Mayil eNieuws www.mayil.org

April 2015

Afdrukken? Klik hier (pdf, 4 blz.)

--

Liefste e-Nieuwslezer,

Een tijdje terug droomde ik dat ik een ontmoeting had met een heilige in een groen landschap ver van de bewoonde wereld. Ik zag hem niet echt, maar ik wist dat hij er was voor mij. Ik vertelde over alles wat me bezig houdt, over mensen en dingen, over mijn zorgen om alles en nog wat. Ik zag zijn glimlach en wit licht.

Hij zei: “Laat je niet ongelukkig maken, door niets. Zie dat je uit alles kan leren, weet dat alles geschreven staat in de hand van God, en dat Hij weet wat goed is voor jou. Weet dat je beschermd bent en dat er voor jou gezorgd wordt.”

Ik was blij en noteerde alles in een boekje. Toen ik wakker werd, had ik het boekje uiteraard niet bij. Ik schreef nog eens op wat ik me kon herinneren, en al gauw slorpte de dag me weer op in zijn mallemolen en ik vergat de droom.  Bij een moeilijk moment enkele dagen later, kwam de droom terug in mijn geest en ik zocht het verslag op in mijn droomschrift. Eerst voelde ik weerstand, het kwam mij een beetje cliché over, zo van: ‘ja, het is gemakkelijk gezegd, maar wat heb ik daaraan?' Ik las het nog een keer en nog eens en nog eens en voelde mijn onrust smelten als sneeuw voor de zon. Mijn rug kwam recht, ik ontspande en ging ruimer ademen. Er kwam vanzelf een glimlach op mijn gezicht. Ik heb de heilige uit de droom bedankt met een gebedje en ik heb hier voor de derde keer opgeschreven wat hij zei, als peptalk voor jou. E-groetjes van Lydia

 

Verder in deze nieuwsbrief:

* Spirituele familie-opstellingen op zondag 29 maart en 14 juni

* Morya Verdiepings-thema's in België en Nederland
(Nieuw: AALST)
met nieuwe getuigenissen

* Bijzondere volle maan meditaties op 3 april, 1 mei en 5 juni

* Telepathisch gesprek met "de kleine bloeiende loofboom"

* NIEUW op de agenda: Cursus "Telepathie en Intuïtieve Ontwikkeling"
begin augustus

* Wat zegt Meester Morya over ...?

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 4 april 2015

! Te beluisteren op www.morya.org

Meester Morya,

Wanneer je mensen leert kennen zoals ze in werkelijkheid zijn, moet je je niet storen aan de kleinigheden die er ook gegeven zijn. Want iedere groei draagt in zich scherpe kantjes. Iedere keer dat mensen als het ware gekwetst zijn, zijn ze ook in staat om te kwetsen.

Je moet weten dat je met zachtheid heel veel kan bereiken, maar het is een strenge zachtheid die je moet kunnen hanteren. Het betekent dat je werkelijk wil zacht zijn op momenten dat anderen misschien hard zijn en streng voor jou. Dit is niet gemakkelijk, dat weet Ik. Het betekent wel dat je dan in je juiste werk staat.

Als je dingen gaat doen vanuit je eigen ziel, vanuit je eigen verantwoordelijkheid - zoals je dit dan voelt voor jezelf -, dan zal je de juiste dingen naar voren brengen en de juiste zachtheid hanteren. Maar, ‘streng’, dat betekent dat je niet afwijkt van je eigen plan. Dat je dus weet: ‘dit is wat ik wil, dit zal ik ook doen, en als de anderen het niet kunnen begrijpen, tot daaraan toe; eens komt er misschien een dag dat ze het wel kunnen begrijpen. En komt die dag nooit, dat maakt ook geen enkel verschil.’

