Online lezen: www.mayil.org/eNieuws/2022/juni.html

Mayil eNieuws www.mayil.org
Juni 2022
Afdrukken? Klik hier (pdf, 3 blz)     

Liefste eNieuwslezers,

Meester Morya is in mijn ogen de ideale coach – altijd bereikbaar, liefdevol, geduldig en meesterlijk goed. Hij heeft praktisch advies voor ieder probleem en iedere gelegenheid.

Veel mensen gaan door een uitdagende tijd op dit moment omwille van allerlei redenen. In de boeken van Morya vind je kleine tips die een grote hulp kunnen zijn op zo’n moment. Ik denk bijvoorbeeld aan adviezen zoals “breng afwisseling in je werk”, “versterk het positieve in anderen en in jezelf”, “laat je niet ontmoedigen”, “maak je geen zorgen”, “neem wat tijd om alleen te zijn”, en ga zo maar door.

Sla een boek open, laat het tot je spreken en probeer dan één toepasselijk advies ook echt te volgen. Het ene zal naar het andere leiden en voor je het weet heb je heel ander gevoel over wat eerder zo onoverkomelijk leek. Ook op onze websites vind je massa’s goede adviezen en leidraad. Meditaties, podcasts, werkboek-oefeningen, video’s, ‘Vraag het aan Morya’ en nog veel meer staat dag en nacht tot je dienst.

Hoewel we zoveel mogelijk zelf hebben gedaan, heeft het ontwerpen en coderen van de nieuwe websites toch nog meer gekost dan het uitgeven van minstens drie nieuwe boeken, maar dan zonder dat er een (voor)verkoop aan gekoppeld was. Als je als trouwe lezer graag een kleine steun wil geven om alles financieel te helpen dragen, dan is jouw gift meer dan welkom. e-groetjes van Marie

  Workshop

Begin juli zijn er drie verschillende Morya bijeenkomsten in Nederland. Twee workshops: in Helmond en Utrecht, en een lezing in Drenthe. (Meer info vind je verderop in deze nieuwsbrief.)


Meester Morya

Meditatie voor de volle maan van 14 juni 2022:

Meester Morya,

"Je hoeft het einde niet te zien. Je hoeft niet over van alles en nog wat te denken om een stap te kunnen zetten in je leven. Als je alleen maar ziet dat het goed is en dat het goed zou kunnen zijn, is dat voldoende. Je hoeft niet te veel te denken en niet te veel na te denken; je moet bepaalde stappen kunnen zetten waarvan je weet: ‘kijk, nu is dit belangrijk en straks zien we wel weer.’

Je moet kunnen zien dat de evolutie altijd gepaard gaat met schokken, ook in je eigen leven. Wanneer je een bepaalde impuls geeft aan jezelf, dat je zegt: ‘Kijk, nu moet ik dit doen’ en dat je dat dan doet, dan is dat belangrijk, omdat je zo een soort schokeffect teweegbrengt in je leven. En dan weet je: ‘ik zet een stap en ik ga een drempel over.’

Dikwijls is het de vrees die ons tegenhoudt. Vaak denken we te veel na. We zouden al willen zien waar we uitkomen en we zouden al rekening willen houden met eventuele reacties van anderen, zelfs voor die er zijn. En dat kan je niet en dat mag je ook niet doen op deze manier. Dat werkt verlammend. (...)

Op een bepaald moment kan je het verlangen hebben om bepaalde stappen te zetten; doe dat dan. Je moet niet wachten tot anderen dezelfde stap zetten. Je moet ook niet wachten tot je gesteund wordt door anderen. Neen, zet een stap in de richting waarvan je denkt: 'dit is belangrijk voor mij' - want je moet jezelf daarin onder ogen zien. Hou van jezelf en zie, als je een stapje zet in je leven, dat dat een belang heeft.

Iedere keer dat je vooruitgaat in je leven is het goed om eventjes te kijken naar deze vooruitgang, om het dan los te laten en verder te gaan.

Een bezinningsmoment is altijd aanwezig wanneer je in de stilte kan komen, zonder meer, wanneer je voor jezelf geen verwachtingen ziet, wanneer je dus ziet dat je bent zoals je bent en dat je daar vrede mee hebt en dat je kan kijken naar dat moment van vrede en dat je kan kijken hoe je leeft en waar je mee bezig bent en dat je gelukkig kan zijn met het leven dat je nu hebt. Er zijn natuurlijk strijdpunten in het leven, in ieders leven, maar dat moet je niet accentueren. Je moet kunnen kijken naar de vrede die er ook is in je leven en wanneer je daarnaar kijkt, is dat een goede basis om vooruit te gaan.

