Online lezen: www.mayil.org/eNieuws/2022/augustus.html

Mayil eNieuws www.mayil.org
Augustus 2022
Afdrukken? Klik hier (pdf, 5 blz)     

Liefste eNieuwslezers,

Elke maand staan we voor de uitdaging om een stukje tekst te kiezen uit het grote aanbod van Morya woorden, want hoe weet je nu welk thema best past bij duizenden verschillende mensen uit meerdere landen? Gelukkig hebben we nu ook het 'Online advies' en de 'Levenslessen': honderden (!) teksten en citaten die jou persoonlijke leiding kunnen geven, helemaal op maat van het moment. Mensen laten ons weten hoe gelukkig ze daarmee zijn en hoe geholpen. Andere lezers hebben het fantastische ‘Vraag het aan Morya’ nog niet ontdekt. Daarom verder in deze nieuwsbrief nog eens wat extra uitleg.

Er start een nieuw Morya groepje in Nederland en in het najaar zijn er verschillende mooie programma’s in België. Lees dus zeker door tot het einde! eGroetjes van Marie


Meester Morya

Meditatie voor de volle maan van 12 augustus 2022:

Meester Morya,

"Het kan zijn dat je diep ontroerd bent door bepaalde zaken, dat je met een diep gevoel leeft maar dat dit nooit aan bod komt. Het wordt altijd maar weer weggeduwd onder de omstandigheden, onder het drukke werk dat gedaan moet worden, onder de verantwoordelijkheden. Durf dat af en toe eens om te draaien en kijk gewoon wie je zelf bent, wat je wil. Niet wat anderen willen van jou, in jouw plaats.

Het kan zijn dat je heel druk bezig bent omwille van de tijd, omwille van de omstandigheden, omwille van zaken die gedaan moeten worden, omwille van prestaties die neergezet moeten worden, om financieel vooruit te komen, om het goed te hebben in jouw leven. En je denkt: ‘er zit ergens een grote verzuchting in mijn leven waar ik nooit aan toekom, en door al die omstandigheden en al die verantwoordelijkheden, lijkt het er uiteindelijk op dat ik mezelf niet meer kan kennen.’

Het kan dus behoorlijk moeilijk zijn in jouw leven. Maar als je af en toe eens tijd maakt voor jezelf - niet voor anderen, maar echt voor jezelf - dan kan het zijn dat bepaalde zaken, niet onmiddellijk maar na verloop van tijd, volledig duidelijk worden. Je begint te beseffen: ‘dit zou eigenlijk moeten kunnen in mijn leven.’ Dan moet je daar niet bang voor zijn, dan moet je niet denken: ‘ja, nu heb ik dat inzicht, nu heb ik die overtuiging, dus moet ik er iets aan doen.’ Neen, probeer dan op de eerste plaats van daaruit te leven in kleine zaken die voor je liggen, zoals: ‘ik heb ontdekt dat ik te veel tijd steek in deze richting, in deze materie en niet in dat en in dat en in dat.’

Wees heel voorzichtig met jezelf in deze ommekeer. Doe het vanuit de ervaring van jouw leven. Niet vanuit de theorie, niet vanuit een gedachte, niet vanuit een glimp die je ergens opvangt van ‘dit zou misschien ook wel goed zijn.’ Dit kan natuurlijk een rol spelen, maar vertrek vanuit jouw leven, dat je dus ondervindt: ‘als ik dit doe, is het veel beter dan dat.’ Wanneer je gaandeweg vanuit die verruiming gaat leven, vanuit dit begrip, dan kom je meer en meer en meer - en dat is de bedoeling - in je eigen leven te staan.

(...)

Durf jezelf te zijn ook in kleine zaken, zoals: ‘niemand doet dit zoals ik en toch hou ik daarvan.’ Doe dat dan. Maar verwacht niet van anderen dat ze hoera roepen en daarin meegaan. Gewoon doen wat je in je hart draagt, dat is heel belangrijk.

(...)

Besef dat jouw leven belangrijk is en dat je er goede dingen mee kan doen. Laat je niet afleiden door de onzin van de wereld, door het verdriet van de wereld, door de ellende van de wereld. Sta in je kracht en doe dingen die belangrijk zijn vanuit jezelf. Als je dit doet, zullen er op deze aarde mensen wonen met een grote aandacht voor elkaar en met een juiste ingesteldheid, die niet verdrietig zijn in hun leven, niet ten onder gaan aan een overvloed van spanningen, maar die weten: ‘uit ons persoonlijk leven hebben we geleerd om goede dingen te doen.’