Want je zal zien, als je met dingen bezig bent die goed zijn, dat je een aangenaam gevoel krijgt, dat je weet: ‘inderdaad, het is goed om daarmee bezig te zijn’ en dat je ziet dat er een innerlijke vernieuwing komt. Dit is heel erg belangrijk. Innerlijke vernieuwing is nooit onbelangrijk, al is ze nog zo klein. Al is het maar één moment. Al is het maar één sprankeltje intuïtie dat je hanteert en leert hanteren: het is belangrijk.

Ieder klein vonkje licht moet benut worden op deze aarde. Het heeft geen zin om je in een waterval van vernieuwing te storten zonder intuïtief te worden, zonder dat vuur te hanteren dat er in jezelf is. Je moet weten dat er een vernieuwing is daar waar je de oorspronkelijke werelden naar jou toe laat komen. Hiermee bedoel Ik dat er een vernieuwing komt telkens als de mens zich opent voor dat licht, voor die vrede, voor dat andere dat in zijn of haar leven kan komen, in samengaan met anderen. Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com
Fragment uit Morya Kracht 4, hoofdstuk 2.

--
Mayil eNieuws

Spirituele familieopstellingen

Spirituele familieopstellingen in groep
door Lydia Crevits

zondag 29 maart 2015 (! begin van de zomertijd !)
en/of
zondag 14 juni 2015

Van 10u tot 17u
Prijs per dag: 75 euro

In Hertsberge (bij Brugge), Proosdijstraat 99
http://www.mayil.com/Hertsberge_route.html

Meer informatie vind je op de website:
www.hetleven.be > Spirituele familieopstellingen in groep

Als je na het lezen van de website nog met vragen zit,
kan je ons mailen (via reply) of bellen.

Mayil eNieuws

Morya Samenzijn: Verdiepingsthema's

"Ik was vergeten wat voor deugd het doet samen te zijn met gelijkgestemde zielen. Mijn verwachtingen waren meer dan ingelost. Ik heb nieuwe krachten opgedaan en bemoediging gekregen." (JL)

"Ik vond het een fantastische middag. Er was heel veel informatie, geleidelijk komt dat dan achteraf terug in herinnering, in de dagen en weken nadien. Ik heb er heel veel aan gehad in de zin van meer ontdekken waar ik sta - vb. vasthouden / ruimer worden; die meditatie daarover was fantastisch. Ook vb. in verband met de gevoelens, en het feit dat liefde ook kil en hard kan zijn; daar heb ik nooit rekening mee gehouden, maar het is natuurlijk wel zo. Ook rond onvoorwaardelijke liefde, dat de ander niet hoeft te veranderen, en vooral dat ik liefdevoller naar mezelf moet zijn als ik het (weer) eens fout doe; ik ben gewoonlijk milder voor anderen dan voor mezelf! Alles wat je vertelde sloot naadloos op elkaar aan, en ik kijk gewoon weer uit naar de volgende keer!" (TM)

"ik had enorm veel vragen waar ik bij jou nu een antwoord op vond." (KS)

"Het thema van de lezing eergisteren was interessant voor mij en heb zelfs vandaag bepaalde inzichten gebruikt om mijn huidige werksituatie aan te kunnen... Ook de werkervaringen die vermeld werden kon ik me in vinden, er werden vertrouwde dingen gezegd. Wellicht kom ik naar het volgende thema ook luisteren want is wel een manier om inzichten te krijgen die nog van pas kunnen komen." (MK)

"Heel verhelderend en het smaakt naar meer!" (DD)

"Alles wat werd gezegd gaat (voor mij althans) naar de belangrijkste essentie van ZIJN : werken aan vrede, in en met mezelf. Waardoor er meer vreugde komt en je letterlijk adem- en levensruimte krijgt. De inhoud geeft stof tot inzichten, nadenken, keuzes maken in woorden en handelen in/met mezelf en naar anderen toe. De taal, de vorm waarin de inhoud werd gebracht vond ik aangenaam en duidelijk.
Er is tekstaanbod via boeken. Maar het is niet altijd voor iedereen haalbaar om via die weg stof tot nadenken te verkrijgen. Daarom vind ik de weg via voordracht en gesprek een goede werkvorm. Dank u wel !!!" (CS)

