Online lezen: www.mayil.org/eNieuws/2020/november.html

Mayil eNieuws www.mayil.org
November 2020
Afdrukken? Klik hier (pdf, 3 blz)     


“Durf in je eigen leven te staan, want dan kan je vooruit.” Het is een zin met alleen maar eenvoudige woorden, zoals we het gewend zijn in onze boeken van Meester Morya. Toch zijn de gewoonste zinnen voor onze vertalers soms de grootste uitdaging. Eerder deze maand mocht ik de worsteling meemaken van onze Poolse vertaalster die wilde begrijpen wat MM bedoelt met zijn veel voorkomende uitdrukking “in het leven staan”, een combinatie van woorden die in het Engels soms al wat vreemd kan klinken, maar in het Pools totaal nietszeggend is en gewoonweg niet bestaat. We mailden bijna dagelijks over en weer en hadden er ook een urenlang telefoongesprek over, en mijn ontzag voor onze vertalers (dat al groot was) is er alleen maar nog door gegroeid. Want Morya teksten vertalen is niet alleen een kwestie van woordjes vertalen en klaar is kees. Nee, het gaat om het subtiel kunnen vertolken van Meester Morya’s unieke en genuanceerde manier van kijken naar het leven en het bestaan. En die diepe, bijna mystieke betekenissen zijn uitgedrukt in de normaalste, meest dagelijkse woorden die er zijn.

Voor wie het zelf eens wil ervaren heb ik een interessant experiment: kies een klein stukje Morya tekst (bijvoorbeeld de volle maan tekst hieronder), lees het aandachtig door, kijk dan weg en probeer in je eigen woorden uit te drukken wat er stond. Te moeilijk? Probeer het dan nog eens met de tekst erbij (dus zonder wegkijken). Dit is een oefening die Meester Morya aanraadt in zijn boek “In het centrum van je leven staan” (Morya Wijsheid 8, hoofdstuk 4) als een manier om je dingen eigen te maken en vanuit je eigen standpunt te bekijken.
eGroetjes van Marie


Bezinning ter gelegenheid van de volle maan van 30 november 2020

Meester Morya,

  Morya Wijsheid 9: Het overvloedige leven

“Er is geen minderwaardig werk, dat bestaat niet. In alles ligt de mogelijkheid om jezelf te ontplooien. De manier waarop je je wast, de manier waarop je gaat wandelen, de manier waarop je iemand steunt, de manier waarop je met iemand spreekt, dat kan allemaal even belangrijk zijn.

Je moet in het leven durven staan. Dat wil zeggen dat je het leven toelaat, dat je het ziet in al zijn mogelijkheden en dat je de keuze maakt voor jezelf, dat je heel duidelijk kiest van: ‘dit wil ik, dit is mijn doel, daar wil ik mee bezig zijn.’ Want dat bepaalt jouw manier van zijn. Als je keuzes maakt, zal je daar een vaardigheid in ontwikkelen, dan zal je daar een ontplooiing in kennen en daardoor een dieper begrip bereiken, zowel van jezelf als van je medemens.

Het is de liefde die het je uiteindelijk zal leren. Dat wil zeggen: hoe liefdevoller je omgaat met deze wereld, hoe liefdevoller je ook omgaat met jezelf en met de ander, en daardoor leer je. Deze aarde, de materie zal het je leren. Dat wil zeggen: de materie zit in de tijd en ze vraagt van jou een aandacht, een concentratie. Ze vraagt van jou een zachtheid, een openheid. Ze vraagt van jou die confrontatie.

Wanneer je in jezelf leeft en in jezelf gesloten bent, dus voortdurend bezig met je eigen gedachten, kan je de wereld niet zien zoals ze is. Daar moet je op bedacht zijn, dat je geen slaaf wordt van je eigen mogelijkheden, dat je niet zo gaat denken en denken en denken dat je de werkelijkheid niet ziet. Je moet met andere woorden loskomen van de dingen die jou beletten met de werkelijkheid om te gaan.

