Mayil eNieuws www.mayil.org
1 oktober 2020
Afdrukken? Klik hier (pdf, 4 blz)     


Liefste eNieuws lezers,

Het zijn rare tijden, daar is iedereen het over eens. Moeilijk en confronterend voor veel mensen, maar de uitdagingen op zich blijven wel nog steeds dezelfde voor wie op het pad naar de innerlijke zon loopt: hoe blijf ik bij mezelf, hoe blijf ik rustig, hoe geloof ik in mezelf, hoe behoud ik het vertrouwen in mensen en hoe bewaar ik het vertrouwen in de grote innerlijke leiding. De uitdagingen zijn alleen duidelijker en wat meer op de voorgrond nu. Elke dag krijgen we nieuwe kansen om de innerlijke rust en het vertrouwen te oefenen, het geduld, de vreugde en de liefde.

In deze nieuwsbrief geven we een kleine inspirerende bloemlezing over "aandacht voor de ander", een belangrijk aspect van elke spirituele ontwikkeling dat in het bijzonder vandaag zeker niet vergeten mag worden. Wie de ander verheft, verheft zichzelf, zegt Meester Morya, en de ander is jezelf. Het zijn grote, mystieke principes die je elke dag opnieuw een beetje tot leven kan wekken in je eigen hart, en zo ontstaan algauw enkele onverwachte en wondere zegeningen van genade.

Met eGroetjes van Lydia en Marie


Bezinningen ter gelegenheid van de volle maan van 1 oktober 2020

Meester Morya,

  Morya Wijsheid 4: Vertrouwen in jezelf

I_ “Denk eens goed na over wat liefde zou kunnen zijn in je bestaan en wanneer je daarover nagedacht hebt, zal je misschien tot de conclusie komen dat je ze ofwel kent, ofwel niet. Want liefde is een ervaring. Het is niet alleen het gevoel van liefde dat je hebt. Als je ooit liefdevol bent geweest voor iemand anders, weet je precies wat liefde betekent. Want dan weet je dat daardoor kennis komt.

Als je liefdevol bent, dan ga je de ander bestuderen, erover nadenken en zoeken naar wat die ander kan veroveren in zijn/haar leven, zodat je daarbij kan helpen. En dit is liefde, dat je dus kennis hebt van de ander en een bijdrage kan leveren aan het leven van die ander, van wat hij nodig heeft. Dit kan ieder moment anders zijn. Het kan ook moeilijk zijn voor de ander om dat te kunnen zien en te leren zien. Ook in jouw leven kan het heel moeilijk zijn om te zien wat liefde doet. Het is goed dat je er toch op studeert, naar kijkt en zoekt. En als je stappen zet in je leven vanuit liefde, vanuit ‘de ervaring van het weten dat God in jouw leven aanwezig is’, zo wil Ik het uitdrukken, dan kan je vooruit.”
(uit Morya Wijsheid 4: Vertrouwen in jezelf, hoofdstuk 9)

* * *

  Morya Wijsheid 6: Ontmoeting met Engelen

II_ “Af en toe moet je mensen kunnen opzoeken die alleen zijn, die eenzaam zijn en die niet weten op welke manier hun leven gestalte te geven. Dit kan een grote betekenis hebben, want dan kan het zijn dat jouw engel voor hen zorgt. Dan moet je weten dat dat een heel bijzonder iets is, want dan krijg jij een zegen. Dat is een rijkdom in je eigen leven, dat zal je ondervinden, want het is een heel grote kracht die de mens van het ene naar het andere brengt, je wordt dus geleid. Het kan zijn dat je het idee hebt van: ‘ik moet daar naartoe.’ Dan moet je dat proberen te doen, want dat heeft altijd een betekenis.
(uit Morya Wijsheid 6: Ontmoeting met Engelen, hoofdstuk 6)

* * *

  Morya Bezinning 3: Een groter leven

III_ “Het is een bijzondere tijd. Het is een tijd van stilte, van zoeken, van vrede. Het is niet een tijd van chaos, zoals dat getoond wordt door zovele duizenden. Het is een tijd van eerbied en van inkeer. Het is een tijd van opnieuw bouwen aan een nieuwe toekomst, een nieuwe wereld, een nieuwe mentaliteit en nieuwe gedachten, een nieuwe inhoud en een zuivere liefde. Je zal zien dat zo’n liefde op deze wereld aanwezig is en in een steeds grotere mate. Naarmate je daaraan kan deelnemen, word je een gelukkig mens in werkelijkheid.

En je zal ook zien dat je werk ten over hebt. Er is zoveel werk te doen vanuit die genade, vanuit die liefde, vanuit die schoonheid. Je zal zien op welke manier je bij mensen kan zijn in de grootste eenvoud en ook in die grote kracht. Dat maakt de relaties nieuw, dat maakt de mensen nieuw en dat maakt het ervaren nieuw. En het is niet banaal, dat wil zeggen: in wat voor werk je ook staat, daar kan de vernieuwing komen. In alles wat je doet, kan de vernieuwing komen. In ieder moment van de dag kan de vernieuwing komen.

