Online lezen: www.mayil.org/eNieuws/2022/juli.html

Mayil eNieuws www.mayil.org
Juli 2022
Afdrukken? Klik hier (pdf, 2 blz)     

Liefste eNieuwslezers,

De drie bijeenkomsten in Nederland waren een grote vreugde. Met elkaar spreken over de diepe dingen van het leven, steun vinden in de woorden van Meester Morya en herkenning vinden bij elkaar, dat zijn prachtige geschenken. Ook mensen die nog nooit eerder iets over Meester Morya gehoord hadden, gingen blij naar huis - met een boek en veel indrukken van wat ze gehoord hadden. Op zo’n momenten voel ik me gezegend om zoveel fijne mensen te mogen ontmoeten.

Kon je helaas niet aanwezig zijn? Of was je erbij en heb je zin in nog meer? Je hoeft niet te wachten tot een volgende workshop of lezing. Zet jezelf op onze Morya kaart en ontdek mensen bij jou in de buurt met wie je de vreugde en de inzichten van Meester Morya kan delen.

Lees door tot het einde van deze nieuwsbrief voor nog meer nieuws.
Met egroetjes van Marie


Meester Morya

Meditatie voor de volle maan van 13 juli 2022:

Meester Morya,

"In je ziel kan je het flitsende verlangen hebben om dit en dat te doen - het zijn heel subtiele momenten van intuïtie, een bliksemschicht van inzicht die door je gaat: ‘dit moet ik doen en niemand houdt mij tegen.’

Maar als je eraan begint, glijd je weer in je gedachten, in je gevoelens en in de werkelijkheid van deze aarde. Het kan zelfs zijn dat er van je oorspronkelijk idee, van je intuïtie niets overblijft nog voor je eraan begint.

Dat komt omdat er geen vreugde mee gemoeid is, omdat je het niet hebt gezien als een stukje van jezelf dat je daar gevonden hebt. En dat moet nochtans kunnen gebeuren, telkens en telkens opnieuw: dat je leert te houden van het leven in je eigen oorspronkelijkheid en leert plaats te maken voor die momenten van vreugde die er zijn, die momenten van diep inzicht die uit jouw ziel naar jou toe gebracht worden, zodat je leert te houden van het leven zoals het in werkelijkheid is.

Dat wil niet zeggen dat je een dromerig iemand wordt. Integendeel, je werkt vlug en je ziet: ‘dit en dat moet gedaan worden’, en voor jezelf weet je: ‘zo moet ik het aanpakken, daar hoef ik niet aan te twijfelen.’

Maar als je niet oppast, komen daar telkens jouw gedachten tussen die gevormd zijn op deze aarde: ‘ja, maar die heeft dit gezegd en mijn moeder heeft dat gezegd en mijn vader…’ enzovoort. Dan ga je weg van je intuïtie, ga je weg van je eigen oorspronkelijkheid en kom je in een gevecht dat je bijna altijd verliest omdat de gedachten je triest kunnen maken en de gevoelens ook en omdat je dan eigenlijk je eigen oorspronkelijkheid, je eigen inzichten verloochent.

Het is niet nodig dat je zo leeft. Je kan de weg afleggen in jezelf naar de dingen die oorspronkelijk zijn, die goed zijn, die deugddoend zijn omdat je in deugd leeft, en die maakt dat je dan inderdaad een objectiviteit kent zodat je weet: ‘zo is het leven, ik moet het niet leren op school, ik moet het weten voor mezelf, zo is het.’ "

  Morya Kracht 1: Kiezen om jezelf te zijn

Meester Morya


Geert Crevits, bron: Morya Kracht 1: Kiezen om jezelf te zijn, fragment uit hoofdstuk 12: 'De sleutel van je kracht' © Mayil.com
Mayil eNieuws

Nieuw verkooppunt

  Workshop

Het Nieuwetijdscafe 13 in Drenthe heeft voortaan de volledige collectie Morya publicaties in huis. Je kan er terecht voor alle Morya boeken, werkboeken, kaartensets, luister-cd's, afbeelding én het luisterboek. Je kan alles inkijken en aankopen.

Het Nieuwetijdscafe 13 is een ontmoetingsplaats waar je ook terecht kan voor een hapje, een drankje en een fijn gesprek met Wendy, Jitze en andere gelijkgestemden.

Adres:
Vaart 13
9514 AA Gasselternijveen
Website:
www.nieuwetijdscafe13.nl

Ter info: Onze boeken en publicaties zijn op bestelling verkrijgbaar in zowat elke boekhandel in België en Nederland. Verkooppunten waar je onze boeken zomaar kan inkijken zijn echter zeldzaam. Je vindt ze als een rode bol aangeduid op deze kaart.Mayil eNieuws

Onze nieuwe websites nu ook in het Engels

  nieuwe websites

De vernieuwe websites van Mayil en Morya zijn voortaan ook beschikbaar in het Engels - inclusief de online kaartensets!

Heb je anderstalige vrienden die Engels spreken? Stuur ze dan zeker een berichtje of deel een link naar de Engelse nieuwsbrief van deze maand, want dit is niet te missen!

www.mayil.com/EN

www.morya.org/EN

 

Wist je trouwens dat je op het startscherm van je smartphone of op het bureaublad van je computer een snelkoppeling van de websites kan maken? Als je dan op het icoontje klikt, kom je meteen bij Morya.org of bijvoorbeeld "Vraag het aan Morya" op Mayil.com. Super handig!

Snelkoppelingen op startscherm van een smartphone

Mayil eNieuws
www.mayil.com
Mayil vzw is een kleinschalige non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of met een gift op BE80 7380 3514 8677


Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.org

Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.