Zie je de afbeeldingen niet?
Bekijk de online versie: www.mayil.org/eNieuws/2017/oktober.html

Mayil eNieuws www.mayil.org

Oktober 2017

Afdrukken? Klik hier (pdf, 5 blz.)

--

Liefste e-Nieuws lezeres en lezer,

Sommige circusacrobaten leren hun job van huis uit en van kleins af. Hum, ja zo zijn er niet veel zeker? Het zijn dan ook ‘artiesten’ en we kijken ernaar met bewondering of vinden het zelfs ietwat griezelig, dat iemand op een koord kan lopen en dan nog allerlei toeren verricht. Jongleren misschien, of dansen…
Ja er moet geoefend worden, eerst dicht bij de grond, met vallen en opstaan, en niet opgeven. Oefening baart kunst.

Hetzelfde geldt voor de menselijke acrobatiek dat elk te leren heeft: hoe gebruik ik mijn verstand, hoe overleef ik mijn emoties, hoe ga ik om met mijn lichamelijkheid? Met andere woorden: hoe bewaar ik mijn evenwicht tussen hemel en aarde. Daarbij hebben we niet enkel onszelf om rekening mee te houden, solo op een onbewoond eiland. Integendeel, het koord is slap en beweegt in alle richtingen, en ik moet die woeling weten te compenseren, met mijn lichaam, met mijn gevoelens en met mijn denken. Als ik overeind wil blijven in de wereld, is het best eng en angstaanjagend nu en dan.

Maar ik wil je alvast meegeven - als vrijblijvende inspiratiebron - hoe ik me meestal probeer staande te houden, in onze wijde wereld.
Omdat ik liefst geen fouten wil maken, wat op zich onmogelijk is - vallen en opstaan nietwaar - trek ik bij ongeveer elke twijfel, een “Morya kaartje” en soms heb ik het gevoel van een heus gesprek met Meester Morya te hebben. Ik trek enkele kaartjes na elkaar, en Hij maakt mij wegwijs in mijn probleem in een soort rustige aandacht. Het heeft me nog nooit ontgoocheld.
Ik heb nog andere hulpmiddelen om van het leven te houden ondanks de moeilijkheden: ik denk aan een dier dat ik onlangs ben tegengekomen in bos of tuin of in dromen of dat vanzelf in mijn gedachten komt en ik focus op zijn kwaliteiten, op zijn symboliek. Ik zoek niet ver, gewoon wat komt. Bijvoorbeeld de speelse eekhoorn om het leven minder ernstig te nemen, de bijna onzichtbare vos die zich altijd weet te redden, de merel die zingt zoals hij gebekt is, zonder complexen. Dat geeft kracht en ruimte en is meestal voldoende om het tij te keren.
Mijn laatste tip is de volgende: ik loop een eind op een denkbeeldige lijn, in huis of buiten, en ik vraag hulp aan twee Engelen om mijn handen vast te houden en mij te leiden op mijn weg. Daarna steek ik een kaarsje aan. Dat is zalig en helpt altijd.
Dit zijn onbevangen rituelen, en ze vragen de vrijheid van een kind dat totaal opgaat in zijn spel. E-groetjes van Lydia

Mayil

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 5 oktober 2017

Meester Morya,

"het is niet om het even wat je doet. Het is niet om het even op welke manier je spreekt met je medemens. Als je door je spreken iemand naar beneden haalt, dan ga jij mee naar beneden. Als je door je spreken iemand naar boven brengt, dan ga je in jouw leven mee naar boven. En als je op een hoger niveau gaat leven, krijg je bijgevolg ook andere informatie, andere inzichten, andere werkelijkheden die naar jou toe komen, die naar jou toe worden gebracht, en beleef je met andere woorden een andere energie, en kom je van daaruit ook tot nieuwe inzichten.

