Zie je de afbeeldingen niet?
Bekijk de online versie: www.mayil.org/eNieuws/2018/augustus.html
Mayil eNieuws www.mayil.org

Augustus 2018

Afdrukken? Klik hier (pdf, 3 blz.)

--

Liefste eNieuws lezers,

Voor deze volle maan heb ik een bezinningstekst gekozen uit het lievelingsboek van papa: "Morya Wijsheid 3 - God woont in je hart". Laat je niet afschrikken door het woord 'God' in de titel van het boek; Meester Morya heeft een super nuchtere kijk op wat spiritualiteit (en dus ook een band met het Goddelijke) moet zijn: praktisch en redelijk, doorspekt met vreugde en lichte humor, hartelijk, geduldig, mild en toch vurig. Dit is ook het soort spiritualiteit waar ik zelf mee opgegroeid ben, en dat ik probeer over te brengen tijdens mijn voordrachten. Ik ben heel blij dat nu elke week een nieuw stukje video verschijnt (zie verder). Dankzij internet kan iedereen delen in de vreugde!

Lees na de volle maan tekst zeker verder door om alles te vernemen over Morya-nieuws uit binnen- en buitenland. eGroetjes van Marie

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 26 augustus 2018

Meester Morya,

"Meditatie betekent dat je de aarde leert aanvaarden. Dit is de echte meditatie. Meditatie is niet dat je naar de hemel probeert te gaan. Neen, je moet proberen de aarde te aanvaarden. En dat is de grote moeilijkheid. De mens staat altijd voor een opgave over wie bij hem is: ‘hoe kan ik dat aanvaarden?’ Want er is zoveel wat anders is in de medemens, dat men daar altijd mee geplaagd zit. De ander ziet het anders, de ander spreekt anders, de ander is anders, eet anders, slaapt anders. Hij doet zijn dingen op zijn eigen manier, of zij doet haar dingen op haar eigen manier, en dat wekt soms een grote wrevel in het hart van de mens.

Als je dit leert zien, dan kan je dit loslaten en dat betekent dat je dan in een vrede kan komen. Dit kan je maar wanneer je in je eigen ritme komt. Wanneer je in meditatie gaat en daar in een stilte komt, zonder gedachten aan de ander, zonder gedachten aan de grote aarde, dan kom je in je eigen ritme en dan kan je proberen de aarde, de ander te aanvaarden.

Je kan proberen zo te leven dat je, wanneer je uit de meditatie komt, een vrede ervaart en voelt: ‘de ander mag zichzelf zijn, ik doe daar niets meer aan.’ Zelfs al was het maar een moment dat je dat ervaart, dat je die stilte in je eigen hart voelt en dat je de ander kan loslaten, zelfs dit ene moment zou al belangrijk zijn zowel voor de ander als voor jezelf. En dit kan groeien; deze momenten kunnen toenemen.

(...)

Je zal ondervinden dat, wanneer je bij mensen staat, dat je deze mensen kan loslaten wanneer je je hart vertrouwt. (...) heel veel ligt in de gedachten van de mensen en in de verweving met de gedachten waardoor de ander zichzelf niet kan worden. Wanneer je met je hart bij iemand blijft en je gedachten losmaakt, dan kan er een enorme verandering komen in het leven van die ander. Dan komt er ineens een andere energie naar hem toe en begint er een andere energie te leven in het gezin of in de omgeving waar hij of zij mee bezig is.

Het is belangrijk dat je kan loslaten en tegelijk een hartelijkheid kan tonen aan je medemens. Wees spontaan en vriendelijk, en durf je eigen leven te leven en dan in gedachten de ander los te laten. Ga je dus niet mengen in gedachten met wat de ander doet. Je zal zien dat het op deze manier rechttrekt, dat er een enorme verschuiving komt in de ervaring van de ander, die hem overvalt en waardoor hij vragen begint te stellen over zichzelf: ‘ben ik eigenlijk wel goed bezig?’ Dus loslaten, ja, maar laat er hartelijkheid mee gemoeid zijn.

Op deze manier kan je alles loslaten wat je wil en heb je toch de verbinding, de echte verbinding, de echte band met de ander. Want de hartelijkheid die de mens dan toont en waar hij mee leeft, zal de hele sfeer herscheppen. Daardoor komt er een echte verandering die wezenlijk is en die misschien wel voor de rest van het leven ingrijpende veranderingen kan aanbrengen. Dit is de manier waarop je te werk kan gaan wanneer je bij mensen bent en wanneer je niet met hen overweg kan."Morya Wijsheid 3: God woont in je hart

Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com
uit Morya Wijsheid 3: God woont in je hart
fragmenten uit blz. 34-35 en 44-45

 

--
Mayil eNieuws

Elke week een nieuwe video

Tot nu toe verschenen vijf video's over 'Thuis in je eigen leven'.

Elke video biedt indien gewenst ook een Nederlandstalige ondertiteling. (Wie zich geroepen voelt om deze ondertiteling te vertalen naar andere talen, neem zeker contact op met ons!)

