Zie je de afbeeldingen niet?
Bekijk de online versie: www.mayil.org/eNieuws/2019/maart.html
Mayil eNieuws www.mayil.org

Maart 2019

Afdrukken? Klik hier (pdf, 4 blz.)

--

Liefste eNieuws lezers,

Morya is voor mij als een grote broer, zacht en toegankelijk, zakelijk en strikt als het moet, altijd liefdevol, soms wat droog als het humor betreft, en altijd in de buurt of om de hoek.

Mijn leven met Meester Morya is iets wat gegroeid is over de jaren. Toen ik heel jong was, had ik vooral passie voor mijn levende guru in India, waar ik veel op bezoek ging en immens veel van geleerd heb. Daar zag ik dat een man zoals Jezus echt kan bestaan, dat wonderen gebeuren, dat God echt op aarde kan leven en dat het Goddelijke in al zijn liefde toch wel iets heel anders kan zijn dan wat je zou kunnen denken.

Maar met de jaren kwam Meester Morya ongemerkt steeds dichterbij. In het begin beschouwde ik Hem vooral als “mijn baas”, Hij was het met wie ik - toen dankzij de telepathie van papa - samenwerkte voor de uitgeverij, met wie ik de boeken maakte en met wie ik onzichtbaar menig uur doorbracht tijdens het herlezen of layouten van Zijn teksten.

In de loop van jaren kwam Meester Morya altijd maar meer nabij; in plaats van een baas werd Hij meer als een dierbare broer, een beste vriend, een warme toevlucht en een onbeweeglijke rots in de branding.

Ik kan me nu geen leven meer zonder Meester Morya voorstellen, niet omdat ik niet zonder Hem zou kunnen, maar omdat het zo'n vreugde is; en als Hij in de volle maan tekst van deze maand zegt, dat Hij er altijd is, dan kan ik slechts beamen dat het inderdaad zo is.

Meester Morya geeft geen religieuze richtlijnen, Hij preekt geen dogma’s, maakt geen structuren van godsdienstige aard. Hij zegt gewoon dat God bestaat en dat Hij elk van ons wil helpen om dat voor onszelf te gaan ontdekken. Liefde maakt vrij, en dat is wat Hij met ons doet. Mensen die vrij en zelfstandig zijn, liefdevol en gelukkig, dat is wat wij op weg zijn om te worden. e-Groetjes van Marie

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 21 maart 2019

! De prachtige audio is te beluisteren op
www.morya.org (MP3, 3min 41sec)

Meester Morya,

"Waar je wegen je ook leiden, als je wil, Ik ben bij jou. Dat is de innerlijke kracht van ons wezen. In jouw ziel kan je één zijn, met Meesters, Avatars, met God, met grote heiligen, met de ander. In jouw wezen kan je alles opnemen wat belangrijk is. Jij bent nooit alleen. Als je wil ben Ik bij jou, in jouw hart, altijd. Als je wil kan je die leiding ervaren, die inspiratie, die zachte liefde die Mij eigen is.

Omdat Ik weet dat Ik er voor mensen, voor jou kan zijn, ben Ik altijd blij, want Ik leef in de vreugde van het Goddelijke en wil ook dat jij daar komt. En als je af en toe innerlijk bij Mij komt, ofwel in dromen, ofwel in meditatie, ofwel in jouw verlangen - dat je wil dat Ik bij jou ben - dan zal Ik er zijn. Niet altijd zo duidelijk dat je zou kunnen denken: ‘ja, Ik zie Hem nu’, maar dat je weet, voelt: ‘het kàn niet anders dan dat Hij er is.’ Want als je denkt op Mijn naam ben Ik er.

Als je Mijn naam uitspreekt in je hart ben Ik er. Als je weet: ‘ik heb gevraagd dat Hij er zou zijn’, dan kan je ervan uitgaan dat Ik er ben. Vanuit die eenheid kunnen wij leven. En het is belangrijk voor jou dat je dit weet. Dat je weet dat we samen vooruit kunnen en dat je innerlijk de weg kan leren naar die vreugde, naar dat licht, naar dat weten. Als je je in je hart openstelt voor Mij, of voor een Avatar, voor een Meester, voor een grote heilige, voor God, word jij vanuit die energie, vanuit dit licht geïnspireerd en krijg je stilaan een ander leven.

