Zie je de afbeeldingen niet?
Bekijk de online versie: www.mayil.org/eNieuws/2019/april.html
Mayil eNieuws www.mayil.org

April 2019

Afdrukken? Klik hier (pdf, 5 blz.)

--

Liefste eNieuws lezers,

Vorige maand nam ik deel aan een van de samenkomsten van het Morya groepje in Stekene. Sinds enkele jaren komen daar een aantal fijne mensen bijeen om samen de Morya Werkboeken te bestuderen. Het was voor mij absoluut een openbaring om mee te maken. Als ik eropuit ga ben ik gewoonlijk degene die lezingen houdt, maar deze keer kon ik bij manier van spreken gewoon achteruit leunen en lekker genieten van het samenzijn. Er werd voorgelezen uit het werkboek, en daarna kon elk die dat wenste, bespreken hoe ze deze onderwerpen in hun eigen leven konden terugvinden. Er was een mooie wisselwerking, en ik vond het prachtig om te zien hoe de teksten van Meester Morya erin slagen om levensvragen en grote problemen in het juiste perspectief te plaatsen en ze te transformeren van nutteloze obstakels naar heuse inwijdingen in een diepere manier van leven. Wonderbaarlijk...! Ik ben dan ook superblij dat we de start van drie nieuwe Morya groepjes kunnen aankondigen - lees meer daarover verderop in deze nieuwsbrief. Ik nodig iedereen uit om zelf ook een klein groepje te starten in de eigen huiskamer. Je zal er zeker geen spijt van krijgen! Neem contact op met ons, en we helpen je graag op weg.

Daarnaast was er ook de spirituele beurs in Torhout vorige maand, die evenzeer een fijne ervaring was. Heel wat mensen konden er kennismaken met de mooie boeken van Meester Morya en er was veel interesse voor de Morya pop-up dagen die binnenkort van start gaan in Vlaanderen. De groepsmeditaties daar zullen vast en zeker een gezegende ervaring zijn voor iedereen die komt, en ik kijk al heel erg uit naar de workshops met de kaartensets. Mijn ervaring is dat Meester Morya Zich op zo'n dagen nadrukkelijk laat voelen, waardoor de antwoorden op persoonlijke vragen dan ook extra verhelderend en duidelijk zijn. Kom zeker eens langs! e-Groetjes van Marie

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 19 april 2019

Meester Morya,

"Altijd weer komt er een vreugde in de mens wanneer hij met vreugde durft te leven. Het is niet nodig van echt vreugdevol te zijn om met vreugde te kunnen leven, want de vreugde kan je leren aanvaarden, ze is er gewoon.

Als je de vreugde toelaat in je hart, in jezelf, dan is ze daar. Je mag je in de meest moeilijke en penibele omstandigheden bevinden, als je je concentreert op de vreugde die er is, dan kan je ze beleven.

Het is goed om dit af en toe te doen, om die vreugde te kunnen zien en vinden in jezelf. Ze is er en als je haar gaat ondervinden, als je haar gaat leren ontdekken in jezelf, dan weet je dat ze daar ook altijd kan zijn. Je verhoogt daarmee je bewustzijn, je komt in de vreugde en je leert ook om van daaruit te leven.

Er is moed nodig om vreugdevol te durven zijn, omdat je daar soms geen reden voor hebt. Er zijn zoveel dingen op deze aarde die tegengaan en als je je daarop focust, dan kan het wel eens zijn dat je geen enkele reden ziet om vreugdevol te zijn. Niettegenstaande je dus verkeerd kan kijken - want eigenlijk is dat een verkeerd zicht op de aarde - is in de diepte de vreugde aanwezig en is de aarde volmaakt. Dit concept zou je moeten kunnen toelaten in jezelf. Dit behoort tot je eigen grootheid, tot je eigen wezen. Dit behoort ook tot het wezen van deze aarde, dat je deze ontmoeting kan hebben in jezelf, dat je wat van de aarde is en wat van jou is, kan toelaten en dat je daardoor het juiste contact hebt met deze sfeer om in te leven.

