Zie je de afbeeldingen niet?
Bekijk de online versie: www.mayil.org/eNieuws/2018/maart.html
Mayil eNieuws www.mayil.org

Maart 2018

Afdrukken? Klik hier (pdf, 3 blz.)

--

Liefste eNieuws lezers,

Toen ik een jonge tiener was, begon papa bij ons thuis met het regelmatig organiseren van openbare dagen waar iedereen een persoonlijke boodschap van Meester Morya kon ontvangen. Zelf kreeg ik ook vaak een boodschap, die toen soms heel kort was (de kortste ooit was maar één zin) ofwel wat langer. Ik typte elke boodschap uit en stak ze samen in een mapje, een kostbare verzameling waar ik vandaag, meer dan twintig jaar later, nog altijd heel veel aan heb. De eerste boeken 'Levensverdieping' (nu bekend als 'Morya Wijsheid') werden door mama uitgegeven en werden bij de inkom verkocht. In de gang of op de trap naar de lange kamer, vroegen mensen mij soms of ik die boeken ook las, en als ik dan 'nee' zei, wat de waarheid was, knikten ze me steeds stellig toe en zeiden: "Ja natuurlijk, dat is nog veel te moeilijk voor jou", en daar liet ik het dan bij. Maar toen ik jaren later dan toch eens in die boeken begon te lezen, waren ze heel herkenbaar en vroeg ik me af waarom ik er niet vroeger mee begonnen was.

Het geheim van lezen in Morya volgens mij, is te weten dat Hij gewoon tegen je praat. Die boeken zijn niet ontstaan als geschreven tekst, maar mondeling voor een groep mensen. En als je het op die manier kan aanpakken en de woorden in jezelf kan horen weerklinken terwijl je leest, dan wordt het plots gewoon een gezellig en informeel samenzijn met een vertrouwde vriend of grote broer die spreekt over hoe hij naar de dingen van het leven kijkt.

In de bezinningstekst van deze maand heeft Meester Morya het over het mechanisme dat schuilt achter het realiseren van kleine of juist grote dingen die je vooruit zullen brengen. Namelijk door je bewust te zijn van de ideeën in je leven (wie ben ik, waar wil ik naartoe, wat is mijn doel) en door de gedachten die daaruit voortkomen bewust te verbinden met heel mooie gevoelens van jou. Dit relatief eenvoudige inzicht kan een enorm effect hebben op je leven, als je het begint toe te passen.

Verder in deze nieuwsbrief lees je hoe je nog altijd gratis kennismakings-brochures kan aanvragen en kom je meer te weten over het verloop van onze publiciteits-campagne. Je verneemt de start van een nieuw Morya groepje in stad Antwerpen, de data van onze meditatie-avonden en vindt ten slotte meerdere getuigenissen van lezers. Een mooie Paastijd gewenst! eGroetjes van Marie

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 31 maart 2018

Meester Morya,

Eenheid brengt altijd kracht. Als je dus in jezelf begint te leven, als je vooruit wil met je leven, moet je proberen dezelfde gedachten, dezelfde ideeën, dezelfde krachten te zien als iets wat je verder kan brengen. Wat wil dit zeggen? Dat betekent dat je bepaalde ideeën opwerpt en steeds weer opwerpt tot je ze ziet. ‘Zien’ betekent dan dat je de kracht ervan ontdekt. Als je iets bepaalds denkt, schuilt daarin een bepaald idee. Een gedachte wordt in feite gedragen door een idee en dat idee dat erachter zit, kan een kracht mobiliseren.

Als je bijvoorbeeld aan een bepaald iets of iemand denkt, heb je daar een gevoel bij en dat gevoel is dikwijls de kracht die daarmee gepaard gaat. Als je dus naar je gevoelens kijkt rond bepaalde gedachten, moet je die gevoelens proberen uit te zuiveren tot je mooie gevoelens krijgt, tot je gevoelens krijgt van aandacht, van eerbied, van openheid… noem maar op. Zorg dus dat je gevoelens hebt die een bepaalde tendens kunnen weergeven bij de gedachten.

Gedachten dragen dikwijls de verkeerde gevoelens en dan gaat het fout in je leven. Als je een bepaalde gedachte hebt met een bepaald idee daarachter, moet je zorgen dat je daar goede gevoelens bij krijgt (...) Op die momenten moet je jezelf in handen nemen en daar andere gevoelens bij creëren en dat kan je heel bewust doen.

Je kan heel bewust je gevoelens aan je eigen ideeën schakelen tot je geleidelijk aan een eenheid verkrijgt. Een bepaald idee, dat schitterend kan zijn, kan helemaal omgedraaid en vernietigd worden door de gevoelens die je erbij krijgt. Als je dus bepaalde schitterende ideeën hebt, moet je daar even schitterende gevoelens naast kunnen plaatsen, zodat de ideeën tot uitwerking kunnen worden gebracht op een heel eenvoudige manier.