"Je uiteenzetting maandagavond was helder van inhoud en tegelijk eenvoudig en zelfs speels gebracht. Doe zo verder!" (ED)

Thema's:
1) Omgaan met emoties en mensen, de wil, wat is nu echt liefde
2) Intuïtie, vreugde vs. sleur , spiritualiteit integreren in je leven
3) Helpen en geholpen worden, onderscheidingsvermogen, spiegelsfeer
4) Houden van de Aarde en van je lichaam, vertrouwen vs. angst, goed vs. kwaad, licht vs. onwetendheid
5) Meditatie, stilte, vrij zijn als een kind van God
6) De kunst van eenvoudig leven, je leven in handen nemen, het verleden loslaten en omgaan met moeilijkheden
(Meer info over elk thema vind je op de website)

Deelname: 17 euro voor een voordracht, 15 euro vanaf de derde keer (waar dan ook); telkens incl. bon van 7 euro voor de aankoop van een Morya boek, cd, set kaarten, enz.

Op de agenda:

West-Vlaanderen:
In SIJSELE (Brugge/Maldegem) op 7 mei en 25 juni
In IZEGEM (Roeselare) op 20 april
In MOORSELE (Kortrijk) op 13 april, 11 mei en 8 juni
In HERTSBERGE (Brugge/Wingene) op 17 april

Oost-Vlaanderen:
In DRONGEN (Gent) op 9 mei en 27 juni
In STEKENE (Sint-Niklaas) op do. 26 maart
NIEUW:
In AALST op di. 2 juni (thema 1)

Provincie Antwerpen:
In HOOGSTRATEN (Antwerpen/Breda) op za. 11 april

In de kijker: Nederland!
In HANK (Breda/Gorinchem) op vr. 24 april (thema 6)
In HALLE (Arnhem/Enschede) op za. 25 en zo. 26 april (thema's 1+6 en met klankschalenconcert!)
> Inschrijven voor NEDERLAND graag zo vroeg mogelijk en zeker voor 15 april, want vanwege de verre afstand zijn minimum 8 inschrijvingen nodig om de activiteit te kunnen laten doorgaan!

Alle data, adressen, informatie en meer over de thema's op:
www.morya.org > Morya Samenzijn

Mayil eNieuws

Bijzondere volle maan meditatie-avonden
op 3 april, 1 mei en 5 juni 2015

volle maanDe dagen rond volle maan zitten vol van een overvloedige en gevende soort energie, en daarom is het goed om in die periode te mediteren of te bezinnen en open te staan voor die impuls.

De volle manen van april (de Mensheid), mei (de Boeddha) en juni (de Christus) zijn speciaal invloedrijk voor de wereld. Door je hierop af te stemmen in groep maak je meer dingen mogelijk, zowel in je eigen leven als in het leven van anderen.

De meditatie-avonden worden telkens georganiseerd in Hertsberge (bij Brugge) op de vrijdag die het dichtst bij het tijdstip van volle maan valt.

vr. 3 april 2015: Volle maan van 'de Mensheid'
vr. 1 mei 2015: Volle maan van 'de Boeddha' (Wesak)
vr. 5 juni 2015: Volle maan van 'de Christus'

Meer informatie / inschrijven op:
www.morya.org > Meditatie-avonden

Voel je vrij om ook zelf met enkele mensen in jouw buurt samen te komen om te mediteren op de momenten van volle maan!

Mayil eNieuws

Cursus "Telepathie en Intuïtieve Ontwikkeling"
van 3 tot 7 augustus 2015
in ECOlonie

Telepathisch gesprek met "de kleine bloeiende loofboom"

Dag boom, mag ik je vragen om wat te vertellen over de lente?de kleine bloeiende loofboom

- "Ja! de lente is de periode waarin de zonnestralen de winter wegjagen en in mij nieuwe levendigheid wekken.

Op het ritme van de lengende dagen leef ik, in harmonie met alle levende dingen rondom mij, en met mijn bloesems uit ik de eenvoud van mijn bestaan en de schoonheid van eenvoudig leven.