Het is niet nodig te verlangen naar de hemel om vreugdevol te zijn. Nee, je moet kunnen zien dat de vreugde op deze aarde aanwezig is in jezelf en dat je ze kan ontdekken wanneer je dat wil. Zo eenvoudig is dat nu ook weer niet, maar het is wel op deze manier dat het gaat.

Dus als je de vreugde toelaat in jezelf, dan gaat er een stroom energie van je hart naar je ogen en kan je van daaruit opnieuw kijken naar de werkelijkheid. Want de vreugde zal je blik veranderen, ze zal je andere dingen leren ontdekken.

Het is belangrijk om te leren kijken en de manier waarop je kijkt naar de dingen, daar gaat het om. Kijk vanuit wat diep is in je, vanuit wat werkelijkheid is in je, dan kijk je op de juiste manier naar de werkelijkheid."

Meester MoryaMorya luister-cd: De vreugde van het samen Zijn

© Geert Crevits, www.morya.org

uit "Morya Wijsheid 6:
Ontmoeting met Engelen
"
,
fragment uit hoofdstuk 2:
'Vreugde verhoogt je bewustzijn
'

--
Mayil eNieuws

De MORYA POP-UP dagen gaan van start!

Morya pop-upPOP-UP kalender:

in DENDERMONDE op za. 27 april

in BRUGGE op za. 4 mei
in SINT-TRUIDEN op za. 25 mei

in GENT op zo. 2 juni
in AALST op za. 15 juni
in KNOKKE-HEIST op zo. 16 juni

Elke "Morya Pop-up" is een Morya ontmoetingsruimte voor één dag.

In de Morya pop-ups creëren we ruimte voor ontspannen kennismaking en betekenisvol gesprek. Wat betekent de wijsheid van Meester Morya voor jou, en hoe kun je dit (nog meer) integreren in je dagelijkse leven?

Kom deelnemen aan de diepgaande gesprekken, de verrijkende ontmoetingen en de sterke groepsmeditaties!

Kort samengevat:

- tussen 14u en 19u, vrij in en uit
- groepsmeditaties (met begeleiding) om 15u15 en 18u
- 10% korting op alle boeken, werkboeken, kaartensets, audio en meer
- doorlopend persoonlijke workshops met de kaarten: stel jouw vraag en krijg antwoorden waar je echt mee vooruit kan
- heel wat pop-ups zijn ook zeer goed bereikbaar met de trein
- indien mogelijk graag vooraf inschrijven

Langskomen op de pop-up dag is gratis en volledig vrijblijvend.

Welkom!

Info / Inschrijven
Meer info en inschrijven: www.morya.org > Pop-up

Mayil eNieuws

Morya groepjes

Meester Morya"Wanneer je zelf stappen zet in de richting van het licht, dan zal het licht op je weg komen omdat het gestuurd wordt. Dan zal je ondervinden dat je van het een in het andere komt, dat je mensen ontmoet, dat je in zaken komt die meevallen, dat je een vertrouwen krijgt in het leven en dat het steeds mooier wordt."
- Meester Morya -
(fragment uit de webpagina met advies over Groepen)

Door deel te nemen aan een Morya groepje (of er zelf eentje te gaan organiseren) kom je met mensen in contact met wie je over de diepe dingen van het leven kan spreken. Dit ontstresst en het zorgt er ook voor dat je beter kan omgaan met de oppervlakkige chaos van de wereld. Het wordt makkelijker om in contact te komen met de vreugde in jezelf, je leven voelt lichter, en na elke samenkomst voel je je weer sterker, blijer, meer gesteund en niet alleen.