Je hoeft je leven niet te verlaten, je hoeft de techniek niet te verlaten, je hoeft niets prijs te geven: noch ziekenhuizen, noch scholen, noch wat dan ook. Neen, het is allemaal nodig, maar het moet beleefd kunnen worden vanuit liefde, op een nieuwe manier, vanuit het contact met het goddelijke in jezelf. En dan sta je in de werkelijkheid, in een nieuwe werkelijkheid. Ik wens het jullie allemaal van harte toe dat je deze weg durft te bewandelen.
(uit Morya Bezinning 3: Een groter leven, hoofdstuk 7)

* * *

  Morya Kracht 5: Trouw aan jezelf

IV_ “Weet, als je tijd neemt voor mensen, als mensen hun verhaal kunnen doen, als ze kunnen leren luisteren naar zichzelf doordat iemand luistert naar hen, want daar komt het op aan, dan komt er een rust en een vrede in hun hart. Dit is heel belangrijk. Mensen moeten dat leren, zeker in deze drukke tijd.

In een tijd waar zoveel gebeurt in het leven moeten mensen toch tot zichzelf leren komen, en dat kan door de rust, de stilte in een gesprek. Vandaar, het is belangrijk, als je luistert naar iemand, dat je werkelijk je tijd neemt en dat je dit op die manier ook voor jezelf bewust doet. Dat je weet: ‘ik moet geen haast maken met wat dan ook.’ ”
(uit Morya Kracht 5: Trouw aan jezelf, hoofdstuk 6)

* * *

  Morya Kracht 7: Open komen voor de werkelijkheid

V_ “Goedheid is niet altijd simpel. Dat wil zeggen: ze houdt niet altijd van de mens zoals hij is op dit moment, en ze durft dingen te doen die radicaal anders zijn dan wat de mens zelf naar voren zou brengen. Want vanuit goedheid kan het wel eens zijn dat je zaken naar voren brengt die helemaal niet logisch zijn en die zelfs niet verstandig zijn in de ogen van anderen, maar waarvan je weet: ‘het is een goede energie en ik moet dit doen.’

Als je dus goedheid probeert te betrekken in je leven, dan zal het zijn dat je geen schade wil toebrengen aan anderen en dat je ook zelf geen schade wil ondervinden en dat je opkomt voor de juiste waarden. Maar dat is dikwijls tegen het streven van anderen in, het is dikwijls tegen je eigen gedachten in. En toch, als je dat wil, als je dus met die wil werkt, met die vonk werkt, dan zal je werkelijk vooruitgaan en weten: ‘dit is de bedoeling, om de dingen op een eenvoudige, nieuwe manier te leren zien.’ ”
(uit Morya Kracht 7: Open komen voor de werkelijkheid, hoofdstuk 2)

Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com

 


Mayil eNieuws

Nieuw!
Morya Kracht 7:
Open komen voor de werkelijkheid

Morya Kracht 7: Open komen voor de werkelijkheidMorya Kracht 7: Open komen voor de werkelijkheid
Geert Crevits
256 blz. - hardcover - met kleurenfoto's binnenin
22€ - gratis verzending

Dit boek gaat over de essentie en de praktijk van vrijheid, over bewustzijn en het 'nu', over de hart-tot-hart-verbinding, je gedachten in handen krijgen, de kracht van het nieuwe, de mogelijkheden van een groep, de innerlijke zon, en veel meer. Er staan ook drie bijzondere meditaties in.

"Open komen voor de werkelijkheid" is een diepgaand studieboek over verschillende stappen van inwijding op het innerlijke pad, die Meester Morya "punten van bereiken" noemt.

Een dik boek om te koesteren, te bestuderen, in detail te ontleden, praktisch toe te passen en telkens opnieuw ter hand te nemen. Met illustraties en foto’s in kleur!

  Kijk binnenin

Op de website ontdek je meer, o.a. een inkijk binnenin het boek.

Info / Bestellen
www.mayil.com > Morya Kracht 7
Mayil eNieuws
Getuigenissen nog steeds welkom

  Deel jouw getuigenis

Voor onze nieuwe websites binnenkort zijn we nog op zoek naar een aantal nieuwe getuigenissen van onze lezers.

Wil je ons helpen? Schrijf ons dan een eenvoudig mailtje met jouw beschrijving over waarom jij fan bent van de wijsheid van Morya, en over wat je het liefst hebt: de boeken, het werkboek, een bepaalde cd, een kaartenset, de video's op Youtube, de maandelijkse nieuwsbrief,... of van alles wat?

Je tekstje komt quasi anoniem op de website: bijvoorbeeld enkel je voornaam en je dorp/stad of provincie - of wat je zelf kwijt wil - worden erbij vermeld.

Mail naar marie(a)mayil.com (vervang (a) door @)

Door jouw verhaal nu te delen kan je andere mensen straks misschien het vertrouwen geven om ook de boeken van Morya te ontdekken!

Twijfel niet, neem contact op met ons. Alvast heel veel dank!Mayil eNieuws
Nieuwe brochure

  Mayil brochure zomer 2020

Onze nieuwe brochure van zomer 2020 staat nu online. Je vindt er allerlei kleine, inspirerende citaten samen met een overzicht van alle Morya publicaties bij Mayil:

- Morya Wijsheid reeks
- Morya Kracht reeks
- Morya Bezinningsboekjes
- Werkboeken
- Spiritueel Dagboek
- Morya kaartensets
- Volle maan boek+cd
- Morya luister-cd's

Je ontvangt een exemplaar van deze brochure bij iedere bestelling, maar je kan ook gratis extra brochures bestellen om uit te delen aan kennissen of om ergens neer te leggen, bijvoorbeeld in de wachtzaal van je praktijk, bij de ingang van de yogazaal of in het vegetarische restaurant,...

Bekijk de brochure online:
www.mayil.com > Overzicht publicaties > Brochure

Mayil eNieuws
www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of een gift op BE80 7380 3514 8677


Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.

Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.