Probeer de anderen te zien zoals ze zijn, met hun voor en hun tegen, met hun mogelijkheden en hun onmogelijkheden. Wanneer je dit doet ga je steeds verder in het leven. Dan zal je zien hoe praktisch het leven is en hoe mooi het leven is en hoe gebonden aan de tijd. Daarom: verlies geen tijd. Denk na over de diepe dingen van het leven. Wanneer je in contact wil komen met het meest waardevolle van deze aarde, ga dan bij jezelf te rade. Weet dat je moet zoeken in jezelf: wat is voor jou het meest waardevolle? Waar wil jij het accent op leggen? Probeer dat voor jezelf te bepalen.”

Meester Morya

© Mayil.com, Geert Crevits, fragment uit Morya Wijsheid 9: Het overvloedige leven, hoofdstuk 11: ‘De aarde is een schakel binnen een geheel van evoluties’

* * *


 


Mayil eNieuws

Nieuwe blog op www.hetleven.be

Blog - Telepathie en onderscheidingsvermogen
* Telepathie en onderscheidingsvermogen


Vanaf mijn prille kindertijd was telepathie iets normaals in ons huis, mijn vader heeft er zelfs zijn levenswerk van gemaakt. Dankzij zijn telepathie gaf hij cursussen ‘Levensverdieping’ (die tegenwoordig als boeken uitgegeven worden) en gaf persoonlijke boodschappen van Meester Morya, vele duizenden boodschappen voor duizenden mensen die vaak jarenlang regelmatig opnieuw kwamen omdat ze zoveel aan die boodschappen hadden. ... Lees verder


www.hetleven.be
Mayil eNieuws

Copyright: hoe maak je een correcte bronvermelding?

  Zorg voor een goede bronvermelding

Alle boeken, teksten en audio van Meester Morya en Geert Crevits vallen onder de internationale wetten van copyright. Wat betekent dat juist?

Wij bij Mayil willen onze lezers graag aanmoedigen om mooie citaten en stukjes van je favoriete Morya teksten te delen met wie je maar wil, via mail, op papier, op social media, op wenskaarten of waar je maar wil, maar: zorg dan wel voor een goede bronvermelding.

Dit is hoe een goede bronvermelding eruit ziet:

© Mayil.com, Geert Crevits, reeksnaam en titel van het boek, hoofdstuk nummer

of: © Mayil.com, Geert Crevits, reeksnaam en titel van het boek

Bijvoorbeeld:

"De omstandigheden laat je beter voor wat ze zijn, probeer ze niet voortdurend te veranderen. Deze houding zal een heel grote ontspanning met zich meebrengen. " - Meester Morya

© Mayil.com, Geert Crevits, Morya Wijsheid 4: Vertrouwen in jezelf (hfst 1)

Deel gerust alle Morya citaten waar je van houdt!
Plaats er een goede bronvermelding bij.

Dankjewel!Mayil eNieuws

Zet jezelf op de kaart!

  Binnenkort: Vind lezers in je buurt

Op de nieuwe website van www.morya.org die voorbereid wordt, willen we graag een mogelijkheid bieden voor Morya lezers die elkaar willen vinden. Zo kan je, ook al wens je niet per se een eigen Morya groepje starten, toch contact zoeken met een of meerdere mensen uit de buurt om kennis te maken en ervaringen uit te wisselen over Morya, om samen te mediteren of bijvoorbeeld stukjes van het werkboek door te nemen.

Wil jij binnenkort graag contact maken met andere lezers uit jouw buurt? Geef dan je gegevens nu al aan ons door.

Jouw privacy wordt goed beschermd. Enkel je voornaam (of bijnaam) en dorp of stad komen online. Jouw contact- en adresgegevens worden offline bij ons bewaard en kunnen enkel bij ons opgevraagd worden door iemand anders van op de kaart.

Laat ons weten dat jij ook graag andere Morya lezers wil leren kennen.
Klik 'beantwoorden' op deze mail en geef je gegevens door, samen met een zinnetje waarmee je jezelf kort voorstelt.


Mayil eNieuws
www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of met een gift op BE80 7380 3514 8677


Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.

Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.