Zie je de afbeeldingen niet?
Bekijk de online versie: www.mayil.org/eNieuws/2019/september.html
Mayil eNieuws www.mayil.org

September 2019

Afdrukken? Klik hier (pdf, 4 blz.)

--

Liefste eNieuws lezers,

Mijn papa was meer dan alleen mijn vader, hij was als een vader voor velen, een man die altijd goede raad kon geven en met de boeken van Meester Morya een immense hoeveelheid leidraad en inzicht aan de wereld geschonken heeft. Met zijn overlijden (in september 2012) is er een hoop kennis verloren gegaan maar met Mayil proberen wij de ontelbare teksten die hij nagelaten heeft, op een mooie manier te bewaren en naar de wereld te brengen. Het is niet altijd makkelijk om Meester Morya’s missie met kwaliteit in goede banen te leiden maar met de hulp van velen waren de laatste zeven jaren prachtig en ontroerend. In de komende maanden komt een nieuw boek uit (Morya Kracht 7) en ook voor volgend jaar zijn er verschillende nieuwe plannen en projecten, zowel in het Nederlands als in het buitenland, in verschillende talen.
Mama en ik zijn erg trots op Meester Morya’s lezers die zo loyaal en geduldig zijn en elke maand met ons meeleven en -lezen.

Mede dankzij de woordkeuze van Geert zijn Meester Morya's teksten zo eenvoudig dat ze soms bedrieglijk simpel en vanzelfsprekend lijken, maar als je met een stukje tekst echt concreet aan de slag gaat, al is het maar een paar alinea’s - een paar keer lezen en daarna wat Hij zegt naar je leven overbrengen, met voorbeelden en met praktische invulling volgens je eigen omstandigheden - dan begin je al snel te beseffen welk een onuitputtelijke bron van hulp en leiding er in elk van die boeken schuilt, half verborgen, maar open voor ieder die wat moeite wil doen. Mijn advies: maak er nooit een zwaar werk van, maar leer op een nieuwe manier naar je eigen leven te kijken, zodat je vreugde vindt waar vroeger sleur was, en licht waar het duister leek.

Ten slotte wil ik iedereen graag uitnodigen voor de komende lezing in Nederlands Limburg op 25 september (zie verder). Het wordt zeker en vast een bijzondere avond voor alle aanwezigen, mis het niet! (Bekijk ook de oproep tot carpool) eGroetjes van Marie

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 14 september 2019

Meester Morya,

"Altijd zijn er mensen die denken dat hun verblijf hier op deze aarde bijzonder moet zijn, maar dat is niet zo. Er zijn mensen die op deze aarde verblijven met het idee dat er iets moet gebeuren in hun leven, en dat is niet zo. Je moet op deze aarde kunnen verblijven en je openstellen voor wat er op deze aarde is, maar voel je niet verplicht tot wat dan ook. Er is geen enkele verplichting in het leven dat je leeft op deze aarde. Ga niet denken dat je jezelf moet dwingen tot een bepaalde stellingname, tot een bepaald inzicht, tot wat dan ook. Nee, er is een totale vrijheid in die zin dat je mag zoeken, dat je jezelf mag uitdrukken, dat je mag genieten van het leven, dat je mag houden van mensen, van dieren, van planten, van de aarde zelf en dat dat niet verboden is! Er zijn dus mogelijkheden die de mens in alle vrijheid heeft, en het is zeker interessant en boeiend om in die vrijheid te proberen te leven. Wanneer je jezelf niet verplicht tot wat dan ook, heb je ineens meer ruimte en meer tijd.

Je zou tot inzicht moeten kunnen komen in je leven door de last van je schouders te laten vallen en door in alle vrijheid naar de dingen te kijken die ten eerste om je heen zijn, ten tweede in je zijn en ten derde een betekenis krijgen gaandeweg. Want wanneer je naar het leven kijkt, zal je geboeid kunnen zijn als je de openheid en de verwondering van een kind in jezelf toelaat. Wees als een kind op deze aarde. Kijk naar de bloemen, kijk naar de vogels, kijk naar het heelal. Kijk naar jezelf en doe het met een open hart, met open ogen.

Wanneer je je openstelt voor wat er is, zal er altijd een vreugde komen in je leven. Elke keer dat je in jezelf duikt en probeert te zien wat er aan de hand is in je leven, zal je zien dat je verder kan met je leven en dat je ook open komt voor het heelal, voor de dingen, voor jezelf. Het beste en het grootste daarin is dat je ontdekt wie je zelf bent. Zelfs al ben je gefixeerd op de wereld en kan je niet anders, toch is de ontdekking van jezelf het grootste wat je kan doen. Want in jezelf vind je alles wat je nodig hebt. Je zou kunnen denken dat je moet zorgen voor voedsel, voor kleding, voor alles wat je nodig hebt op deze aarde en in zekere zin is dat ook zo, maar zelfontplooiing is het allerbelangrijkste.

