Online lezen: www.mayil.org/eNieuws/2022/april.html

Mayil eNieuws www.mayil.org
April 2022
Afdrukken? Klik hier (pdf, 5 blz)     


Liefste eNieuwslezers,

  nieuwe websites

Vandaag is een dag waar ik al vijf jaar naar uitgekeken heb, want mama en ik kunnen jullie aankondigen dat onze nieuwe websites (zo goed als) klaar zijn. Hoera!

Ze zijn helemaal op maat gemaakt met een deel professionele hulp. Het heeft honderden en honderden uren gekost maar het resultaat mag er zijn. Meester Morya’s wijsheid komt nu veel beter tot zijn recht, en voor het eerst zijn er nu ook online Morya kaartjes die je kan trekken als dagelijkse inspiratie (de zogenaamde ”Levenslessen”) of om een antwoord te krijgen op je vragen (“Online Advies”). Helemaal gratis.

Op Morya.org is er veel aandacht voor het samenkomen met mensen. Op de interactieve kaart kan je andere lezers bij jou in de buurt ontdekken. Er zijn ook meditaties om te doen, werkboek-oefeningen om te proberen, en allerlei mooie teksten om te lezen, te bekijken of te beluisteren. Je kan er urenlang verwijlen en helemaal fan worden van Meester Morya.

Voor de volle maan van Pasen verwijzen we graag naar de prachtige nieuwe ‘Podcasts’ die je voortaan op Morya.org kan terugvinden. Voor wie niet vertrouwd is met podcasts, geen paniek, het is eigenlijk gewoon een modern woord voor ‘audio om te beluisteren’. Klik gewoon op play en je bent vertrokken.

Met egroetjes van Marie en Lydia

www.mayil.com

Mayil.com

www.morya.org

Morya.org


Meditaties voor Pasen en de volle maan van 16 april 2022:

Beluister al deze teksten op onze vernieuwde website!


Podcast "Je kan alles aan"

  Podcast "Je kan alles aan"

Meester Morya,

“ (...) Wil je vooruitkomen in jouw leven dan moet je op de eerste plaats geduldig kunnen zijn en rustig terzelfder tijd en weten dat dan vanzelf de dingen gebeuren. Want door in je eigen rust te komen, in de diepe kracht van jezelf, is het zo dat je verwonderd zal zijn dat je zoveel kan en zoveel aankan. Wanneer er moeilijkheden zijn in de wereld, in de maatschappij, in toestanden om je heen, dan is het zo dat je op de eerste plaats moet kunnen rekenen op jezelf, op je innerlijke kracht. Dit is een heel belangrijk iets omdat je daardoor als het ware de juiste toedracht leert te kennen van de dingen.

Als je ten opzichte van anderen staat en je bent rustig en je blijft rustig, dan zie je veel meer dan wie dan ook of dan wat er ook zou kunnen gezegd worden. Want in jezelf is het zo dat je weet. Als je rustig bent bij jezelf, is het zo dat er een weten ontstaat van: het gaat eigenlijk daarover. (...)

Meester Morya

Fragment uit de nieuwe podcast "Je kan alles aan" (algemene boodschap van 16 oktober 1999 in Brugge) © Morya.org, Geert Crevits

* * *

  Podcast "Een nieuwe dynamiek"


Podcast "Een nieuwe dynamiek"

"(...) Alleen al het vaststellen van een moeilijkheid in je eigen leven kan heel bijzonder zijn. Want eigenlijk niet veel mensen durven dit. Maar het is door te kijken naar je eigen leven op een eerlijke manier dat je kan weten wat je wil of wat je niet wil en dat is het begin van een grote ontwikkeling. Als je dit kleine idee in je eigen hart plaatst van: ‘ik wil iets met mijn leven en ik durf te kijken naar mijn moeilijkheden, welke die ook zijn’, dan is het begin gemaakt van een grote evolutie, want dan kom je in jezelf. (...)