Wees eerlijk met jezelf, waar je staat daar sta je, en dan moet je niet denken: ‘ja, maar ik kan het niet begrijpen.’ Neen: er is heel veel wat je kan begrijpen, maar niet alles. Vandaar, het zou kunnen zijn, als je kijkt naar iemand anders, dat je in ontgoochelingen komt. Ofwel omdat je ziet waar die ander maar staat en dat je er al zoveel voor hebt gedaan en dat ze jou toch niet begrijpen, of anderzijds omdat je ziet waar iemand staat en dat je daar ook zou willen staan en dat je daar jaloers op wordt. In beide gevallen is het uiteraard niet goed.

Weet dat het goed is om af en toe mensen te kunnen loslaten. Je blijft het beste willen voor ze, maar je gaat niet mee in hun leven, in hun evolutie. Je houdt vast aan de dingen die in jou gaande zijn en aan de werkelijkheid van je eigen leven.

En toch moet je dingen kunnen delen op een heel eerlijke manier, maar zonder je in een onrust te storten, zonder te denken: ‘het moet dit en het moet dat.’ Want als je dit gaat bepalen met je mentale, met je gedachten, met je ideeën, met je idealen, dan kan het zijn dat je voorbijschiet aan de werkelijkheid. Daardoor ontstaan soms spanningen tussen mensen. De een heeft dit ideaal en de ander heeft een volkomen ander ideaal. En daarover sprekend, klopt het helemaal niet. Dan kan men elkaar niet begrijpen, want men gebruikt gewoon andere woorden en als men al dezelfde woorden gebruikt, dan hebben ze energetisch een andere inhoud, omdat de werkelijkheid die erachter schuilt een andere werkelijkheid is omdat ze anders beleefd werd.

Toch hoeven er geen contactstoornissen te zijn tussen de mensen, want het hart begrijpt alles. Wanneer je vanuit je hart leeft, zal je de ander kunnen waarderen, ook al doet hij andere dingen, ook al leeft hij met andere waarden." Morya Kracht 1: Kiezen om jezelf te zijn

Meester Morya

© Geert Crevits, www.morya.org
Dit fragment komt uit Morya Kracht 5, Trouw aan jezelf, blz. 53-55 in hoofdstuk 4: De mensheid is een geheel

--
Mayil eNieuws

Cursus "Telepathie en Intuïtieve Ontwikkeling" in Brugge

Nieuwe data!

Het leven is soms behoorlijk ingewikkeld, het kan moeilijk zijn om met mensen om te gaan, om de juiste keuzes te maken, om te weten wat je moet doen, om het verschil te voelen tussen je gedachten en je intuïtie, om de kracht in jezelf te vinden om liefdevol en rustig te blijven ook als situaties lastig worden.

Toch zijn er manieren om meer vat te krijgen op jezelf, om sterker in je schoenen te staan en daardoor milder en tegelijk duidelijker te worden voor de mensen om je heen. Manieren om helder te weten wat je moet doen en hoe je vooruit kan. En er zijn zelfs manieren om de mensen om je heen ook vooruit te helpen als ze daarom vragen.

In deze cursus leer je twee eenvoudige methodes, eentje waarmee je meer in je eigen kracht komt en een andere om contact te leren nemen met je innerlijke weten, je ziel, en de ziel van anderen. Daardoor wordt je leven een pak lichter en eenvoudiger.

Meer over de inhoud en de bedoeling van de cursus
vind je op hetleven.be

Marie ontwikkelde deze cursus in 2007 samen met haar vader Geert en het advies van Meester Morya. Bijna 500 mensen hebben al deelgenomen.

Info / Inschrijven

Begin 2018:

Nieuwe data wegens groot succes

Cursus in BRUGGE


op vier zondagen:

zo.
14 januari, 21 januari, 4 februari en 25 februari 2018

telkens van 10u tot 17u

Alle info op hetleven.be > Cursusdata

Mayil eNieuws

Nieuwetijdskind en het dilemma van vrije opvoeding

Lees de nieuwe BLOG

NieuwetijdskindNa lange tijd is er weer een nieuw verhaal in de blog. Het is een telepathisch gesprek met een kind van de Nieuwe Tijd. Ga zeker eens lezen!

