Zie je de afbeeldingen niet?
Bekijk de online versie: www.mayil.org/eNieuws/2019/juli.html
Mayil eNieuws www.mayil.org

Juli 2019

Afdrukken? Klik hier (pdf, 4 blz.)

--

Liefste eNieuws lezer(es),

Je hebt wellicht al ondervonden dat onze nieuwsbrief altijd losstaat van actualiteit en politiek. Dit is een bewuste keuze die ook de inhoud en stijl van de Morya boeken weerspiegelt. Hoewel Meester Morya tussen de lijnen door toch wel vaak over veel tendensen, problematieken en maatschappelijke bewegingen van het heden en de toekomst spreekt, verbindt Hij die steeds met de oproep om jezelf te worden, jezelf niet te laten meeslepen door wat er in de wereld gebeurt, rustig te blijven, nooit in paniek te slaan, en de leiding en de kracht in je hart op te zoeken.

In je hart kan je contact maken met een heel groot goddelijk plan dat zich aan het voltrekken is en waar elk van ons aan kan deelnemen. Wat Meester Morya over het heden en de toekomst zegt is steevast hoopvol en positief. Zelfs als het moeilijk gaat, als er veel strijd en verwarring is, als er een kloof komt tussen mensen, het gaat toch de goede kant op omdat steeds meer mensen van binnenuit veranderen, en dat is niet meer te stoppen.

"Een mens kan heel veel betekenen voor zijn volk, voor zijn maatschappij, maar daarvoor moet hij in zijn eigen hart. Er is geen andere mogelijkheid om deze immense krachten geboren te laten worden." (Morya Wijsheid 1, hoofdstuk 7) Verander de wereld, begin bij jezelf, zegt men, en deze visie vinden we in feite ook terug bij Meester Morya. Neem deze zomer zeker wat tijd om nog eens in je eigen collectie Morya boeken te duiken en een verfrissende hap zuurstof aan je innerlijke zelf te geven! eGroetjes van Marie

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 16 juli 2019

Meester Morya,

"Wanneer je naar je hart gaat, wanneer je in je hart verblijft, wanneer je vanuit je hart leert denken, dan kom je in die kracht, dan kom je in die eenvoud, en dan weet je raad. Want in deze tijd is er - en komt er - heel veel verwarring.

Heel veel mensen zullen zich vragen stellen, nieuwe vragen stellen, zullen kijken naar deze aarde en zullen proberen om het te begrijpen, maar zullen er dikwijls niet in slagen om tot begrip te komen.

Wanneer je naar je hart gaat, kan je tot begrip komen van je eigen leven. En langs het begrijpen van je eigen leven kan je komen tot het begrijpen van de levens van anderen. Sla niet in paniek wanneer het lastig wordt in het leven, want de tijd is zo dat er een versnelling komt, een intensivering en een ingewikkeldheid die nieuw is.

De ingewikkeldheid komt er omdat mensen het ingewikkeld maken. Het is niet dat mensen geen zin hebben om de dingen eenvoudig te doen, maar vaak vinden ze niet op welke manier ze eenvoudig kunnen worden. De een zegt dit, de ander zegt iets anders, er zijn nieuwe dingen die gezegd worden en die opgenomen en verwerkt moeten worden en er is vooral een strijd die zich zal vertonen in de mensheid, een strijd die te maken heeft met ideeën en met een vermenigvuldiging van mogelijkheden van communicatie.

Wanneer mensen in deze communicatie intreden, zullen ze zien dat ze overspoeld worden door nieuwe dingen. Heel veel nieuwe dingen zullen in zekere zin ontredderend zijn en in een andere zin zo dat men het niet zal kunnen vatten in het begin. Er is heel veel informatie die zowel uit oude bronnen als uit nieuwe bronnen naar de mensen zal worden gebracht, zodat ze zich nieuwe vragen zullen stellen en het zal vooral in een versneld tempo gaan, en daartegen zou je je moeten kunnen wapenen.

De stilte kan je het wapen in handen geven. Wanneer je tot een stilte komt, kan je het onderscheid maken in de dingen. Wanneer je dus in de stilte van je hart gaat leven, kan je weten wat het betekent de dingen op een juiste manier te leren zien. Want het hart kan zien. Het hart weet. Het hart kent de weg en het is je ziel die je zal leiden. Wanneer je naar je ziel verlangt, dan kan je die ziel ook in je leven ontdekken en weten wat een zielenkracht betekent.

