Zie je de afbeeldingen niet?
Bekijk de online versie: www.mayil.org/eNieuws/2016/juli.html
Mayil eNieuws www.mayil.org

Juli 2016

Afdrukken? Klik hier (pdf, 4 blz.)

--

Liefste eNieuws lezer(es),

Ik hou van raadsels en de tekst die Marie gekozen heeft voor deze maand komt uit het boek Kracht 6 dat dit jaar zal verschijnen en nog geen titel heeft. Ja best wel pittig. Zoiets van: "hoe laat ik de genade van God toe in mijn leven?" Wie kan dat verstandelijk begrijpen? zoals een vertaler al prompt opmerkte.

Ik probeer, als er iets niet helemaal duidelijk is, om het ruimer te bekijken en vervolgens in stukjes te snijden (verkort recept van MM). Zoals bij het koken, wanneer je niet weet hoe het moet en wat het zal worden, maar dat altijd goed uitpakt en dat ‘intuïtief koken’ wordt genoemd :-) . Dit is geen uitleg voor deze tekst, maar een knipoog voor een mooie zomer met veel goedheid en schoonheid.  e-Groetjes van Lydia

Verder in deze nieuwsbrief:

* Agenda Groeigroep voor het najaar

* Cursussen 'Telepathie en Intuïtieve Ontwikkeling'

* Video van de lezing in Polen!

* Zomerlectuur gezocht?

 

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 20 juli 2016

! Te beluisteren op www.morya.org

Meester Morya,

Wanneer de genade in je leven komt, zal het altijd zijn dat je dat voor jezelf probeert te ontdekken. Dus wat ook de tussenkomst is van God, het is dat er in jezelf iets op gang gebracht wordt. Met andere woorden, wat God brengt in jouw leven vraagt een antwoord en wat jij in je leven brengt, vraagt eigenlijk een oproep naar God van: ‘God, doe ik het goed? Is het dit wat ik moet doen?’ En die dialoog, die innerlijke dialoog, dat strijdpunt ook in jezelf, maakt in feite de dingen duidelijk.

Dus, met andere woorden, het is niet zo dat je moet denken dat omdat er moeilijkheden zijn in jouw leven, dat je dan niet goed bezig zou zijn, want dat is eigenlijk een stukje oproep van: ‘wat gebeurt er met mij? Is het goed wat ik doe? Is het dit wat ik moet doen?’ Door de vraag te stellen naar het goede in je leven is het zo dat je in een zekere rust komt wanneer dan het antwoord komt. Met andere woorden, er is altijd een soort aanzet in jouw leven om te zoeken, een soort inleiding van: ‘kijk, nu kan het even moeilijk zijn’, je voelt het al bijna aankomen, en als het dan moeilijk is in jouw leven, dan kan je eruit leren en dan krijgt het een antwoord, stilaan, niet alleen van jou, maar ook van God, want je zal bevestigingen krijgen.

Met andere woorden, als je leeft vanuit de goedheid, als je je probleem probeert op te lossen met de goedheid van je hart, als je je aandacht geeft aan de juiste dingen is het zo dat er naderhand een antwoord komt van God, dat er dus diep in jezelf een ontwaken is, iets wat aangesproken is en wat dan reageert op de - inderdaad juiste - dingen die komen.

Informatie is ook zo. Als je intuïtie spreekt is het zo dat er een aanleiding is, dat er iets is wat vraagt, en dan komt je intuïtie naar je toe om te zeggen: ‘kijk, zo en zo kan het.’ En dan is het niet dat je onmiddellijk het idee moet hebben van: ‘dat moet ik nu doen’, maar het is wel dat het je zal aansporen om het te doen. En soms zal je het idee hebben van: ‘dat kan ik niet of dat kan ik nu niet en toch wordt het aan mij gezegd’, het wordt je precies opgedrongen zelfs. Want vanuit de eerlijkheid van jouw leven is het zo dat een aantal zaken naar voren kunnen komen op een vrij onverwacht moment, op een onverwachte manier, waar je naderhand inzicht krijgt om te zeggen: ‘oké, nu begrijp ik wat eigenlijk het antwoord is, niet alleen mijn antwoord, maar wat het antwoord is.’ De wegen van God zijn ondoorgrondelijk, maar het is wel steeds mooier dan je denkt. Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com
Fragment uit Cursus Levensvreugde 3 (Anna Paulowna, NL, 2000)
ofwel Morya Kracht 6 (dit boek is nog niet verschenen), begin hfstk 10

te beluisteren op www.morya.org

--
Mayil eNieuws

Cursus "Telepathie en Intuïtieve Ontwikkeling"
door Marie Crevits

"Wat vindt mijn ziel van wat ik doe? Waarom komen nu net déze problemen op mijn pad? Wat kan ik eruit leren en vooral: wat kan ik eraan doen? Hoe moet ik vooruit en wat is het juiste om te doen?" Ieder van ons zit met vele vragen, maar wij kunnen ook de weg vinden om antwoorden te krijgen - zowel voor onszelf als om anderen op de goede weg te zetten.

Door de geleidelijke opbouw van oefeningen krijg je in deze cursus stap voor stap een techniek aangeleerd waardoor je op het einde in staat bent tot een volwaardige telepathische 'sessie' met mensen en dieren, en misschien zelfs al met je eigen ziel.