Oost-Vlaanderen:
- Sint-Denijs-Westrem
- Kluisbergen
- Nieuw! in Dendermonde

West-Vlaanderen:
- Oostende

Provincie Antwerpen:
- Antwerpen-centrum
- Turnhout
- Stekene
- Nieuw! Tweede groep in Stekene
- Kalmthout

Nederland:
- Schagen (Noord-Holland)
- Nieuw!
in Nieuw Balinge (bij Hoogeveen, prov. Drenthe)

"Door naar de Morya groep te gaan, wordt het voor mij makkelijker om de teksten van Meester Morya praktisch in mijn leven toe te passen. Ik kijk er elke maand naar uit om te horen wat iedereen beleefd heeft naar aanleiding van de oefeningen. Sinds een aantal maanden voel ik nu ook dat Meester Morya met mijn leven bezig is, en op sommige momenten wéét ik dat Hij bij mij is. Ik krijg daar echt steun en begeleiding van."

"Het doet deugd om met gelijkgestemden van mening te wisselen en wat we gelezen hebben te koppelen aan eigen ervaringen. Verrijkend!"

"Voor mij is het fijn om maandelijks naar ‘onze’ M.Morya- namiddag te gaan.
Enerzijds om telkens weer met de waardevolle en praktische teksten van Meester Morya geconfronteerd te worden... Anderzijds ben je samen met een aantal lieve en gelijkgestemde mensen... je kan vrij praten, zonder (voor)oordeel, je kan rekenen op begrip, steun, respect... Het is telkens een waardevolle én tevens aangename, leuke namiddag."

"Iedere maand komen we samen, lezen enkele hoofdstukken uit het werkboek, en toetsen de wijsheid van Meester Morya met hetgeen we ervaren in ons dagelijks leven. Nadien trekken we ook nog een kaartje, en meestal krijgen we het  gepast antwoord. Het is een stille maar daarnaast ook een gezellige namiddag, die ons dichter bij elkaar en bij Meester Morya brengt. Ik raad het iedereen aan zo een groepje te stichten. Succes verzekerd."

Meer info en de volledige lijst van Morya groepjes:
www.morya.org > Groepen

* Wil jij zelf ook een Morya groepje maken? Dat kan! Neem contact op met ons. Als je dat graag wil, kan Marie erbij zijn op je eerste samenkomst om jullie op weg te helpen. Je schept de gelegenheid voor mensen om bij elkaar te komen, en dat is enorm belangrijk in deze Nieuwe Tijd!

* Of héb je al een Morya groepje, maar staat het niet in de lijst? Laat het ons weten!

Meester Morya"Het is belangrijk dat je mensen hebt, vrienden, vriendinnen, met wie je kan praten over diepe dingen, over wezenlijke zaken, en vooral, dit is heel belangrijk, met wie je samen kan mediteren. Wanneer je dit doet met twee, drie, vier mensen - meer hoeven er niet te zijn - dan kan je Mijn aanwezigheid vragen en dan kom Ik bij jullie. Maar je moet het uitdrukkelijk vragen. Wanneer je dit doet zal je geleid worden in de meditatie."
- Meester Morya -
(fragment uit de webpagina met advies over Groepen)

Prachtig advies van Meester Morya over samenkomen in groep:
www.morya.org > Wat zegt MM over groepen?

Mayil eNieuws

Nieuwe brochure:
een helder overzicht van alle Morya publicaties

In onze nieuwe brochure vind je alle Morya publicaties overzichtelijk bijeengebracht, samen met kleine citaten uit elk boek.

Ontdek het verschil tussen de verschillende boekenreeksen: Morya Wijsheid - Morya Kracht - Kaartensets - Werkboeken - Morya Bezinning - Audio publicaties

Brochure 2019

Bekijk de brochure online!

Of kom langs op een van de Morya pop-ups om er eentje te ontvangen!
Je kan ook een aantal brochures aanvragen om uit te delen.

Mayil eNieuws

Video's op youtube.com/Moryaspiritual

Nieuw deze maand:

(H5) Dat wat ik leer in mezelf, blijft voor eeuwig bij me (7:49)
In deze video: Als je sterft, sterft je lichaam, maar de essentie van wat je geleerd hebt, wordt opgenomen in je ziel en wanneer je opnieuw geboren wordt, neem je dit weer mee. Bij alles wat je doet, bouw je aan jezelf: elke keer als je jezelf overwint, versterk je een nieuw patroon; op deze manier verander je de energetische structuur van je lichamen.