Ieder moment in jouw leven zou een moment moeten kunnen zijn van zegen en van stilte. Maar het is zo moeilijk op deze aarde, omdat de aarde in haar verwarring en in haar zoektocht als het ware aan het tollen gegaan is omdat er zoveel is wat ze wil opnemen op dit moment. De aarde is onrustig, de mens is dat mede. De mens die op deze aarde leeft, deelt in die onrust. Dat betekent dat hij dikwijls de dingen als een dreiging ervaart hoewel ze helemaal geen dreiging zijn.

Heel veel mensen zijn bezig hun eigen leven in handen te nemen. Ofwel worden ze verplaatst, ofwel komen ze in contact met een heleboel dingen die hen uit hun evenwicht brengen - met als gevolg dat ze raad willen van anderen en willen zien op welke manier ze vooruit zouden kunnen gaan. De eenvoud van het leven kan deze raad geven.

Wanneer je in je eigen leven staat, weet dan dat je geleid wordt, want dit is de manier om vooruit te gaan. Ga niet kijken naar de anderen, of toch niet te veel; ga zeker niet vergelijken waar de ander staat en waar jij staat. Kom in je eigen leven. Leef in je eigen gedachten, in je eigen verlangens, in je eigen bewustzijn, in datgene wat je wil zoeken. Wanneer je in je eigen leven komt, dan krijg je steun. Dan zal je zien dat je je eigen intuïtie ontdekt en dat je je kan ontplooien op een nieuwe manier."

Meester MoryaMorya Kracht 4: De stap naar oneindigheid

© Geert Crevits, www.mayil.com

uit "Morya Kracht 4:
De stap naar oneindigheid
"
Fragment uit hoofdstuk 1:
'Een omwenteling op aarde'

--
Mayil eNieuws

Voordracht in Nederlands Limburg
op 25/09/2019

"Lezing: Spiritualiteit kent geen leeftijd - onze spirituele weg stopt nooit"

Op woensdag 25 september geeft Marie een lezing over het thema 'spiritualiteit in elke fase van het leven' vanuit de inzichten in de boeken van Meester Morya. Spiritualiteit is iets wat je kan beleven op elk moment, in elke omstandigheid en op elke leeftijd. Je innerlijke ontwikkeling stopt nooit en je ziel blijft eeuwig jong. Wat betekent het om te leven in deze bijzondere tijd van vernieuwing op de aarde?

Woensdagavond 25 september 2019
in Voerendaal (Nederlands Limburg)

Spreker:  Marie Crevits

Aanmelden bij Joke: vrouenraets(a)planet.nl

Volgende maand meer informatie!

Mayil eNieuws

Morya publicaties: een waaier aan wijsheid en inzicht

Morya publicaties - spirituele impulsen voor elke dag

"Mijn woorden dragen energie in zich
en je zal zien dat hoe meer je met deze teksten bezig bent,
hoe meer je in de juiste energie terechtkomt
en hoe meer er in je leven verandert."
Meester Morya
(Wijsheid 1, blz. 119)

Ontdek alle boeken, cd's, kaartensets en werkboeken
op www.mayil.com

Info / Bestellen
www.mayil.com > Overzicht publicaties

Mayil eNieuws

Meester Morya sieraad

"Ik zal jou altijd Mijn zegen geven wanneer je hem vraagt. Je zal zien dat je Mij op je weg vindt en Mij ontmoet waar je denkt dat je Mij niet kan ontmoeten. Je zal Mij ontmoeten en niet weten dat Ik het ben, maar op een bepaald moment zal je wel beseffen dat Ik het was.

Het is zo dat Ik met je bezig ben en dat Ik je zal zegenen en troosten. Je hoeft niet bang te zijn voor het leven. Weet dat je vooruit moet gaan. Als je met deze woorden rekening durft te houden, dan kom Ik op je weg."
Meester Morya

(citaat uit Morya Wijsheid 4: Vertrouwen in jezelf, hoofdstuk 7)

Het Morya sieraad herinnert je steeds aan de aanwezigheid van Meester Morya en Zijn leiding, liefde en bescherming. Het symbool inspireert je om in contact te blijven met je innerlijke rust en kracht en met het goddelijke plan van licht voor de Nieuwe Tijd.Zilveren hanger met het Meester Morya symbool

Zilveren hanger

Massief 925 Sterling zilver
Hoogte: ca. 22 mm
Hoogte inclusief oog: 28 mm
Breedte: 19 mm 
Dikte: ca. 1,6 mm

76,90 € - gratis verzending

Bestel

Mayil eNieuws

Video's op youtube.com/Moryaspiritual

Zag je deze video's al?

