Zie je de afbeeldingen niet?
Bekijk de online versie: www.mayil.org/eNieuws/2017/januari.html
Mayil eNieuws www.mayil.org

Januari 2017

Afdrukken? Klik hier (pdf, 3 blz.)

--

Liefste eNieuws lezers, 15 jaar nieuwsbrief

Het nieuwe jaar is met frisse moed begonnen. Onze email-nieuwsbrief ging precies 15 jaar geleden van start!

We willen bij deze gelegenheid elk van jullie graag bedanken voor jullie betrokkenheid en verbondenheid met de nieuwsbrief, de uitgeverij en in het algemeen de wijsheid van Morya. Samen kunnen we vooruit!

Naast het nieuwe boek "Thuis in je eigen leven" dat er zit aan te komen, zijn er nog heel wat andere projecten waar we mee bezig zijn. We willen jullie hier graag een blik achter onze schermen gunnen:

- Er komt een jubileum-compilatie van alle nieuwsbrieven in 15 jaar Mayil eNieuws (1 januari 2002 - 1 januari 2017)

- Er wordt (in samenwerking met een professional) gewerkt aan een 'app', waarmee je de geniale "Morya kaarten" op je smartphone of tablet zal kunnen raadplegen, waar je ook bent!
Op deze manier worden de Morya kaarten ook voor het eerst gepubliceerd in het Engels, want de app zal in het Nederlands, Pools en Engels beschikbaar zijn.

- We zijn aan het studeren om straks de websites helemaal te vernieuwen. Ze zullen eenvoudiger en overzichtelijker zijn, toegankelijker voor mensen die nog nooit van Meester Morya gehoord hebben, en makkelijk leesbaar ook op een kleiner scherm.

- Het 2e werkboek krijgt steeds meer vorm. Gebaseerd op Morya Wijsheid boek 2, 5 en 8 zit het vol gloednieuwe oefeningen om de inzichten van Morya in de praktijk te leren omzetten.

- Morya Kracht 7 wordt ook al aangepakt. Wist je dat elk nieuw boek minstens zeven keer door ons van voor naar achter onder handen wordt genomen? Alleen zo kunnen we zorgen dat het inhoudelijk perfect overeenkomt met de originele audio-opnames, de juiste titeltjes krijgt, vlot en aangenaam leesbaar wordt, zonder schoonheidsfoutjes blijft, een mooie vorm krijgt en klaar is voor een héle lange toekomst.

- Ook het vertaalwerk blijft verder gebeuren op de achtergrond. Vooral het Engels, maar ook Duits en Pools, en er zijn nu zelfs gesprekken voor een Spaanse vertaling door mensen uit Mexico!

- En ook jij kan een handje helpen als je wil, door jouw ervaring te delen (zie verderop in deze nieuwsbrief: "Kleine moeite, groot verschil!")

Mayil eNieuws

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 12 januari 2016

Meester Morya,

De antwoorden die uit je innerlijk komen, zijn heel belangrijk. Als je je richt naar mensen en je luistert naar jezelf, dan kan je antwoorden krijgen als je in die rust gekomen bent, als je in dat vertrouwen gekomen bent dat jouw leven goed is. Met andere woorden, er is een weg naar de goedheid in jouw bestaan waardoor je jezelf leert kennen op een unieke manier, waardoor je in dat vertrouwen komt dat wat gegeven is in jouw leven een betekenis heeft, maar waardoor je ook een zekere rust creëert om je heen omdat je weet: ‘ik kan mijn leven aan.’ Zelfs als er moeilijkheden zijn dan weet je hoe je die moeilijkheden kan aanpakken omdat je in dat vertrouwen staat dat je inderdaad uit alles hebt geleerd.

Het is belangrijk dat een mens een zekere levensrijpheid krijgt, dat hij niet bang is om zijn eigen ervaringen op te bouwen, of die nu lichamelijk zijn of emotioneel of mentaal, dat je jezelf een vorming geeft, dat je jezelf toestaat een aantal dingen te ervaren en dat je van daaruit weet van: ‘als ik mijzelf kan geven aan de dingen, als ik mezelf kan concentreren op het leven dat dichtbij ligt, dat voor me ligt en daar het beste weet uit te rapen, dan weet ik dat ik uit alles kan leren.’

