Zie je de afbeeldingen niet?
Bekijk de online versie: www.mayil.org/eNieuws/2016/augustus.html
Mayil eNieuws www.mayil.org

Augustus 2016

Afdrukken? Klik hier (pdf, 4 blz.)

--

Liefste eNieuws lezer(es),

Alle grote meesters, Meester Morya incluis, dragen de boodschap uit dat het belangrijk is om in het nu te leven. Het verleden is voorbij, en wat de toekomst brengt, dat weet je nooit zeker. En dat nu, dat vind ik nu juist het moeilijkste. Neem nu het verleden, het verleden trekt mij achteruit in een verkleurde vervagende herinnering, goed of slecht, en bepaalt dan de gevoelens van een soort halfslachtig heden waar ik nu juist voet aan wal probeer te zetten. Omdat ik zoals veel mensen een ‘doener’ ben die eerlijk vooruit wil, wil ik iets met mijn verleden ‘doen’ telkens als ik mij uit het heden voel wegglijden. Opdracht: herinner je een wonder dat ooit in je leven heeft plaats gehad. Denk even na en vind nog een klein mirakel, een gelukkig toeval, een gebeurtenis dus met een wondere uitkomst. Maak je eigen wonder-boek, op papier of in je hoofd, zoek de schoonheid in de kleine dingen die licht in je leven hebben gebracht. Ontmoetingen, troost, een regenboog op een speciaal moment… Het geheugen werkt soms met sprongen, heel vroeger: een kind dat van de trap valt in een doos kranten en zachte doeken die je daar net hebt neergezet. Een verlaten poes in een doodlopende lege straat die een metgezel zal worden voor 10 jaar van je leven. Of gisteren nog: ik loop verloren in een bos met een paar kinderen en er komt een man zwaaiend met een tak. In twee woorden toont hij ons de juiste weg. Of telkens je stiekem naar de digitale klok gluurt en een getal als 22, 33 of je eigen geluksgetal treft, dan weet je: ik zit goed in het netwerk van alle draadjes van het leven.
Het heden is niet verweesd tussen verleden en toekomst, in het heden zit de kracht van het innerlijke leven die de volle ruimte krijgt, in schoonheid en genade, in kleine en grote toevalligheden. e-Groetjes van Lydia

Verder in deze nieuwsbrief:

* Cursus "Telepathie en Intuïtieve Ontwikkeling in GENT
met gratis introductie op 2 september

* Meditatie-avonden: agenda najaar 2016

* Kortingen op alle Morya-audio tot 15 september. Bestel snel!

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 18 augustus 2016

! Te beluisteren op www.morya.org

Meester Morya,

Innerlijk zal het zijn dat meer en meer vreugde komt in jouw leven als je inderdaad in staat bent je over te geven aan die goddelijke kracht die in jou aanwezig is en daar moet je nooit of nooit of nooit aan twijfelen.

Zeg af en toe tegen jezelf: ‘ik kan alles aan.’ En ook als het moeilijk is, weet: ‘ik weet de weg om te vragen, te vragen om hulp, te vragen om tot wijsheid te komen, te vragen om licht.’ En innerlijk zal het zijn dat je steeds bewuster wordt van de weg die voor jou belangrijk is. Dat je weet: ‘ik heb dat niet geleerd van die of van die of van die, het is mijn weg.’ Het is absoluut niet een weg van eenzaamheid, maar van eenheid. Het is een weg van vertrouwen en het is een weg van geduld, maar ook van diepe schoonheid en van mogelijkheden die zich meer en meer en meer zullen realiseren ook in jouw eigenste leven. Je moet nooit bang zijn dat je dingen niet zou kunnen begrijpen ooit. Je moet niet denken: ‘ja, dat is misschien voor anderen, maar niet voor mij’, neen. Jouw leven is belangrijk en het zal zijn dat je op goede en zeer goede dingen uitkomt. Wees niet onrustig of ongelukkig.

