Zie je de afbeeldingen niet?
Bekijk de online versie: www.mayil.org/eNieuws/2019/november.html
Mayil eNieuws www.mayil.org

November 2019

Afdrukken? Klik hier (pdf, 5 blz.)

--

Liefste eNieuws lezers,

Op 22 november is het exact 34 jaar geleden dat Meester Morya officieel in ons leven kwam. Vierendertig jaar... Dat is bijna heel mijn leven. Zijn aanwezigheid was altijd onopvallend, eenvoudig, begripvol en geduldig. Meestal zie je pas achteraf hoe je geleid, geholpen en beschermd bent geweest. "Je bent nooit alleen", zegt Hij keer op keer. "Ik zal er altijd voor je zijn", is zijn belofte aan ieder van zijn lezers. Maar de eerste stap moet wel van ons komen, doordat we aan Hem denken, zijn hulp inroepen, een van zijn boeken openslaan, zijn naam uitspreken of zijn rijzige gestalte in onze verbeelding naast ons plaatsen.

Ter gelegenheid van deze 34e 'verjaardag' zijn er bij de uitgeverij twee heel aantrekkelijke novermber-acties. Ook i.v.m. de zilveren hanger is er wat nieuws. Lees zeker door tot het einde van deze nieuwsbrief! eGroetjes van Marie

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 12 november 2019

Meester Morya,

"Probeer zicht te krijgen op je eigen energie. Daarom zijn momenten van geluk, van vrede heel waardevol. Bijvoorbeeld wanneer je alleen thuis bent, niemand om je heen, de kinderen zijn op stap, je partner is er even niet, je bent alleen thuis en je bent gelukkig met de kleine dingen die er zijn. Je maakt je geen zorgen, je bent niet verdrietig, je zit er niet over in dat je dit en dat en dat allemaal moet doen en dat het allemaal van jou verlangd wordt, kortom, je bent op dat moment een klein beetje redelijk naar jezelf en naar anderen toe, je ziet wat mogelijk is en wat niet mogelijk is. Je begint dus objectief te kijken naar jouw leven en naar de levens van anderen. Je probeert het een klein beetje in te schatten, en dan kan je inderdaad rustig, blij, gelukkig zijn op een bepaald moment.

Dit moment is belangrijk, want daar kan je je eigen energie leren voelen, hoe ze is, wat er bij jou hoort, wat werkelijk bij jou past. Want als je gelukkig bent, kan je de energie van dat geluk kennen die jouw eigen energie is.

Schuif dat niet weg, denk niet: ‘ik mag niet gelukkig zijn, ik ben mijn tijd aan het verspillen, ik zou nog dit en ik zou nog dat’, en dan begin je weer te rennen en dan begin je je weer vragen te stellen. Neen, blijf bij dat geluk, in die vrede. In dat redelijke moment kan je je bewust worden van die diepe vrede die er in jou is.

Dit zijn momenten van belang. Weet, als je dit moment bewust opneemt - dat je weet dat je gelukkig kan zijn - dan kan je ook leren met dezelfde energie te leven terwijl je bij anderen bent. Laat die energie niet verstoren, ook niet door anderen. Dit is een leerproces, stukje bij beetje, om te leren houden van het leven, om te houden van jouw leven, te houden van de diepe vreugde van jouw leven. Leer te leven met vreugde, leer daar een aandacht aan te geven en leer te weten dat die vreugde heel broos kan zijn.

Door één woord van iemand anders kan je zo geraakt zijn dat die vreugde van je wegslaat, dat je er niet meer bij kan en dat je denkt: ‘hoe komt dat toch, ik was daarstraks zo blij en nu is het allemaal weg’, misschien zelfs alleen al maar door een gedachte aan iemand anders of door een gedachte aan een spanning bij iemand anders. Toch zijn die momenten van vreugde heel belangrijk. Daardoor leer je jezelf kennen zoals je bent.

Als je het een keer presteert om die vreugde bij je te houden, ondanks de spanningen van anderen, misschien ondanks een zekere vorm van verlegenheid die je hebt wanneer je bij anderen bent, dan is het zo dat die diepe rust, die diepe vrede inderdaad langer bij jou kan blijven. Het is een kwestie van seconden, misschien minuten. Maar dit gevecht is belangrijk, dit gevecht om gelukkig te durven zijn en om niet te veel dingen op te nemen van anderen op het moment dat je gelukkig bent.

