Zie je de afbeeldingen niet?
Bekijk de online versie: www.mayil.org/eNieuws/2018/november.html
Mayil eNieuws www.mayil.org

November 2018
Nieuw! Het Meester Morya sieraad

Afdrukken? Klik hier (pdf, 4 blz.)

--

Liefste eNieuws lezers,

GEZOCHT: Nederlandssprekend iemand met Pools als moedertaal, om een vertaling te herlezen voor de herdruk. Wil jij ons helpen? Neem contact

Interview met GeertEerder dit jaar is er op youtube een online archief opgedoken met een uniek interview met Geert, gefilmd in 1999 en toen ook uitgezonden op tv. Papa spreekt er op een ontspannen en humoristische manier over zijn leven, over hoe het contact met Meester Morya ontstaan is, wat het voor hem betekent en over de uitwerking van de persoonlijke boodschappen. Het zijn ruim 30 boeiende minuten voor wie Geert gekend heeft of juist niet, over de mensen met hun problemen, de wereld met zijn oorlogen. Met op het einde een klein fragment uit de persoonlijke boodschap van de interviewster - het is een stroom van gericht advies en inzicht die, zoals kenmerkend was voor Geert, vloeiend en in een indrukwekkend tempo wordt gebracht.

symbool van Meester Morya

Behalve deze video is er nog meer blij nieuws! Eind jaren tachtig gaf Meester Morya een bijzonder symbool aan Geert en Lydia, dat Hij vaak tekende met de hand van Geert.  Het is de combinatie van hart, kruis, paraplu en fontein.

Over dit symbool zei MM: "Het teken van het hart welke Ik jullie telkens opteken op het einde van onze laat-avond lessen, laat je best eens maken voor een sieraad, zodat je de tegenwoordigheid van Mijn energie bij je draagt". Juweel mama

In die tijd liet papa bij een oude juwelier in Gent één hangertje maken met het symbool en hij gaf het aan mama. Ze draagt het sindsdien bijna altijd; soms raadde Meester Morya haar speciaal aan om het juweel zeker aan te doen op reis of op andere momenten dat ze extra steun of bescherming kon gebruiken.

Meester Morya zei ook eens: “Veel mensen zullen dit ooit nog dragen”. En vandaag, 30 jaar later, is het dan eindelijk zover...! Wie wil, kan bij ons een handgemaakte zilveren hanger voor zichzelf bestellen. Het dragen van dit teken is voor Meester Morya een symbool van contact en samenwerking met het Licht en de Meesters (ook wel genoemd "de Hiërarchie"), en dat is iets waar elk van ons voor kan kiezen. Meer hierover in de bezinningstekst en ook verderop.

Neem je tijd om alles te bekijken en geniet ervan!
eGroetjes van Marie

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 23 november 2018

Meester Morya,

"Het grote wat er in de mens gebeurt, is altijd de zachtheid die naar hem komt, en de mogelijkheid om oude, versteende gedachten los te laten en nieuwe, levende gedachten tot zich te laten doordringen en daarmee te durven leven.

Het oude moet geen grote betekenis blijven houden. Je kan het oude laten varen. Wat er ook gebeurd is, wat er ook gezegd is, laat het maar gaan. Hou alleen de dingen over die je tot de liefde en tot de grote kracht van het Goddelijke gebracht hebben. Durf dit te zien in je leven en durf daarmee te leven.

Daar is echt moed voor nodig, omdat het iets is wat slechts gaandeweg duidelijk wordt. Als je daarmee begint, kan je absoluut niet inschatten wat het in je leven zal betekenen. Het is net zoals een zaadje, - zoals men zegt in het evangelie - het mosterdzaadje, het kleinste van allemaal, dat uitgroeit tot de grootste boom.

Het Rijk van God is zo, het contact met de Hiërarchie is zo. Aanvankelijk is de mens zeer aarzelend, zo van: ‘is dit wel waar, is dit echt en kan ik daarop vertrouwen?’ Maar in de loop van zijn leven, van de maanden en jaren die volgen, krijgt hij voor zichzelf een steeds grotere duidelijkheid. Dit is dan het wonder dat geschiedt, dat zijn hart warm wordt bij de gedachte dat het allemaal toch echt is en dat hij daarop kan vertrouwen, steunen en daarmee rekening kan houden. Op deze manier wordt zijn leven een ander leven."