Want de weg naar God gaat niet ineens, je kan niet in één ogenblik die hele weg afleggen. Dat komt omdat we inderdaad verankerd zijn op deze aarde en de zaken fundamenteel moeten doen. We moeten dus het fundament van het leven, van ons leven leren kennen. En dat kan je stukje bij beetje door in het dagdagelijks leven bewust te worden van jouw grenzen, van jouw onmogelijkheden om ze om te vormen tot mogelijkheden, om jouw grenzen als het ware stilaan te verleggen, om jouw boosheid, jouw wanhoop, jouw verdriet te overwinnen, om innerlijk te weten wat dit te betekenen heeft, om stilaan licht aan te maken in jouw hart, om stilaan vurig te worden, enthousiast over de goede dingen van het leven, om je niet meer te laten doen door wat anderen zeggen, maar om inderdaad te groeien naar volmaaktheid, eenheid, schoonheid, waarheid.

Jij kan dat."

Meester MoryaMorya luister-cd: De vreugde van het samen Zijn

© Geert Crevits, www.morya.org

uit "Morya luister-cd:
De vreugde van het samenzijn
"
,
fragment uit track 6:
'De zachte liefde van Morya
'
(Tekst van eind 2008,
cd uitgegeven begin 2010)

--
Mayil eNieuws

Spirituele beurs in Torhout op zo. 24 maart 2019

Marie en MartineOp zondag 24 maart staan we met alle Morya publicaties (boeken / cd's / kaartensets / werkboeken / kaarsen enz.) op een leuke beurs in Torhout (West-Vlaanderen).

Promotie op de beurs:
10% korting op alles!

Gratis bladwijzers en brochures
voor elke bezoeker

Kom ons bezoeken
op zo. 24 maart
in Torhout

Gezocht! We zoeken nog een paar mensen die op het einde van de beurs (rond 18u) graag even willen meehelpen om de stand te ontmantelen. Help jij mee?

Mayil eNieuws

NIEUW:
MORYA POP-UP dagen

Morya pop-up"Pop-up" betekent dat iets voor héél even te voorschijn springt - in ons geval organiseren we een Morya ontmoetingsruimte voor één dag.

Het programma van de pop-up dagen is super eenvoudig, want het gaat vooral om het persoonlijk contact.

De pop-up shop opent de deuren om 14u en eindigt rond 19u. Het is vrij in-en-uit, je komt en gaat wanneer het jou past!

Er zijn bij iedere pop-up ook twee groepsmeditaties met begeleiding door Marie (15u15 en 18u). De meditatie is iedere keer anders en ontstaat uit de inspiratie van het moment en in functie van de aanwezigen.

Daarnaast is er natuurlijk gelegenheid om alle Morya publicaties en boeken in te kijken, uit te kiezen en aan te kopen. Er is 10% korting op alles: boeken, cd's, kaartensets, spiritueel dagboek, werkboeken, kaarsen enz. Iedereen krijgt ook een paar leuke bladwijzers en een brochure mee naar huis.

Marie geeft doorlopend persoonlijke mini-workshops met de Morya kaarten. Je legt je probleem of vraag kort uit, daarna adviseert Marie jou over de juiste vraagstelling en over hoeveel kaarten je best trekt. Nadien krijg je hulp bij het interpreteren van de antwoorden, als dat nodig is.

Bij binnenkomst krijgt iedereen een naamkaartje (als je dat wenst) zodat het makkelijk is om de andere mensen uit je streek te leren kennen. Iedereen die aanwezig is, is geïnteresseerd in de levenswijsheid van Meester Morya, dus is het zeker en vast de moeite om met elkaar in contact te komen!