Nieuwetijdskind en het dilemma van vrije opvoeding
27 September 2017

Lees het volledige verhaal

Mayil eNieuws

De Morya kaartjes

Morya kaart

Morya kaarten zijn heel praktisch. Je kan geen vraag bedenken die je niet zou kunnen stellen. Iedereen weet voor zichzelf waar hij mee bezig is, en hoeveel twijfels, onzekerheden en stress het leven kan inhouden.

Morya kaarten zijn een inspiratiebron om de oplossing van vragen en problemen op een hoger niveau te gaan zoeken. Ze zetten de dingen in perspectief, tonen je hoe je liefde kan betrekken in elke situatie en geven antwoorden waardoor je weer vooruit kan.

Er zijn drie sets van 64 kaarten. Op zich kan je elke set voor elke soort vraag gebruiken of de sets door elkaar gebruiken voor een nog genuanceerd advies. De titel zegt precies en letterlijk waar het verschil te vinden is.

1) Zoek je gewoon een ANTWOORD op je vraag, en zal je dan zien hoe je ermee zal omgaan, neem dan de roze set.

2) Wil je daarbij ook STEUN, troost, bemoediging, neem de blauwe set

3) Wil je advies dat nog dieper gaat, dan kan je BEGELEIDING en raad vinden in de groene set.

Onderschat de kaartjes niet in hun eenvoud. ze bevatten diepe levenslessen aangepast aan jou op dat moment.

Morya kaartenset ANTWOORDMorya kaartenset STEUNMorya kaartenset BEGELEIDING

Je kan heel creatief zijn met het trekken van kaarten. Ze zijn als een levende wijze gesprekpartner.

Naast de 64 kaarten heeft elke set een extra boekje met advies van Meester Morya hoe de kaarten te gebruiken en met vijf unieke levensoefeningen

Een Morya kaartenset kost 23,90 euro (portvrij verstuurd)

Alle info op www.mayil.com > De kaartensets

Mayil eNieuws

Morya groepjes

"Het is een nieuwe tijd, een tijd van samenwerken, een tijd van groepen" (Morya Wijsheid 4, blz. 110)

Werkboek"Ja, ik zal deelnemen aan het nieuwe Morya groepje.
Heel enthousiast ben ik begonnen met het nieuwe werkboek, maar ik merk dat het mij zo moeilijk valt om dit alleen te doen. Ook hou ik ook van de interactie van een groep!"

Over het vorige werkboek: "ik heb echt het idee dat ik stapjes zet, dat ik werkelijk vooruit kom dankzij de oefeningen in dit werkboek. Het is helemaal niet lastig of moeilijk maar eenvoudig en haalbaar voor iedereen, kortom een praktische tool voor ieder die zichzelf beter wil leren kennen en stap voor stap meer in zijn kracht wenst te komen"

Twee nieuwe groepjes starten binnenkort rond het nieuwe werkboek:

* In Brugge (Sint-Andries) bij Fabienne, éénmaal per maand rond de volle maan, start op woe. 4 oktober

* In Baarle-Drongen (bij Gent), twee keer per maand op dinsdagavond, start op di. 17 oktober

Daarnaast zijn er ook nog heel wat bestaande groepen in verschillende delen van het land waar je bij kan aansluiten!

Raadpleeg hier de lijst met alle groepjes

Wil jij in je eigen huiskamer ook graag een klein groepje starten rond het nieuwe werkboek (of rond een ander boek van Morya)? Laat het ons weten, we geven je graag advies en kondigen je aan in de nieuwsbrief.

Info / Bestellen
www.morya.org > Groepjes

Mayil eNieuws

Meditatie avonden - najaar 2017

De Morya groeigroep die Geert in 2010 startte, komt nog steeds regelmatig samen. Iedereen is welkom om eenmalig of permanent te komen deelnemen.

Data en thema's voor dit najaar:

vr. 27 oktober 2017: over onderscheidingsvermogen

vr. 1 december 2017: over verantwoordelijkheidMeditatie-avonden

vr. 22 december 2017: kerstmeditatie

In Hertsberge (bij Brugge). Begin rond 19u15. Deelname 15 euro.
Om praktische redenen vooraf inschrijven aub

Info / Inschrijven

Meer info en inschrijven via
www.morya.org >Meditatie-avonden

Mayil eNieuws

Morya Wijsheid

Heb jij de goede gewoonte om af en toe op goed geluk een Morya boek open te slaan? Of erin op zoek te gaan naar de wijsheid die jij op dit moment net nodig hebt? Hoe meer je jouw Morya boeken gebruikt, hoe meer je eruit kan halen en hoe meer je ze zal koesteren en waarderen.