Interview met Geert Crevits over Meester Morya
Meester Morya in telepatisch contact met Geert Crevits", interview door Catharina Ooijens, uitgezonden op Mystèr (Luc Sala) op 8 mei 1999.

Interview met Geert Crevits

(H7) Vanuit je hart verbinding maken met de ander
Als je leert om op persoonlijk vlak een kleine afstand te maken tussen jou en de gedachten en gevoelens van de ander, dan kan je leren luisteren en kijken naar hun ware nood. Liefde hoeft zich nooit uit te putten, omdat ze het juiste kan doen op het juiste moment.

video H7

(G4) Volg ik mijn intuïtie, of toch maar liever niet?
Intuïtie is een flitsend inzicht, maar daarna moet je dit inzicht nog vormgeven in je leven, en dat is niet gemakkelijk, want intuïtie brengt altijd iets nieuws aan. Dit is het gevecht: volg ik mijn intuïtie, of kies ik de andere weg?

video G4

(M11) Over karma, verlichting en het geduld van de liefde
Karma is een ijzeren wet, maar ze is geen straf of boete. Het is een vorm van liefde om ons tot bewustzijn te brengen. Karma is een wiel waar ik mezelf aan bind door zelfzuchtige dingen te doen.

video M11

Bekijk deze en nog veel meer inspirerende video's op
www.youtube.com/Moryaspiritual

Abonneer je om op de hoogte te blijven van nieuwe video's

Mayil eNieuws

Uitgelicht

Wist jij dat je op www.morya.org allerlei interessante teksten terugvindt? Hieronder enkele kleine stukjes uitgelicht:

Wat zegt Meester Morya over... Depressie

"Jij bent zelf een puzzel en daarom moet je een goede verhouding hebben met elk stukje van die puzzel. Wanneer je beseft dat je een lichaam hebt, is het je plicht om daar rekening mee te houden. Mensen beseffen dat soms niet. Ze zijn zo verdiept in hun geestelijke activiteiten dat ze soms losstaan van de aarde. Ze zitten in hun verbeelding of zijn in hun geest bezig en beseffen niet langer dat ze eigenlijk op aarde leven......" ... Lees meer

Wat zegt Meester Morya over... Geluk en gelukkig zijn

"Sommige mensen durven niet te veranderen omdat ze vooraf al willen weten wat de toekomst allemaal brengt en dat kan niet. Dan kan je ook niet veranderen. Veranderen kan je daarentegen door die dingen te durven doen die een belang in zich dragen, dingen waarvan je gaandeweg wel zal zien: ‘kijk, hier ben ik mee bezig en dit is goed en zo kan ik het doen’. Als je dat voortdurend doet, kan je oplossingen vinden waar je aanvankelijk geen oplossingen gevonden zou hebben. Het vertrouwen brengt dat mee...... " ... Lees meer

Wat zegt Meester Morya over... Spelen met kinderen

"Kinderen kunnen voortdurend weer fris en nieuw naar de dingen kijken en ook op een nieuwe manier met alles omgaan. Als je met kinderen omgaat, durf dan van die kinderen te leren. Probeer hun frisheid, hun openheid als het ware na te bootsen als je ze zelf kwijt bent. Of je kan opnieuw worden zoals een kind en meegaan in dezelfde spontaniteit. Speel met hen, wat wil zeggen dat je de vlakken door elkaar haalt en dat je op alle vlakken jezelf kan zijn......" ... Lees meer

Ontdek ook nog fragmenten over onderwerpen zoals: Angst, Eenzaamheid, Genezend werk, Intuïtie, Levenstaak, Liefde, De Nieuwe Tijd, Sterven en de dood, Trauma ... en nog veel meer

Lees alle fragmenten op
www.morya.org > Wat zegt MM over...?

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of een kleine maandelijkse gift op BE80 7380 3514 8677
(Mayil vzw)

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.