Zie je de afbeeldingen niet?
Bekijk de online versie: www.mayil.org/eNieuws/2016/november.html
Mayil eNieuws www.mayil.org

November 2016

Afdrukken? Klik hier (pdf, 4 blz.)

--

Liefste enieuws lezer, lezeres,

De boeken van MM zijn ontstaan op een heel bijzondere manier, uit een diep spiritueel contact van Meester Morya met Geert. Het basisgegeven aanwezig in al deze boeken is schoonheid, maar die zit soms net onder de oppervlakte. Als je afketst op de vorm, zal je je tijdens het lezen misschien gaan ergeren aan woorden, zinswendingen, de manier waarop dingen gezegd worden. Het gaat tenslotte over Wijsheid die ‘aangelengd’ wordt in een spreektaal. Maar als je de flow vindt en je concentreert op de inhoud, zal je meegevoerd worden naar een nieuw leven.

Het nieuwe boek dat straks uitkomt in de ‘Morya Kracht’ reeks is prachtig en krachtig en vraagt om uitgepluisd, doorgrond en bestudeerd te worden. Een studieboek dat op een poëzieboek lijkt. Zeker ook voor jonge mensen die er zich gemakkelijk in zullen herkennen. Mensen die met goedheid leven, worden nieuw! Poëtische groetjes van Lydia

Verder in dit eNieuws:

* Meditatiecursus door Lydia in december!

* Op de Steinerbeurs Brugge

* MM-avond in Diksmuide

* Kerstmeditatie in Hertsberge

* Oefengroep cursus Telepathie en Intuïtieve Ontwikkeling

* Binnenkort nieuw boek in voorverkoop

* Tip voor kerstgeschenk

* Wat kunnen we doen voor de wereld? Morya citaten

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 14 november 2016

Meester Morya,

Wees niet verlegen om stappen te zetten in een nieuwe richting, waar je het gevoel over zou kunnen hebben: ‘als ik dat maar zou kunnen dan zou ik toch zo blij zijn’, zet een klein stapje in die richting. Denk dus niet dat het onmogelijk is om wat dan ook te bereiken, maar dat kleine stapje moet er zijn, dat klein beetje vuur dat je in jezelf ontdekt om het goede te doen.

Dit kleine stapje goedheid is wat Ik eigenlijk van jou verlang. Als je dit gaat doen is het zo dat de dingen vanzelf duidelijk worden, steeds meer, en dat je op die weg de ontdekking zal doen dat je steeds meer geholpen wordt. Je gaat met andere woorden de weg uit de eenzaamheid en in het verlangen om een aantal zaken op een juiste manier te doen.

Er is heel veel mogelijk in dit bestaan. Het is niet dat je moet verlangen van: ‘ooit komt er eens een tijd dat ik dit zal doen.’ Neen, dat ligt te ver voor je uit en tegen die tijd ben je al lang je eigen gedachte vergeten. Wat belangrijk is, is dat je vandaag rustig probeert te zijn en een klein stapje doet vol goedheid en vol begrip en medeleven.

Wanneer je ziet dat dit mogelijk is, is alles mogelijk, want dat is het keerpunt in jouw leven. Als je het gevoel krijgt van: ‘o jee, er is dit en dat en dat geweest en het was allemaal moeilijk’, let daar niet op, zet dat kleine stapje in jouw bestaan. Dat is eigenlijk het scharnier van jouw bestaan zodat de poort zich opent van het geluk in je eigen leven.

Er is zoveel wat op een zeer bijzondere manier kan gebeuren in jouw leven dat je je daar geen voorstelling van moet maken. Probeer dus niet met je gedachten uit te vinden of uit te denken of te fantaseren wat jouw leven zou moeten zijn, dat is een te moeilijke opgave. Laat dit stukje over aan God, en weet dat Hij dat voor jou zal invullen en dat van daaruit ongelooflijk veel mogelijk wordt incover Kracht 6 jouw leven. Binnen deze dynamiek wil Ik jou brengen (...)

Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com
Fragment uit Morya Kracht 6: Thuis in je eigen leven, uit hoofdstuk 4

--
Mayil eNieuws

BINNENKORT IN DECEMBER:
Meditatiecursus in Drongen
- door Lydia Crevits

Dhumavati YantraIn deze cursus leer je jezelf energetisch opbouwen, met als resultaat dat je stabieler, sterker en evenwichtiger wordt.

Je zorgen, vragen en problemen komen aan bod en vinden een plaats. Wat ondoorzichtig en moeizaam is in je leven wordt logisch en oplosbaar op termijn.

Met deze meditatie die je dagelijks in een tiental minuten kan beleven, maak je jezelf rustig, gestructureerd en krachtig.

Vijf donderdagavonden in Baarle-Drongen (Gent):
op 1, 8, 15, 22 en 29 december 2016, telkens vanaf 19u.

Kostprijs 125 euro (t.v.v. Mayil vzw)

Plaatsen zijn beperkt. Schrijf je snel in!

