Online lezen: www.mayil.org/eNieuws/2022/december.html

Mayil eNieuws www.mayil.org
December 2022
Afdrukken? Klik hier (pdf, 3 blz)     

Liefste eNieuwslezer,

Goede voornemens gaan een jaar lang mee en worden dan ook best met zorg uitgekozen; ze moeten ook te maken hebben met goedheid - anders zijn het immers geen 'goede' voornemens, nietwaar?

Goede voornemens krijgen meer kracht als er een getuige bij betrokken is aan wie je je ze kan vertellen en in bewaring kan geven, iemand die je kan vertrouwen, iemand die jou kent en die je zal steunen met wijsheid en kracht.

Meester Morya zal zeker je goede voornemens steunen en zegenen. Je zal het voelen omdat het je gelukkig zal maken, blij en voldaan. Rustig en geïnspireerd, vol vertrouwen en optimisme. Hij zal je helpen om vooruit te kijken vol hoop en frisse moed.

Moge je schoonheid en liefde opnemen in de goede voornemens voor 2023. Groetjes van Lydia

* * *

Zalig kerst - gelukkig nieuwjaar  

We wensen al onze lezers een zalige kerst en een gelukkig, gezegend jaar 2023!

Met alle beste wensen van Lydia, Marie en Laura


Meester Morya

Meditatie voor de volle maan van 8 december 2022:

 

Beluister deze tekst

Beluister deze tekst

Meester Morya,

"Vrede is belangrijk, vrede in je hart. Daarom niet zozeer in de wereld. Als je het eens kan zijn met mensen, toon het dat je eens bent. En als je verschilt van idee, dan moet je dit niet opkloppen, maar weet, er is een onderliggende toon die je kan vasthouden en die onderliggende toon wordt duidelijk in je hart. Wees bekommerd om de mens die naast je staat, om de mensheid misschien in zijn totaliteit. Maar het is niet dat je dit telkens moet tonen, er moet vooral vrede kunnen zijn in je hart.

Denk niet dat je sterke besluiten moet maken als je op voorhand weet van: ‘ik kan dat niet volhouden.’ Want het is heel belangrijk om reëel te durven kijken naar jouw leven. Maak af en toe eens een kleine ceremonie, een klein lichtje. Brand een kaars. Maar als je een kaars brandt, denk aan je hart, aan de liefde van je hart, want daar moet de kaars ontstoken worden. Het is in je eigen hart dat je moet proberen liefdevol te zijn voor je medemens.

Niet dat je alles moet slikken, integendeel. Niet dat je niet mag vechten, integendeel. Maar zet de juiste stappen, dat wil zeggen, breng de dingen in evenwicht, ook voor jezelf. Dat je weet: ‘als ik overdrijf kan ik het niet volhouden, maar ik wil kleine stappen zetten, maar wel vanuit de liefde van mijn hart, vanuit de warmte van mijn hart, vanuit het inzicht van mijn leven.’

Want het is dat jullie belangrijke mensen zijn. En dat klein vlammetje wat je in jezelf kan ontdekken, omdat God aanwezig is in jouw leven, omdat je Hem hebt leren ervaren, in dat klein vlammetje kan je jezelf zien zoals je bent. In dat kleine geluk, in die kleine vrede van je hart, kan je de wereld kennen zoals hij eigenlijk moet zijn.

Vandaar, het is van een grote betekenis dat je durft te zijn wie je eigenlijk wil zijn. Dat je niet denkt: ‘ik ben afhankelijk van anderen, zij zullen wel zeggen wat ik moet doen, zij zullen wel zeggen wat ik moet denken.’ Dit is geen vrede. Het is heel belangrijk dat je durft jezelf te zijn en daarmee eigenlijk op zich een voorbeeld bent. Zoveel mensen worden onderdrukt, hebben te maken met angst, met angst die door anderen wordt aangewend om mensen te vernederen, te verdrukken inderdaad, maar voor jezelf kan je kiezen en het is heel belangrijk dat je dit durft te doen.

Op deze wereld zijn heel veel verschillende plaatsen, en je kan je niet voorstellen hoe het gaat op andere plaatsen, maar jouw leven is belangrijk, en het brengt ook stilaan een getuigenis van vrede daar waar jij inderdaad ook vredevol durft te zijn. Nu zou je kunnen denken: ‘ja maar, het is niet moeilijk voor ons’, maar het is wel belangrijk dat het niet moeilijk is voor jullie. Het is ook belangrijk dat het niet moeilijk is voor anderen. En daar moet voor gevochten worden - dat mensen het makkelijk hebben in de wereld, om aan voedsel te komen, om aan onderwijs te komen, om aan hun ziel toe te komen, om aan hun geluk toe te komen. Het is zeer belangrijk dat die weg vrijgemaakt wordt. Die weg van spiritualiteit, waar men voelt in zichzelf wat belangrijk is en waar men de leerschool van het leven leert kennen, waar men bewust wordt van zijn mogelijkheden, van zijn ongeschonden mogelijkheden, van de zuiverheid in het hart.

Als je het moeilijk hebt met jezelf, zit er niet over in. Geef niet de schuld aan jezelf van de moeilijkheden, maar pak ze aan op een rustige manier door vooral te durven leven en vooral durven mooie dingen te doen, mooie woorden te spreken. Bewaak je woorden. Zet ze achter slot en grendel als ze niet mooi zijn. Maar spreek dingen die duidelijk zijn, waar je voelt: ‘ik heb erover nagedacht en ik ben het ermee eens, dus mijn hart is het ermee eens als ik dit of dat of dat zeg.’

