Zie je de afbeeldingen niet?
Bekijk de online versie: www.mayil.org/eNieuws/2019/februari.html
Mayil eNieuws www.mayil.org

Februari 2019

Afdrukken? Klik hier (pdf, 4 blz.)

--

Liefste eNieuws lezer en lezeres,

Geert werd 68 jaar op 20 februari 2012, 7 jaar geleden. Ik zou graag even terugblikken op zijn leven, met de inspiratie van de dag. Geert ging zo grondig door alles heen, het was nooit ‘zo zo’, maar altijd tot het uiterste. Met zijn denken is hij lang bezig geweest, omdat hij zoveel mogelijk van het Goddelijke wou begrijpen met het menselijk verstand. Hij zocht de juiste verwoording voor de dingen van de ziel. Daar ging hij uiteindelijk aan voorbij of beter gezegd, hij bleef verder zoeken en heeft zich toegelegd op het contact met zijn hoger bewustzijn en van daaruit steeds verder tot in nog andere vlakken van de innerlijke mens en tot in de kosmos. Meester Morya was ondertussen op zijn weg gekomen en na een tiental jaren ‘privé’ met de geliefde Meester, is hij boodschappen aan mensen beginnen te geven, voor de rest van zijn leven. Vele tienduizenden persoonlijke boodschappen en honderden algemene boodschappen in minder dan twintig jaar openbaar leven. Meester Morya vroeg hem om cursussen te geven en dit gebeurde steeds in groep. Ook de Avatar Swami Premananda had een grote plaats in Geert zijn leven, en dit was een heel intens en mooi contact. Geert Crevits

Geert zijn leven was een leven van dienst.

In de dagelijkse dingen was hij ook totaal. Voor de kinderen is hij altijd aanwezig en bereikbaar geweest. In keuken en tuin was hij creatief en uitbundig. Bomen, struiken en honderden soorten rozen, geselecteerd op geur of bepaalde kleur of kenmerk gingen door zijn handen. Er was altijd wel een of andere goede vriend om hem te overhalen om een terras te leggen, telkens we naar een ander huis waren verhuisd. Dit zag ik dan met lede ogen, want hoeveel vrije tijd zouden we hebben om op dat terras te gaan zitten en hoe lang zouden we hier blijven wonen? Om de moestuin in orde te brengen zou hij er op het einde van zijn leven een zeteltje bij halen, om tussendoor te gaan zitten.

Tot een week voor zijn heengaan, is Geert niet blijven stilstaan bij het feit dat hij ging sterven. Geert was niet gehecht aan bezit of geld of wat men van hem zou zeggen of denken. Hij is zijn hele leven lang toegewijd geweest aan de waarheid. De hoogste waarheid was zijn streefdoel en hij zou zich nooit laten misleiden, niet door zichzelf, niet door de wereld.

Verder in deze nieuwsbrief,de bezinningstekst voor deze maand en een oproep van Marie voor medewerking aan een ‘pop-up winkeltje’ in Nederland en België. Geniet van de lentezon. e-Groetjes van Lydia

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 19 februari 2019

Meester Morya,

"Ik zeg altijd tegen mensen: ‘Ga traag.’ Daarmee heb Ik de bedoeling dat ze kijken wat ze eigenlijk willen, wat ze van plan zijn in het leven te doen, welke verantwoordelijkheden ze op zich willen nemen en hoe ze vooruit willen gaan.

Er zijn altijd redenen om stil te staan bij je leven en te kijken van: ‘waar ben ik eigenlijk mee bezig en wil ik dat werkelijk?’ Als je nu in een bepaald leven zit, is dat omdat je het ergens gewild hebt, omdat je het ergens verlangd en gevraagd hebt. Het kan zijn dat je je dat niet meer herinnert, maar toch gaat het op die manier. Je verlangen schept je eigen werkelijkheid. Door in je eigen werkelijkheid te komen, krijg je de dingen die je verlangd hebt en daar moet je dan mee durven leven.