Elke woensdagmiddag verschijnt een nieuwe aflevering! Abonneer je op ons Youtube-kanaal om vanzelf op de hoogte te blijven.

Video 1

1. Je persoonlijkheid is als een ladder (15:44)

Dit stukje gaat over zonnig zijn, het gevecht om oorspronkelijk te worden, het Goddelijke is aanwezig in je leven, kiezen voor inspiratie, en hoe je persoonlijkheid als een ladder is om in je hart te komen.

Video 2

2. Waar ligt mijn geluk? (05:41)

We laten soms te gemakkelijk ons eigen geluk verstoren door andere mensen of dingen. Op dagen dat we onze innerlijke rust kunnen bewaren, hebben we vanzelf minder last van de wereld rondom ons. Je kan jezelf vrij maken als je verwachtingen loslaat.

Video 3

3. Hoe pak ik mijn problemen aan? (OEFENING gericht denken) (14:46)

In deze video: Een kleine maar zeer effectieve oefening om te doen op 'verloren momenten' in je leven. Over concrete liefde en voorbij actie-reactiepatronen gaan.

Video 4

4. Een wonderlijke toekomst (07:56)

Meester Morya vraagt ons om geen zelfkritiek te hebben, en om 'nu' niet te vergelijken met 'ooit'. Elk van ons heeft een enorme kracht vanbinnen; het is onze vrijheid om daarvoor te kiezen of niet. Als je de oefening uit de vorige video (nr.3) doet, leer je gaandeweg dat je sterk bent en ontdek je: 'ik kan mijn leven aan'.

Video 5

5. Dialoog met het Goddelijke (10:26)

Je kan zelf een dialoog met het Goddelijke op gang brengen. God is een verborgen kracht, die ook in ons leven verborgen mag blijven. Ons hart vraagt een sprong van vertrouwen, het vraagt ons: 'Geloof je in jezelf? Bewijs het dan maar eens!' Als je vindt dat je verstikt in je leven, neem dan wat tijd voor jezelf.

Volgende woensdag:

6. Inspiratie = concentratie + rust (OEFENING voor tijdens routine)

Bekijk alle video's hier

Abonneer je op ons Youtube kanaal
om bericht te krijgen bij elke nieuwe video

Mayil eNieuws

Voordracht over Meester Morya in Polen
door Marek Kaszuba

Voordracht in Polen

Op woensdag 19 september geeft Marek Kaszuba een voordracht in Warschau over "Mijn weg met Meester Morya".

Marek hoorde voor het eerst over Meester Morya in 2010. Hij verstuurde onze volle maan-nieuwsbrief naar zijn hele netwerk, en zo kwam de Morya beweging in Polen voor het eerst echt op gang. Sinds begin dit jaar draagt Marek als vrijwilliger zorg voor het versturen van al onze boekbestellingen binnen Polen.

In zijn voordracht zal Marek zijn persoonlijke verhaal vertellen over hoe Meester Morya in zijn leven kwam en wat voor invloed deze band heeft op elke dag van zijn bestaan.

Tegelijk gaat er een promotie-actie van start bij de spiritiuele boekwinkel 'Nieznany Swiat", waar onze Poolse boeken en kaartjes sinds 2016 te koop Marie in Polenzijn en waar ook deze voordracht doorgaat.

De mooie voordracht die Marie eerder al gaf in "Nieznany Swiat" (in 2016) vind je integraal terug op Youtube (Nederlands gesproken, Poolse vertaling, Engelse ondertiteling).

Mayil eNieuws

Cursus "Telepathie en Intuïtieve Ontwikkeling"

PetraNieuwe cursus door Petra Danneels in Gent (Wondelgem) op zes zaterdagvoormiddagen:

Cursusdata: 15 september, 29 september, 13 oktober, 27 oktober, 10 november, 24 november 2018 (telkens van 9u30 tot 12u30)

Info / Inschrijven
Alle informatie vind je
www.hetleven.be

Mayil

! NIEUW: Oefengroep telepathie in Oostende

Oud-cursisten van de cursus "Telepathie & Intuïtieve Ontwikkeling" kunnen voortaan samen oefenen in Oostende in een nieuw "onderzoeksgroepje" (samenkomst éénmaal per seizoen).

Alle info op hetleven.be

Mayil eNieuws

Nieuwe Morya groepjes!

Morya Groepje in Stekene (Sint-Niklaas)Vanaf september starten drie nieuwe Morya groepjes:

* in Oostende, elke derde vrijdagavond van de maand, rond het Morya Basiswerkboek.

* in Antwerpen-centrum, maandelijks op donderdagavond, rond het Morya Basiswerkboek.

* regio Overijse/Leuven, maandelijks op donderdagavond, rond het "Werkboek voor het leven" en Kracht 6: Thuis in je eigen leven.

Alle informatie over deze en andere Morya groepjes
vind je op
www.morya.org > Groepen

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of een kleine maandelijkse gift op BE80 7380 3514 8677
(Mayil vzw)

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.