Zie je de afbeeldingen niet?
Bekijk de online versie: www.mayil.org/eNieuws/2019/mei.html
Mayil eNieuws www.mayil.org

Mei 2019

Afdrukken? Klik hier (pdf, 4 blz.)

--

Liefste eNieuws lezers,

Het is aan de mens gegeven om te kiezen voor liefde. Alle kleuren van de regenboog zijn mooi en je hart is blauw met groen verweven. Als je kiest voor liefde, dan straal je die kleuren uit en je hart glimt als een pauwveer. Dat vinden kleine kinderen prachtig, ze zien wat wij niet zien.

Als je kiest voor liefde, dan spiegel je liefde en dan zien de anderen het mooiste in zichzelf als ze bij jou zijn. Dat is heel praktisch... en mooi.

Schoonheid is altijd positief, het gaat vooral om de houding, de diepgewortelde overtuiging dat je met de liefde van je hart kan leven, heel eenvoudig, zonder ophef. Zonder een woord te zeggen kunnen we met het Goddelijke praten, en zo geef je carte blanche aan de mooiste Engelen. Er zijn Engelen voor genezing, voor harmonie, voor geduld, voor troost, voor hoop… en Engelen zijn altijd mooi.

Het is een werk, want de wereld daagt uit en stelt onze vaardigheden op de proef. Maar oefening baart kunst, en dankzij de mensen dichtbij en ver weg, (het kleinkind, de buurvrouw, de politiek) kunnen we onze eigen kleuren bijstellen en kiezen voor schoonheid, altijd. e-Groetjes van Lydia

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 18 mei 2019

Meester Morya,

"Begrijpt de mens wat zijn gevoelens zijn, wat zijn verlangens zijn, wat zijn doel is in het leven, wat er zich voortdurend opwerpt als vraagstelling, dan begint hij ineens te begrijpen dat zijn leven zo ruim is als de vraag. Dan begint hij ruimere, grotere vragen te stellen, juistere vragen te stellen, dan kan hij ook grotere antwoorden krijgen en verruimt zijn leven. (...)

Er is dus een mogelijkheid dat je heel veel vindt in je leven en dat je heel veel dingen opmerkt. Dat je ruimer en ruimer wordt en dat je met meer licht kan omgaan en dat je telkens weer in staat zal zijn om ook voor anderen meer te betekenen. Want je zou je moeten afvragen: ‘wat kan ik doen voor anderen?’ Niet dat je dat moet doen voor anderen, maar vraag het je wel af.

Wanneer je kijkt naar je medemens met het idee, met het diepe verlangen in jezelf van: ‘Wat kan ik doen voor jou om je te helpen? Niet om je achteruit te trekken maar om je vooruit te laten gaan’, dan ben je met liefde bezig.

Wanneer je op deze manier naar je medemens kijkt, met het verlangen: ‘wat kan ik voor je doen?’ zonder dat je iets gaat doen voor die ander, alleen maar dat verlangen hebben, dan kijk je anders naar je medemens en laat je toe dat hij of zij open komt voor diezelfde liefde. Er komt op dat moment een stroom van jouw hart naar het hart van die ander en er ontwaakt iets in je eigen leven en in het leven van die ander. Alleen al door dit punt van aandacht op deze manier naar de ander te richten, schept zich een nieuwe wereld rond je en daar zal je je bewust van worden.

Je hoeft niet noodgedwongen iets te gaan doen voor die ander. Maar je moet je er op die manier op instellen dat je die ander bekijkt vanuit liefde, van: ‘wat kan ik voor jou doen zodat jouw leven beter, aangenamer en mooier wordt?’ Wanneer je op deze manier naar het leven rond je kijkt, vanuit deze liefde, dan gaat er een stroom van energie van jou uit naar die ander toe en bouw je de wereld en bouw je jezelf. Je verruimt je eigen hart.

Heel veel mensen begrijpen niet wat het betekent om vanuit het hart te leven, omdat ze die stroom naar de ander toe niet willen ontketenen, omdat ze niet naar de ander willen kijken met de ogen der liefde. Wanneer je dit gaat doen, doe je ontdekking op ontdekking en vind je steeds meer vreugde in je eigen hart. Dan zie je dat je eigen wereld verandert en dat je naar deze Aarde kan kijken met een verlangen van: ‘hoe kan ik met Jou omgaan op de juiste manier?’