Dit is eigenlijk wat Ik bedoel met ‘eenvoud van leven’. Met je ideeën, die door je gedachten worden uitgedrukt, moeten stilaan heel mooie gevoelens kunnen samengaan, bijvoorbeeld gevoelens van liefde, van geduld, van openheid, van vrede. Als je dit kan, kunnen de schitterende ideeën een kracht in zich dragen en openbaren. Als deze twee samengaan - de gedachte die vanuit het idee komt en dus het idee vertolkt, en het gevoel dat uitgezuiverd is - dan kan je daar heel veel mee bereiken in je leven. Dit is de manier waarop je bepaalde dingen kan realiseren."De grote ontdekkingsreis"

Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com
uit Morya Wijsheid 7: De grote ontdekkingsreis,
fragmenten uit het begin van hoofdstuk 3

--
Mayil eNieuws

Doe mee-campagne: een succes!

BrochureDe campagne met de nieuwe kennismakings-brochure is heel goed van start gegaan:

Er werden al ruim 1750 brochures verdeeld via meer dan 50 mensen in België en Nederland. Bedankt voor jullie hulp!

Er werden in totaal 3000 boekjes gedrukt, dus wie nog een bundeltje wil, kan nog altijd gratis brochures aanvragen via de website.

Veel dank ook aan de zestien mensen die samen 340 euro steun gaven om deze campagne te helpen financieren, twee derde van de drukkosten kon hiermee betaald worden.

Verspreid zelf ook een aantal brochures bij jou in de buurt
of deel ze uit aan je vrienden en kennissen

Info / Bestellen
Vraag ze aan via www.mayil.com > Doe mee

Mayil eNieuws

Nieuw Morya groepje in de stad ANTWERPEN

Morya Wijsheid 1: Bewust handelen* Antwerpen centrum
Morya-gespreksgroepje rond "Morya Wijsheid 1: Bewust handelen" bij Godelieve. "We lezen fragmenten uit het boek, die we daarna samen bespreken. We trekken ook Morya kaarten en krijgen op die manier persoonlijke antwoorden en advies voor ons eigen leven."
> Start op do. 19 april 2018 om 19u
Adres en andere informatie vind je op de website.

*

Wil jij ook een Morya groepje starten?
Neem contact op met ons
, we zetten je graag op weg!

Info / Bestellen
Meer informatie op
www.morya.org > Groepen

Mayil eNieuws

Morya Groeigroep: bijzondere meditatie-avonden

meditatieIn Hertsberge (bij Brugge). Marie bespreekt een bepaald thema uit de boeken van Meester Morya en er zijn twee of drie bijpassende groepsmeditaties.

vr. 27 april 2018: over positiviteit

vr. 1 juni 2018: thema het offer van de liefde

vr. 29 juni 2018: over spelen in het leven en over resultaat loslaten

Info / Bestellen
Meer info en inschrijven via
www.morya.org > Meditatie-avonden

Mayil eNieuws

Morya publicaties

Een overzicht van alle Morya boeken, audio, kaartensets, werkboeken en andere publicaties vind je op www.mayil.com > Overzicht

Wie niet weet waar begonnen, kan kiezen uit onze voordelige probeerpakketten.

Mayil boeken

Getuigenissen

"Ik hoef maar een willekeurige bladzijde open te slaan en ja daar komen de wijze woorden weer, die precies voor mij zijn."

"Wanneer ik in de boeken van MM lees, komt er zoveel liefde, vreugde en een soort van rust in en om mij heen. Ik word er héél blij van!!"

"Ik begin meestal mijn dag met een kijk in het werkboek - soms langer, soms eventjes. Het is een houvast geworden."

"Het geeft zoveel vreugde jullie teksten te lezen, heb nog een aantal boekjes en deze doen me veel deugd."

"Verheug me op het tweede werkboek. Het is zo fijn, de woorden en wijsheid van MM, en me daaraan op te laden!
Zo ook met het eerste werkboek, de kaarten en boekjes!"

"Heel blij met de kaartjes! Het doet deugd om er eentje te trekken, het kaartje te lezen en te laten zakken"

"Zelf lees en herlees ik een paar boeken; in ieder geval probeer ik daar elke ochtend mee te beginnen. Na het ontbijt een hoofdstuk lezen...ik kijk daar echt naar uit. Een moment van bezinning. Een steuntje in de rug. Een luisterend oor. Regelmatig voelt het alsof het speciaal voor mij geschreven is! Het geeft mij zoveel. Ik word er blij van, liefdevoller en gelukkiger. Hoe onbeschrijflijk heerlijk is dit."

Info / Bestellen
Maak je keuze en bestel via www.mayil.com

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of een kleine maandelijkse gift op BE80738035148677

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.