Mayil eNieuws www.mayil.org

Januari 2016

Afdrukken? Klik hier (pdf, 4 blz.)

--

Liefste eNieuws lezers,

De echte wereld is de wereld van waarden, zegt Meester Morya. Het is een innerlijke wereld met krachten zoals liefde, vrede, schoonheid, geduld en zuiverheid.

Het mooie van die waarden en van die innerlijke wereld is dat je daar helemaal VRIJ bent en dat je ze dus in alles kan toepassen, je kan je uiterlijke leven helemaal vullen met waarden als je daarvoor kiest: niemand kan je ervan weerhouden om je werk te doen met liefde i.p.v. met sleur en tegenzin. Niemand kan je beletten om te streven naar schoonheid in je handelingen, je gedachten, je gevoelens, je woorden.

Waarden komen niet vanzelf, ze komen maar in je leven als je ze daarin plaatst, als je ze wil gebruiken, als je ervoor kiest om ze op te roepen. "Vandaag begin ik met liefde" neem je je voor, maar, zoals MM in het nieuwe boek Morya Kracht 4 zegt: "Je gaat op weg met liefde en je komt niet aan, omdat je de liefde onderweg verlaat." En zo begint ons avontuur en onze zoektocht naar meer liefde... Want het is de liefde die ons keer op keer 'geboren' laat worden in het volle leven en die ons vooruit kan brengen naar het innerlijke geluk. Maar er is hoop: de ware liefde heeft geduld, véél geduld, zodat we niet vooruit moeten 'ten koste van onszelf'. eGroetjes van Marie

Verder in deze nieuwsbrief:

* Twee nieuwe boeken vanaf nu in voorverkoop!

* Mayil staat op de Lotusbeurs in Nederland

* Agenda voor de Morya groeigroep / meditatie-avonden in 2016

* Nieuwe cursussen "Telepathie & Intuïtieve Ontwikkeling" in Vlaanderen en Nederland

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 24 januari 2016

Meester Morya,

Wanneer de verwachting ten opzichte van het leven steeds groter wordt, dat je dus een groter leven wil leiden en dat je naar waarden in jezelf wil streven van: ‘ik moet dit en dat proberen, maar dan wel in de waardenwereld’, dan zal je leven in kracht toenemen en zal je ook steeds verder kunnen gaan. Je laat je grenzen varen en je komt op voor jezelf. Je doet dingen die belangrijk zijn in je bestaan en je weet dan ook dat er steeds een vernieuwing kan komen.

Dat je dat durft te zien in jezelf is belangrijk. Maak geen haast met vernieuwingen. Als je iets niet kan, wees dan niet kwaad op jezelf. Ga nooit met jezelf in het gevecht door te zeggen: “Kijk, dat kan ik niet maar ik moet het absoluut bereiken.” Nee, heb geduld met jezelf. Dit is heel belangrijk. Als je dit kan, dan ga je mee met de stroom. Je moet niet tegen jezelf tekeer gaan zoals je ook niet tekeer moet gaan tegen andere mensen. Heb geduld met mensen.

Durf wel rechtlijnig te zijn. Durf te leven en durf uit te komen voor je eigen ideeën. Durf je eigen dingen te doen, maar niet ten koste van jezelf. Plaats je niet in situaties waar je je moet verdedigen tot en met. Nee, houd rekening met jezelf. Als je vindt dat je tijd nodig hebt voor jezelf om tot duidelijkheid te komen in bepaalde problemen, in bepaalde situaties, dan moet je dit als eerste nemen.

Ga niet sleutelen aan andere mensen. Ga niet zeggen wat ze moeten doen. Nee, aanvaard ze zoals ze zijn, ook al maken ze grove fouten. Kijk niet naar hun fouten, maar kijk naar het wezen van liefde dat erachter zit en heb geduld met mensen.

Probeer in jezelf te geloven, in je eigen leven, en zie dat je je leven verder kan ontwikkelen met de waarden die je ontdekt. Dan zal je vooruitgang maken op een ongelooflijk vlugge manier. Steeds dieper in jezelf kijkend, zal je die dingen naar voren brengen die ook voor jou belangrijk zijn. Dan zal je zien dat de anderen bijspringen en dat het nog meevalt ook, dat ze jou gaan begrijpen en zichzelf daardoor ook beginnen te begrijpen.

Hier gebeurt het wonder: naarmate jij tot rust en vrede komt en tot kracht in je eigen leven en dat je je leven verder brengt, dat je steeds mooier durft te leven met de grote waarden van het bestaan, zullen je medemensen het in zichzelf ook leren begrijpen. Dit is de bedoeling, maar je hoeft niets speciaals voor hen te doen.

Probeer je eigen leven tot bloei brengen en tot uitdrukking. Daar wil Ik je toe brengen, dat je in jezelf gaat geloven en gaat zien dat je nieuwe dingen kan doen die je nooit eerder hebt gedaan en dat het toch mogelijk is dat je daar een schittering in verkrijgt. Want dan krijg je de kracht in je eigen bestaan en dit is heel belangrijk. Dat je dus ziet dat er heel veel mogelijk is in het bestaan en ook in je eigen leven en dat je veel verandering kan aanbrengen, maar niet ten koste van jezelf. Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com
Fragment uit Morya Wijsheid 5: Het woord in de stilte, hoofdstuk 16.

--
Mayil eNieuws

Twee gloednieuwe boeken in de reeks Morya Kracht
Vanaf nu in voorverkoop!