Als je luistert, later, naar deze teksten moet je tijd nemen. Gewoon een klein stukje tot je laten doordringen en dan je afvragen: ‘wat doe ik daarmee vandaag, niet morgen? Maar wat doe ik nu met dit wat ik heb gehoord, wat ik mezelf heb laten horen? En kan ik het aan inderdaad om nu iets goeds te doen? Om te begrijpen dat het in het leven is, in het leven zelf dat ik God kan proeven, dat ik mezelf kan zijn, dat ik in die diepe vreugde kan staan?’ Het leven zelf zal het je leren. Maar innerlijk moet je soms die keuze maken, dat gevoel van: ‘ik kan dat, ik wil dat.’ En dan laat je maar gebeuren wat gebeurt.

Het is goed om af en toe in de stilte te komen en te proberen je gedachten te beheersen, niet mee te gaan met de golven van je denken, maar te weten dat je vrede kan hebben in die oceaan van liefde, van God. Dat je jezelf kan zijn op een manier dat je weet: ‘mijn leven wordt voller, ik word dieper, ik word gelukkiger.’ Weet dat jullie goede mensen zijn. Ik zal het blijven zeggen en Ik zal het zeggen tot je het voor jezelf begrijpt. Innerlijk weet je dat je je eigen weg mag gaan. Je moet niet worden als je buurvrouw, als je buurman, als je kind, als je vader, je moeder. Je mag jezelf zijn. Het is belangrijk dat je jezelf bent en dat je jezelf herkent in de dingen. Je kan, en dat is Mijn laatste woord, je kan alles aan. Meester Morya.

© Geert Crevits, www.morya.org
Dit fragment is het einde van Morya cursus 38
(gegeven in Brugge, september 2009)

te beluisteren op www.morya.org

--
Mayil eNieuws

Cursus "Telepathie en Intuïtieve Ontwikkeling"
door Marie Crevits

Vorige week vond voor de vijfde keer de cursus in Ecolonie plaats (Vogezen, FR). Verschillende 'studenten' waren ontroerd over hoeveel antwoorden ze toegeworpen kregen in de dagen van de cursus, zowel in de les als daarbuiten, soms voor heuse levensvragen waarop ze helemaal geen antwoord verwacht hadden. Het waren heerlijke dagen met meerdere waarlijk gezegende momenten. Ook voor mij (Marie) was het weer prachtig om te zien hoe de cursisten eerst met zichzelf geconfronteerd worden en daarna de uitdaging aangaan om in zichzelf te geloven en op een nieuwe manier met de wereld en de mensen rondom in verbinding te gaan staan. Wonder!

* * * * *

In deze cursus leer je een techniek om telepathisch te communiceren met dieren en met de ziel van mensen, bomen, natuurwezens,…

Het lichaam toont via subtiele spierbewegingen (vergelijkbaar met kinesiologie) de weg naar innerlijk contact. Het enige wat je nodig hebt om het te kunnen leren is eerlijkheid, openheid en concentratie.

Door middel van eenvoudige oefeningen bouwen we stap voor stap de techniek uit, zodat je op het einde van de cursus echt ziele-contact kan maken met mens en dier. Eenmaal je de techniek onder de knie hebt, kan je deze ook gebruiken om contact te maken met je eigen ziel.

In het deel 'Intuïtieve Ontwikkeling' leer je o.a. dankzij een eenvoudige maar diep symbolische meditatie hoe we elke dag vanuit ons hart kunnen leven. Je krijgt tips en praktische inzichten aangereikt om beter om te gaan met je emoties, je gedachten, de mensen in je omgeving en hoe je in je eigen kracht kan komen en blijven.

AGENDA 2016:

* Cursus in GENT (Sint-Denijs-Westrem) in vier lesdagen door Marie
op zaterdagen 10 en 17 september (10u30-17u30)
en zaterdagnamiddagen 1 en 22 oktober (13u30-17u30)
Nog slechts enkele plaatsen vrij!

