Zie je de afbeeldingen niet?
Bekijk de online versie: http://www.mayil.org/eNieuws/2016/mei.html
Mayil eNieuws www.mayil.org

Mei 2016

Afdrukken? Klik hier (pdf, 3 blz.)

--

Liefste eNieuws lezer(es),

Net terug van een schitterende cursus "Telepathie en Intuïtieve Ontwikkeling" in Hossegor, een gezellige Franse badplaats met in de verte nog net zicht op de Pyreneeën. Een van de deelnemers bedankte me de dag nadien in een mailtje hartelijk voor de bijzondere dagen en schreef:

"... Ik waardeerde vooral het feit dat je ons toonde hoe we in dialoog kunnen gaan met ons diepste zelf. Ik had nooit gedacht dat het zo makkelijk zou zijn, maar die techniek van jou, ja, het werkt!

Ik zal me die vier dagen cursus in mei 2016 blijven herinneren, zo vol blijdschap... Ik die dacht dat spiritualiteit 'serieus' was, maar in feite, nee, het juiste woord is: vreugdevol."

eGroetjes van Marie

Verder in deze nieuwsbrief:

* Healing met Lydia

* Zonnige boekenactie: 20% korting vanaf 4 boeken

* Bijzondere volle maan meditaties

* Eind juni naar Polen

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 21 mei 2016


Meester Morya,

Vrijheid, daar moet hard aan gewerkt worden. Schoonheid, dat is iets waar elke dag om gevochten moet worden. Edelmoedigheid is heel belangrijk. Liefde is iets wat onvergankelijk is en waar men zijn best voor moet doen, anders is die er gewoon niet. Dat zijn allemaal dingen waar de mens bewust mee bezig moet zijn, anders is het er niet.

Je kan heel veel mensen tegenkomen die van deze waarden niets afweten, en bijna leven van de ene ontgoocheling in de andere, van de ene catastrofe in de andere, zo zou je het kunnen beschrijven. Want als je naar de mensheid kijkt die vernietigd wordt in zoveel dierbare aspecten van haarzelf, dan heb je daar medelijden mee en zie je dat daar dingen gebeuren die niet zouden mogen gebeuren. De mens is het slachtoffer. Maar in dezelfde situatie zie je mensen die tot bloei komen, zie je mensen die zo behulpzaam zijn, die zo open komen voor anderen, dat het ongelooflijk prachtig is, waarvan je zegt: “Waar halen ze het vandaan? Hoe komt deze kracht in hen en hoe komen ze tot een dergelijk diep begrip van het bestaan?” Het is allemaal mogelijk op deze aarde.

Er is een schat aan mogelijkheden die je je bewust moet worden en waar je voor staat ieder moment van je leven, en waardoor je getest zal worden op momenten van catastrofen op deze aarde. Ik zeg niet dat je ze zal meemaken, Ik zeg ook niet hoe ze zullen zijn en waar. Ik zeg wel dat de mens het moet leren zien op een totaal andere manier en moet leren open komen voor de heel grote dingen, zodat hij het werkelijke kan zien en niet het voorbijgaande.

Alles op deze wereld geeft de indruk voorbijgaand te zijn. Toch is er altijd iets aan het werk wat heel fundamenteel en blijvend is. Durf dit na te speuren, durf dit te beleven. Kan je dit beleven dan ben je een gelukkig mens en dan zie je, door het hele spektakel van het leven, waar het om gaat. Je begrijpt de diepere zin van het leven, iets wat jou nooit zal verlaten, iets wat meegaat van leven tot leven in een evolutie van bloei, van schoonheid en pracht. Je moet het durven aanraken. Durf het in je hart te plaatsen en daarmee te leven. Dan wordt er iets zuivers in je geboren, wat onafzienbaar groot is en wat voortdurend verandert. Je zal zien dat de zuiverheid meegaat met de verandering. Het is iets wat een openheid in zich draagt, net als een lelie die groeit, die bloeit en open komt, die geurt en verwelkt. Het is de zuiverheid. Ondertussen heeft ze een onnavolgbare schoonheid achtergelaten, die een diepe indruk op het hart heeft gemaakt, waardoor de mens weet: ‘dit bestaat.’