Meester MoryaMorya Bezinning 3: Een groter leven

© Geert Crevits, www.mayil.com
fragment uit hoofdstuk 6 "Samenleven met de Meesters"
in "Morya Wijsheid 3: God woont in je hart"

--
Mayil eNieuws

Uniek interview met Geert

Bekijk het interview met Geert Crevits, gefilmd in Amsterdam in 1999 en uitgezonden in het TV-programma Mystèr van Luc Sala.

Er is Nederlandstalige en Engelstalige ondertiteling beschikbaar voor deze video. Klik daarvoor tijdens het kijken onderaan rechts op het symbooltje voor ondertiteling.

Bekijk het interview op youtube

Mayil eNieuws

NIEUW! het Meester Morya-sieraad

Meester Morya zegt: "Door dit symbool te dragen maak je duidelijk aan de Heren van de Hiërarchie dat je wil meewerken aan 'het goddelijke plan van licht' dat bestaat voor deze aarde. Jouw leven krijgt hierdoor een bijzondere bescherming. Je mag je ook aan kleine opdrachten verwachten waarmee je de Nieuwe Tijd vorm kan geven. De krachten van liefde, bescherming, inspiratie en intuïtie komen bij je wonen en maken een versnelling in je evolutie. Je wordt deel van een groter geheel en vindt aansluiting bij een innerlijke groep mensen waar je bij hoort." MM

De "Hiërarchie" is een benaming voor alle Meesters die leven vanuit liefde en licht en hun hele bestaan wijden aan de begeleiding en ontwikkeling van de aarde en de mensheid. Zoals Meester Morya zegt: "De Hiërarchie staat je bij, Ik ben niet alleen, We zijn met honderden en We weten wat We doen." (Wijsheid 3, blz. 200)

Nota: Vanzelfsprekend kan iedereen net zo goed meewerken aan de Nieuwe Tijd en het Plan van Licht zonder dit symbool! Desondanks kan het sieraad wel een hulp betekenen om je engagement voor jezelf duidelijk te stellen, en kan het een blijvende herinnering en ondersteuning zijn. Daarnaast hebben de verschillende onderdelen van het symbool ook een inherente kracht in zich, die op meerdere vlakken een impact kunnen hebben, zowel op het lichaam als in je leven.

Klaar om te verzenden
(in de handen van de juwelier, deze hanger is nog niet gepolijst)

Over de symboliek

Onze lezers zijn al bekend met dit symbool, want al sinds het eerste boek in 1995 staat het boven elk hoofdstuk - in de Levensverdiepingen en later in alle Morya boeken.

Ieder kan door rustige contemplatie elk onderdeel van het symbool zelf dieper doorgronden in de loop van jaren. Maar hier zijn alvast enkele aanwijzingen:

- Het hart is symbool van universele liefde, vrede die deze aarde verlicht, vreugde die alles draaglijk maakt.

- Het kruis is enerzijds de verbinding van de aarde en de hemel, van het menselijke met het Goddelijke; anderzijds de verbinding van de mens met de mensen errond, de verbinding van hart tot hart, van mens tot mens. Het is het symbool van de Mens die oog heeft voor het leven van de schepping en de levende wezens rondom zich.

- De paraplu is de goddelijke bescherming die er is voor elk zoekend mens. Het is een energie die obstakels kan doen verdwijnen, die moeilijkheden kan verlichten en die wonden kan genezen.

- De fontein is licht, puur licht, en daardoor bron van kennis, wijsheid, leven, goedheid en warmte. Al wie de fontein ontdekt, de bron die zich in zijn hart bevindt en eerst maar zachtjes opborrelt maar mettertijd overvloedig kan stromen, kan met het licht van deze fontein zijn eigen leven voeden en tot vreugde brengen, en daarna ook anderen verkoeling schenken van de schroeiende uitdagingen die deze aarde stelt aan de mens, en warmte schenken aan zij die vereenzaamd of verstijfd zijn in zichzelf.


