Zie je de afbeeldingen niet?
Bekijk de online versie: www.mayil.org/eNieuws/2020/april.html
Mayil eNieuws www.mayil.org

April 2020

Afdrukken? Klik hier (pdf, 6 blz. - 2MB)

--

Liefste eNieuws lezers,

Meester Morya hamert keer op keer “neem tijd voor jezelf, ontwikkel jezelf, doe je eigen dingen op je eigen manier”. Maar even zo vaak herhaalt Hij “zorg dat je oog krijgt voor de ander, kijk naar de noden van de mensen rondom je, dit is een tijd van contact, het is een tijd van samengaan, deze aarde is gebouwd op solidariteit, liefde is een actieve kracht die zich uitdrukt naar de ander toe”. Het lijkt erop dat deze beide stromingen van aandacht in deze onvoorspelbare tijden in zowat de hele mensheid "naar voren komen" (om het maar met een Moryaanse uitdrukking te zeggen).

Voor deze volle maan hebben we twee teksten uit de oude doos voor jullie; allebei zijn het vollemaan boodschappen van Meester Morya uit 1997, vijf jaar vóór de eerste volle maan nieuwsbrief. De teksten werden handgeschreven door Geert en dan gekopieerd en uitgedeeld of doorgefaxt aan wie daar om vroeg. Lees ze langzaam, zin voor zin, luidop als je wil, om de woorden hun volle betekenis te laten tonen. Met eGroetjes van Marie

Meditaties ter gelegenheid van de volle maan van 8 april 2020

Tekst 1 - Volle Maanmeditatie 16 september 1997

Meester Morya,

"De aandacht die mensen geven aan hun eigen werkelijkheid is belangrijk. Wanneer je kijkt naar je eigen leven moet je rustig worden en vooral een bepaald gevoel krijgen dat de dingen die je wil bereiken haalbaar zijn, want je moet geen te grote doelstellingen hebben in jouw leven. Wanneer het is dat je een groot doel hebt moet het een zuiver doel zijn en dan is het wel dat je je weg kan vinden.

Wanneer je een klein doel hebt, wanneer je met bepaalde kleine dingen geëngageerd bent, is het zo dat je er doen aan ziet en dat je dan de moed krijgt om bepaalde zaken in orde te brengen. En iedere dag zou een klein doel moeten hebben, zou iets moeten in zich dragen van de grootheid, van de schoonheid van het oneindige, maar op een concrete manier uitgedrukt om de dingen haalbaar te maken.

En het is de innerlijke vrede die daarin een rol kan spelen. Wanneer je de bedoeling hebt in je leven om tot vrede te komen, is het zo dat je kleine dingen kan doen die naar anderen toe een schoonheid in zich dragen. En dan zal het zeker zijn dat je de juiste woorden leert spreken.

Innerlijk is het zo dat je een vreugde moet kunnen handhaven ondanks moeilijkheden. En dat bevat ook een oneindige schoonheid. Je moet weten dat liefde altijd bereid is stappen te zetten. En dat je vanuit de stappen die je in jezelf ontdekt een aantal dingen kan doen, naar anderen toe. En dat je daarin redelijk moet zijn. Het is niet zo dat je onafgewogen moet zijn. Het is dat je de bedoeling moet kunnen hebben om kleine dingen in orde te doen, en dan krijg je een diep vredevol gevoel met zaken die er zijn.

Het is wel dat je de belangrijke punten vóór moet nemen. Als er dingen zijn die belangrijk zijn, probeer dat eerst te doen en zie dan naar de kleine dingen die onbelangrijk zijn. Als je met belangrijke dingen bezig bent is het zo dat je een schoonheid in je eigen leven ontdekt omdat je dan op de grote stroom gaat zitten, van de verlangens die diep zijn, die de schoonheid in zich dragen. Het is daaruit dat je kan leren."