Zo is ook je eigen leven. Je kan momenten vinden in je leven die eeuwig zijn, waarvan je weet: ‘dit bestaat en ik heb het mogen beleven en het maakt de rijkdom van mijn leven uit.’ Daar zou je meer besef van moeten kunnen krijgen, daar zou je meer werk van moeten kunnen maken. Dit is het niveau waarop Ik graag zou hebben dat je leeft. Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com
Fragment uit Morya Wijsheid 2 "De weg van eenvoud",
einde van hoofdstuk 9, 'Een taak in het leven'

--
Mayil eNieuws

QuanYinHealing
door Lydia Crevits

Sinds vele jaren geeft Lydia de mogelijkheid om langs te komen voor healing met geïnspireerd/inspirerend gesprek.

Soms weet je het even niet meer, heb je nood aan een juist advies, of je wil vooruit en toch gebeurt het maar niet en je weet niet wat je tegenhoudt. De healing kan dingen oplossen en nieuwe processen in gang zetten, het gesprek met vraag-en-antwoord kan inzichten geven en opheldering bieden.

Meer info op www.hetleven.be > Healing

Mayil eNieuws

Zonnige boekenactie

De lente die eindelijk echt in het land is, dat moet gevierd worden!

We hebben een spetterende boekenactie bedacht die loopt tot eind juni:

20% korting
vanaf 4 boeken

boekenactie

Mayil boeken

Koop vier (of meer) boeken, cd's of kaartensets via www.mayil.com, en ontvang tot eind juni automatisch een korting van maar liefst 20% !

Exclusief voor eNieuws-lezers!

(Niet geldig op kaarsen, bladwijzers, afbeeldingen en brochures. Niet cumuleerbaar met andere kortingen)

Kies en bestel via www.mayil.com

Mayil eNieuws

Cursus "Telepathie en Intuïtieve Ontwikkeling"
door Marie

AGENDA 2016:

* Nederlandstalige cursus in de Franse VOGEZEN (Ecolonie)
van 8 tot 12 augustus 2016 door Marie
(zes dagdelen: vijf voormiddagen + woensdagnamiddag)
met gratis introductie (open voor iedereen) op zondagavond

* Cursus in GENT (Sint-Denijs-Westrem) in vier lesdagen door Marie
op zaterdagen 10 en 17 september (10u30-17u30)
en zaterdagnamiddagen 1 en 22 oktober (13u30-17u30)
met GRATIS introductie op vrijdagavond 2 september.

Meer info op www.hetleven.be

Mayil eNieuws

Bijzondere volle maan meditaties

volle maanDe volle manen van april (de Mensheid), mei (de Boeddha) en juni (de Christus) zijn speciaal invloedrijk voor de wereld. Door je hierop af te stemmen in groep maak je meer dingen mogelijk, zowel in je eigen leven als in het leven van anderen.

vr. 20 mei 2016:
Volle maan van 'de Boeddha' (Wesak)

vr. 17 juni 2016:
Volle maan van 'de Christus'

Info en inschrijven via
www.morya.org > Meditatie-avonden

Voel je vrij om ook zelf met enkele mensen in jouw buurt samen te komen om te mediteren op de momenten van volle maan!

Mayil eNieuws

Eind juni naar Polen

Het laatste weekend van juni reist Marie naar Warschau in Polen. Dit wordt haar vierde bezoek (de eerste twee waren samen met Geert enkele jaren geleden).

Op vrijdagavond 24 juni geeft Marie een voordracht in "Nieznany Świat", een van de bekendste spirituele boekwinkels van Polen en tevens uitgever van boeken en een zeer populair spiritueel tijdschrift.

Op zaterdag 25 juni om 10u is er een samenkomst met de drie Morya groepen van Warschau.
Rond 15u organiseren we een Morya Verdiepingsnamiddag voor iedereen.

Marie's lerares Pools, Aleksandra uit Heist, reist mee en verzorgt ter plekke vrijwillig de vertaling van het Nederlands naar het Pools. Dankjewel, Aleksandra!

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via een kleine maandelijkse gift op BE80738035148677

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.