Info en inschrijven:
www.morya.org > Meditatiecursus

Mayil eNieuws

Agenda najaar

* Op za. 26 november (10u-21u) en zo. 27 november (10u-18u)
> Gezellige stand op de "Schenkende Beurze"
in de Steinerschool van Brugge
: Astridlaan 86 in Assebroek.

Van harte welkom !Schenkende Beurze

mayil

Diksmuide* Op vr. 9 december 2016 (19u30):
Verdiepingsavond in Diksmuide
door Marie Crevits

over het thema "Intuïtie, vreugde en spiritualiteit integreren in je alledaagse leven"

Alle Morya boeken, cd's, kaarten en kaarsen zullen op deze avond ook ter plaatse verkrijgbaar zijn.

Adres: zaal Ingelram, Roeselarestraat 18, Diksmuide (Esen).
Deelname 15 euro (inclusief een drankje)

Meer info op: hetpolderlicht.eu

mayil

kerst* Vr. 16 december 2016:
kerstmeditatie in Hertsberge (Oostkamp)

thema "Op een zuivere manier kind van God zijn"

Meer info en inschrijven: www.morya.org > Meditatie-avonden

Mayil eNieuws

Binnenkort in voorverkoop

Morya Kracht 6: THuis in je eigen levenVanaf volgende maand heeft Mayil een nieuw boek in voorverkoop:

Morya Kracht 6
Thuis in je eigen leven

Geert Crevits

Het wordt een ontroerend en bemoedigend boek over de kracht van goedheid, over je innerlijke stem/je intuïtie, over uniek durven zijn en geloven in jezelf.

Dit boek is de weerslag van cursus "Levensvreugde 3" (jan-feb 2000 in Anna Paulowna, NL).

 

Hier is alvast een blik op de titels:

Hoofdstuk 1 – Innerlijke vernieuwingen op de aarde
Hoofdstuk 2 – De weg van verinnerlijking
Hoofdstuk 3 – Goedheid als uitgangspunt
Hoofdstuk 4 – Ontvankelijk voor de echte waarden
Hoofdstuk 5 – De draad van inspiratie
Hoofdstuk 6 – Luisteren naar je innerlijke leiding
Hoofdstuk 7 – Thuiskomen bij jezelf
Hoofdstuk 8 – De zoektocht naar oorspronkelijkheid
Hoofdstuk 9 – Een evenwicht tussen jezelf en de ander
Hoofdstuk 10 – ‘God brengt mij vervulling’

Kracht 6 wordt begin 2017 gedrukt. Vanaf volgende maand kan je jouw exemplaar bestellen in voorverkoop. Hou zeker onze nieuwsbrief van half december in het oog!

Mayil eNieuws

Nieuw! Vrije oefengroep TELEPATHIE
regio GENT

Nieuw! Er komen regelmatige oefen-samenkomsten voor al wie ooit de cursus "Telepathie en Intuïtieve Ontwikkeling" volgde en graag met andere oud-studenten samen wil oefenen of werken.

Eerstvolgende data:
Donderdag 17 november (19u30 - 21u30)
Zaterdag 10 december (14u - 16u)
Donderdag 12 januari (19u30 - 21u30)

Bij Martine en Veerle, James Ensorlaan 38, Sint-Denijs-Westrem (Gent)
Bijdrage 5 euro per bijeenkomst (met thee en koekjes)
Vooraf inschrijven graag, maar is niet noodzakelijk.
Tel. 09 221 68 29 of mail: martine.philips(a)skynet.be

Marie zal niet aanwezig zijn op deze samenkomsten, dit is een initiatief van deelnemers uit de cursus in Sint-Denijs-Westrem die in oktober 2016 met succes afgerond werd.

Deze info vind je ook terug op www.hetleven.be

Mayil eNieuws

In de kijker

Elisabeth is geboren in 1916 !!! Ze zag Geert voor het eerst in december 1998, toen hij in Utrecht een avond telepathie gaf met boodschappen van Meester Morya en zij er naartoe ging met ‘een gezonde dosis scepticisme’. Waarheen de wind waait - ElisabethMaar ze was zo blij met de ontmoeting dat ze Geert honderduit vertelde over de Meester die ze gezien had tientallen jaren daarvoor en over het boek van haar leven dat ze gevraagd werd te schrijven. Meester Morya had blijkbaar het nodige gedaan om de puzzelstukjes bij elkaar te brengen… en Mayil kon haar boek uitgeven. Deze dame die zichzelf een ‘gewone huisvrouw’ noemde, heeft naast de beproevingen die een mensenleven ook kent, veel mooie diepe ervaringen mogen meemaken, waarvan Meester Morya zegt: “Telkens als je het boek ter hand neemt, zal je herkenningspunten vinden voor jezelf.”

Lees wat MM over dit onvergelijkelijk boekje zegt op
www.mayil.com > Mensen & Meesters

Bestel hier - 9,70 euro - een honderdtal bladzijden en 33 hoofdstukjes.

Ideaal cadeau voor moeder/vader, dochter/zoon,
vriendin/vriend of voor jezelf

Mayil eNieuws

Wat zegt Morya over...?