Als je je eigen moeilijkheden aanvaardt zoals ze zijn en daardoor je eigen leven zoals het is, kom je sowieso in een duidelijkheid, en van daaruit zal het zijn dat je antwoorden krijgt en die antwoorden kunnen van heel veraf komen. Eerst kom je in je eigen leven, in je eigen moeilijkheden, tegenover je eigen moeilijkheden te staan, je durft ernaar te kijken, en dan komt het inzicht dat het inderdaad van veraf kan komen, wat in eerste instantie niet duidelijk kon zijn. Maar dat kan pas als je ruimte maakt in jezelf. Als je dus duidelijk weet van: ‘kijk, hier zit ik dan met mijn moeilijkheden, met mijn problemen, met mijn leven en ik aanvaard’, en dan komt de schoonheid naar voren omdat je ziet dat de verwevenheid met anderen duidelijk wordt en dat dan de juiste dingen naar voren kunnen komen op het juiste moment, op de juiste plek. Heel veel is mogelijk binnen de logica van je hart, want jouw ziel neemt je mee waar je moet zijn. (...)

Er zijn mogelijkheden in je eigen bestaan die buitengewoon zijn, maar dat gaat niet om de dingen heen. Het kan zijn dat je de indruk krijgt van: ‘ja, maar ik durf niet meer te kijken naar al mijn moeilijkheden’, maar als je weet dat je er niets moet mee doen, dan kan je dit wel. (...)”

Meester Morya

Fragmenten uit de nieuwe podcast "Een nieuwe dynamiek" (algemene boodschap van 23 september 2006 in Ooike) © Morya.org, Geert Crevits

* * *

  Podcast "Kies om een buffer te zijn"Podcast "Kies om een buffer te zijn"

“(...) voor jezelf is het zo dat je belangrijke dingen kan doen. En een heel groot belang in jouw persoonlijk leven is dat je een buffer bent tussen het kwaad, de kwade gedachten, de kwade uitspraken van mensen en de realiteit van het Leven, van jouw leven.

Er moet een kleine mate van incasseringsvermogen zijn in jouw bestaan, dan leef je makkelijker. Als je van het minste wat in jouw richting komt, wat moeilijk ligt en gevoelig kwaad wordt, boos en uit je krammen schiet, dan kan het wel eens nog moeilijker zijn. En het is zeer belangrijk dat je inderdaad je gevoelens tot rust kan brengen, ook als je bij anderen staat, ook als je vernederd wordt en je gedachten op orde kan houden, dat je dus voelt van: ‘kijk, zo ben ik dan.’

Als er mensen kwaad willen voor jou, ga daar niet in mee, betaal het niet op dezelfde manier terug, maar wees die buffer, sta in het licht van jouw hart en weet dat je een sterk en krachtig iemand bent. Je kan alles aan. Als je op een spirituele manier leeft, kan je alles aan want er is licht en liefde in je hart, en liefde heeft geduld en liefde begrijpt, ook waar bepaalde zaken moeilijk zijn en heel moeilijk kunnen zijn. (...)”

Meester Morya

Fragment uit de nieuwe podcast "Kies om een buffer te zijn" (algemene boodschap van 18 februari 2006 in Brugge) © Morya.org, Geert Crevits

* * *

  Podcast "Wees nooit wanhopig"Podcast "Wees nooit wanhopig"

“ (...) Het kan zijn dat je klachten hebt, dat je je niet goed voelt, dat je het idee hebt dat er iets met jouw leven is, dat je bijna niet meer in staat bent je best te doen, en dat je toch op een diep menselijke manier bezig bent en voelt: ‘er is iets met mij wat onuitsprekelijk is, wat ik niet kan zeggen, ik voel me niet goed.’

Dan moet je toch niet denken dat je speciaal je best moet doen. Heb je een baaldag, of een periode die moeilijk is, of een gevoel dat je niet meer vooruit kan, blijf eerlijk tegenover jezelf, maar put jezelf niet uit.

Het is belangrijk dat je die dingen waar je mee worstelt, kan overgeven aan de goddelijke kracht. (...)"

