Zie je de afbeeldingen niet?
Bekijk de online versie: www.mayil.org/eNieuws/2018/februari.html
Mayil eNieuws www.mayil.org

Februari 2018

Afdrukken? Klik hier (pdf, 3 blz.)

--

Liefste eNieuws lezers,

Op 20 februari zou papa 74 jaar geworden zijn. Het was een dag zoals een ander, op het eerste gezicht, ware het niet voor enkele van die kleine maar opvallende 'toevalligheden' waarmee papa laat weten dat hij nooit veraf is. Er zijn dagen dat ik me afvraag: 'wat als het allemaal anders gelopen was?' maar ik weet wel beter dan opstandig te worden tegen hoe het leven is. 'Ik neem vrede met de aarde, ik neem vrede met mijn leven, ik neem vrede met mezelf' is een onderdeel van het begin van elke meditatie, want hoe kan je je anders verbinden met de aarde, als je er eigenlijk tegen aan het vechten bent? Op sommige momenten lijkt het misschien tegennatuurlijk en bijna onmogelijk om te kiezen voor vrede, tegen alles in, maar toch is dit de aangenaamste en ook de interessantste weg. En zoals Meester Morya hieronder zegt, niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen, en zelfs voor de wereld. Als jij kiest voor vrede, ondanks alles, dan wordt de wereld daar écht beter van, iets waar ook ik in de laatste jaren van overtuigd ben geraakt.

Voor de komende lente hebben we een spectaculaire actie op touw gezet, waar we graag jullie hulp bij vragen: we hebben een nieuwe brochure gemaakt, en als vele harten helpen om deze te verspreiden, ieder bij zich in de buurt, dan kunnen al die kleine boekjes hun weg vinden naar allerlei mensen die op zoek zijn naar de wijsheid en zachte liefde van Morya, misschien zonder dat ze het zelf wisten. Doe jij mee?

eGroetjes van Marie

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 2 maart 2018

Meester Morya,

"Ook als het moeilijk is in het leven, moet je proberen die rust te vinden, die concentratie te vinden om te zeggen: “Dit is mijn leven.” Hoe moeilijk het op bepaalde momenten ook is om staande te blijven in de wereld, probeer toch je eigen leven in handen te houden in alle rust en vrede. Zelfs als het heel moeilijk is, moet je toch die vrede kunnen bewaren. En dat is wat je moet kunnen zien: als je de vrede in je eigen hart hebt, dat je dan heel veel kan betekenen voor anderen.

Het grootste probleem van de mensheid ligt er dikwijls in dat de vrede niet aanwezig is in het hart van de mens. Daardoor komt er plaats voor haat, voor verwijt, voor wrevel, voor een energie die niet gebonden is, die eigenlijk van die aard is dat ze destructief gaat werken. Als er daarentegen een vrede kan komen in je hart, dan werk je aan de wereld en dan bouw je aan de wereld. In plaats van af te breken, bouw je dan op.

Dat is het interessante, dat mensen in staat kunnen zijn om mee te bouwen aan die grote wereld, en dat gebeurt als je in je eigen hart de vrede kan vinden. Elk hart, ieder mens die in staat is de vrede te bereiken in zijn of haar eigen leven, bouwt mee aan de wereld, zo eenvoudig ligt dat. Als je de vrede in je eigen hart kan vinden, zal je begrijpen wat jouw taak is op deze wereld. Die hoeft niet groot te zijn, maar dan sta je in een opbouw.

Iedere keer dat je de mensen die bij je zijn kan troosten wanneer zij het niet meer zien zitten, of dat je een woord kan geven van steun, of dat je iets kan doen voor een ander, dat je een handeling kan stellen waardoor je de ander min of meer tot vrede probeert te brengen, dan ben je op de juiste manier bezig. Want de hele aarde vraagt naar vrede, snakt naar vrede; ze snakt naar de openheid die eigenlijk enkel gevonden kan worden in het hart van de mens."Kracht 5

Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com
Fragment uit Morya Kracht 3: Mens en maatschappij,
uit hoofdstuk 1: 'Over geld, problemen en zakelijk omgaan met energie'

--
Mayil eNieuws

DOE MEE aan de grote publiciteits-campagne!