>> GRATIS introductie op vrijdagavond 2 september

Meer info op www.hetleven.be

Mayil eNieuws

Morya Groeigroep - Agenda najaar

MeditatieData en onderwerpen voor dit najaar:

  • Vr. 26 augustus 2016:
    thema "Oprecht zoeken"
  • Vr. 7 oktober 2016:
    thema "Aanpassen en origineel zijn"
  • Vr. 16 december 2016:
    (kerstmeditatie) thema "Op een zuivere manier kind van God zijn"

De avond wordt begeleid door Marie en/of Lydia. In Hertsberge (bij Brugge) vanaf 19u15. Kostprijs 15 euro (t.v.v. Mayil vzw). Open voor iedereen, maar vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Meer informatie en inschrijven:
www.morya.org > Meditatie-avonden

Mayil eNieuws

"Als je luistert, later, naar deze teksten ..."

Ter gelegenheid van onze volle maan bezinning van augustus komen alle audio publicaties van Meester Morya in aanbieding tot 15 september 2016. Profiteer ervan!

Enkel voor nieuwsbrief-abonnees!
Gratis verzending vanaf 20 euro.
Beluister fragmenten van elke publicatie op de website.

Luisterboek

Morya Wijsheid 1, voorgelezen door Geert Crevits zelf

"Het paradoxale is dat je door in de stilte te komen, veel meer gaat doen." ...

Normaal 22 euro > nu 15 euro

luister-cd

Luister-cd: God, ik hou van Je

Je leven combineren met spiritualiteit, hoe doe je dat? ...

Normaal 20 euro > nu 14 euro

cd

Luister-cd: De logica van het hart

Er is een logica die anders werkt dan de logica van het denken en van het voelen. ...

Normaal 20 euro > nu 14 euro
cd

Luister-cd: De vreugde van het samen Zijn

De mens die zielebewust wordt, wil vooruit SAMEN met anderen. ...

Normaal 20 euro > nu 14 euro
cd

Luister-cd: SHAKTI

Luister en laat je overspoelen door het zachte licht. Haal daaruit het vertrouwen om te leren luisteren naar jezelf, ...

Normaal 20 euro > nu 14 euro
cd

Luister-cd: Vraag licht

Je gaat aan de slag met je leven, je komt in een soort ernst die bevrijdend werkt, en juist daardoor ontmoet je de schoonheid in je leven. ...

Normaal 20 euro > nu 14 euro
Volle maan

BOEK + CD: In het licht van de volle maan

"Het is belangrijk om rustig te durven zijn in jouw leven, om te onthaasten, ..."

Normaal 21 euro > nu 15 euro
Volle maan

BOEK + CD: Volle maan inspiraties

"De innerlijke kant van jouw leven is heel belangrijk." ...

Normaal 21 euro > nu 15 euro

Kracht 2

CD bij Kracht 2: Sleutel tot de Nieuwe Tijd

"De tijd is rijp om verandering aan te brengen en heel veel mensen zullen inderdaad veranderen." ...

Cd apart: normaal 12 euro > nu 5 euro
Samen met het boek: 27 euro > nu 23 euro

Deze actie-prijzen gelden voor elke eNieuws-lezer
en tot 15 september 2016.

Meer informatie en online bestellen:
www.mayil.com > Audio-publicaties

Mayil eNieuws

www.mayil.com
Mayil vzw is een non-profit organisatie
Steun onze werking via een kleine maandelijkse gift op BE80738035148677

Reacties op deze nieuwsbrief? Klik 'beantwoorden' en laat ze ons weten.
Vind je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur hem eens door naar je vrienden.
Heb je deze nieuwsbrief via-via gekregen? Inschrijven kan op www.mayil.com > eNieuws.
Deze nieuwsbrief bestaat ook in het Engels, het Pools en het Duits.