Zie je de afbeeldingen niet?
Bekijk de online versie: www.mayil.org/eNieuws/2017/juni.html
Mayil eNieuws www.mayil.org

Juni 2017

Afdrukken? Klik hier (pdf, 3 blz.)

! Deze maand nog drie keer Morya Samenzijn: workshops met lezing en groepsmeditaties, onder het thema "Thuis in je eigen leven"
- > in Geel op 11 juni
- > in Hank (Breda-Gorinchem) op 24 juni
- > in Amsterdam op 25 juni
Mis het niet!
Meer info hier of verder in deze nieuwsbrief.

--

Liefste eNieuws lezer,

De bezinningtekst van deze volle maan gaat terug naar vrijdagvoormiddag 28 januari 1994. Jonge mensen van 16-17 jaar in een secundaire school (in Nederland heet dit voortgezet onderwijs) woonden een lezing bij van Geert over telepathie. We hebben enkel de audio van het stukje Meester Morya en een aantekening in de agenda van Geert. En ja, er staat in deze algemene boodschap voor de groep, vele malen het gewone woordje ‘moeten’ dat in het Vlaams ook andere betekenissen heeft dan ‘verplicht zijn tot iets’, en in de spreektaal heel frequent gebruikt wordt.
Later, bij het uitgeven van de boeken, raadde Meester Morya aan om in de regel 80% van de ‘moeten’ te doen verdwijnen. Makkelijker gezegd dan gedaan, we hebben ze hier laten staan, omdat je de tekst ook kan beluisteren in audio, zie het groene knopje.
Geniet van de wijze raad die deze kinderen kregen, midden hun pubertijd, maar even perfect toepasbaar voor ons allen. En geniet ook terloops van de ‘wonderzoete Vlaamse taal vol onzegbare schoonheid’. (*Guido Gezelle 19e eeuw)
e-groetjes van Lydia

 

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 9 juni 2017

Meester Morya, Beluister deze volle maan bezinning

Ik wil het vandaag hebben over vernieuwing; en je moet vooral bedenken dat vernieuwing betekent dat je jezelf wordt. Dus wanneer je denkt dat je moet vernieuwen door nieuwe dingen te kopen of door nieuwe dingen te doen, dan moet je bedenken dat je fout zit. Je moet jezelf worden. Wat er in jezelf zit, moet je tot uitdrukking brengen. Je moet dus niet op de eerste plaats luisteren naar een ander, je moet luisteren naar jezelf en dat is een hele opgave. Ga in jezelf, kijk naar jezelf, luister naar jezelf en vraag je af: ‘wie ben ik, wat ben ik komen doen in deze wereld en waarom loop ik hier rond en wat ga ik daarmee doen?’ Indien je dit durft, want daarvoor moet je de moed hebben, indien je dit durft te doen, dan ga je jezelf leren uitdrukken, ga je jezelf worden en kom je in de vernieuwing.

Dus probeer de wereld niet te vernieuwen, probeer geen verandering aan te brengen aan de wereld. Je vader veranderen, kan je dat? Je moeder veranderen, probeer het maar eens! De leraar, de lerares veranderen, zou je durven? Ik denk dat je niet zou slagen in deze dingen. En toch moet er verandering komen in deze wereld en komt er voortdurend verandering en dit kan je wanneer je jezelf aanpakt. Ga jezelf veranderen door in jezelf te gaan en probeer dit op een manier dat je tevreden bent met jezelf, gelukkig met jezelf. Wanneer je dit doet, dan zie je dat je op korte tijd een enorme weg aflegt in jezelf en dan ga je dingen doen en dingen zeggen die anderen zullen verbazen en jijzelf zal jezelf verbazen. Probeer dit, en zie dat je op zeer korte tijd grote dingen verwezenlijkt, grote vernieuwing aanbrengt in jezelf. Dit is de weg van de verandering, dit is de weg van de vernieuwing. Dit is de weg die gegaan wordt door duizenden mensen en die ook voor jullie een pad brengt in je leven, een verandering brengt in je leven en meer licht brengt in je leven.