Op het moment dat je gelukkig bent, moet je echt durven helemaal gelukkig zijn en weten dat dit belangrijk is, dit ene moment. En als het moment van je wegslaat, kijk dan welke verandering er in jouw energie plaatsgrijpt, wanneer je bijvoorbeeld gaat denken aan die of die, of wanneer je je bijvoorbeeld vragen gaat stellen, of wanneer je verwacht dat dit en dat weer zal komen. Het zijn subtiele bewegingen van jouw hart, van jouw verlangen, van je verwachting, van je gedachten, en in die subtiele beweging kan er een lek zitten, iets kleins wat aan je aandacht ontsnapt, waardoor er een zeker verdriet binnenkomt of een ergernis of een onrust. Aanvankelijk bemerk je die gevoelens misschien niet, maar als je je bewust wordt van het verschil dat er komt nadat je zo gelukkig geweest bent en vanwaar dit verschil ontstaat, dan zie je dat je er iets aan kan doen." Morya Kracht 1: Kiezen om jezelf te zijn

Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com

Deze tekst komt uit "Morya Kracht 1: Kiezen om jezelf te zijn", hoofdstuk 12: De sleutel van je kracht

--
Mayil eNieuws

! ! !
Aantrekkelijke november-acties
bij Mayil Publishing House

Herfst-acties

Precies 34 jaar geleden nam Meester Morya voor het eerst officieel contact met Geert Crevits en legde daarmee de kiem voor onze mooie uitgeverij van vandaag. Dat moet gevierd worden!

Voor de gelegenheid hebben we twee leuke acties. Profiteer ervan!

1. Nog tot eind november:

Alle Morya Kracht boeken
aan 20 euro per stuk

i.p.v. 22 euro

Morya Kracht boekenreeks

Morya Kracht 1: Kiezen om jezelf te zijn
Over leren leven met je innerlijke kracht. Over leven met licht. Over anderen helpen (gewoon of als therapeut). Over ware meditatie, de grootse mogelijkheden van samen mediteren en over hoe omgaan met eventuele spanningen in de groep.

Morya Kracht 2: Sleutel tot de Nieuwe Tijd
Dit boek spreekt over hoe de Nieuwe Tijd zich aandient over de hele wereld en hoe jij die vernieuwing kan waarnemen en eraan kan deelnemen. Over eenheid en de ander zien als deel van jezelf, en aan de andere kant toch jezelf blijven ondanks alle onevenwicht.

Morya Kracht 3: Mens en maatschappij
Over spiritualiteit combineren met de moeilijkheden en verantwoordelijkheden van een leven in de maatschappij: geld, de werkvloer, misdaad, leugen, tegenslag, handicap of andere beperkingen,... Over de kracht van liefde, het vechten voor vrijheid, een dieper verband met anderen voelen. Over omgaan met schuld en schuldgevoelens.

Morya Kracht 4: De stap naar oneindigheid
De stilte in je hart is een wapen tegen de verwarring. Over jouw stukje van het Goddelijke Plan. Over de verleiding om het té goed te willen doen. Je kan een dialoog aangaan met de Aarde en met het wezen van de Mensheid.

Morya Kracht 5: Trouw aan jezelf
Over jezelf vinden in de drukte van het leven, over zielenmomenten en momenten van Goddelijke genade, over je engelbewaarder, over de ziel en je innerlijke stem, over hoe je een nieuw verleden kan ontvangen, over dialoog en harmonie met anderen, over hoe waarheid steeds kan groeien en over hoe het soms een tijdje moeilijk kan zijn in je leven.

Morya Kracht 6: Thuis in je eigen leven
Een ontroerend boek dat je inspireert en aanmoedigt tot goedheid, het volgen van je innerlijke stem, het vinden van je eigen ritme, het loslaten van je verleden, uniek durven zijn, geloven in jezelf.

Tot eind november:

Alle Morya Kracht boeken
slechts 20 euro per stuk
(i.p.v. 22 euro)

Mayil acties

2. Nog heel 2019:

Gratis Luister-cd
bij elke bestelling vanaf 50 euro!

