Zie je de afbeeldingen niet?
Bekijk de online versie: www.mayil.org/eNieuws/2016/december.html
Mayil eNieuws www.mayil.org

December 2016

Afdrukken? Klik hier (pdf, 3 blz.)

--

Liefste enieuws lezers,

"Zelfvertrouwen is het grootst bij iemand die heeft durven leven", zegt Meester Morya in Wijsheid 2 (blz. 153), en daar ben ik het volledig mee eens. "Durf een overwogen risico te nemen", zegt Hij op hetzelfde blad. Daarom is het soms nodig om je wat minder zorgen te maken, geloof ik. Zowel om wat er fout kan lopen, als om anderen. 'Zal het wel goed gaan met mijn kind, mijn partner, mijn vrienden,...?' Of ook 'wat zullen zij wel denken als ik dit doe?' Nee, laat de anderen los. En laat je eigen onzekerheden even aan de kant. Probeer de impuls van je hart te volgen; ook al is het klein, het zal nieuw zijn en gedurfd. Ook al is het iets wat voor een ander misschien simpel is, maar voor jou is het een overwinning. Het is op die momenten dat je jezelf het meest leert kennen, dat je jezelf vormgeeft en sterker maakt. Het is op die manier dat je dichter bij jezelf gaat leven en een thuisgevoel creëert. Groetjes van Marie

* * *

We wensen al onze lezers een heel gezellig eindejaar en daarna een mooi 2017 vol licht, verbondenheid en innerlijke ontdekkingen.
Happy New Year vanwege Lydia, Marie en Laura

Verder in dit eNieuws:

* Eindejaars actie: 10% korting op de kaartjes

* Nieuw boek vanaf nu in voorverkoop!

* Activiteiten in 2017

* Wie nodigt uit?

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 14 december 2016

Meester Morya,

Ontdek je eigen ritme in het werk dat je doet. Of het nu studeren is of dat het nu gewone dingen zijn, of het nu koken is of iets schrijven, je moet als het ware de gewone routine proberen te vinden, het rustige werken. En als je dan een werk hebt gedaan, je hebt een brief geschreven en je bent helemaal rustig geworden doordat je je niet druk gemaakt hebt in het schrijven van die brief, dan is het zo dat er in die rust momenten van inspiratie zijn. Ook tijdens het schrijven kan het zijn dat je even gaat zitten, even luisteren naar je eigen hart en dat die inspiratie daar is.

Het is heel belangrijk dat je die draad van inspiratie probeert te ontdekken in jouw leven. Dat je die vreugde ontdekt in de kleine dingen omdat je het rustig en goed hebt in jouw leven.

Dit is een heel belangrijke kwaliteit van het leven, dat je in die kracht staat, in die schoonheid van het leven, dat je die aandacht hebt voor de innerlijke dingen die gebeuren terwijl je uiterlijk misschien wel bezig bent.

De uiterlijke dingen in de wereld zijn er dikwijls de oorzaak van dat je je laat storen, dat je je ergert aan toestanden of aan dingen of aan lawaai of aan de mensen die om je heen zijn en dit moet je proberen te doorzien van jezelf. Je kan dus bijvoorbeeld in een café iets zitten te schrijven en je kan je daarbij ergeren aan mensen, dit moet je niet doen. Probeer rustig met je werk bezig te zijn. Probeer je op een voorzichtige manier te concentreren op het werk, maar eerder zodanig dat je rustig wordt.

Waar je ook bent, of je nu in een station bent of op een vliegveld of waar dan ook, probeer die innerlijke rust te vinden. Probeer dat contact te hebben met jezelf en niet zozeer met anderen. Als je thuiskomt bij jezelf, als je je verlegenheid opgeeft, je ergernis opgeeft, je kwaadheid opgeeft, je ongeduld opgeeft, als je bijgevolg in die voorzichtig trillende energie binnenkomt van je eigen wezen, cover Kracht 6van je eigen leven, dan komt op bepaalde momenten die inspiratie, krijg je mooie gedachten, word je geïnspireerd om goede dingen te doen.

Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com
Fragment uit Morya Kracht 6: Thuis in je eigen leven, uit hoofdstuk 5

--
Mayil eNieuws

* Eindejaarsactie *

De feedback die mensen geven over "de kaartjes" is unaniem positief.

Ze leren ons de juiste vragen te stellen en ze laten ons nooit in de steek.

Mensen vertellen dat ze - door enkele kaarten te trekken of door de kaarten die er bij het schudden toevallig uitspringen - een heus persoonlijk gesprek met Meester Morya kunnen aangaan.

* EINDEJAARSACTIE * tot 10 januari *

10% korting en gratis verzending
Maak je keuze

Morya kaartjes: AntwoordMorya kaartjes: SteunMorya kaartjes: Begeleiding

Meer info en bestellen op www.mayil.com > De kaartensets

Mayil eNieuws

NIEUW nieuw NIEUW

Meer informatie: klik hierMorya Kracht 6: Thuis in je eigen leven

Een ontroerend boek dat je aanmoedigt tot goedheid, het volgen van je innerlijke stem, het vinden van je eigen ritme, het loslaten van je verleden, uniek durven zijn, geloven in jezelf.

Verwacht rond half maart. Vanaf nu in voorverkoop!

Meer info over het boek / Om te bestellen in voorverkoop:
www.mayil.com > Morya Kracht 6

Mayil eNieuws

Agenda van activiteiten in 2017

* Morya Samenzijn in Stekene (bij Sint-Niklaas)
op vrijdag 20 januari om 14u

Over de wijsheid van Meester Morya, uitleg en praktische toepassing ervan, met vraag & antwoord en een kleine groepsmeditatie.
Zowel voor nieuwkomers als voor mensen die Meester Morya en zijn boeken al goed kennen. Deelname 15 euro.

Inschrijven via
www.morya.org > Morya Samenzijn

mayil

* Meditatie-avonden / Groeigroep (in Hertsberge - bij Brugge)

Vr. 16 december 2016: Kerstmeditatie; thema "op een zuivere manier kind van God zijn"

Vr. 10 februari 2017: thema "Op pad zijn... Wat is de rechte weg, wat is de omweg? Wat is het doel en de reden? Over zoeken en vinden"

Vr. 14 april 2017: 'Volle maan van de Mensheid' (en Goede Vrijdag); thema "Om mens te zijn zoek je om hemel en aarde te verbinden; om licht uit te stralen, ga je naar binnen en naar boven"

Vr. 12 mei 2017: 'Volle maan van de Boeddha'; thema "over drukte en innerlijke stilte; over de maatschappij en de innerlijke hemel; over innerlijk leven op een uiterlijke manier"

Vr. 9 juni 2017: 'Volle maan van de Christus'; thema "Ook wanneer het moeilijk is, worden we gedragen en geleid; hoe kunnen we het licht herkennen in de duisternis?"

Info en inschrijven via
www.morya.org > Meditatie-avonden

Mayil eNieuws

? Wie nodigt uit ?

Wie nodigt uit?In de lente van 2017 komt er opnieuw een tournee van Marie in Vlaanderen en Nederland. Ze zou graag in de meeste provincies een Morya workshop komen geven, na het verschijnen van het nieuwe boek "Morya Kracht 6: Thuis in je eigen leven".

Heb jij een grote living of een leuke ruimte daarvoor ter beschikking, of ken je een groep mensen die geïnteresseerd zouden zijn? Nodig ons uit!

Alle info via www.morya.org > Morya Samenzijn > Nodig ons uit

Mayil eNieuws

Herinnering - Vrije oefengroep TELEPATHIE

Telepathie en Intuïtieve OntwikkelingEr is vorige maand een nieuwe oefengroep gestart voor oud-studenten van de cursus "Telepathie en Intuïtieve Ontwikkeling" in regio GENT.

Eerstvolgende data:
Donderdag 12 januari (19u30 - 21u30)
Zaterdag 18 februari (14u - 16u)
Donderdag 16 maart (19u30 - 21u30)

Meer info op www.hetleven.be
(aan de rechterkant)

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via een kleine maandelijkse gift op BE80 7380 3514 8677

Ben je nieuw? Lees onze kennismakingsbrochure

Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.