Dan zal je leven ongelooflijk vlug veranderen, je zal de diepte van het leven raken en je zal ineens begrijpen dat je inderdaad iets kan betekenen voor die ander. Maar doe dan niet te veel. Durf dat werkelijk te overwegen. Wanneer je liefdevol bent, moet je nog leren niet te veel te doen voor iemand anders. De liefde zal je de maat leren. De liefde zal je tonen wat je wel kan doen en wat je niet kan doen. Wees daarop bedacht."

Meester MoryaMorya Wijsheid 9: Het overvloedige leven

© Geert Crevits, www.morya.org

uit "Morya Wijsheid 9:
Het overvloedige leven
"
,
fragmenten uit hoofdstuk 3:
'Het enge uiterlijke leven
en het ruime innerlijke leven
'

--
Mayil eNieuws

Mayil nodigt uit: MORYA POP-UP

Morya pop-upPOP-UP kalender:

in SINT-TRUIDEN op za. 25 mei

in GENT op zo. 2 juni

in AALST op za. 15 juni

in KNOKKE-HEIST op zo. 16 juni

Elke "Morya Pop-up" is een Morya ontmoetingsruimte voor één dag.

In de Morya pop-ups creëren we ruimte voor ontspannen kennismaking en betekenisvol gesprek. Wat betekent de wijsheid van Meester Morya voor jou, en hoe kun je dit (nog meer) integreren in je dagelijkse leven?

Kom deelnemen aan de diepgaande gesprekken, de verrijkende ontmoetingen en de sterke groepsmeditaties!

Kort samengevat:

- tussen 14u en 19u, vrij in en uit
- groepsmeditaties (met begeleiding, 10-15 minuten) om 15u15 en 18u
- 10% korting op alle boeken, werkboeken, kaartensets, audio en meer
- doorlopend persoonlijke workshops met de kaarten: stel jouw vraag en krijg antwoorden waar je echt mee vooruit kan

Langskomen op de pop-up dag is gratis en volledig vrijblijvend.
Probeer het maar, je voelt je meteen thuis bij ons!

Welkom!

Info / Inschrijven
Meer info en inschrijven: www.morya.org > Pop-up

Mayil eNieuws

Video's op youtube.com/Moryaspiritual

Nieuw deze maand:

(H7) Vanuit je hart verbinding maken met de ander (4:25)
In deze video: Als je leert om op persoonlijk vlak een kleine afstand te maken tussen jou en de gedachten en gevoelens van de ander, dan kan je leren luisteren en kijken naar hun ware nood. Je laat je niet langer meeslepen in hun verhalen, maar je ziet wat erachter zit, en vanuit de liefde van je hart kan je dan iets goeds doen voor de ander. Liefde hoeft zich nooit uit te putten, omdat ze het juiste kan doen op het juiste moment.

Nieuw!

(H7) Vanuit je hart
verbinding maken
met de ander (4:25)

video Hank 7

 

 

(H8) Slotmeditatie: een stoel in je hart (9:12)
"Er is een fantastische kracht werkzaam in jouw leven, maar als je te veel naar de wereld kijkt, kan je daar niet bij". Thuis komen in je eigen leven, dat kan je door aansluiting te zoeken met die kracht. Als je de rust vindt in je hart, kan je àlles aan in het leven, en krijg je de inspiratie om in elke situatie iets goeds te vinden of te maken.
In de slotmeditatie zetten we een mooie stoel in ons hart en nodigen we Meester Morya uit. We vertellen Hem onze problemen, stellen Hem al onze vragen, en luisteren dan naar wat Hij zegt. We vragen Zijn zegen voor ons leven en voor de mensen die ons dierbaar zijn.

Nieuw!

(H8) Slotmeditatie:
een stoel in je hart (9:12)

video Hank 8

Zag je deze video's al?

