Online lezen: www.mayil.org/eNieuws/2021/juli.html

Mayil eNieuws www.mayil.org
Juli 2021
Afdrukken? Klik hier (pdf, 3 blz)     


Liefste eNieuws lezers,

Heel wat mensen vinden het moeilijk om begaan te zijn met de wereld zonder wanhopig te zijn of overrompeld te worden door angsten, zorgen en twijfels. Meester Morya legt in zijn boeken keer op keer uit hoe elk mens vanbinnen toegang heeft tot een bescherming, een innerlijke leiding, een vrede en een ongelooflijke kracht die je leven kan transformeren. Zozeer zelfs dat je die kracht kan uitstralen en dat je af en toe een steun en toeverlaat kan zijn voor anderen die het moeilijk hebben.

Lees zeker verder naar de rubriek "Morya groepjes" om met gelijkgestemden samen te komen rond de boeken.
e-Groetjes van Lydia

Zomerkorting bij Mayil
Nog tot eind juli!


Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 24 juli 2021

Meester Morya,

“Waar je ook mee bezig bent, wat er ook gebeurt in jouw leven, probeer tot rust te komen op een heel eenvoudige manier. Maak je leven niet ingewikkeld, maar maak het liever eenvoudig en doorzichtig. Als je eerlijk bent met jezelf krijg je inzicht in jezelf en in de dingen die je doet. Dat is van belang. Daaruit leer je dan waar je werkelijk met je leven naartoe wil.

Het leven is kort, dat moet je inzien, anders blijf je in illusies leven dat je zou kunnen denken: ja, ik heb alle tijd daarvoor en daarvoor... en dan ga je dat invullen en dat maakt ook voor een stukje jouw verlangen uit, dat je begrijpt voor jezelf dat je zoveel wil en dat je bijgevolg ook met heel veel dingen bezig wil zijn. Als je dan ziet dat je daar niet in slaagt of maar half, of dat jouw leven voorbij gaat zonder dat je daar iets van realiseert, dan word je ontgoocheld in jezelf, in de mensen, in de wereld. En dat moet niet.

Probeer rustig te zijn in je verlangens, probeer te kijken wat haalbaar is; dat heeft een grote betekenis. Denk niet dat je je druk moet maken in de dingen, maar kijk eenvoudig wat je kan doen op een heel praktische manier.

Er moeten gewoon dingen gedaan worden in deze wereld en iemand moet het doen. Denk in de eerste plaats aan de dingen die voor jou persoonlijk belangrijk zijn. Want jij moet iemand worden of je moet iemand zijn of je moet uitdrukking proberen te geven aan de grotere waarden van jouw leven. Jouw leven heeft een betekenis. Het is niet voor niets dat je op deze aarde bent, maar die betekenis moet je toelaten, je moet ze niet wegschuiven.

(…) Er zullen altijd mogelijkheden zijn om vooruit te gaan. Ook als je denkt: de tijden zijn moeilijk en het gaat slecht en we zullen dit misschien niet kunnen of dat niet kunnen of waar zullen we allemaal mee bezig moeten zijn. Je kan een goed leven hebben, welke tijden er ook komen, en dat moet je weten voor jezelf. Want je kan blijven je best doen, blijven vooruitgaan en zeer zeker rekening houden met je eigen mogelijkheden. Zo kan je jezelf blijven ontplooien en ontwikkelen.

Ook is het zo dat er een echte steun is voor jouw leven, dat je niet de indruk moet krijgen dat je alleen bent en dat je geen mensen kan ontmoeten of dat mensen je niet kunnen begrijpen of dat je God niet kan kennen. Je moet weten dat God liefde is en dat Hij jou kent en dat Hij jouw hart steunt om de juiste dingen te doen.

Als je een goed mens probeert te zijn, zal je ook zeer zeker goede mensen ontmoeten, en dat is van een grote betekenis. Goede mensen zouden elkaar moeten kunnen vinden en elkaar steunen, en vanuit die kracht kunnen ze dan ook opkomen tegen het geweld en tegen de onzin van deze wereld. Weet dat er een liefde is in de harten van duizenden mensen en het is goed dat je dit beseft.”

  Morya Bezinning 7: Ga naar de wereld met liefde - Mayil.com

Meester Morya

Geert Crevits
Fragmenten uit Morya Bezinning 7: Ga naar de wereld met liefde (hoofdstuk 5)
© Mayil.com


 


Mayil eNieuws

Zomerkorting!

Nog tot eind juli

10% korting
bij aankoop van 3 of meer publicaties

Combineer en kies uit alle boeken, kaartensets, werkboeken, audio en het spiritiueel dagboek. Gratis verzending naar België en Nederland.

Actie nog tot eind juli 2021

Zomerkorting bij Mayil


Info / Bestellen
Maak je keuze op
www.mayil.com > Overzicht publicaties
Mayil eNieuws

Morya groepjes

De meeste Morya groepjes hebben een pauze genomen het afgelopen jaar, sommigen zijn telefonisch gewoon doorgegaan, maar heel wat mensen voelen dat het kriebelt om opnieuw meer samen te komen.

Geef toe dat het bij jou ook nu en dan borrelt om bijzondere momenten te delen met andere mensen rond de wijsheid van Meester Morya, of niet soms?

Naast de al bestaande groepen zijn er vijf mensen die graag nieuwe groepjes willen beginnen, maar dat kan natuurlijk niet zonder mensen zoals jij!

***

Voor meer info, ga naar de website

Online groepje rond het Basiswerkboek
Martina is op zoek naar 3 anderen om samen met haar via video call het Basiswerkboek te doorlopen. Meer info op Morya.org

Nieuw groepje in Boechout
Veronique en Gerd beginnen een groepje rond het 'Werkboek voor het leven', met meditatie en Morya kaartjes, maandelijks op woensdagnamiddag. Start op 8 september. Wie doet mee?

Lezers gezocht in de Westhoek
Gerarda uit Diksmuide is op zoek naar andere Morya lezers om uit te wisselen en samen een groepje te vormen.

Lezers gezocht in regio Brugge
Patrick uit Assebroek is ook op zoek naar andere lezers uit de buurt om mee samen te komen.

Voor meer info, ga naar de website

***

Zet de stap en ontdek de vreugde van het samenzijn.

Een lijst met alle groepjes in België en Nederland vind je op de website.

Zijn er geen groepjes bij jou in de buurt? Neem contact op met ons, dan kunnen we een oproep doen voor je!


Alle Morya groepjes vind je op
www.morya.org > Groepen


Mayil eNieuws
www.mayil.com
Mayil vzw is een kleinschalige non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of met een gift op BE80 7380 3514 8677


Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.

Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.