Dikwijls zijn er mensen in een leven geplaatst dat ze helemaal niet aangenaam vinden, dat ze niet goed en niet mooi vinden en dan kan het zijn dat ze in het gevecht gaan met hun eigen leven. Op de eerste plaats moeten ze daaruit leren dat ze moeten beseffen: ‘wat heb ik verlangd van het leven en hoe sta ik nu in dat leven?’ Als je daarna bijvoorbeeld ziet dat je in het verkeerde leven staat, moet je opnieuw je verlangen bekijken en moet je kunnen kijken welke ideeën je verlangen dragen. Dan zal je je leven herscheppen, maar het is belangrijk dat je heel nauwkeurig, traag en duidelijk in jezelf te werk gaat.

Je moet dus niet alles opnemen en ook niet met alles willen leven. Zelfs niet alles wat in je leven is moet je willen opnemen; dat is veel te veel. Kijk wat goed is voor je. En als je fouten maakt, word er niet treurig om, want je kan leren uit je fouten, maar durf te kijken naar wat goed is voor je eigen leven. Durf goedheid te beleven, streef naar goedheid, naar goede dingen in je leven en probeer de dingen op de juiste manier te doen.

Als je juist bezig bent, dat wil zeggen: als je traag gaat, dan komt er zoiets als een verlangen dat gesterkt wordt, dat dan in zekere zin de kracht kan dragen die daarop geladen wordt. Het verlangen schept dus een bepaalde kracht en die bepaalde kracht laat je met dat verlangen samengaan. Denk bijvoorbeeld dat je liefdevol wil zijn, dan wordt die kracht ‘liefde’ naar jouw verlangen toegestuurd. Op deze manier kan je dat ‘meer’ aan en dan zal je zien dat je een gelukkig iemand wordt, en dat is ook de bedoeling.

Je moet gelukkig durven zijn in het leven en dat kan je alleen als je traag gaat. Loop niet eer je kan gaan. Durf eerst te gaan met de dingen die in je zijn, om stap voor stap in dat geluk te durven komen want dan ben je solidair met andere mensen die eveneens dat geluk zoeken. Als je solidair durft te zijn in het leven, zal je zien dat je door traag te gaan heel veel bereikt, want je zet de stapjes die nodig zijn."

Meester MoryaMorya Wijsheid 7: De grote ontdekkingsreis

© Geert Crevits, www.mayil.com

uit "Morya Wijsheid 7: De grote ontdekkingsreis",
fragment uit hoofdstuk 4: 'Verantwoordelijkheid'

--
Mayil eNieuws

Spirituele beurs in Torhout op zo. 24 maart 2019

Marie en MartineOp zondag 24 maart staan we met alle Morya publicaties (boeken / cd's / kaartensets / kaarsen enz.) op de "Natuurlijk & Gezond in Balans" beurs in Torhout (West-Vlaanderen).

Kom langs aan onze stand om een Morya kaartje te trekken, te grasduinen in alle boeken en een praatje te slaan met Marie en Martine.

Bezoek de Nageba-beurs
op 24 maart in Torhout

Promotie op de beurs:
10% korting op alles!

en gratis bladwijzers voor elke bezoeker

Kom een kaartje trekken op 24 maart in Torhout

Gezocht! We zoeken nog een paar mensen die op het einde van de beurs (rond 18u) graag even willen meehelpen om de boeken in te pakken, de stand te ontmantelen en alles op te ruimen. Help jij mee?

Mayil eNieuws

NIEUW:
MORYA POP-UP dagen
in Vlaanderen en Nederland

Natuurlijk woont niet iedereen dicht genoeg bij Torhout om ons te komen bezoeken op de beurs op 24 maart. Daarom komt Mayil naar je toe!