(G7) OEFENING: Omgaan met overspoelende ervaringen uit het verleden

video G7

(H5) Dat wat ik leer in mezelf, blijft voor eeuwig bij me

video H5

(M4) Een wonderlijke toekomst

video M7

Het offer van de liefde
Live opname van een Morya studie/meditatie-avond vol met prachtige, diepe inzichten over het leven en wat het is om mens te zijn.
(Drie video's)

Het offer van de liefde

Bekijk deze en nog veel meer inspirerende video's op
www.youtube.com/Moryaspiritual

Abonneer je om op de hoogte te blijven van nieuwe video's

Mayil eNieuws

Uitgelicht

Wist jij dat je op www.morya.org allerlei interessante teksten terugvindt? Hieronder enkele kleine stukjes uitgelicht:

Wat zegt Meester Morya over... Alleen staan met je spiritualiteit

"Wees dan niet bang. Heel veel mensen worden bang omdat ze zich eenzaam gaan voelen. Want wanneer je in de verandering van jezelf durft te gaan, bestaat de kans dat je niet meer begrepen wordt door de mensen om je heen en ofwel volgen ze je, ofwel gaan ze van je weg. Dat kan heel pijnlijk zijn. Dit is de strijd die dikwijls gestreden wordt, dat de mens zelfs in zijn eigen familie alleen komt te staan, in het eigen gezin alleen komt te staan...." ... Lees meer

Wat zegt Meester Morya over... Sterven en de dood

"Soms kunnen mensen de overledenen zien nadat ze gestorven zijn, en daar zijn ze bang voor. Dat hoeft niet. Het is een echt contact en dan moet je kunnen bidden voor deze mensen. Dikwijls nemen deze mensen die op de aarde blijven een soort afwachtende houding aan, niet wetend wat ze nu eigenlijk willen. (...) Dikwijls wordt de mens zich na zijn dood bewust dat hij nog een weg af te leggen heeft en dat dit een heel zware weg kan zijn waar hij moeite mee heeft. Dan zit hij in een aarzeling en wanneer de mensen voor hem bidden, kan het licht naar hem toe komen en kan het zijn dat hij door dit gebed meer de indruk krijgt dat hij de weg naar dit licht samen kan gaan..... " ... Lees meer

Wat zegt Meester Morya over... Zwangerschap

"Wanneer de hartenstroom er is naar dit kind, zal het erdoor geboeid zijn, want het ziet energie en daardoor is het gericht op zijn moeder en is er een echt contact. Het is een ander kind, het wordt anders gemaakt en het is een andere moeder. Daarom is er zoveel meer mogelijk bij een vrouw die weet wat het is om te verwachten, een vrouw die weet wat het is een kind te dragen en daarmee bezig te zijn vanuit liefde. Op deze manier worden alle grote mensen op deze aarde geboren. Het zou verteld moeten worden aan alle toekomstige moeders, dat de manier waarop ze verwachten zo anders is, de ene keer ten opzichte van de andere keer, en dat ze zoveel zelf in handen hebben....." ... Lees meer

Ontdek ook nog fragmenten over onderwerpen zoals: Gebed, Eenzaamheid, Engelen, Geld, Geluk, Inwijding, Je levenstaak, Meditatie, Liefde en relaties, Spelen met kinderen, Verslaving ... en nog veel meer

Lees alle fragmenten op
www.morya.org > Wat zegt MM over...?

Mayil eNieuws

Morya publicaties - Een waaier aan wijsheid

Brochure 2019In onze nieuwe brochure vind je alle Morya publicaties overzichtelijk bijeengebracht, samen met kleine citaten uit elk boek.

Bekijk het overzicht van alle boeken en ontdek het verschil tussen de verschillende boekenreeksen:

Morya Wijsheid
Morya Kracht
Morya Bezinningsboekjes
Kaartensets
Werkboeken
Spiritueel dagboek
Audio publicaties

Bekijk de brochure online!

Of kom langs op een van de Morya pop-ups om er eentje te ontvangen!
Je kan ook een aantal brochures aanvragen om uit te delen.

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of een kleine maandelijkse gift op BE80 7380 3514 8677
(Mayil vzw)

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.