Je zou van vrede naar vrede moeten kunnen evolueren. De krachten die tegengaan zijn miniem, dat moet je heel goed weten. Soms worden de anderen overschat in hun krachten. De Grote Kracht leidt je en het is altijd belangrijk om dit te beseffen."

  Morya Wijsheid 7: De grote ontdekkingsreis

Meester Morya


Geert Crevits, bron: Morya Wijsheid 7: De grote ontdekkingsreis, fragmenten uit hoofdstuk 11: 'Wees open voor wat je diep in jezelf ervaart' © Mayil.com
Mayil eNieuws

Workshops

  Workshop

In Helmond
op za. 2 juli 2022

In Utrecht
op zo. 3 juli 2022

We komen samen rond de wijsheid van Meester Morya. Het thema van deze twee workshops is:

"Leven vanuit het hart"
Hoe combineer je je hoofd, buik en hart tot één vloeiend geheel? Welke obstakels ondervind je wanneer je je hart probeert te volgen en hoe ga je daarmee om? Hoe vind je de innerlijke stroom? Hoe kan je vrij worden van oude patronen en intuïtief gaan leven? Hoe vind je de balans tussen goed doen voor anderen en luisteren naar jezelf?

De diepe wetten van het leven worden geïllustreerd met voorbeelden uit het dagelijkse leven. Met meditatie-oefeningen, interactie en veel vraag en antwoord. Het wordt een deugddoend samenzijn in kleine groep.

De plaatsen zijn beperkt, inschrijven is noodzakelijk.

Info / Inschrijven
Info en inschrijven

Wil je graag helpen zorgen voor een bijeenkomst bij jou thuis of bij jou in de buurt? Stuur ons een mailtje, we zorgen samen dat het mogelijk wordt!Mayil eNieuws

Lezing in Drenthe

Lezing  

Lezing
in het Nieuwetijdscafe 13
in Gasselternijveen
op maandagavond
4 juli 2022

Jitze en Wendy van het Nieuwetijdscafe 13 in Gasselternijveen (Drenthe) organiseren regelmatig lezingen over allerlei spirituele onderwerpen, om wijsheid te delen voor de nieuwe tijd en mensen samen te brengen. Deze keer nodigen ze Marie Crevits uit om te spreken over de levenswijsheid van MORYA.

Info / Inschrijven
Info en inschrijvenMayil eNieuws

Hetleven.be is vernieuwd

Hetleven.be

Na meer dan tien jaar was ook de website van hetleven.be dringend toe aan nieuwe code. Nog niet alle blogs werden al overgezet, maar dit gebeurt verder in de komende weken.

www.hetleven.beMayil eNieuws

De nieuwe website van Mayil.com

Mayil.com

Website van de uitgeverij:
- Bij elk boek een afbeelding van de voor- en achterkant van het boek, algemene uitleg, selectie van citaten en een inkijk-pdf met het voorwoord, een fragment uit het boek en de volledige inhoudstafel.
- Keuzehulp met tips voor wie niet kan kiezen uit ons gamma
- Eenvoudig online bestellen, rechtstreeks bij de uitgever
- Getuigenissen en reviews van lezers
- Over ons: o.a. met Wat betekent de naam 'Mayil'?
- Succespagina: "Vraag het aan Morya" - Gratis en vrijblijvend.

www.mayil.comMayil eNieuws

Het nieuwe Morya.org

Morya.org

Website over Meester Morya en Geert Crevits met superveel wijsheid om op allerlei manieren te ontdekken en toe te passen:
- Kennismaking: 9 grote principes uit alle boeken van Meester Morya
- Meditaties (met 'Laat het lot kiezen')
- Vraag & antwoord
- Audio-podcasts
- Werkboek-oefeningen om uit te printen
- Video's
- Volle maan brieven (eveneens met kiesfunctie)

Er is ook veel aandacht voor het samenkomen met andere lezers, o.a. met meditaties die je samen met je groep kan doen. Gloednieuw is ook de interactieve kaart met lezers. Zet jezelf op de kaart!

Lees ook meer over Meester Morya en het levensverhaal van Geert Crevits (met veel foto's en ook getuigenissen).

www.morya.org

Mayil eNieuws
www.mayil.com
Mayil vzw is een kleinschalige non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of met een gift op BE80 7380 3514 8677


Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.org

Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.