Om een Morya boek aan te schaffen, hoef je niet bij nummer 1 te beginnen. Laat je keuze bepalen door de cover, de titel van een boek, een treffend citaat of de inhoudsopgaves die je bij elk boek vindt op de website. Of gebruik gewoon je intuïtie!

Morya Wijsheid boeken

Enkele citaten als bron van inspiratie:

"Wanneer je voor jezelf denkt dat alle dingen die je wil bereiken een doel op zich zijn, zodat je uiteindelijk daar aan kan komen waar je niets meer hoeft te doen, dan ben je op weg naar het verkeerde doel. Op het moment waarop dit gebeurt, heb je in feite het leven losgelaten."
- Morya Wijsheid 1: Bewust handelen, blz. 32

"Iedereen heeft een andere weg te gaan en veel fouten worden gemaakt wanneer men zich gaat spiegelen aan iemand anders."
- Morya Wijsheid 2: De weg van eenvoud, blz. 199

"De bedoeling van liefde is niet dat je goed bent, de bedoeling van liefde is dat je ontwikkelt."
- Morya Wijsheid 3: God woont in je hart, blz. 38

"Als je de stilte en de vrede in je hart kan bewaren terwijl je bij mensen bent, dan doe je een heel groot werk ten opzichte van de wereld."
- Morya Wijsheid 4: Vertrouwen in jezelf, blz. 86

"Als je naar je hart gaat en vanuit je hart durft te leven, dan sta je onmiddellijk op dat pad. Er is dus geen overgang noodzakelijk."
- Morya Wijsheid 5: Het woord in de stilte, blz. 157

"Je moet absoluut rekening houden met de tijd want je zit in een tijdsverband, je zit in een kosmos, je zit in een aarde en deze aarde vraagt tijd."
- Morya Wijsheid 6: Ontmoeting met Engelen, blz. 12

"Er is een zegening die naar je toe komt, er is een kracht die naar je toe komt wanneer je in jezelf vertrouwt."
- Morya Wijsheid 6: Ontmoeting met Engelen, blz. 14

"Wanneer je in het Licht komt te staan, zie je ineens de schaduwzijden van je eigen bestaan."
- Morya Wijsheid 7: De grote ontdekkingsreis, blz. 154

"Mensen die in vrede leven hebben de tijd en kunnen dus in alle rust verblijven middenin het grootste gewoel en dat is hun kracht."
- Morya Wijsheid 7: De grote ontdekkingsreis, blz. 163

"Woorden dragen een energie in zich die bijna onherroepelijk is. Dit betekent dat, wanneer een bepaald woord uitgesproken is, het heel moeilijk en lastig wordt om het te vergeten. Als je dus woorden van liefde spreekt die een zekere lading en intensiteit dragen, kan je merken dat je daarmee creëert, dat je een sfeer schept en zo in feite de mens zelf schept."
- Morya Wijsheid 8: In het centrum van je leven staan, blz. 72

"Weet dat, op het moment dat je bidt, je gebed reeds verhoord is. Daarna is het alleen nog een kwestie van tijd voordat het uitgewerkt wordt."
- Morya Wijsheid 8: In het centrum van je leven staan, blz. 96

"Hoe groter de vrede en de stilte is in je eigen hart, hoe groter de tegenkracht mag zijn zonder dat je er nadeel van ondervindt."
- Morya Wijsheid 9: Het overvloedige leven, blz. 150

Info / Bestellen

Bestel alle boeken via elke online boekhandel
of via www.mayil.com

Mayil eNieuws

www.morya.org
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of door een kleine maandelijkse gift op BE80738035148677

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.org > Nieuwsbrief.
Wil je je uitschrijven? Stuur ons een mailtje.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.