We plannen 7 "pop-up dagen" dit jaar, 3 in de lente en 4 in het najaar, steeds op verschillende plekken in België en Nederland. "Pop-up" betekent dat iets verschijnt en daarna ook weer verdwijnt - in ons geval organiseren we een Morya ontmoetingsruimte voor één dag.pop-up

Het programma van deze pop-up dagen is super eenvoudig, want het belangrijkste is het persoonlijke contact. Iedereen is welkom zonder inschrijven, spring gewoon binnen en:

- maak gezellig kennis met Marie (of hernieuw het contact) en stel al je vragen over Meester Morya en de uitgeverij

- bekijk alle boeken, werkboeken en cd's en krijg hulp bij het uitkiezen

- kies gratis bladwijzers om mee te nemen naar huis

- probeer de kaartensets uit!
Marie geeft doorlopend gratis persoonlijke mini-workshops over het gebruik van de kaarten, de juiste vraagstelling en de toepassing van jouw gekregen antwoorden

- krijg 10% korting op alles wat je koopt

- ontmoet gelijkgezinden uit je eigen streek

Mayil boekenstand

GezochtWil jij graag deze lente of herst voor één dag gastheer of gastvrouw zijn en onze Morya pop-up shop verwelkomen in jouw huiskamer of een leuke ruimte bij jou in de buurt?
Laat het ons alsjeblieft weten via mail of telefoon, liefst vóór 5 maart. Als jouw locatie geschikt blijkt, wordt het zeker en vast een bijzondere gebeurtenis!

Mayil eNieuws

Spirituele voeding
voor elke dag

Morya publicaties

"Wat jij, lezer, meemaakt is uitzonderlijk.
Zoveel spiritualiteit als je nu te verwerken krijgt,
is zeldzaam op deze wereld." (Wijsheid 6, blz. 151)

Ontdek alle publicaties op www.mayil.com

Info / Bestellen
www.mayil.com > Overzicht publicaties

Mayil eNieuws

de Meester Morya zilveren hanger

zilveren hangerMet dit stijlvolle juweel kan je nooit meer vergeten dat Meester Morya altijd bereikbaar is. Bij paniek, twijfel of als je het moeilijk hebt, heb je Zijn symbool steeds bij de hand en kan het jou helpen om je opnieuw met je kern te verbinden, om je vertrouwen terug te vinden en om jezelf gesteund te weten.

Een zilveren herinnering aan de steeds beloofde nabijheid van Meester Morya:

"Vanaf het moment dat je je voor Mij openstelt, zal er in jouw leven een transformatie plaatsgrijpen. Niet zo dat je ze meteen kan vaststellen, maar je zal ondervinden dat Ik rond en bij je ben en dat er meer zachtheid in jouw leven komt. Er komt dus een nieuwe zachtheid in jouw leven. Hoewel je van Mij de indruk kan krijgen dat Ik hard ben, is dat niet zo. In wezen ben Ik zacht, heel zacht en de moederliefde is Mij niet onbekend. Ik ben een krijgsheer geweest en Ik ben dat nog, maar Ik doe het op Mijn manier. Mijn wapen is de liefde, Ik vecht met liefde en Ik omring je met liefde. Ik ben op deze manier bezig dat Ik een verandering in je leven aanbreng. Niet zo dat je het kan meten, maar toch heel reëel en heel wezenlijk. Wees niet verbaasd als je op een bepaald moment in je leven vaststelt dat er een enorme liefde in je hart geboren wordt en dat je niet weet waar ze vandaan komt." Meester Morya
(Morya Wijsheid 3, fragment uit hoofdstuk 3)

Info / Bestellen
www.mayil.com > Varia > Sieraad

Mayil eNieuws

Laat je inspireren
op youtube.com/Moryaspiritual

"Wat heb ik een plezier van jouw filmpjes. Ik heb ze al meer dan eens gekeken/beluisterd. Jouw heldere uitleg met voorbeelden uit de praktijk van alledag is een mooie aanvulling op de boeken. Dank je!"

"Wat een ontroerend mooie video van Geert op You tube! Ik heb ervan genoten en ben zo blij en dankbaar voor het feit dat jullie in mijn leven zijn gekomen!"

"fijn van de video filmpjes op de website. Ze zijn sprankelend, vol humor en blijheid, schattig en verdienstelijk. Ik geniet ervan."

"Dank voor de verspreiding van deze teksten, jullie video's zijn telkens als een welkome zachte wind."

Youtube/Moryaspiritual

Abonneer je op www.youtube.com/Moryaspiritual

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of een kleine maandelijkse gift op BE80 7380 3514 8677
(Mayil vzw)

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.