Zie je de afbeeldingen niet?
Bekijk de online versie: www.mayil.org/eNieuws/2016/juni.html
Mayil eNieuws www.mayil.org

Juni 2016

Afdrukken? Klik hier (pdf, 4 blz.)

--

Liefste eNieuws lezer(es),

Ik kijk naar mijn kleinzoon met zijn rustige heldere blik. Hij is klein en heeft nog geen woorden. Hij kijkt naar de man die voor ons staat aan te schuiven aan de kassa, hij kijkt van boven naar onder, van onder naar boven, hij beweegt helemaal niet en als die mens verder stapt, blijft hij nog een halve minuut aandachtig kijken naar de lege plaats. Dan draait hij zijn hoofdje naar mij en glimlacht. Een moment van eeuwigheid in het hectische leven. Ik probeer de rust vast te houden, neem de kleine op de arm en we schuiven verder mee in de rij. Ik vraag me af of ik die rust mee kan nemen naar huis… eGroetjes van Lydia

Verder in deze nieuwsbrief:

* 20% korting nog tot eind juni

* Volgende week naar Polen

* Koester je persoonlijke boodschappen

* Inspirerende getuigenis

 

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 20 juni 2016

Meester Morya,

De kracht is aanwezig, dat zeg Ik altijd; dat betekent dat je niet buiten je leven hoeft te gaan, naar een andere tijd, naar een andere plaats, om tot deze liefde te komen. Het is nu in je leven aanwezig en je hoeft dus niet naar een ander punt in je leven te verlangen. Wel is het nodig om rustig te worden, en dat is zeer belangrijk om dit te kunnen zien.

Als je naar rust streeft, doe het dan bewust. Weet dan wat het betekent de dingen te leren zien op een rustige manier. Zonder je druk te maken om kleinigheden. Want de wereld zit vol kleine dingen en je kan daardoor erg benomen worden, zodat je steeds bezig bent jezelf te oriënteren op een manier dat je zegt: “En nu moet ik eerst dit en dan dat en dan dat…” En dan heb je al twintig, dertig dingen in je hoofd gehaald die je zou moeten kunnen doen, maar het ene essentiële, de rust, de stilte, dat staat niet op je lijstje en dat komt nooit aan de orde.

Word als een bloem die haar hart opent voor de zon, en zie dat dat eigenlijk het wezenlijke is wat je kan leren op deze aarde. Open je hart voor God en sta in die stilte, die wachtende houding, en weet dat je dan gevuld wordt met liefde. Van daaruit kan je dingen doen die zeer groot zijn, want dan opent je hart zich voor nieuwe werkelijkheden.Kracht 4

Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com
Fragment uit Morya Kracht 4 "De stap naar oneindigheid",
begin van hoofdstuk 10, 'Het mysterie van de liefde'

--
Mayil eNieuws

Zonnige boekenactie - nog tot eind juni!

boekenactie

Onze spetterende boekenactie loopt nog tot eind juni:

20% korting
vanaf 4 boeken

Mayil boeken

Koop vier (of meer) boeken, cd's of kaartensets bij Mayil, en ontvang tot eind juni automatisch een korting van maar liefst 20%

Ook geldig op de nieuwste boeken, Kracht 4 en Kracht 5 !

20% korting
vanaf 4 boeken

(Niet geldig op kaarsen, bladwijzers, afbeeldingen en brochures. Niet cumuleerbaar met andere kortingen. Steeds gratis verzending vanaf 20 euro)

Kies en bestel via www.mayil.com

Mayil eNieuws

Cursus "Telepathie en Intuïtieve Ontwikkeling"
door Marie

Een heerlijk openbarende cursus waar je enerzijds zelf (onder begeleiding) aan de slag gaat om naar je hart te leren luisteren en je aanvoelen in praktijk om te zetten zodat communicatie met de ziel kan ontstaan; en anderzijds krijg je een hele waaier van tips om spiritualiteit dieper vorm te kunnen geven in je leven van iedere dag. Verfrissend, diepgaand, vol humor en licht, verrassend eenvoudig en vooral innerlijk sterk vernieuwend.

Ecolonie (in Ecolonie)

AGENDA 2016:

* Nederlandstalige cursus in de Franse VOGEZEN (Ecolonie)
van 8 tot 12 augustus 2016 door Marie
(zes dagdelen: vijf voormiddagen + woensdagnamiddag)
met gratis introductie (open voor iedereen) op zondagavond

* Cursus in GENT (Sint-Denijs-Westrem) in vier lesdagen door Marie
op zaterdagen 10 en 17 september (10u30-17u30)
en zaterdagnamiddagen 1 en 22 oktober (13u30-17u30)
met GRATIS introductie op vrijdagavond 2 september.

Meer info op www.hetleven.be

Mayil eNieuws

Volgende week naar Polen

naar PolenHet laatste weekend van juni reist Marie naar Warschau in Polen. Dit wordt haar vierde bezoek (de eerste twee waren samen met Geert in 2011 en 2012).

Op vrijdagavond 24 juni geeft Marie een gratis voordracht in "Nieznany Świat", een van de bekendste spirituele boekwinkels van Polen en tevens uitgever van boeken en een zeer populair spiritueel tijdschrift. Vanaf deze dag zal de boekwinkel alle Poolse Morya publicaties ook te koop leggen in de winkel!

Op zaterdag 25 juni om 10u is er een samenkomst met de drie Morya groepen van Warschau die al verschillende jaren zelf regelmatig bijeenkomen.