Meester Morya

© Geert Crevits, www.morya.org
Volle Maanmeditatie 16 september 1997
Bekijk de originele tekst

Bekijk de originele handgeschreven tekst hier
(pdf-document, 2 bladzijden)

Tekst 2 - Vollemaan meditatie 19 augustus 1997

Meester Morya,

"Een liefde in het hart; een voorbeeld voor anderen proberen te zijn, door dingen op een luchtige manier op te nemen en te weten wat je wil in je persoonlijk leven. Wanneer het is dat je tot angst komt dat je bepaalde dingen niet zou kunnen, dan moet het zijn dat je rustig wordt in meditatie.

In meditatie kan je al je zorgen van je laten afvallen, want op dit moment is er geen onheil mogelijk. Het is dat je in de aanwezigheid komt van de goddelijke wezens en het is van daaruit dat je een blijheid in jezelf kan voelen.

Probeer deze blijheid op een rustige manier te ervaren, niet dat je je moet opjagen in dingen die onnodig moeten gezegd of gedaan worden. Het is dat je bepaalde zaken kan toelaten in jezelf, door gewoon maar te luisteren naar het zijn, het wezen wat er in je is en naar de dingen die mogelijk zijn.

Het is wel dat je een aandacht moet houden bij jezelf. Dat je niet zozeer naar anderen uitgaat met je gedachten, maar dat je je verplicht om bij jezelf te blijven en in je eigen hart te kijken naar de dingen die mogelijk zijn. De rust die over je zal komen zal een gezegende rust zijn en van daaruit kan je een blijheid ervaren."

Meester Morya

© Geert Crevits, www.morya.org
Vollemaan meditatie 19 augustus 1997
Bekijk de originele tekst hier
Bekijk de originele kopie van de handgeschreven tekst hier
(pdf-document, 1 bladzijde)

--
Mayil eNieuws

Grote LENTE-actie

Gratis Spiritueel Dagboek
bij aankoop van 2 Morya boeken

Tot eind april 2020 ontvang je bij Mayil het Spiritueel Dagboek helemaal gratis bij aankoop van 2 boeken. Je kiest vrij uit de reeksen Morya Wijsheid, Morya Kracht, Morya Bezinning, Morya Werkboeken.

Gratis Spiritueel Dagboek bij aankoop van 2 boeken

Het Spiritueel Dagboek is een bijzonder schriftje om je eigen ervaringen in te noteren. Op elke bladzijde met lijntjes vind je onderaan een mooi citaat van Meester Morya. Tussendoor is er hier en daar ook ruimte voor een oefening en creativiteit. Het schriftje begint met een motiverende handleiding (Wat schrijf ik op, hoe en waarom?)  Op houtvrij papier dat lekker schrijft, omklapbaar dankzij de wire-o ringen, 176 bladzijden volledig in kleur. Op de website kan je een kijkje nemen binnenin het Spiritueel Dagboek.

Bestel twee Morya boeken
en ontvang jouw Spiritueel Dagboek gratis!
Maak je keuze op
www.mayil.com > Overzicht

Info / Bestellen
www.mayil.com > Overzicht publicaties

Bestel twee Morya boeken naar keuze en ontvang als eNieuwslezer automatisch een Spiritueel Dagboek erbij. Tot eind april 2020. Elke bestelling vanaf 19 euro wordt portvrij verstuurd naar België en Nederland.

Mayil eNieuws

Inspirerende videos

Er staan heel wat video's op ons Youtube-kanaal met praktische oefeningen die je kan doen wanneer je je onzeker of overweldigd voelt of nood hebt aan meer verbinding met het positieve in jezelf. Of gewoon, om bewust aan jezelf te werken nu daar misschien wat meer gelegenheid voor is.

Video's: Thuis in je eigen leven


(G2) Een anker in jezelf

Als je de stilte in jezelf vindt en voedt, dan wordt deze als een lotus rond je hart, een soort buffer die jou beschermt. Om echt te mediteren moet je eerst vrede proberen te nemen met de aarde en je leven. Als je er niet langer van uitgaat dat anderen lijken op jou, voel je je vrijer en kan je ook misverstanden vermijden.