BrochureBenieuwd naar de nieuwe kennismakingsbrochure? Lees de hele brochure online.

We willen graag jouw hulp!

Wie wil dit boekje helpen verspreiden?

Leg een aantal exemplaren in het vegetarische restaurant, in het yoga-centrum, in de bio-winkel(s) van je streek, bij de natuurarts in de wachtzaal of op andere plekken waar geïnteresseerde mensen wellicht samenkomen of passeren.

Veel zoekende mensen verlangen naar degelijke antwoorden op hun levensvragen en meer inzicht in hun werkelijkheid, maar weten zelfs niet dat de Morya boeken bestaan. Daar willen we nu iets aan doen, door deze brochure op zoveel mogelijk plekken in Vlaanderen en Nederland te verspreiden.

Wil jij hier ook een steentje toe bijdragen? Laat dan HIER (liefst vóór 5 maart) weten hoeveel boekjes jij wenst te verdelen. Op die manier weten we beter hoeveel brochures we in de loop van maart kunnen laten drukken. Over enkele weken krijg je jouw brochures dan met de post toegestuurd.

Wie minder mobiel is of maar weinig tijd heeft en toch deze campagne wil steunen, kan ook financieel bijdragen. Per gift van 10 euro financier je minstens 30 brochures. Jouw steun is welkom op IBAN: BE80738035148677, BIC: KREDBEBB (rekening op naam van MAYIL VZW). Vermeld als mededeling: "campagne-gift vanwege..." plus je naam.

Info / Bestellen
Bestel jouw pakket van brochures op:
www.mayil.com > Doe mee!

Dankjewel!

Mayil eNieuws

Voor ieder wat wils!

Op www.mayil.com vind je een groot aanbod aan Morya publicaties.

Mayil boeken

Elk boek kan op zich gelezen worden (je hoeft ze dus niet in volgorde te lezen). Laat je keuze leiden door de cover, de titel, fragmenten uit het boek of de inhoudslijst van titels.

Er zijn grotere boeken (Morya Wijsheid, Morya Kracht) waar je in kan grasduinen of die je diepgaand kan bestuderen, en er zijn ook kleinere boekjes (Morya Bezinning) die je makkelijk overal met je mee kan nemen.

Als je graag luistert (in de auto, of tijdens huishoudelijk werk bijvoorbeeld), vind je zeker je gading in de audio-cd's. De stem van Geert is warm en dichtbij, de woorden van Meester Morya zijn meeslepend interessant. Elke keer als je luistert, krijg je nieuwe inzichten en kan je weer vooruit.

Wie concreet aan de slag wil en daarbij stap-voor-stap begeleiding wenst, raden we de Morya kaartensets aan (voor elke vraag een antwoord) en één van de twee werkboeken (wekelijks een nieuw hoofdstuk in de opbouw van je spiritualiteit).

En voor wie maar moeilijk kan kiezen en van alles wat wenst, zijn er de voordelige probeerpakketten.

Voor ieder wat wils dus! Bekijk hier het overzicht van alle titels.

Alles portvrij verstuurd vanaf 19 euro
Gratis bladwijzer bij elk boek

Info / Bestellen
Maak je keuze en bestel via
www.mayil.com

Mayil eNieuws

Morya groeigroep - bijzondere meditatie-avonden
door Marie Crevits

Zoals steeds blijven de Groeigroep-avonden doorgaan bij ons thuis. Marie geeft uitleg over een bepaald thema volgens de boeken van Morya, en daarbij zijn er twee of drie meditaties met een bepaalde opdracht of leiding. Er is een vaste kern van deelnemers, maar je kan ook eenmalig of sporadisch komen meedoen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Dit voorjaar:
vr. 2 maart 2018: thema geven en ontvangen
vr. 27 april 2018: volle maan van de Mensheid: over positiviteit
vr. 1 juni 2018: volle maan van de Boeddha: thema het offer van de liefde
vr. 29 juni 2018: volle maan van de Christus: over spelen in het leven en over resultaat loslaten

Info / Bestellen
Meer informatie op www.morya.org > Meditatie-avonden

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of een kleine maandelijkse gift op BE80738035148677

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.