Weet dat je geleid wordt. Als je eerlijk bent met jezelf, word je geleid en kom je als vanzelf in de juiste dingen terecht.

Het kan zijn dat je voor moeilijkheden staat en denkt: ‘ik zie er geen beginnen aan.’ Dan nog moet je niet denken: ‘er is niets aan te doen.’ Jouw leven is belangrijk en op die weg van eerlijkheid zal je altijd geholpen worden. Bepaalde zaken kunnen na verloop van tijd meer en meer kracht krijgen in jouw leven, zodat je voelt: ‘ik kom werkelijk vooruit.’ Denk niet dat je een moeilijk leven moet hebben."

  Morya Bezinning 10: Je bent je eigen leraar

Meester Morya

Geert Crevits, Morya Bezinning 10: Je bent je eigen leraar, fragmenten uit hoofdstuk 6: 'Luisteren naar je eigen innerlijk' © Mayil.com
Mayil eNieuws

Workshop in Zandhoven
op zaterdag 17 september 2022

  Workshop

Een kleinschalige en bijzondere workshop door Marie Crevits in Zandhoven (bij Antwerpen) op zaterdagnamiddag 17 september.
Max. 10 deelnemers.

Thema:
In deze workshop gaan we het hebben over wat Meester Morya zegt over de wil; hoe kan je weten wat je wil, wat wil God van ons, wat doet de energie van de wil (zowel bij onszelf als bij anderen), hoe ga je er correct mee om en welke fouten kunnen mensen maken?
Het gaat ook over eenheid en dualiteit, over omgaan met goed en kwaad, vooroordelen overstijgen, kijken met het hart en hoe omgaan met negativiteit uit je omgeving.
Het wordt een heel diverse namiddag met diepgaande studie-onderwerpen.

Info / Inschrijven
Info / Inschrijven:
www.morya.org > Samenkomen > WorkshopsMayil eNieuws

Boekenstand
op de Geschenkenbeurs in Brugge
za./zo. 8 en 9 oktober 2022

  Boekenstand

We staan dit jaar weer met een mooie stand op de Geschenkenbeurs in de Steinerschool in Brugge.

Wanneer:
zaterdag 8 oktober 2022 (tussen 10u en 20u)
en zondag 9 oktober (van 10u tot 18u)

Waar:
in de gebouwen van de Brugse Steinerschool, Astridlaan 86, 8310 Brugge.

Op onze stand vind je alle Morya boeken, werkboeken, audio-publicaties, kaarsen, de zilveren Morya hanger,...
Je kan de Morya kaartensets uitproberen en je krijgt gratis bladwijzers en een brochure mee naar huis.

Kom zeker langs! Marie en Martine-Maria zullen blij zijn je te ontmoeten.Mayil eNieuws

Lezingen "Leven vanuit je hart"
in De Pinte en in Geel

  Lezing

Marie is in het najaar drie keer te gast voor een huiskamerbijeenkomst bij La Verna; twee keer in De Pinte en een keer in Geel.

In DE PINTE (bij Gent):
- Op donderdagavond 20 oktober 2022, om 19u30
- Op dinsdagnamiddag 15 november 2022, om 14u30

In GEEL:
- Op donderdagnamiddag 24 november 2022, om 14u30

Het thema van de lezingen is "Leven vanuit je hart"

Leven vanuit je hart betekent hartelijk, vriendelijk en mild zijn, weten wat je wil en je niet laten manipuleren, mensen en situaties doorzien en de juiste antwoorden op je vragen krijgen.

Leven met je hart is niet iets wat slechts enkelingen kunnen, ieder van ons kan er steeds beter in worden. Meester Morya geeft in zijn boeken praktische tips en belangrijke inzichten die je vooruit kunnen helpen naar je eigen oorspronkelijkheid, je eigen kracht en je eigen levensvreugde.

Hoe combineer je je gedachten en je emoties met je hart? Waarom val je steeds terug in dezelfde patronen en wat kan je daaraan doen? Wat houdt er ons soms tegen om de stem van ons hart te horen of te volgen en hoe ga je daarmee om?