(M7) MEDITATIE voor vertrouwen
Een meditatie van twee minuten waarmee je vertrouwen aanmaakt.

(G7) OEFENING: Omgaan met overspoelende ervaringen
Een meditatie-oefening om je leven innerlijk op te ruimen en eenvoudiger te maken. Een eenvoudige manier om dingen waar je het moeilijk mee hebt (uit het verleden of uit het heden) toch een plaats te kunnen geven in je leven, zodat je opnieuw ademruimte krijgt en je opnieuw vrij en blij kan worden.

(H8) Slotmeditatie: een stoel in je hart
"Er is een fantastische kracht werkzaam in jouw leven, maar als je te veel naar de wereld kijkt, kan je daar niet bij". Thuis komen in je eigen leven, dat kan je door aansluiting te zoeken met die kracht. Als je de rust vindt in je hart, kan je alles aan in het leven, en krijg je de inspiratie om in elke situatie iets goeds te vinden of te maken.
In deze slotmeditatie zetten we een mooie stoel in ons hart en nodigen we Meester Morya uit. We vertellen Hem onze problemen, stellen Hem al onze vragen, en luisteren dan naar wat Hij zegt. We vragen Zijn zegen voor ons leven en voor de mensen die ons dierbaar zijn.

(M6) Inspiratie = concentratie + rust (OEFENING voor tijdens routine)
Probeer fysiek rustig te worden bij de routinematige dingen die je doet. Doe de dingen met concentratie en op je eigen ritme. Op die manier kan je baden in een soort innerlijke luxe. Door de combinatie van lichte concentratie en innerlijke rust, geef je ruimte aan inspiratie. Op deze manier krijg je vanzelf meer inzicht in: 'wat vind ik belangrijk in mijn leven?' en gebruik je de anders zinloze momenten van je leven om dichter bij jezelf te komen.

(H6) Wat moeilijkheden ons kunnen leren: wanneer ben ik in mijn hart, en wanneer niet?
Het is in de moeilijkste tijden dat we haarfijn kunnen leren ondervinden wanneer we in ons hart zijn en wanneer niet. Als je in je hart kan leven, heb je nog wel problemen, maar ze wegen niet meer op je.


(M8) OEFENING: Gedachten naar je hart brengen

Een doe-oefening uit het Morya Basiswerkboek waardoor je makkelijk kan stoppen met piekeren en zorgen maken. Het denken heeft de gewoonte om in cirkeltjes te blijven draaien, maar dit kost ons eigenlijk veel energie. Een eenvoudige oefening waarbij we dagelijks enkele gedachten of emoties één voor één naar ons hart brengen, verlost ons van spanning en geeft ons inzicht in oplossingen, soms onmiddellijk al, soms enige tijd later.

(G5) Eenvoudig aanwezig zijn in wat je doet
Probeer fysiek tot rust te komen in wat je doet, wees volledig aanwezig in wat je doet, laat je lichaam ontspannen door de afwisseling in je werk, en blijf steeds (licht) geconcentreerd, dan maak je ruimte in jezelf voor de inspiratie. Routine handelingen zijn hiervoor bij uitstek geschikt.

(M5) Dialoog met het Goddelijke
Je kan zelf een dialoog met het Goddelijke op gang brengen. God is een verborgen kracht, die ook in ons leven verborgen mag blijven. Ons hart vraagt een sprong van vertrouwen, het vraagt ons: 'Geloof je in jezelf? Bewijs het dan maar eens!' Liefde is niet betweterig en vraagt niets terug. Als je vindt dat je verstikt in je leven, neem dan wat tijd voor jezelf.

Abonneer je op ons Youtube kanaal
om bericht te krijgen bij nieuwe video's

www.youtube.com/Moryaspiritual

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of een kleine maandelijkse gift op BE80 7380 3514 8677
(Mayil vzw)

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.