POP-UP kalender:

in DENDERMONDE op za. 27 april
in BRUGGE op za. 4 mei
in SINT-TRUIDEN op za. 25 mei
in GENT op zo. 2 juni
in AALST op za. 15 juni
in KNOKKE-HEIST op zo. 16 juni

Langskomen op de pop-up dag is gratis en volledig vrijblijvend.

Info / Inschrijven
Info en inschrijven: www.morya.org > Pop-up

In het najaar komen er opnieuw pop-ups. Wil jij ook graag gastvrouw of gastheer zijn? We zoeken nog nieuwe locaties - in Vlaanderen maar zeker ook in NEDERLAND! Neem contact op met ons.

Mayil eNieuws

Spirituele impulsen
voor elke dag

Morya publicaties - spirituele impulsen voor elke dag

"Mijn woorden dragen energie in zich
en je zal zien dat hoe meer je met deze teksten bezig bent,
hoe meer je in de juiste energie terechtkomt
en hoe meer er in je leven verandert."
Meester Morya
(Wijsheid 1, blz. 119)

Ontdek alle boeken, cd's, kaartensets en werkboeken
op www.mayil.com

Info / Bestellen
www.mayil.com > Overzicht publicaties

Mayil eNieuws

de Meester Morya zilveren hanger

zilveren hanger

"Je hoeft je nooit verlaten te voelen. Als je vraagt, zal je krijgen. Ik zal bij je en rond je zijn en kijken wat je nodig hebt.

Ik zal voor jou opkomen in de mate dat jij probeert op te komen voor jezelf. Daardoor kom je in bepaalde versnellingen in je leven en krijg je contacten en mogelijkheden die je anders niet zou hebben. Vertrouw erop dat er dingen zullen gebeuren in je bestaan die noodzakelijk zijn voor jou en die je zullen leiden naar wat je echt nodig hebt."
Meester Morya

(Morya Wijsheid 4: Vertrouwen in jezelf, fragment uit hoofdstuk 9)

Met het zilveren Meester Morya sieraad kan je nooit meer vergeten dat Meester Morya er altijd voor je is. Bij moeilijkheden of onzekerheid heb je Zijn symbool steeds bij je om naar terug te grijpen.

Info / Bestellen
www.mayil.com > Varia > Sieraad

Mayil eNieuws

Nieuwe video's
op youtube.com/Moryaspiritual

Afgelopen maand verschenen er opnieuw inspirerende video's:

(H1) Geert en MM: Hoe het begon - verteld door zijn dochter Marie (17:33)
Eerste deel van de lezing van Marie Crevits in Hank (NL) op 25 juni 2017, een voordracht over het boek over het boek "Morya Kracht 6: Thuis in je eigen leven". In deze video vertelt Marie hoe het voor Geert allemaal begon en wat Meester Morya in het leven van Geert betekend heeft. Met foto's van Geert in diavoorstelling.

video Hank 1

 

(H2) De Morya kaartensets (4:26)
Deze video gaat over hoe de Morya kaartensets (en het eerste werkboek) ontstaan zijn en waar je de kaarten voor kan gebruiken.

video Hank 2

(H3) OEFENING: Alchemie - Hoe verander ik het lood van mijn leven in goud? (16:20)
We zijn in ons geluk vaak afhankelijk van dingen of mensen rondom ons, maar het kàn ook anders. "De aarde is illusie" zegt men soms, maar wat wil dat eigenlijk zeggen? En hoe komt het dat wij soms helemaal verdrinken in verdriet of depressiviteit?

video Hank 3

Pas verschenen:
(H4) Je hebt de aarde nodig om in de hemel te komen

In deze video: om bestendig in je hart te kunnen leven, moet je je persoonlijkheid ontwikkelen en de 'aardse vlakken' in jezelf leren beheersen.

video Hank 4

Abonneer je op www.youtube.com/Moryaspiritual
om op de hoogte te blijven van nieuwe video's

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of een kleine maandelijkse gift op BE80 7380 3514 8677
(Mayil vzw)

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.