Al ben je werkzaam en zorgend in je leven, eigenlijk moet je weten dat je hier op aarde bent om jezelf te verdiepen, je leven te verdiepen en jezelf te ontplooien. Maar je bent het niet verplicht, je bent daar vrij in. Je kan dus kiezen wanneer en hoe je je wil engageren, als je dat al wil. Je kan altijd keuzes maken. Je kan leren zien wat het leven is en daar kan je steeds verder in gaan, want het leven zelf is boeiend. Het leven is een goddelijk spel en als je daarmee bezig bent, zal je de spelregels leren ontdekken.

Niet alles op deze aarde is mogelijk. Er zijn dus dingen die op deze aarde mogelijk zijn en die je te leren hebt, en bepaalde dingen die hier niet mogelijk zijn, maar wel in je innerlijk mogelijk zijn. Ik bedoel daarmee dat wanneer je op deze aarde bent en naar deze aarde kijkt, dat je soms de indruk kan krijgen dat je hier je weg kwijtraakt. Dat je niet weet wat je hier loopt te doen, dat je niet weet hoe tot inzicht te komen in je leven. Want je gaat vergelijken, je gaat mensen bezig zien en dan ga je het gevoel krijgen: ‘zo wil ik niet bezig zijn. Wat mensen doen, okay, laat ze maar doen. Maar wat wil ik in mijn leven? Hoe wil ik vooruitkomen?’

Dan kan het zijn dat je ontgoocheld bent over het leven omdat je wat jij in je voelt en waar jij werkelijk mee bezig bent, zo weinig om je heen kan zien. En dat je zo weinig mensen ontmoet die daar ook weet van hebben en daar ook mee bezig zijn. Probeer die ontgoocheling te overstijgen, want anders leef je niet ten volle. Leef niet in ontgoocheling. Probeer in een vrede te leven, in een liefde en in een openheid naar de dingen, in een verwondering.

Wanneer je het wonder leert zien in de dingen, zal je hoop krijgen. Je ziet ineens van: ‘er is nog hoop op deze aarde, want ik begin te begrijpen wat er in mezelf leeft en ik durf daar nu pas mee te leven.’ Dat is altijd het belang, wanneer mensen in zichzelf gaan, dat ze dan leren zien. Ze ontdekken ineens dat daar waarden in aanwezig zijn en wanneer ze die tot uitdrukking proberen te brengen, zien ze dat het van belang is voor henzelf en ook voor de anderen." ...

Meester MoryaMorya Wijsheid 9: Het overvloedige leven

© Geert Crevits, www.mayil.com

Deze tekst is het begin van het boek
"Morya Wijsheid 9: Het overvloedige leven"
(Eerste paragrafen van hoofdstuk 1:
'Kunstenaars van het leven')

--
Mayil eNieuws

Lezing in Voerendaal op 25 september: Spiritualiteit kent geen leeftijd

* met oproep tot carpool *

In de loop van ons leven staan we vaak voor keuzes, niet alleen grote keuzes, maar ook hele kleine. Hoe reageer ik op die situatie, op die vraag, op die persoon? Ben ik vergevingsgezind of is het beter om een keer streng te zijn? Zeg ik ja of kies ik om mijn eigen ruimte te nemen? Hoe ver gaat mijn engagement naar anderen, vrienden, buren, familie? Hoe weet ik wat ik moet kiezen en wie helpt mij om klaar te zien?

Meester Morya verklaart helder hoe je verschillende lagen in jezelf kan onderscheiden, zodat je met een juist perspectief naar jezelf en je leven kan kijken. Hierdoor wordt het makkelijker om rustig te blijven, om te ontdekken wat echt belangrijk is voor jou, om op een mooie manier je eigen leven in te richten, en los van problemen en omstandigheden toch een innerlijke vreugde te beleven en kracht te vinden in jezelf.