(de hanger tijdens het maken - zicht op de achterkant van de hanger)

Het Meester Morya sieraad

Elke hanger wordt voor jou met de hand gegoten en met liefde afgewerkt en gepolijst, in een ambachtsatelier met 30 jaar traditie. Aleksy, een gepassioneerde jonge goudsmid, houdt ervan om met zijn handen te werken en edel metaal om te toveren tot smaakvolle en originele sieraden.

Door het handwerk kunnen er bij ieder juweel subtiele verschillen in vorm of afwerking zijn.

Massief 925 Sterling zilver
Hoogte: ca. 22 mm
Hoogte inclusief oog: ca. 27 mm
Breedte: ca. 17 mm
Dikte: ca. 1,7 mm

Prijs: 76,90 euro
Incl. verzending en btw

Bestellen kan eenvoudig via mail bij marie(a)morya.org (vervang (a) door @) of door 'Beantwoorden' te klikken op deze nieuwsbrief

Als je jouw exemplaar nog graag voor kerstmis wil ontvangen, dan is het best om zo snel mogelijk te bestellen. We kunnen de timing niet garanderen, maar we zullen wel ons uiterste best doen voor je.

Je kan ook later bestellen, dit prachtige sieraad blijft voortaan in ons vaste aanbod.

Bestel jouw zilveren hanger via de website of via mail.
Hou wel rekening met verschillende weken levertermijn.

Mayil eNieuws

Cursus "Telepathie en Intuïtieve Ontwikkeling"

door Petra Danneels

Petra DanneelsNieuwe data!
Op 19 januari, 2 februari,
16 februari, 2 maart
en 16 maart 2019
in Brugge

Alle info op www.hetleven.be

Mayil eNieuws

De video's van deze maand

video

(G4) Volg ik mijn intuïtie, of toch maar liever niet? (08:16)
Intuïtie is een flitsend inzicht, maar daarna moet je dit inzicht nog vormgeven in je leven, en dat is niet gemakkelijk, want intuïtie brengt altijd iets nieuws aan. Dit is het gevecht: volg ik mijn intuïtie, of kies ik de andere weg?

G5

(G5) Volg ik mijn intuïtie, of toch maar liever niet? (08:16)
Intuïtie is een flitsend inzicht, maar daarna moet je dit inzicht nog vormgeven in je leven, en dat is niet gemakkelijk, want intuïtie brengt altijd iets nieuws aan. Dit is het gevecht: volg ik mijn intuïtie, of kies ik de andere weg?

G6

(G6) Het leven vraagt een sprong van vertrouwen (08:37)
Antwoord op een vraag uit het publiek. Het leven vraagt dat je gelooft in de goedheid. Voor God zijn er geen geheimen. Voor de mens wel, omdat je eerst de juiste waarden en wijsheid nodig hebt voordat je de kennis en macht van God kan gebruiken. Het leven duwt ons steeds in de richting van verrijking en verruiming. Het verstand wil alles op voorhand weten, maar als je zo zou leven vanuit je verstand, doorlééf je de dingen niet.

G7

(G7) OEFENING: Omgaan met overspoelende ervaringen uit het verleden (15:41)
Deze oefening is super favoriet!
In deze video: Een meditatie-oefening om je leven innerlijk op te ruimen en eenvoudiger te maken. Meester Morya legt uit: als er dingen zijn in je leven die je niet kan aanvaarden, dan blijven die rond je hangen en brengen jou in verwarring. Als je ze integendeel toelaat in je leven en een plek laat kiezen rond je, dan veranderen ze in een punt van licht en worden ze een vraag (nl. "Waarom moest ik dit meemaken?") die geduldig wacht op een antwoord.

Abonneer je op
www.youtube.com/Moryaspiritual

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of een kleine maandelijkse gift op BE80 7380 3514 8677
(Mayil vzw)

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.