Zie je de afbeeldingen niet?
Bekijk de online versie: www.mayil.org/eNieuws/2017/mei.html
Mayil eNieuws www.mayil.org

Mei 2017

Afdrukken? Klik hier (pdf, 3 blz.)

--

Liefste eNieuws lezer,

De bezinningstekst van deze maand komt uit het nieuwste boek. Het gaat over het aanpakken van een geniepig probleem, namelijk strijd voeren met de omstandigheden, iets wat het leven danig kan verpesten. Meester Morya geeft hier een eenvoudige fijne manier om tot rust te komen, ik kan er niets aan toevoegen. Probeer het uit. 

Ik wil je over een alledaags iets vertellen, over mijn pogingen om orde te scheppen in de chaos van het huis, met de leuze: ‘weggooien en opbergen’ ofwel: ‘minder is meer.’ Sinds een jaar ben ik in de ban van een Japanse opruim-guru met het uiterlijk van een gracieuze elf. Stilaan begint het mij te dagen waar ze het over heeft. Door gewoon en nuchter mezelf de vraag te stellen bij elk ding: “Wil ik dit houden, word ik hier blij van of wil ik ervan af?” heb ik voornamelijk ontdekkingen gedaan vanbinnen in mezelf. In het begin wou ik vooral de boot afhouden: ‘nee nee, ik doe die opkuis wel even in een paar dagen, of weken, of maanden, het komt allemaal wel goed.’ Uiteindelijk ben ik door het spelletje eerlijk te spelen, in mezelf beland. Er kwamen flarden van een Morya boodschap naar boven die ik vergeten was: ‘wat vind jij belangrijk en wat niet?’ Ik moest mijn hart wel aanspreken en naar mijzelf kijken, best heftig. Door de worsteling met al die spullen van een heel leven heb ik ontdekt, herontdekt wat ik belangrijk vind en wat niet. En wil ik dit inzicht behouden? Maakt het mij blij? En wil ik daar even bij stil blijven staan, als het ware tussen verleden en toekomst? Ja, ik word er blij van!  e-Groetjes van Lydia 

Verder in dit eNieuws:

* Mis ze niet!
"Thuis in je eigen leven" WORKSHOPS
in Vlaanderen en Nederland
in mei en juni

* Volle maan meditatie op vr. 12 mei in Hertsberge

 

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 10 mei 2017

Meester Morya,

"Het is goed dat je rustig bent in het leven, dat je je niet druk maakt of angstig bent of bevreesd of een zekere ontevredenheid kent.

Daar waar je het gevoel hebt een bepaalde strijd te voeren met de omstandigheden om je heen, moet je op de eerste plaats proberen die rust te creëren in jouw leven zodanig dat je het kan zien. Niet onmiddellijk denken van: ‘ja, ik weet dat er bepaalde dingen zijn die niet goed zijn’, en daarmee houdt het dan op. Neen, je moet tot inzicht kunnen komen in: ‘hoe krijg ik een openheid? Hoe maak ik het tot iets wat belangrijk is in mijn leven?’

(...)

Als je je gedachten kan richten, kan leren richten, kan je ze gebruiken als een zaklamp, als een licht dat schijnt op een bepaald probleem. Veronderstel dat je in verwarringen komt rond wat andere mensen zeggen, dan kan je leren om niet verward te zijn, maar om eerder je aandacht te geven aan dat kleine probleem: ‘wat hebben ze gezegd en wat heb ik geantwoord?’ Als je daarover kan nadenken, zonder over alles te moeten nadenken maar alleen over dit stukje, dan richt je daar je innerlijke licht op, dan licht je daar als het ware dit vertrouwen op van: ‘ik zal wel een uitweg vinden uit dit kleine probleem, ik zal wel weten wat ik de volgende keer moet zeggen wat goed is om te zeggen. Niet wat de ander verwacht van mij dat ik zeg, dat niet, maar eerder: wat is goed dat ik in die omstandigheden zeg? Waardoor kom ik in mijn eigen vreugde? Als ik iets zeg, dat ik dan achteraf blij kan zijn dat ik dit heb gezegd.’

Dat kan een moeilijk stukje zijn, een moeilijk stukje leven, waardoor je naderhand dat gevoel krijgt dat je inderdaad rustig geworden bent en dat ook je gedachten rustig werden, precies daardoor."

Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com
Fragment uit Morya Kracht 6: Thuis in je eigen leven,
hoofdstuk 9 "Een evenwicht tussen jezelf en de ander" (blz. 156-157 en 160)

--
Mayil eNieuws

Mis het niet!!

"Thuis in je eigen leven" workshops
in mei en juni
in Vlaanderen en Nederland

in Sint-Niklaas op za. 20 mei (14u)
in Poperinge op zo. 21 mei 2017 (14u)
in Turnhout op do. 25 mei (14u) (op Hemelvaart)
in Maasmechelen op za. 27 mei (14u)
in Kozen (tussen Hasselt en Sint-Truiden) op zo. 28 mei (14u)
in Sijsele op wo. 31 mei (19u30)
in Geel op zo. 11 juni (14u)
in Hank (tussen Breda en Gorinchem) op za. 24 juni (14u)
in Amsterdam op zondag 25 juni 2017 (14u)

Info / Inschrijven
www.morya.org > Morya Samenzijn

Wat jouw situatie ook is, er bestaat een manier om dichter bij jezelf te gaan leven, om je intuïtie aan te spreken en je leven in handen te krijgen, zodat je niet langer het gevoel hebt geleefd te worden of onder te gaan in de rat race van de wereld.

Meester Morya spreekt in zijn boeken over hoe je dit kan bereiken: niet door je leven totaal om te gooien, maar door o.a. meer belang te gaan hechten aan waarden zoals goedheid, eerlijkheid, positiviteit, rustig blijven en vooral zelfvertrouwen. Door op een nieuwe manier naar je leven te gaan kijken ontdek je steeds nieuwe inzichten en sleutels Morya Kracht 6: Thuis in je eigen levenwaardoor je blij wordt met je leven, waardoor je niet meer steeds gekwetst, kwaad of geïrriteerd hoeft te zijn, stress kan loslaten en waardoor je je krachtig en vrij begint te voelen.

Lezingen in intieme kring, met veel praktische raad, met vraag & antwoord en met meditatie-oefeningen geïnspireerd op het nieuwe boek, “Morya Kracht 6: Thuis in je eigen leven”.

Voorkennis over Morya, spiritualiteit of meditatie is niet nodig.

Info / Inschrijven
www.morya.org > Morya Samenzijn

Mayil eNieuws

Bijzondere meditatie-avonden
in Hertsberge (bij Brugge)

Vr. 12 mei 2017: 'Volle maan van de Boeddha'; thema "over drukte en innerlijke stilte; over de maatschappij en de innerlijke hemel; over innerlijk leven op een uiterlijke manier"

Vr. 9 juni 2017: 'Volle maan van de Christus'; thema "Ook wanneer het moeilijk is, word je gedragen en geleid; hoe kunnen we het licht herkennen in de duisternis?"

Info / Inschrijven
www.morya.org > Meditatie-avonden

Mayil eNieuws

Boeken van Meester Morya, steeds opnieuw inspirerend!

De Morya publicaties anno 2017

V Gratis verzending vanaf 19 euro
V G
ratis bladwijzer bij elk boek
V Je bestelt direct bij de uitgever

Bekijk het overzicht van alle Morya boeken op
www.mayil.com

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via een kleine maandelijkse gift op BE80738035148677

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.