Dan krijg je een soort evenwicht in je bestaan, een soort diepe kracht, een vroomheid, een sterkte, en dan weet je ook dat je in staat bent antwoorden te geven op het leven. Met andere woorden, door het levensproces dat je meemaakt, komt er een rijpheid, een inzicht, een doorzicht en een verantwoordelijkheid, weet je: ‘ik ben niet meer bang van mijn verantwoordelijkheden - ten opzichte van mijn kinderen, mijn medemensen, de dieren, ten opzichte cover Kracht 6van mijn omgeving, de aarde.’ Als je je verantwoordelijkheden kan nemen, word je rustig.

Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com
Fragment uit Morya Kracht 6: Thuis in je eigen leven, uit hoofdstuk 9

--
Mayil eNieuws

Kleine moeite, groot verschil !

Veel mensen zijn in deze moeilijke tijden op zoek naar wijsheid, advies, steun voor hun leven, maar weten niet waar ze die moeten vinden. Daardoor blijven ze maar met het leven worstelen, ofwel komen ze bij verwarrende informatie terecht.

Als Morya-lezer kan jij voor die mensen een grote hulp zijn zonder dat het je iets moet kosten, namelijk door op bol.com een review te schrijven bij een of meerdere van de Morya boeken.

Schrijf eerlijk vanuit jouw eigen ervaring. De beste getuigenissen (die meest overtuigen en aanspreken) zijn immers niet enkel een rozegeur-lofzang, maar spreken ook over de vooroordelen die je had voordat je het boek kocht of welke twijfels je overwonnen hebt, en anderzijds over de goede gevolgen en (eenvoudige) resultaten die je bereikt hebt door deze boeken te lezen.

Bijvoorbeeld: "Ik dacht dat dit weer het zoveelste moeilijke boek over spiritualiteit zou zijn, maar nee, alles was heel eenvoudig uitgelegd. Ik lees elke keer een klein stukje, en dat komt dan precies tot leven. Sinds ik de boeken van Morya lees, ben ik een heel stuk rustiger geworden en ik heb meer zelfvertrouwen!"

Of nog: "Ik voelde me nogal depri en zat met veel vragen over het leven, toen een vriendin me een boek van Meester Morya aanraadde. Ik had er eerst mijn twijfels over, ik had er nog nooit over gehoord, maar toen ik begon te lezen was er zoveel dat ik herkende! Ondertussen heb ik al meerdere boeken gekocht en gelezen, en ik heb ze zelfs al aangeraden aan andere vrienden. Ik vind het heel bruikbaar allemaal, en het geeft me echt steun."

Jouw getuigenis maakt écht een verschil voor anderen!

* Schrijf een reviewKlik in deze lijst op het boek waar jij iets bij wil schrijven
* Klik op "Schrijf een review"
* Log in bij bol.com zoals gevraagd wordt
* Als je dat wenst blijf je helemaal anoniem, want je kiest je eigen bijnaam

Bedankt!!

Mayil eNieuws

NIEUW nieuw NIEUW

Meer informatie: klik hierMorya Kracht 6: Thuis in je eigen leven

Een ontroerend boek dat je aanmoedigt tot goedheid, het volgen van je innerlijke stem, het vinden van je eigen ritme, het loslaten van je verleden, uniek durven zijn, geloven in jezelf.

Verwacht rond half maart. Nu in voorverkoop.

Meer info over het boek / Om te bestellen in voorverkoop:
www.mayil.com > Morya Wijsheid/Kracht > Morya Kracht 6

Mayil eNieuws

AGENDA van activiteiten begin 2017

* Morya Samenzijn in Stekene (bij Sint-Niklaas)
op vrijdag 20 januari om 14u

Over de wijsheid van Meester Morya, uitleg en praktische toepassing ervan, met vraag & antwoord en een kleine groepsmeditatie.
Zowel voor nieuwkomers als voor mensen die Meester Morya en zijn boeken al goed kennen. Deelname 15 euro.

Inschrijven via
www.morya.org > Morya Samenzijn

mayil

* Meditatie-avonden / Groeigroep (in Hertsberge - bij Brugge), telkens op vrijdagavond

Op 10 februari, 14 april, 12 mei, 9 juni 2017

Info en inschrijven via
www.morya.org > Meditatie-avonden

mayil

* Morya Samenzijn in jouw provincie!

Vanaf begin april

Er zijn al verschillende uitnodigingen gekomen, maar misschien wil jij ook nog graag een Morya bijeenkomst helpen organiseren?

Alle info via
www.morya.org > Morya Samenzijn > Nodig ons uit

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via een kleine maandelijkse gift op BE80738035148677

Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.