(cd gratis ter waarde van 20 euro)

Morya luister-cds

Keuze uit vijf cd's:

1. God ik hou van Je
Tracks op deze cd: De innerlijke leiding - God, ik hou van Je - Ik kan gerust niemand zijn - Ik leef nu

2. De logica van het hart
Het oneindige bewustzijn - God, doe Jij het voor mij - Het ware koningschap - De vernieuwing in je leven

3. De vreugde van het samen Zijn
De nood aan een Nieuwe Tijd - Meditatie met de kracht van onze verbeelding - Het verhaal van de ander is jouw verhaal - De zachte liefde van Morya - Grenzen verleggen - Meditatie in eenheid en zegening

4. Shakti
Tegenwoordigheid van geest - Blij zijn met de dag die voorbij is - Liefdevolle communicatie - De beloning is reeds aanwezig in je hart - Breng licht in de generaties voor en na jou

5. Vraag licht
Een diamant met zoveel facetten als je zelf wil - Een sleutel om je problemen te begrijpen - De rode draad die zich door je leven weeft - Meditatie en kleine stapjes over en weer naar de wereld en terug - De geschiedenis wordt herschreven door iedereen van ons - Jouw leven is belangrijk

Nog heel 2019:

Gratis Luister-cd
bij elke bestelling vanaf 50 euro

(cd gratis ter waarde van 20 euro)

Info / Bestellen
www.mayil.com > Overzicht

Mayil eNieuws

Meester Morya's zilveren hanger

De hanger van Meester Morya is een manier voor mensen om zijn aanwezigheid tastbaar te maken. Zijn hanger is zijn energie. Als je deze bij je draagt, maak je contact met Meester Morya. Ook zonder hanger kan je natuurlijk steeds contact maken met Hem, door zijn naam uit te spreken, of door aan Hem te denken. Maar met de hanger kom je gemakkelijker tot de gedachte aan Hem, doordat je er fysiek aan herinnerd wordt elke keer als je de hanger ziet of voelt. De zegen en bescherming van Meester Morya is er voor iedereen die dat wenst - met of zonder hanger, dat is vanzelfsprekend!

Als je ervoor kiest om Meester Morya's zilveren hanger om je hals te dragen, is het wellicht goed om te weten dat deze ontworpen werd met een voor- en een achterkant. En natuurlijk is het het mooist als je de voorkant langs voor draagt! Het verschil zit 'em aan het oog bovenaan. Het oog is groter langs achter, en bijna vlak langs voor. Als je de hanger draagt zoals die bedoeld is, dan staat hij wat meer op zichzelf in plaats van plat tegen je lichaam aan te hangen, zoals je kan zien op de foto's hieronder.

Zilveren hanger - onder/boven

Zilveren hanger - achter/voor

Alle uitleg over het symbool en de zilveren hanger vind je op onze website: www.mayil.com > Varia > Sieraad

Info / Bestellen
www.mayil.com > Varia > Sieraad

Mayil eNieuws
Vrijwilliger worden

Heb jij een talenknobbel? Of ben je gek op social media? We zijn regelmatig op zoek naar vrijwilligers, soms ook voor kleine zaken (die toch erg belangrijk kunnen zijn). Heb je wat vrije tijd en zin voor engagement? Neem zeker contact op met ons!

Meewerken met Mayil

Mayil eNieuws

Video's op youtube.com/Moryaspiritual

Zag jij deze video's al?

(H4) Je hebt de aarde nodig om in de hemel te komen

 

(H4) Je hebt de aarde nodig om in de hemel te komen
In deze video: om bestendig in je hart te kunnen leven, moet je eerst de eerste drie vlakken van de aarde onder de knie krijgen (fysieke, emotionele, mentale).

(G1) Intuïtie vraagt een aanleiding en een openheid

(G1) Intuïtie vraagt een aanleiding en een openheid
Probeer in een eerste beweging wat afstand te scheppen tussen jou en de ander. Door je problemen rustig met je verstand te bekijken en daarna los te laten, geef je de kans aan je intuïtie om te werken. Tegelijk moeten we ook de openheid hebben om geholpen te WILLEN worden.

(M3) Hoe pak ik mijn problemen aan? (OEFENING gericht denken)

(M3) Hoe pak ik mijn problemen aan? (OEFENING gericht denken)
In deze video: Een kleine maar zeer effectieve oefening om te doen op 'verloren momenten' in je leven. Om te proberen zien wat er werkelijk is, en om bij één iets liefde te betrekken in je leven.

Bekijk deze en nog veel meer inspirerende video's op
www.youtube.com/Moryaspiritual

Abonneer je om op de hoogte te blijven van nieuwe video's

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of een kleine maandelijkse gift op BE80 7380 3514 8677
(Mayil vzw)

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.