Zie je de afbeeldingen niet?
Bekijk de online versie: www.mayil.org/eNieuws/2019/oktober.html
Mayil eNieuws www.mayil.org

Oktober 2019

Afdrukken? Klik hier (pdf, 3+6 blz.)

--

Liefste eNieuws lezers,

De Roodborst is er weer. Er wordt gezegd dat sommige van die kleine vogeltjes van de Poolcirkel naar Afrika trekken en terug. De Roodborst ziet het ruim en schrijft lijntjes van licht van mijn tuin naar het bos, van het bos naar verre bossen op een ander werelddeel. Lijntjes van licht kan je je inbeelden als je ze niet ziet. Dit is een mooie oefening of bezigheid, wanneer vogels door de winterhemel trekken, of de laatste wespen in de kier boven de venster binnen en buiten dwarrelen. Ik focus met mijn geest op het licht en ik beeld mij in dat er kriskras lichtlijntjes door de hemel flitsen, in de natuur, door mijn verleden, rond mij nu. Lichtwezens om me heen als ik slapen ga. Ik geef ze geen naam, wel vleugels. Een Lichtwezen links en rechts van mijn auto, van mijn fiets, licht in elke hoek van de kamer, licht in mijn twee handen, in mijn twee voeten, in mijn buik, in mijn hart, in mijn hoofd. Dank je wel, Roodborstje, dat je mij aan het licht herinnert, op deze bewolkte dag. eGroetjes van Lydia

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 13 oktober 2019

Morya Wijsheid Werkboek voor het leven

Meester Morya,

“In de jaren die volgen zal er van alles op je weg komen, zal je in een versnelling komen en zal je soms de indruk hebben dat je de jeugd niet kan volgen. Want er treedt een nieuwe generatie aan en nieuwe kinderen worden geboren. Ze komen met totaal nieuwe ideeën en het zal in een heel snel tempo gaan. Je zal verwonderd zijn over wat de ‘nieuwe kinderen’ naar voren brengen en waar ze mee bezig zijn.

Probeer voortdurend jezelf te blijven want wanneer dit niet het geval is dan zal je absoluut niet kunnen volgen."

“Het is niet zo dat je onmiddellijk hoeft in te gaan op alles wat je hoort en op alles wat aan vernieuwing aangebracht wordt. Je moet wel voorzichtig zijn en de grote pijler in het bestaan moet steunen op liefde. Je kan het belang van de liefde niet overschatten. Zorg dat je zuiver ingesteld bent, dat je de weg probeert te vinden in jezelf. Dit betekent dat je mediteert, dat je het woord leert hanteren, dat je de oprechtheid nastreeft in jezelf, dat je het vertrouwen leert en dat je vooral de dingen kan relativeren. Dat je kan zeggen: “Kijk, de vernieuwingen die naar mij toe komen, die zal ik zelf wel beoordelen.” Het is van belang dat je dat altijd doet.

Sluit je niet aan bij groepen tenzij je jezelf kan blijven in deze groepen. Wat er ook gebeurt in de groepen, blijf nuchter en blijf jezelf. Ga niet in alles mee, hou zelf het roer in handen. Dat betekent dat je de dingen kan afwachten en dat je kan mee-evolueren vanuit je innerlijk. Dit is heel belangrijk, want anders kom je in vernieuwingen waarvan je dan pas achteraf beseft: ‘dat had ik niet moeten doen, want in feite was dat niet wat ik zocht.’

Je moet dus aansluiting krijgen bij je eigen evolutie, bij je eigen zoeken. Dit is zo belangrijk omdat je anders jezelf daarin verliest en meegaat met anderen in hun evolutie."

“Ga dus niet mee in alles. Blijf nuchter, kijk, studeer, zoek en onthoud dat je rechtschapen moet zijn en dat je eenvoudig moet worden. Niet alles wat op je weg komt, zal goed zijn. Weet dat je geleid wordt. Dit is de betekenis van deze boeken, dat je weet dat je altijd een beroep kan doen op Mij en dat je een beroep kan doen op Goddelijke Wezens die samenwerken in dit geheel. Weet dat je je vertrouwen kan stellen in deze Wezens zoals je je vertrouwen stelt in je eigen hart, want dit is de werkelijkheid van Ons bestaan.”

Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com

Morya Wijsheid 5: Het woord in de stilteMorya Wijsheid Werkboek voor het levenDeze tekst komt uit het
"Morya Wijsheid Werkboek voor het leven"

Klik hier om het volledige werkpunt te bekijken met alle tekst en de bijhorende opdrachten: Punt 8: 'Blijf bij jezelf in alle omstandigheden'
(pdf, 6 blz, 1,4MB)

De originele tekst van dit punt komt uit Morya Wijsheid 5, hoofdstuk 6 en 7

--
Mayil eNieuws

Grote oktoberkorting

op het "Morya Wijsheid Werkboek voor het leven"

Een ronduit prachtig werkboek met een grote diversiteit aan onderwerpen zoals:
- innerlijke krachtMorya Wijsheid Werkboek voor het leven
- vat krijgen op je leven
- jezelf blijven in alle omstandigheden
- omgaan met de wil
- stilte en meditatie
- houden van je lichaam
- creatief omgaan met gevoelens
- de kracht van je verlangens
- denken met je hart
- aarden
- jezelf leren vertrouwen
- ... en veel meer

Morya Wijsheid
Werkboek voor het leven

52 weekopdrachten die structuur geven
aan de opbouw van je innerlijke leven

Kijk binnenin het boek voor een volledig overzicht van alle onderwerpen en punten.
Met ruimte om te schrijven en leuke vlinders om in te kleuren bij elke opdracht.
Om zelfstandig of samen met anderen te doorlopen (zie Morya groepjes)

Morya Wijsheid Werkboek voor het leven!! KORTING !!
!! Nog tot eind oktober !!

Morya Wijsheid
Werkboek voor het leven
voor slechts 25 euro
i.p.v. 29,90

Gratis verzending in België en Nederland

Info / Bestellen
www.mayil.com > Werkboek voor het leven

Mayil eNieuws

Morya groepjes

Er zijn Morya groepjes op heel wat plekken in België en Nederland. Op regelmatige basis komen mensen in kleine groepjes bijeen om de (werk)boeken van Meester Morya te lezen en samen te bespreken.

Om te ontdekken waar er bij jou in de buurt samenkomsten plaatsvinden, bezoek www.morya.org > Groepen

Wil jij ook graag een klein groepje starten in jouw huiskamer? Het is volledig vrijblijvend en niets om voor terug te schrikken! Op korte tijd worden deze kleine bijeenkomsten zeker en vast een onmisbare vreugde in je leven. Neem contact op met ons en we helpen je met veel plezier op weg.

Mayil eNieuws

Schrijf jij ook een review?

Een van de makkelijkste manieren om de verspreiding van de wijsheid van Meester Morya een handje te helpen, is door te delen met anderen wat jij van de Morya boeken vindt.

Heb jij een favoriet Morya boek/cd of werk je graag met de kaartensets? Schrijf dan een review op bol.com en schenk andere mensen op deze manier vertrouwen in de boeken. Je hoeft er geen grote moeite voor te doen, een kort persoonlijk tekstje volstaat!

Kies een boek uit de lijst en schrijf je review
Kies jouw boek uit de lijst
en klik daarna op "Schrijf een review".

Nog geen boeken van Meester Morya in huis? Bestel er eentje bij ons (portvrij in BE en NL vanaf 19 euro) of bekijk onze aantrekkelijke probeerpakketten.

Ontdek alle boeken, cd's, kaartensets en werkboeken
op www.mayil.com

Morya publicaties

Info / Bestellen
www.mayil.com > Overzicht publicaties

Mayil eNieuws

Video's op youtube.com/Moryaspiritual

(M9) Hoop en uitdagingen in de Nieuwe Tijd
In deze video: Iemand uit het publiek merkt op dat de wijsheid van Meester Morya nog niet oud is (hoewel sommige van zijn boeken al meer dan twintig jaar bestaan). Het probleem van deze tijd is het gebrek aan waarden in onze maatschappij. De Nieuwe Tijd wordt geen revolutie, maar komt geleidelijk tot stand. Kijk niet op, kijk niet neer, dan vind je je weg.

Zag je deze video's al?

(M9) Hoop en uitdagingen in de Nieuwe Tijd

(G7) OEFENING: Omgaan met overspoelende ervaringen uit het verleden
In deze video: Een meditatie-oefening om je leven innerlijk op te ruimen en eenvoudiger te maken. Meester Morya legt uit: als er dingen zijn in je leven die je niet kan aanvaarden, dan blijven die rond je hangen en brengen jou in verwarring. Als je ze integendeel toelaat in je leven en een plek laat kiezen rond je, worden ze een vraag ("Waarom moest ik dit meemaken?") die geduldig wacht op een antwoord.

(G7) OEFENING: Omgaan met overspoelende ervaringen uit het verleden

(H6) Wat moeilijkheden ons kunnen leren: wanneer ben ik in mijn hart, en wanneer niet?
Het is in de moeilijkste tijden dat we haarfijn kunnen leren ondervinden wanneer we in ons hart zijn en wanneer niet. Als je in je hart kan leven, héb je nog wel problemen, maar ze wegen niet meer op je.

(H6) Wat moeilijkheden ons kunnen leren: wanneer ben ik in mijn hart, en wanneer niet?

Bekijk deze en nog veel meer inspirerende video's op
www.youtube.com/Moryaspiritual

Abonneer je om op de hoogte te blijven van nieuwe video's

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of een kleine maandelijkse gift op BE80 7380 3514 8677
(Mayil vzw)

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.