Nieuw!video Hank 5

 

(H6) Wat moeilijkheden ons kunnen leren: wanneer ben ik in mijn hart, en wanneer niet? (4:40)
Als we ons identificeren met de aarde - als we denken dat er niet meer is dan wat we zien, wat we voelen en wat we denken - dan vertelt de illusie van de aarde ons dat we er alleen voor staan. Maar als we in ons hart kunnen gaan leven, dan zijn we nooit meer alleen. Het is in de moeilijkste tijden dat we haarfijn kunnen leren ondervinden wanneer we in ons hart zijn en wanneer niet. Als je in je hart kan leven, heb je nog wel problemen, maar ze wegen niet meer op je.

Nieuw!video Hank 6

Zag je deze video's al?

(M6) Inspiratie = concentratie + rust (OEFENING voor tijdens routine)
In deze video: Probeer fysiek rustig te worden bij de routinematige dingen die je doet. Op die manier kan je baden in een soort innerlijke luxe. Door de combinatie van lichte concentratie en innerlijke rust, geef je ruimte aan inspiratie in je leven.

video Hank 4

(H1) Geert en MM: Hoe het begon - verteld door zijn dochter Marie
In deze video vertelt Marie hoe het voor Geert allemaal begon en wat Meester Morya in het leven van Geert betekend heeft. Met foto's van Geert ter illustratie.

Hoe het begon...

(M8) OEFENING: Gedachten naar je hart brengen
In deze video: Een kleine doe-oefening uit het Morya Basiswerkboek waardoor je supergemakkelijk kan stoppen met piekeren en zorgen maken!

video Hank 4

Bekijk deze en nog veel meer inspirerende video's op
www.youtube.com/Moryaspiritual

Abonneer je om op de hoogte te blijven van nieuwe video's

Mayil eNieuws

Uitgelicht

Wist jij dat je op www.morya.org allerlei interessante teksten terugvindt? Hieronder enkele kleine stukjes uitgelicht:

Wat zegt Meester Morya over... de toekomst?

"De dingen van de toekomst die de mens dikwijls bezighouden, zijn meestal zo verschrikkelijk voorgesteld, dat hij er niet meer in durft te geloven. Daar moet je niet intrappen. Weet dat deze aarde blijft bestaan, dat ze een hele weg te gaan heeft, dat dit een heel lange weg is. Laat je niet om de tuin leiden door mensen die spreken over enorme catastrofes die maken dat er een einde komt of zou komen aan het bestaan van de wereld. Dit is niet zo. Weet dat de wereld in een enorme activiteit terechtkomt en...." ... Lees meer

Wat zegt Meester Morya over... geld?

"Geld is in feite energie. Waar geen geld is, ontbreekt deze energie en is men dus minder krachtig. Als je geld als energie kan zien, kan je de juiste opvatting over geld hebben. Er moet voldoende kracht zijn, voldoende geld, om een bepaalde stroom van werkzaamheden op gang te brengen.... " ... Lees meer

Wat zegt Meester Morya over... kinderen opvoeden?

"Je mag openlijk spreken over je eigen leven maar niet in die zin dat je je kind wil beïnvloeden of sturen in een bepaalde richting. Je kan wel praten over jezelf, over je eigen ervaringen, over je eigen opvattingen, in de hoop dat het kind je zal begrijpen. Spreek dan in een taal die het kan begrijpen. Pas je aan aan zijn niveau en wat er leeft als vraag kan je proberen te beantwoorden...." ... Lees meer

Ontdek ook nog fragmenten over onderwerpen zoals: Angst, Gebed, Depressie, Engelen, Emoties, Inwijding, Liefde en relaties, Trauma, Zwangerschap ... en nog veel meer

Lees alle fragmenten op
www.morya.org > Wat zegt MM over...?

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of een kleine maandelijkse gift op BE80 7380 3514 8677
(Mayil vzw)

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.