Wanneer je met problemen zit, spreek deze problemen niet uit tenzij je er eerst over hebt nagedacht. Als je er eerst over nadenkt, dan ga je licht krijgen in jezelf. Flap je het probleem er zomaar uit, dan wordt dit geen licht, je lichtlichaam blijft even dof. Je licht breng je in jezelf door na te denken, want bewustzijn groeit wanneer je nadenkt. Het zijn eenvoudige dingen en toch brengt het een enorme reactie teweeg in de mens wanneer hij dit kan. Denk over deze dingen na.

Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com
Groepsboodschap voor de jongeren van de DePelichyschool op 28 januari 1994

--
Mayil eNieuws

'Morya Samenzijn' in juni 2017
door Marie Crevits

Lezing met vraag & antwoord:
in Geel op zondag 11 juni (14u) (nog enkele plaatsjes vrij)
in Hank (Breda-Groinchem) op zaterdag 24 juni (14u)
in Amsterdam op zondag 25 juni 2017 (14u)

Info / Inschrijven
www.morya.org > Morya Samenzijn

De woorden en boeken van Morya barsten van de goede raad en wijze inzichten, maar hoe pak je het aan om daar echt iets mee te gaan doen in je leven? Hoe begin je eraan om die mooie woorden om te zetten in een vlotter bestaan met meer vreugde en een grotere diepte? In de lezing van Marie ervaar je hoe dicht Morya bij het leven staat. Je hoort hoe alles wat Hij zegt, logisch verbonden is, en hoe ook jij met kleine stapjes en zonder veel moeite echt iets kan realiseren.Morya Kracht 6: Thuis in je eigen leven

Met o.a. eenvoudige maar effectieve meditatie-oefeningen. De lezing laat zich inspireren door het nieuwe boek, “Morya Kracht 6: Thuis in je eigen leven”, maar put ook ruimer uit de Morya wijsheid in het algemeen.

De workshops in mei werden met veel enthousiasme onthaald door alle deelnemers. Mis het niet, en schrijf je in voor de laatste samenkomsten in juni.

Info / Inschrijven
www.morya.org > Morya Samenzijn

Mayil eNieuws

Promotie tot eind juli: Morya AUDIO

2e aan halve prijs!

In de auto, tijdens huishoudelijk werk of voor het slapengaan? De warme stem van Geert Crevits en de liefdevolle woorden van Meester Morya zijn steeds voedend en verrijkend.

Via de teksten die je hoort, krijg je nieuwe ideeën en inzichten, kom je tot rust en ontdek je wat belangrijk is in jouw bestaan.

Zonder dat je er iets voor hoeft te doen, ontstaat een stroom van diepe kracht in jouw leven, zodat je je gedragen en gezien voelt. Keer op keer haal je nieuwe inspiratie uit deze cd's.

Op de website kan je uit elke cd een fragment beluisteren.

Morya luister-cd's

Tot eind juli:
2e
aan halve prijs!

Geldig op alle audio publicaties: de Morya luister-cd's, de Volle Maan cd's met boekje en het USB luisterboek

LuisterboekBoek+cd

Gratis verzending naar Nederland en België

Info / Bestellen
Bekijk het overzicht van alle Morya audio op
www.mayil.com

Mayil eNieuws

AGENDA 2017

Bijzondere meditatie-avonden
in Hertsberge (bij Brugge)

Vr. 9 juni 2017: 'Volle maan van de Christus'; thema "Ook wanneer het moeilijk is, word je gedragen en geleid; hoe kunnen we het licht herkennen in de duisternis?"

vr. 15 september: over zachtheid in de omgang met anderen; over mild zijn en toch streng; over terughoudendheid en vrijgevigheid; over grenzen stellen en toch openhartig zijn

vr. 27 oktober: over wat is apartheid en wat is eenheid; past wat op mijn pad komt wel bij mij?; over onderscheidingsvermogen

vr. 1 december: over zorgen maken versus vertrouwen hebben; zorgen voor anderen versus hen hun eigen les laten leren; over verantwoordelijkheid

vr. 22 december: kerstmeditatie; over wachten, verwachten, geduld en liefde; over het hart en de eeuwigheid van het moment

Info / Inschrijven
www.morya.org > Meditatie-avonden

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via jouw aankoop
of door een kleine maandelijkse gift op BE80738035148677

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.