Meester Morya

Fragment uit de nieuwe podcast "Wees nooit wanhopig" (algemene boodschap van 14 maart 2009 in Ooike) © Morya.org, Geert Crevits

* * *

  Podcast "Een nieuwe dynamiek"Podcast "Als je het moeilijk hebt"

"(...) Het zou kunnen zijn dat je denkt: ‘ik ben te moe, ik zie het niet zitten, ik heb alleen maar problemen’, dan moet je handelen, niet denken maar handelen, gewoon doen. Dan komt er een regelmaat in jouw leven en van daaruit is er een kleine vorm van herstel.

Ook is het zo dat als je regelmatig buitenlucht neemt, als je regelmatig naar buiten gaat, dat het dan een klein stukje beter gaat met je, want de natuur is helend en dat moet je weten. Als je contact hebt met de natuur is het zo dat je het gevoel kan hebben opgenomen te zijn in die natuur en dan herstel je.

Eigenlijk moet je proberen zolang buiten te zijn tot je voelt dat je niet meer in je gedachten zit, maar dat er een eenheid komt tussen jou en de natuur, met andere woorden, dat je stapt en dat je voelt dat je stapt en dat je niet meer met je gedachten bezig bent. Dit is het moment van herstel. Dit zijn momenten van diepe vrede die ontstaan in jouw leven. (...)”

Meester Morya

Fragment uit de nieuwe podcast "Als je het moeilijk hebt" (algemene boodschap van 26 januari 1999 in Wichelen) © Morya.org, Geert Crevits

Beluister al deze podcasts
op de nieuwe website van Morya.org

* * *


 


Mayil eNieuws

Workshop in Turnhout op 11 mei 2022

  Workshop

Marie geeft op woensdag 11 mei een workshop in Turnhout. Eerst is ze een uurtje te gast bij de Morya groep daar, en daarna is er een workshop met oefeningen, meditatie en heel wat tips en trics voor een bewuster, krachtiger en meer ontspannen leven met de inzichten van Meester Morya.

Wil jij er ook bij zijn? Dan is inschrijven de boodschap :-)

Info / Bestellen
www.morya.org > Samenkomen > Lezingen en workshopsMayil eNieuws

Ontdek de nieuwe websites!

Ontdek snel onze prachtige nieuwe websites:

MAYIL.COM

Website van de uitgeverij
met voor het eerst ook "Vraag het aan Morya": gratis online kaartjes trekken!

Mayil.com

MORYA.ORG

Website over Meester Morya en Geert Crevits met superveel wijsheid om op allerlei manieren te ontdekken en toe te passen. O.a. met meditaties, vraag & antwoord, audio-podcasts, werkboek-oefeningen, video's en volle maan brieven.

Er is ook veel aandacht voor het samenkomen met andere lezers, o.a. met meditaties die je samen met je groep kan doen. Gloednieuw is ook de interactieve kaart met lezers. Zet jezelf op de kaart!

Morya.orgMayil eNieuws

Nieuwe Morya groep in West-Vlaanderen

Begin mei start er een nieuw Morya groepje bij Guido en Marijke in Moorsele (Wevelgem). Na een geleide meditatie gaat het groepje aan de slag met de Morya kaartjes. De getrokken citaten worden als persoonlijk advies genomen en grondig uitgediept en onderzocht. Eventueel worden de betreffende boeken erbij gehaald enz. De bedoeling is om de aangeboorde inzichten in je eigen leven in de praktijk te kunnen toepassen, zodat Meester Morya steeds dichter bij je hart komt te leven.

Info / Bestellen
www.morya.org > Samenkomen
> Lijst van groepjes

Kriebelt het bij jou ook om zelf misschien een groepje te starten? Aarzel niet om eens telefonisch contact met ons op te nemen voor vrijblijvende inlichtingen of advies. We helpen je graag vooruit!

Mayil eNieuws
www.mayil.com
Mayil vzw is een kleinschalige non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of met een gift op BE80 7380 3514 8677


Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.

Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.