> Wat kunnen we doen voor de wereld?
Enkele van de vele citaten uitgelicht

"Het kan zelfs zijn dat hier in dit land mensen verdeeld raken over een aantal uitspraken van grote politici, over een aantal uitspraken van mensen met een groot aanzien, waarvan men achteraf zal beseffen: eigenlijk had dat niet mogen gezegd zijn.
Als je meegaat in al die dingen zou je zelf in een verscheurdheid kunnen komen en dat is absoluut niet nodig. Je moet weten dat je een goed mens bent en dat er goede mensen zijn aan welke kant ook. Dit is echt heel belangrijk, dat je dus een gevoeligheid blijft houden voor de mens en voor het menselijke probleem, voor het menselijk drama ook en dat je kan bidden zowel voor de één als voor de ander om uiteindelijk te proberen om in alles tot een rechtvaardigheid te komen." (Bz6 - blz. 30)

Morya Bezinning 6: De wereld in verandering
Morya Bezinning 6: De wereld in verandering

"Als je de stilte en de vrede in je hart kan bewaren terwijl je bij mensen bent, dan doe je een heel groot werk ten opzichte van de wereld. Want het is de echte vrede die je op deze wereld plaatst, die de wereld zal veranderen. Wanneer je vanuit het Goddelijke naar de mens kan gaan in een vrede, dan heb je dit geleerd door te mediteren, door de stilte in je toe te laten die de vrede zal brengen." (WH4 - blz. 86)

Morya Wijsheid 4: Vertrouwen in jezelf
Morya Wijsheid 4: Vertrouwen in jezelf

"Soms - of zelfs meestal - ben je als mens machteloos, tegenover de grote misère, tegenover de grote problemen in de wereld. Maar als je in die stroom van je innerlijk leven bent, dan komt er licht en vrede in je hart, en het is dat licht en die vrede van jouw hart die je toont wat je toch kan doen. (...)" (KR1 - blz. 46)

Morya Kracht 1: Kiezen om jezelf te zijn
Morya Kracht 1: Kiezen om jezelf te zijn

"Word rustig onder alle omstandigheden. Als je aangevallen wordt in woorden of in daden: blijf rustig, blijf kalm. Dat is natuurlijk gemakkelijk gezegd... Wanneer je in de situatie staat, dan is het moeilijk om te doen, maar wanneer je rustig bent, heb jij daar voordeel bij en ook de ander komt daardoor dan tot zichzelf.
Veel ongelukken, veel zaken op deze aarde die nu scheeflopen, kunnen door deze eenvoudige houding rechtgezet worden en tot een bepaalde orde gebracht worden. Als meer mensen op dit niveau zouden gaan leven, dan zou de wereld een stukje aardiger zijn en een beetje vrediger en zou het ook allemaal een beetje anders verlopen." (WH7 - blz. 87)

Morya Wijsheid 7: De grote ontdekkingsreis
Morya Wijsheid 7: De grote ontdekkingsreis

... "door opstandigheid kan je goedheid verzamelen. Een mens die bijvoorbeeld in een slechte bui is, en die niet weet hoe om te gaan met zichzelf door de drift die naar boven komt en die tegelijk iets wil doen wat belangrijk is, kan de opening slaan naar goedheid. Het is heel eigenaardig, maar uit het kwade kan het goede naar voren komen. Vandaar dat we nooit kunnen oordelen. Ook oorlogen met hun afbraak kunnen toch een enorme goedheid teweegbrengen in de harten van veel mensen. Niet oordelen is hier het parool. Probeer de aarde neutraal te bekijken, zonder te oordelen" (WH3 - blz. 39)

Morya Wijsheid 3: God woont in je hart
Morya Wijsheid 3: God woont in je hart

"Je zal zien dat de wereld een zekere vorm van opstandigheid kent, (...) Ik spreek niet zozeer over West-Europa, maar over de wereld in zijn totaliteit en over een aantal dingen die daarin op een heel uitzonderlijk punt uitkomen en daardoor moeilijkheden veroorzaken als in schokgolven over de hele wereld.
Dat wil niet zeggen dat je daarin moet meegaan of dat je daardoor het vertrouwen in jezelf moet verliezen. Er zijn zaken die heel specifiek belangrijk zijn in je leven. Je kan de wereld zien als een toneel, waar even moeilijkheden optreden, waar dus een scène in gespeeld wordt die heel moeilijk is. Denk niet dat jij daarin betrokken moet zijn. Dit is niet zo. Je kan gerust je eigen leven leiden. En hoe moeilijk het ook is op bepaalde punten in deze wereld, het is zo dat het jou in eerste instantie niet moet raken. Je kan dus met andere woorden in vreugde, in blijheid blijven leven ondanks het feit dat het nu een moeilijke tijd is." (Bz7 blz. 35-37)

Morya Bezinning 7: Ga naar de wereld met liefde
Morya Bezinning 7: Ga naar de wereld met liefde

Deze en alle andere Morya boeken
zijn verkrijgbaar via www.mayil.com

Bestellingen vanaf 20 euro worden steeds portvrij verstuurd.

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via een kleine maandelijkse gift op BE80738035148677

Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.