Op zaterdag rond 15u organiseren we een Morya Verdiepingsnamiddag voor iedereen.

Sinds enkele jaren beschikken we over verschillende publicaties in het Pools:
- de vertaling van Morya Wijsheid 1
- het eerste deel van het Morya Wijsheid Basiswerkboek
- en de kaartenset 'Antwoord' met boekje en 64 kaarten

Wijsheid 1 in PoolsWerkboek in PoolsKaartenset Pools

Meer info vind je op www.mayil.com/PL/

Mayil eNieuws

Koester je oude persoonlijke boodschappen

Tussen 1993 en 2012 gaf Geert aan duizenden mensen een persoonlijke boodschap van Meester Morya. Ben jij de gelukkige eigenaar van een (of meerdere) van die persoonlijke boodschappen? Bewaar ze dan zorgvuldig, want ze blijven je leven lang actueel en zijn - dankzij de maar moeilijk te evenaren toewijding van Geert - werkelijk UNIEK op vlak van zuiverheid, inhoud en kwaliteit.cassette

Schrijf je boodschappen alsjeblieft uit!

De zekerste manier om je boodschappen voor de lange termijn te bewaren is nog steeds OP PAPIER. Daarom raden we al altijd aan om je boodschap uit te schrijven of uit te typen (maar dan ook echt uit te printen).

Daarnaast komen sommige woorden of zinnen trouwens ook beter tot hun recht bij lezen/uitschrijven dan bij luisteren!

Je boodschap staat op CD?

Onze cd's waren nooit 'beveiligd' of zo, je kan dus eenvoudig het audio-bestand van je boodschap kopiëren en op je harde schijf bewaren. Neem liefst meer dan één kopie en bewaar deze op verschillende plaatsen (ook bijvoorbeeld op een tweede cd) want computers kunnen crashen en ook cd'tjes kunnen ineens kapotgaan of kwijt.

Je boodschap staat op CASSETTE?

Als je je boodschap niet alleen op papier wil bewaren maar ook als audio, kan je tamelijk eenvoudig je cassette digitaliseren. Hiervoor heb je nodig:

Jack-Tulp1) een ouderwetse hifi-keten (of toch tenminste de cassettespeler daarvan) (als je die niet hebt, vraag eens aan je vrienden of neem een kijkje in de kringwinkels in je buurt)

2) een zogenaamd "Jack-Tulp" kabeltje (niet duur!): deze kabel heeft aan de ene kant twee stekkertjes - rood en wit - en aan de andere kant een "mini-jack".
De rode en witte stekkertjes steek je achteraan rechtstreeks in de cassettespeler bij de audio-uitgang (“OUT” of “LINE OUT”).
De mini-jack steek je in de microfoon-ingang van je computer (kies voor "lijningang" als je computer je vraagt wat je doet)

3) (gratis) opnamesoftware, bijvoorbeeld 'Audacity'

Laat vervolgens je boodschap op cassette afspelen terwijl je met de computer opneemt. Veel succes!

Mayil eNieuws

Inspirerende getuigenis

Deze maand kregen we een mail van een jongeman uit Nederland met de vraag of we een stukje uit Bezinning 3 in de nieuwsbrief wilden vermelden. Dit schreef hij:

"... Een angststoornis is de meest voorkomende vorm van psychische stoornissen. Daarom wil ik vragen of je het laatste stuk uit hoofdstuk 4 (Eerlijk zijn) van Morya Bezinning 3 (Een groter leven),  - dus vooral het stuk dat elke angst te overwinnen is door eerlijkheid - in de nieuwsbrief wilt zetten. (...) Het leek me goed om dat eens de wereld in te sturen. Ik ben een beetje enthousiast, ik weet het, maar dat komt omdat het advies opvolgen van MM over eerlijkheid me zo veel heeft gebracht.

Morya is mijn reddingsboei geweest en nog steeds, en ik denk dat er een hoop mensen zijn van wie Hij dat ook zou kunnen zijn, als er maar iets gebracht wordt wat aansluit bij hun problemen. Ik las bijv. pas duidelijk het stukje over angst oplossen dmv eerlijkheid ergens in de herfst van 2013. Sindsdien heb ik geprobeerd om goud(h)eerlijk te worden, en pas sinds tóen, samen met geduldig zijn (wat ik al langer probeerde te doen) ging ik snel en goed vooruit en raak ik geleidelijk uit de problemen."Bezinning 3

Meester Morya schrijft inderdaad:

"Heel veel mensen hebben angst en weten niet dat alle angst te overwinnen is door eerlijkheid. Je moet weten, als je eerlijk bent, dat je dan door je angst heen groeit, wat de angst ook geweest is in je leven, en dat je vooruit kan gaan en dat dit het middel is dat je verder zal brengen. Je hoeft niet bang te zijn. Wees eerlijk." Meester Morya - © Geert Crevits, www.morya.org, Bezinning 3, blz. 50

Dit fragment werd nu toegevoegd op onze website op de pagina "Wat zegt MM over angst?"

*

Aarzel niet om zelf soms citaten van Meester Morya te posten op websites, forums, facebook, in foldertjes of elders. Zolang de lengte beperkt blijft tot enkele paragrafen en er een duidelijke bronvermelding bijstaat (© Geert Crevits, www.morya.org + titel en evt. hoofdstuk/blz. van het boek), zijn we hier zelfs heel blij mee!

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via een kleine maandelijkse gift op BE80738035148677

Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.