In de natuur bezit alles schoonheid, maar in de lente is het makkelijker om er bij stil te staan, om ervoor open te zijn.

Mensen vergeten al wel eens wat eenvoudig leven is, in harmonie met jezelf; de natuur zorgt altijd dat ze zichzelf blijft en dat is heerlijk!"

Lentebloeier

*

Voorlopig staat er voor de komende maanden maar één cursus "Telepathie en Intuïtieve Ontwikkeling" gepland: begin augustus in het heerlijke, groene ecologische centrum ECOlonie in de lage Vogezen.

Ecolonie: zicht op de eetplaats

Wie vanuit Antwerpen, Eindhoven of Breda rijdt, doet er ongeveer 5 uur over (carpoolen kan ook); je logeert ter plekke - dit kan in een hotelkamer (alleen of gedeeld), in een caravan, tent,... De lessen gaan door in de voormiddag (plus woensdagnamiddag, dan gaan we samen op meditatieve uitstap) in een prachtige yurt-tent temidden het groen; 's namiddags en 's avonds ben je vrij om de prachtige omgeving te verkennen, creatief bezig te zijn in het atelier of gesprekken aan te knopen met mede-gasten op het domein. Voor wie wil zijn er fantastische bio & vegetarische maaltijden, alles ter plekke gekweekt en bereid.

Ecolonie: de yurt

In de cursus zelf krijg je allerhande basis-informatie over spiritualiteit in de praktijk (omgaan met mensen op de juiste manier, in je eigen kracht komen, omgaan met emoties en gedachten, leven vanuit het hart, intuïtie gebruiken), vaak met verhelderende praktijk-oefeningen.

Daarnaast leer je een beproefde techniek om telepathisch contact te maken met de ziel van mensen (van elke leeftijd), dieren, bomen, natuurwezens enz. Tegen het einde van de cursus ben je in staat om vanuit dit contact antwoorden te krijgen op bijna alle mogelijke vragen van mensen. Je kan ook telepathische gesprekken voeren met dieren en planten. Door aan de slag te gaan met je nieuwe vaardigheid en wat meer ervaring op te doen, kan je in de dagen en weken nadien al snel overgaan tot contact met je eigen ziel en zo antwoorden en leiding ontvangen voor je eigen leven.

ma. 3 t/m vr. 7 augustus 2015
(6 dagdelen)
speciale Ecolonie-prijs: 210 euro

(incl. alle lesmateriaal en theepauzes, excl. maaltijden en accomodatie)
met gratis introductie op zondagavond 2 augustus

Meer informatie over deze cursus in het algemeen: www.hetleven.be
Info over ECOlonie: www.ecolonie.org
Inschrijven voor de cursus in ECOlonie: www.eigentijdszomercollege.nl

Mayil eNieuws

Wat zegt Meester Morya over ...?

Lees op de website een schat aan wijsheid over allerlei onderwerpen:

Alleen staan met spiritualiteit * Angst * Bidden / kracht van gebed * Concentratie * Depressie * Eenzaamheid * Engelen * Geld * Geluk en gelukkig zijn * Genezing / genezend werk * Gevoelens / emoties * Groepen * Hypnose * Intuïtie * Inwijding * Kinderen opvoeden * Levenstaak * Lichaam * Liefde, goedheid, sentiment * Liefde en verliefdheid * Liefde in de relatie * Liefde en seksualiteit * Mediteren / meditatie * Metaalmoeheid * Moeder Aarde * De Nieuwe Tijd * Politieke verkiezingen * Postnatale depressie * Spelen met kinderen * Spiegelsfeer * Spiritueel gezin * Sterven en de dood * De toekomst * Trauma * Verslaving * Ziekte * Zwangerschap * Over het Morya symbool * Over de persoonlijke boodschappen via Geert

www.morya.org > Wat zegt MM over...?

Mayil eNieuws
www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Wil je je uitschrijven? Stuur ons een mailtje.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.