In het deel 'Intuïtieve Ontwikkeling' leer je o.a. dankzij een eenvoudige maar diep symbolische meditatie hoe je makkelijker in je kracht kan komen en blijven. Je krijgt praktische inzichten aangereikt over hoe je minder energie kwijt hoeft te spelen en daardoor liefdevoller kan omgaan met jezelf en de wereld rondom je, en hoe jouw intuïtie volop bruikbaar wordt in je dagelijkse leven.

Ecolonie (in Ecolonie)

AGENDA 2016:

* HEERLIJKE ZOMERCURSUS:
Nederlandstalige cursus in de Franse VOGEZEN (Ecolonie)
van 8 tot 12 augustus 2016 door Marie
(zes dagdelen: vijf voormiddagen + woensdagnamiddag)
met gratis introductie (open voor iedereen) op zondagavond

* Cursus in GENT (Sint-Denijs-Westrem) in vier lesdagen door Marie
op zaterdagen 10 en 17 september (10u30-17u30)
en zaterdagnamiddagen 1 en 22 oktober (13u30-17u30)
met GRATIS introductie op vrijdagavond 2 september.

Meer info op www.hetleven.be

Mayil eNieuws

Lezing in Polen

De lezing die Marie in Polen hield op vrijdag 24 juni, werd integraal gefilmd. Er wordt Nederlands gesproken en daarna in het Pools vertaald. Wij hebben er Engelse ondertitels bijgezet die rustig te lezen zijn.

Anderhalf uur is zo voorbij bij deze diepgaande en veelzijdige voordracht, doorspekt met vraag en antwoord. Het brengt bijzondere inzichten en maakt je blij. Zeker de moeite waard dus om te bekijken, leuk ook om met anderen te delen.

Video

Let erop dat de ondertitels ingeschakeld zijn - dit kan door op het icoontje daarvoor te klikken, onderaan rechts van de video. icoon ondertiteling

Deze video is voortaan terug te vinden op onze website
www.morya.org > Morya audio/video
en op het Mayil YouTube kanaal

Mayil eNieuws

Morya Groeigroep - Agenda najaar

MeditatieTijdens de meditatie-avonden van onze "Morya Groeigroep" diepen we telkens een bepaald thema uit aan de hand van de boeken en wijsheid van Meester Morya.

Data en onderwerpen voor dit najaar:

  • Vr. 26 augustus 2016:
    thema "Oprecht zoeken"
  • Vr. 7 oktober 2016:
    thema "Aanpassen en origineel zijn"
  • Vr. 16 december 2016:
    (kerstmeditatie) thema "Op een zuivere manier kind van God zijn"

De avond wordt begeleid door Marie en/of Lydia. In Hertsberge (bij Brugge) vanaf 19u15. Kostprijs 15 euro (t.v.v. Mayil vzw). Open voor iedereen, maar vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Meer informatie en inschrijven:
www.morya.org > Meditatie-avonden

Mayil eNieuws

Zomerlectuur in de kijker

Wie nood heeft aan zomerse inspiratie kan altijd bij Mayil terecht!

Een kleine greep uit ons gevarieerde aanbod:

... Om te lezen

Kracht 3

Kracht 3: Mens en maatschappij

o.a. over zakelijk omgaan met je energie, over hoe omgaan met problemen, over tegenslagen en vrijheid, over schuldgevoel.

Kracht 4

Kracht 4: De stap naar oneindigheid

o.a. over vrede, over de verleiding om het te goed te willen doen, over omgaan met anderen, over je eigen richting gaan en toch op de stroom zitten, over het contact met de Aarde en met het wezen van de Mensheid.

Kracht 5

Kracht 5: Trouw aan jezelf

o.a. over jezelf vinden ondanks de drukte, over een bedoeling in jouw leven, over een nieuw verleden vinden, over dialoog, over innerlijke zekerheid vinden.

... Om te doen

Werkboek

Het werkboek

Om op een nieuwe manier naar je leven te leren kijken en op die manier tot meer zelfvertrouwen en vreugde te komen.

Dagboek

Het dagboek

Voor het neerschrijven van je innerlijke ervaringen, dromen, verhalen, poëzie, wensen en gedachten. Om je innerlijke schat beter vast te kunnen houden.

Kaartensets

De kaartensets

Om tot inzicht te komen in situaties, vragen of problemen. Om antwoorden en duidelijkheid te vinden. Met vijf prachtige kleine 'levensoefeningen' in elk boekje, en 64 kaarten.

... Om te luisteren

Luisterboek Morya Wijsheid 1, voorgelezen door Geert Crevits zelf: De warme stem van Geert neemt je mee van inzicht naar inzicht. Door het luisteren (in de auto, tijdens huishoudelijk werk of op je mp3-speler bijvoorbeeld) ga je op een heel nieuwe manier in op de tekst van dit geniale boek.

... Ontdek nog veel meer mooie publicaties op onze website!
Nooit verzendkosten voor elke bestelling vanaf 20 euro.

Meer informatie en online bestellen:
www.mayil.com

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via een kleine maandelijkse gift op BE80738035148677

Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.