Morya Kracht 4: De stap naar oneindigheid

Morya Kracht 4

Morya Kracht 4:
De stap naar oneindigheid
Geert Crevits

248 blz. - hardcover

22 euro
nu in voorverkoop

gratis verzending
release in de loop van maart

Bestel nu in voorverkoop

Een boek over (o.a.) het wapen van stilte, over strenge zachtheid, over jouw aandeel in het Goddelijke Plan, over de klank van vrede, over hoe je de eenvoud kan vinden op elk moment, over de symboliek van de roos, over het oneindige een plaats geven in je leven, over spreken met Moeder Aarde, over het wezen 'mensheid'.

Verkrijgbaar vanaf maart. Vanaf nu in voorverkoop.

Lees fragmenten uit het boek

mayil

Morya Kracht 5: Trouw aan jezelf
Morya Kracht 5

Morya Kracht 5: 
Trouw aan jezelf
Geert Crevits

208 blz. - hardcover

22 euro
nu in voorverkoop

gratis verzending
release in de loop van maart

Bestel nu in voorverkoop

In dit boek spreekt Meester Morya onder meer over jezelf vinden in de drukte van het leven, over zielenmomenten en momenten van Goddelijke genade, over je engelbewaarder, over de ziel en je innerlijke stem, over hoe je een nieuw verleden kan ontvangen, over dialoog en harmonie met anderen, over hoe waarheid steeds kan groeien en over hoe het soms een tijdje moeilijk kan zijn in je leven.

Verkrijgbaar vanaf maart. Nu in voorverkoop.

Lees fragmenten uit het boek

Mayil eNieuws

Lotus beurs nabij Utrecht
op zondag 13 maart 2016

De Lotus beurs is de grootste spirituele beurs van Nederland. Natuurlijk mogen Mayil en Meester Morya daar niet ontbreken!

Deze 32e editie wordt georganiseerd op zondag 13 maart, in de Expo hallen van Houten, vlakbij Utrecht.

Mayil standAls je je toegangskaartje online koopt met de unieke Mayil-code "16LOT10160", krijg je niet alleen een mooie korting op je ticket (je betaalt slechts 10 euro i.p.v. 17,50), tegelijk ontvangt ook Mayil dankzij jou een korting op de kosten voor de standplaats.

Martine en Marie kijken er naar uit om je te ontmoeten op onze stand, waar je een Morya inzichtkaartje kan komen trekken, een gratis bladwijzer kan uitkiezen en alle boeken kan inkijken en aanschaffen.

Info en kaartverkoop via www.lotusbeurs.nl
Lotus beurs

Gebruik onze speciale ticketcode 16LOT10160 voor extra korting!

Mayil eNieuws

Morya Groeigroep: Meditatie-avonden

Agenda voor 2016 in Hertsberge, bij Brugge

Vr. 22 januari 2016: thema "Werkzame stiltemeditaties - hoe kan ik uit de diepte van mijn hart iets halen waar ik mee vooruit kan?" - door Marie

Vr. 26 febuari 2016: thema "Macht en geld, hoe zit dat en hoe ga ik er zuiver mee om?" - door Marie

Vr. 22 april 2016: Volle maan van de Mensheid, thema "Over de mensheid en de veranderingen op de aarde, niet politiek maar energetisch; hoe kan je begrijpen wat er gebeurt?" - door Lydia

Vr. 20 mei 2016: Volle maan van de Buddha, thema "de Buddha en het pad van licht dat elk van ons kan gaan" - door Lydia en Marie

Vr. 17 juni 2016: Volle maan van de Christus, thema "De Christus, het licht van de Goddelijke Vader en de Goddelijke Moeder; over soorten licht en wat je ermee kan doen, hoe ga je om met licht, hoe vraag je erom, hoe kan je er op een juiste manier mee werken?" - door Marie

Vr. 26 augustus 2016 (thema volgt later)
Vr. 7 oktober 2016 (thema volgt later)
Vr. 16 december 2016: Volle maan van december en thema kerst

Inschrijven en meer info via
www.morya.org > Meditatie-avonden

Mayil eNieuws

Nieuwe cursussen "Telepathie en Intuïtieve Ontwikkeling"
door Marie en Coby

Aan de hand van eenvoudige oefeningen met prentjes, woorden en zinnen vind je stap voor stap de weg naar het maken van telepathisch contact met de ziel van je medemens. In deze cursus steek je de handen uit de mouwen en maak je kennis met wat voor jou misschien een hele nieuwe kant van jezelf is. Binnen in jezelf ligt een pad dat van jouw hart naar het hart van de ander loopt en dat je met behulp van concentratie kan betreden.

Eenmaal je de techniek onder de knie hebt, kan je ook contact maken met dieren, natuurwezens, planten, bomen, babies en kleine kinderen, ... alsook met je eigen ziel of innerlijke leraar.

Er wordt daarnaast uitgebreide aandacht gegeven aan leven vanuit het hart in de praktijk, omgaan met gedachten en emoties, goede ethiek i.v.m. telepathie, juist omgaan met mensen, in je eigen kracht komen en blijven.

* Cursus in Drenthe, Nederland
door Coby Bouthoorn
in twee weekends in april-mei

* Nederlandstalige cursus in de Franse Vogezen (Ecolonie)
van 8 tot 12 augustus 2016
(zes dagdelen: vijf voormiddagen + woensdagnamiddag)
met gratis introductie op zondagavond 7 augustus 2016

* Cursus in Gent (Sint-Denijs-Westrem) in vier lesdagen
op zaterdagen 10 en 17 september (10u30-17u30)
en zaterdagnamiddagen 1 en 22 oktober (13u30-17u30)

* Informatie over de Franstalige cursussen deze lente vind je hier.

Meer info op www.hetleven.be

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie

Volg ons op facebook

Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Wil je je uitschrijven? Stuur ons een mailtje.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.