In deze lezing krijg je heel wat praktisch advies over wat je kan doen om houvast en vertrouwen te vinden in jezelf.

De plaatsen zijn beperkt, op tijd inschrijven wordt aangeraden!

Info / Inschrijven
Info / Inschrijven:
www.morya.org > Samenkomen > WorkshopsMayil eNieuws

Nieuw Morya groepje in Gelderland

  De kaart

Anita uit Buren (tussen Culemborg en Tiel) start begin oktober met een nieuw Morya groepje in haar huiskamer. De samenkomsten laten zich inspireren door de teksten in het Morya Wijsheid Basiswerkboek. Doe jij ook mee?

Info / Inschrijven
Info / Inschrijven:
www.morya.org > Samenkomen
> Lijst van groepjes > Gelderland

Het feit van met anderen samen te komen en over de wijsheid van Meester Morya te spreken is keer op keer een deugddoende en voedende ervaring.

Ook als je geen groepje organiseert of bijwoont kan je toch bij gelegenheid één of meerdere mensen ontmoeten uit je eigen buurt.

Zet jezelf op de kaart en kom in contact met andere Morya-fans uit jouw streek. Jullie zijn met velen! (Heel wat mensen staan nog niet op de kaart)

www.morya.org > Vind lezers uit je buurt
(en zet jezelf op de kaart)Mayil eNieuws

Lichte computerhulp gezocht

  Computerhulp

Mayil is op zoek naar een vrijwillig(st)er die af en toe een uurtje of een paar uurtjes wil helpen met het opmaken van eenvoudige webpagina's. Je krijgt de teksten van ons, samen met een bijhorend html-voorbeeld en een goede software en dan ga je bij je thuis en op je eigen ritme aan de slag om de teksten in te vullen en op te maken als webpagina.

Een beperkte basiskennis van html is al voldoende, ofwel de bereidheid om de principes te leren. De teksten waar je mee werkt zijn de telepathische blogs van hetleven.be en prachtige teksten van Meester Morya.

Voel je je geroepen om ons hierbij te helpen? Stuur ons een mailtje!Mayil eNieuws

Vraag het aan Morya

Op www.mayil.com vind je twee verschillende online "kaartensets":

1) Online advies
Voor een antwoord op elk van je vragen

2) Levenslessen
Inzichtelijke teksten voor dagelijkse inspiratie of persoonlijke leiding voor jou op dit moment - zonder dat je eerst een vraag hoeft te stellen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je kiest één van de twee sets en klikt op de rode knop om te beginnen.

Kies Online advies of Levenslessen

Eerst krijg je kort enkele voorbereidende aanwijzingen.
Daarna kies je bij Online advies één van 14 rozen en vervolgens een deeltje van die roos. Of bij de Levenslessen kies je één van 9 edelstenen en daarna ook een stukje van de foto. Op die manier kies je uit honderden 'kaartjes' en kom je bij jouw specifieke antwoord terecht.

Kies een afbeelding

Antwoord

Lees je antwoord of levensles zorgvuldig. Ook als het antwoord niet vanzelfsprekend is, is er toch een reden waarom je bij deze tekst terechtgekomen bent. Ben je niet meteen tevreden dan is het zeker de moeite om door te klikken naar de "Veelgestelde vragen" en die eens door te lezen.

Bewaar je tekst zodat je er later naar terug kan keren!

Je antwoord bewaren

Je kan je gekregen tekst bewaren op drie manieren:

1) Klik op de knop Printen / Bewaren: zo kom je bij een mooie pdf. Deze kan je downloaden (bewaren op je computer). Als je de tekst langere tijd dichtbij wil houden kan je ze afprinten om te bewaren op papier.

2) Je kan de webpagina met jouw tekst toevoegen aan je favorieten

3) Een andere mogelijkheid is om het webpagina-adres (de zogenaamde 'URL') bovenaan de webpagina eenvoudig te selecteren (zie afbeelding hierboven) en ergens te bewaren (bijvoorbeeld in een mail of tekstbestand). Dit is ook de handigste manier om jouw tekst te delen met anderen!

Probeer het uit!

Ontdek
"Vraag het aan Morya"

Vraag het aan Morya

Mayil eNieuws
www.mayil.com
Mayil vzw is een kleinschalige non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of met een gift op BE80 7380 3514 8677


Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.org

Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.