Zie je de afbeeldingen niet?
Bekijk de online versie: www.mayil.org/eNieuws/2017/maart.html
Mayil eNieuws www.mayil.org

Maart 2017

Afdrukken? Klik hier (pdf, 3 blz.)

--

Liefste eNieuws lezers,

Er zijn mooie vooruitzichten: rond 24 maart arriveert het pallet met de nieuwe, versgedrukte boeken bij ons aan de deur, waarna het blije versturen onmiddellijk begint naar alle mensen die een exemplaar van 'Morya Kracht 6' bestelden in voorverkoop. Er is voor ieder boek ook een originele bladwijzer met een spreuk erop.

Het doet altijd goed om te merken hoeveel mensen ons steunen door hun boek al in voorverkoop te bestellen, want dit maakt echt een verschil uit en we zijn er heel dankbaar voor.

Begin mei komt dan de tournee met voordrachten door Marie, met als thema "Thuis in je eigen leven", deels gebaseerd op het nieuwste boek, maar ook ruimer bekeken vanuit de achtergrond van alle boeken van Meester Morya, en met korte, leuke doe-meditaties en tips voor het leven. We zijn nog op zoek naar enkele locaties, wie kent een fijn cultureel centrum, centraal gelegen, waar we kunnen samenkomen?

Tenslotte wil ik nog van de gelegenheid gebruik maken om erop te wijzen dat je alle Morya boeken vanaf 20 euro steeds portvrij kan bestellen en dat het lezen van een klein stukje elke dag een grote impact heeft in je leven: je leert erdoor te onderscheiden wat voor jou belangrijk is en wat niet, wat je gelukkig kan maken en wat niet, en waar je zelf rustig van wordt.
Je kan met om het even welk boek beginnen. Een overzicht van alle boeken vind je hier op onze website. Als je niet kan kiezen: laat je gerust leiden door je intuïtie, de kleur van de cover, de titel of de inhoudsopgave, want er bestaat geen foute keuze!

eGroetjes van Marie

 

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 12 maart 2017

Meester Morya,

De intuïtie is een stukje licht dat uit God komt en dat jou toont wat zou kunnen. Als je die intuïtie volgt, als je die momenten van licht volgt, word je geleid. Het is heel belangrijk dat je die weg durft te gaan. Dat je die openheid in jezelf creëert, die eerlijke openheid tegenover jezelf, dat je ontvankelijk bent, dat je die intuïtie kan ontvangen, dat je dit geduld opbrengt om te luisteren naar wat diep in jezelf gebeurt, naar wat er gezegd wordt in je eigen leven.

Als je dit kan doen, ben je op weg om een aantal zaken tot een realiteit te laten worden, en wordt God meer en meer een realiteit in jouw leven. Op een dag sta je op en je weet: ‘God is belangrijk in mijn leven.’ - ‘Neen, neen,’ zou je kunnen denken: ‘ja maar neen, de mensen, mijn werk, mijn kinderen, mijn dit, mijn dat, die zijn voor mij belangrijk.’ En dit is het gevecht wat je dan levert: ‘is het nu God of is het nu mijzelf, mijn leven, mijn kinderen, mijn auto, mijn werk, noem maar op?’ Dit is het gevecht.

Je zou kunnen denken dat je, als je met het ene bezig bent, dan niet met het andere bezig kan zijn. In werkelijkheid ligt het anders en is het delicater. Het is een probleem dat niet zomaar uit te spinnen is, uit te zeggen is, althans niet voor jezelf wanneer je het gevoel hebt: ‘eigenlijk zou ik anders moeten kunnen leven, maar ik weet niet hoe eraan te beginnen.’

En toch zal je op een merkwaardige manier door de problemen heen geloodst worden, en kom je op een merkwaardigemanier in die situaties waar je uit kan leren. Morya Kracht 6: Thuis in je eigen levenJe zal op een merkwaardige manier aanvoelen diep in jezelf: ‘dit klopt,het andere niet. Ik heb dit en dat geprobeerd omdat ik het in mezelf voel dat ik het moet doen en nu weet ik dat het juist is.’

Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com
Fragment uit Morya Kracht 6, hoofdstuk 3

--
Mayil eNieuws

Eind maart verkrijgbaar!

Morya Kracht 6 (achterkant)Morya Kracht 6: Thuis in je eigen leven

Morya Kracht 6: Thuis in je eigen leven
Geert Crevits
ISBN 978-90-75702-66-8
hardcover - 208 blz.

Tekst achteraan op het boek:
"Het is niet voor niets dat je leven is zoals het is."
"Wat is de grote betekenis van het leven? Wat is die diepe kracht die in mij aanwezig is? Het zou kunnen zijn dat je daar aanvankelijk bang voor bent."
'Verlies ik niet mijn tijd door met onbenulligheden bezig te zijn en is het wel belangrijk wat ik doe?'
"Er zijn heel veel kleine kantjes aan het leven, heel veel remmingen in het leven, maar wanneer je ervan uitgaat dat er een goedheid is in je eigen hart, dan kan je met die goedheid leven en kom je stilaan, beetje bij beetje over die moeilijkheden heen, ebt het verdriet weg"
"Je moet niet vechten met je tekort, het gaat erom dat je open komt voor die volheid"
"De wegen van God zijn ondoorgrondelijk, maar het is wel steeds mooier dan je denkt"

Meer info / Om te bestellen:
www.mayil.com > Morya Kracht 6

In dit boek gaat Meester Morya diep in op wat je nodig hebt om je goed te voelen in je leven. Het gaat om een bepaalde innerlijke houding die je kan leren: het feit dat je weet en gelooft dat er goedheid in je hart is, dat je leven van belang is, dat wat je doet belangrijk is, en tenslotte, dat je jezelf toestaat kind van God te zijn, dat je toelaat dat het Goddelijke, als liefdevolle Vader of Moeder, een invloed heeft in je leven en honderd-en-een wonderlijke details voor je regelt en je leidt in de richting van wat waarlijk zinvol is in je leven.

Hoe vaak laten we ons niet afleiden van ons diepe doel door negatieve gedachten over onszelf: 'Ik ben niets waard, ik zal nooit iets worden, het heeft geen zin, ik ben te moe, ik verveel me, niemand gelooft in mij' enzovoort, of we geraken afgeleid door anderen, zodat we van alles doen om indruk op hen te maken, of gewoon om conflicten te vermijden.

Zijn we in staat om onszelf te zijn, ook als er anderen bij zijn? Dit is een belangrijke sleutel om tot innerlijke rust te kunnen komen. Daarom, zegt Meester Morya, kan het nuttig zijn nu en dan wat tijd alleen door te brengen, enkele dagen of zelfs een paar uur, en dan na te denken over je leven en over de vragen: "Wie ben ik, wat is mijn probleem, en wat kan ik daar zelf aan doen?"

Vol begrip voor de vele moeilijkheden van het leven, reikt Meester Morya heel wat inzichten aan waardoor je elke dag dichter bij jezelf kan komen te leven.

Meer info / Om te bestellen:
www.mayil.com > Morya Kracht 6

Mayil eNieuws

Morya Samenzijn in mei

In mei komt er een tournee van Morya samenkomsten met een voordracht over het thema "Thuis in je eigen leven"

Er komt alvast een Morya Samenzijn in:
PoperingeWie o wie?
Moorsele (Kortrijk)
Turnhout
Maasmechelen

Wie heeft/kent nog een gezellige ruimte? Een grote huiskamer of een mooi cultureel centrum om mensen bij elkaar te brengen?

Het Samenzijn duurt twee keer een uur en tussendoor is er een leuke pauze om ontspannen uit te wisselen, elkaar te leren kennen en in de boeken te snuisteren.

Stuur ons een mailtje, of vul het formulier op de website in.

Mayil eNieuws

Vertaalhulp Engels gezocht

We zoeken iemand die goed Engels kan en voor het plezier de mooie blog op hetleven.be wil helpen vertalen. Je vertaling wordt nadien herlezen door een native speaker.

Vind jij dit leuk om te doen? Stuur ons een mailtje!

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via een kleine maandelijkse gift op BE80738035148677

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.