Zeg niet te veel, wees rustig in je spreken, maar ook duidelijk. En weet, je leert te houden van het leven. Dat klein lichtje in jezelf, waardoor je hart tot vuur komt, tot een diep gevoel van erkentelijkheid, van dankbaarheid, dit kleine licht van vrede is zeer belangrijk voor jou en voor de mensen om je heen en voor de wereld.

Wees nooit bang om licht te zijn, om vrede te zijn. Als je het moeilijk hebt met anderen, maak jezelf geen verwijt, je komt tot oplossingen. Wanneer die wil er is om goed vooruit te gaan, dan kan je dat. Want in die goddelijkheid van je wil kan je alles aan. Doe nooit te veel."

  Beluister deze tekst

Meester Morya

Geert Crevits © Morya.org / Mayil.com
Meester Morya gaf deze boodschap aan een groep mensen in Oostmalle (België) op 28 januari 2004.

Beluister deze boodschap als podcast op Morya.orgMayil eNieuws

Grote kerst-actie

  Grote kerst-actie

*** Gratis luister-cd naar keuze bij elk gekocht boek!

Actie tot 28 december 2022

Bij aankoop van een boek van Meester Morya (Morya Wijsheid, Kracht, Bezinning, Werkboek, Dagboek of set kaarten) ontvang je een Luister-cd naar keuze.
Bij aankoop van twee boeken ontvang je twee cd's, en zo verder.

Voor een zalig eindejaar!

Info / Bestellen
Bestellen via www.mayil.comMayil eNieuws

Agenda van komende activiteiten

  Workshops en lezingen

*** Morya Workshop
in Stekene (bij Sint-Niklaas)

Op maandagnamiddag 16 januari 2023 om 14u

Workshop rond loslaten en vernieuwing.

* * *

NIEUW !
*** Lezing 'Leven vanuit je hart'
In Poperinge

Op maandagnamiddag 6 februari 2023 om 13u30
In het Natuurcentrum in Poperinge

Praktische tips en belangrijke inzichten van Meester Morya om dichter bij jezelf te gaan leven en een nieuwe verbinding te maken met de mensen rond je.

* * *

Bij alle lezingen en workshops is er steeds ruimte voor vraag en antwoord en zijn er verschillende korte meditaties.

Info / Inschrijven
Info / Inschrijven:
www.morya.org > Samenkomen > WorkshopsMayil eNieuws

Vraag het aan Morya

Online Morya kaartjes om in alle vertrouwen advies, steun, leiding en inzicht te krijgen van Meester Morya.
Gratis, helemaal vrijblijvend, simpel en supergoed!

De ruim vierhonderd (!) 'kaartjes' die je online kan trekken, zijn niet dezelfde als de kaartjes in de drie kaartensets.

1) Ga naar www.mayil.com

2) Klik op de knop "Online advies - START" of "Levenslessen - START"

Mayil.com - Vraag het aan Morya

Vraag het aan Morya

Vraag het aan Morya - antwoord

Ga naar
"Vraag het aan Morya"

Vraag het aan MoryaMayil eNieuws

Morya Wijsheid
op www.morya.org

Kennismaking:
Ontdek 9 belangrijke principes uit de boeken van Meester Morya

Vraag en antwoord:
Heel wat boeiende teksten over allerlei onderwerpen

Werkboek-oefeningen:
In de werkboek-oefeningen ontdek je telkens een inzicht van Meester Morya dat je daarna in je eigen leven observeert en begint toe te passen.

Meditaties:
Kies een nummertje, of laat het lot voor jou kiezen!

Video's:
Allerlei video's met lezingen van Marie Crevits over de boeken of met teksten van Geert en Meester Morya. Zie hoe Geert Crevits telepathisch de boodschappen van Meester Morya tot stand laat komen, of bekijk het interview met Geert uit 1999.

Podcasts:
De aangename stem van Geert en de diepe wijsheid van Meester Morya die inzicht na inzicht naar voren brengt, zorgen voor een boeiende luister-ervaring. Alsof Meester Morya rechtstreeks tegen jou spreekt!

Volle maan brieven:
Klik op de Kies-knop en laat je verrassen, of snuister in de lijst en maak je eigen keuze. Sommige teksten gaan gepaard met audio, video of een pdf om uit te printen.

Morya.org

www.morya.org > WijsheidMayil eNieuws

Publicaties bij Mayil Publishing House

Ontdek al onze inspirerende boeken, werkboeken, audio en kaartensets.

Klik op de afbeeldingen om naar Mayil.com te gaan, waar je van elke publicatie een inkijkexemplaar vindt, samen met citaten, een lijst van titels en meer.

Deze maand ontvang je bij elk boek een Luister-cd naar keuze!
Actie tot 28 december 2022.

Morya Wijsheid reeks

Morya Wijsheid boeken

Morya Kracht reeks

Morya Kracht boeken

Morya Bezinningsboekjes

Morya Bezinning

Morya Werkboeken en Spiritueel Dagboek

Werkboeken en Spiritueel Dagboek

Morya kaartensets

Morya kaartensets

Volle maan boekjes (BOEK + CD)

Volle maan boekjes

Luister-cd's
> deze maand gratis bij aankoop van een boek of kaartenset!

Luister-cd's

Luisterboek "Bewust handelen"
voorgelezen door Geert Crevits

Luisterboek

*** Keuzehulp ***

Moeite met kiezen uit al die razend interessante publicaties? Bekijk onze keuzehulp om het juiste artikel voor jou te vinden.

www.mayil.com
> Publicaties
> Keuzehulp

Mayil eNieuws
www.mayil.com
Mayil vzw is een kleinschalige non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of met een gift op BE80 7380 3514 8677


Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.org

Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.