Inschrijven:
www.morya.org > Samenkomen > WorkshopsMayil eNieuws

De Engelse blog is terug
op down-and-feathers.net

Onze Engelstalige website met blogs werd ook vernieuwd en is nu opnieuw online te bezoeken.

www.down-and-feathers.net

Down-and-feathersMayil eNieuws

Vraag het aan Morya

Heb jij onze online Morya kaartjes al geprobeerd? Om in alle vertrouwen advies, steun, leiding en inzicht te krijgen van Meester Morya.
Gratis, helemaal vrijblijvend, simpel en supergoed!

1) Ga naar www.mayil.com

2) Klik op de knop "Online advies - START" of "Levenslessen - START"

Mayil.com - Vraag het aan Morya

Vraag het aan Morya

Vraag het aan Morya - antwoord

Probeer het uit en vertel het verder!

Ontdek
"Vraag het aan Morya"

Vraag het aan MoryaMayil eNieuws

Morya Wijsheid
op www.morya.org

Kennismaking:
Ontdek 9 belangrijke principes uit de boeken van Meester Morya

Vraag en antwoord:
Heel wat boeiende teksten over allerlei onderwerpen

Werkboek-oefeningen:
In de werkboek-oefeningen ontdek je telkens een inzicht van Meester Morya dat je daarna in je eigen leven observeert en begint toe te passen.

Meditaties:
Kies een nummertje, of laat het lot voor jou kiezen!

Video's:
Allerlei video's met lezingen van Marie Crevits over de boeken of met teksten van Geert en Meester Morya. Zie hoe Geert Crevits telepathisch de boodschappen van Meester Morya tot stand laat komen, of bekijk het interview met Geert uit 1999.

Podcasts:
De aangename stem van Geert en de diepe wijsheid van Meester Morya die inzicht na inzicht naar voren brengt, zorgen voor een boeiende luister-ervaring. Alsof Meester Morya rechtstreeks tegen jou spreekt!

Volle maan brieven:
Klik op de Kies-knop en laat je verrassen, of snuister in de lijst en maak je eigen keuze. Sommige teksten gaan gepaard met audio, video of een pdf om uit te printen.

Vraag het aan Morya

www.morya.org > WijsheidMayil eNieuws

Publicaties bij Mayil Publishing House

Ontdek al onze inspirerende boeken, werkboeken, audio en kaartensets.

Klik op de afbeeldingen om naar Mayil.com te gaan, waar je van elke publicatie een inkijkexemplaar vindt, samen met citaten, een lijst van titels en meer.

Morya Wijsheid reeks

Morya Wijsheid boeken

Morya Kracht reeks

Morya Kracht boeken

Morya Bezinningsboekjes

Morya Bezinning

Morya Werkboeken en Spiritueel Dagboek

Werkboeken en Spiritueel Dagboek

Morya kaartensets

Morya kaartensets

Volle maan boekjes (BOEK + CD)

Volle maan boekjes

Luister-cd's

Luister-cd's

Luisterboek "Bewust handelen"
voorgelezen door Geert Crevits

Luisterboek

*** Keuzehulp ***

Moeite met kiezen uit al die razend interessante publicaties? Bekijk onze keuzehulp om het juiste artikel voor jou te vinden.

www.mayil.com
> Publicaties
> Keuzehulp

Mayil eNieuws
www.mayil.com
Mayil vzw is een kleinschalige non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of met een gift op BE80 7380 3514 8677


Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.org

Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.