Op elke leeftijd biedt het leven uitdagingen die erop gericht zijn om ons vooruit te brengen naar openheid, schoonheid en vertrouwen. Hoe kunnen we deze uitdagingen oppakken en begrijpen? Hoe activeren we de liefde in onszelf? Op welke manier kunnen we ons leven spiritueel invullen, en wat is dat dan eigenlijk, spiritueel leven?Dichterbij dan ooit

Woensdagavond 25 september 2019
in Voerendaal
(Nederlands Limburg)

Lezing: "Spiritualiteit kent geen leeftijd
– onze spirituele weg stopt nooit"
Spreker:  Marie Crevits

Meer informatie en aanmelden:
Stichting "Dichterbij dan ooit"

Info / Inschrijven

Oproep tot CARPOOL:

Wie komt uit de regio Tilburg wil graag carpoolen naar Voerendaal met Pascale? Neem alsjeblieft contact op via pfamhopstaken(at)gmail.com (vervang (at) door @)

Wie wil carpoolen uit/via Zandhoven (regio Antwerpen/Turnhout/Geel)? Contacteer Leen: leton(at)proximus.be (vervang (at) door @)

Mayil eNieuws

Nieuw Morya groepje in Nederland
+ oproep poëtisch schrijven

* Nieuw: Morya groepje in TilburgMorya pop-up

Er start in oktober een Morya groepje in Tilburg (Zuid-Nederland, provincie Noord-Brabant). Het groepje is nieuw en Pascale wil het graag vormgeven met inbreng van alle deelnemers. Over enkele maanden wordt in Tilburg tevens een Morya pop-up georganiseerd!

Voor meer informatie, ga naar de pagina over groepjes (morya.org)

* Oproep voor poëtisch schrijven

In "Het woord in de stilte" en in het laatste punt van het "Werkboek van het leven" doet Meester Morya ons een aanrader: "Ik vraag je naar elkaar te schrijven" (...) "eens je hart te luchten op een poëtische manier"

Pascale doet een oproep voor poëtisch schrijven via een open mail groep: "Ik heb het nu 1 jaar gedaan met 1 kennis. Het voelt heel speciaal, harts-intimiteit zou ik bijna zeggen. Nu zou ik graag met meerdere gelijkgestemden het samen gaan delen/openen, tot wie zich geroepen voelt hiervoor."

Voor meer informatie, ga naar de pagina over groepjes (morya.org)

* Andere Morya groepjes

Er zijn Morya groepjes in heel wat regio's en provincies in België en Nederland. Om de volledige lijst te bekijken, bezoek www.morya.org

Wil jij ook graag een klein groepje starten in jouw huiskamer? Het is zeker en vast de moeite waard! Neem contact op met ons en we helpen je met veel plezier op weg.

Mayil eNieuws

Schrijf jij ook een review?

Een van de makkelijkste manieren om de verspreiding van de wijsheid van Meester Morya een handje te helpen, is door te delen met anderen wat jij van de Morya boeken vindt.

Dat kan bijvoorbeeld door een mooi citaat te posten op sociale media (met verwijzing naar mayil.com), of ook door een review te maken op bol.com. Hierdoor krijgen andere mensen meer vertrouwen in de boeken en kunnen ook zij op het spoor komen van de inzichten van Morya.

Heb jij een favoriet Morya boek/cd of werk je graag met de kaartensets? Schrijf dan een review op bol.com en help anderen op weg. Je hoeft er geen grote moeite voor te doen, een kort persoonlijk tekstje volstaat!

Kies een boek uit de lijst en schrijf je review
Kies jouw boek uit de lijst
en klik daarna op "Schrijf een review".

Nog geen boeken van Meester Morya in huis? Bestel er eentje bij ons (portvrij in BE en NL vanaf 19 euro) of bekijk onze aantrekkelijke probeerpakketten.

Ontdek alle boeken, cd's, kaartensets en werkboeken
op www.mayil.com

Morya publicaties

Info / Bestellen
www.mayil.com > Overzicht publicaties

Mayil eNieuws

Video's op youtube.com/Moryaspiritual

(G2) Een anker in jezelf
Als je de stilte in jezelf vindt en voedt, dan wordt deze als een lotus rond je hart, een soort buffer die jou beschermt. Om echt te mediteren moet je eerst vrede proberen te nemen met de aarde en je leven. Als je er niet langer van uitgaat dat anderen lijken op jou, voel je je vrijer en kan je ook misverstanden vermijden.

Zag je deze video's al?

(G2) Een anker in jezelf

(M7) Meditatie voor vertrouwen
In deze video: Een meditatie van twee minuten waarmee je vertrouwen aanmaakt.

(M7) Meditatie voor vertrouwen

Lezing over "Sterk staan in jezelf, rustig in je hoofd"
Korte lezing door Marie Crevits op de Lotusbeurs in Houten NL (maart 2016), in het bijzijn van een 50-tal mensen.

Lezing "Sterk staan in jezelf, rustig in je hoofd"

Bekijk deze en nog veel meer inspirerende video's op
www.youtube.com/Moryaspiritual

Abonneer je om op de hoogte te blijven van nieuwe video's

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of een kleine maandelijkse gift op BE80 7380 3514 8677
(Mayil vzw)

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.